Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Μόρις το 24αρι εγώ το είχα πάρει 600 μειων 100 δωροεπιταγη και δώρο την εγκατάσταση

Δηλαδή 400 περίπου τελική τιμή

Οπότε με 680 του TCL με έξτρα κόστος για τοποθέτηση και μεταφορά αν είσαι εκτός Αττικής στην τελική μπορεί να βγει τα διπλά λεφτά και παραπάνω 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kostakiss δες και το 12άρι platinum https://www.skroutz.gr/s/18541344/Carrier-Platinum-42QHP12E8S-38QHP12E8S.html

Όχι μόνο έχει seer 9 αλλά έχει και ψυκτική απόδοση (Btu/h)3.412 - 16.035

Το έχει και ο κώτσος https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198334-carrier-42qhp12e8s-platinum

Ίσως να παίξει καμιά προσφορά τύπου χάρισμα το ΦΠΑ σε όλα όπως πέρυσι ή κάτι άλλο.

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, marioboni είπε

Το Μόρις το 24αρι εγώ το είχα πάρει 600 μειων 100 δωροεπιταγη και δώρο την εγκατάσταση

Δηλαδή 400 περίπου τελική τιμή

Οπότε με 680 του TCL με έξτρα κόστος για τοποθέτηση και μεταφορά αν είσαι εκτός Αττικής στην τελική μπορεί να βγει τα διπλά λεφτά και παραπάνω 

marioboni είσαι ικανοποιημένος με το Morris;

Έχω και εγώ μια δωροεπιταγη 50 ευρώ.Τους πήρα τηλ και μου βγαίνει με τα έξοδα φακέλου περίπου στα 580 σε άτοκες δόσεις.Θα το βάλω περίπου στα 25 ευρώ για 2 χρόνια 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, dimitkai είπε

marioboni είσαι ικανοποιημένος με το Morris;

Έχω και εγώ μια δωροεπιταγη 50 ευρώ.Τους πήρα τηλ και μου βγαίνει με τα έξοδα φακέλου περίπου στα 580 σε άτοκες δόσεις.Θα το βάλω περίπου στα 25 ευρώ για 2 χρόνια 

Ορμά και εγώ αυτό έχω εγώ θα έλεγα έως εκεί αξίζει.εχω ανεβάσει και μετρήσεις και καταλανωσεις.

Δημοσ.

Γκαντεμια επειδη στο σπιτι που ειμαι νοικιαζω και ειχε προεγκατηστημενα καλωδιωση για κλιματιστικο ειναι μονο για 9 και 12αρι οποτε πηραν πισω το 18αρι και θα φερουν Δευτερα να περασουν το 12αρι nemesis. Και με ειπαν επειδη η πολυκατοικια ειναι καινουρια και με πολυ καλη μονωση και το 12αρι θα μας καλυψει ανετα ειναι αρκετα δυνατο για το χωρο μας

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzivas34 είπε

Γκαντεμια επειδη στο σπιτι που ειμαι νοικιαζω και ειχε προεγκατηστημενα καλωδιωση για κλιματιστικο ειναι μονο για 9 και 12αρι οποτε πηραν πισω το 18αρι και θα φερουν Δευτερα να περασουν το 12αρι nemesis. Και με ειπαν επειδη η πολυκατοικια ειναι καινουρια και με πολυ καλη μονωση και το 12αρι θα μας καλυψει ανετα ειναι αρκετα δυνατο για το χωρο μας

παλιά ίσως,τώρα με τα inverter 9αρι 12αρι 18αρι  δεν έχουν θέμα με την γραμμή που έχεις.

Δημοσ.
Στις 1/5/2020 στις 2:24 ΜΜ, kostakiss είπε

Άρα περιμένω προσφορά για 18αρι η 14αρι;;!

Ναι .  Θα έπαιρνα μεγαλύτερο . 

5 ώρες πριν, liakjim είπε

@kostakiss δες και το 12άρι platinum https://www.skroutz.gr/s/18541344/Carrier-Platinum-42QHP12E8S-38QHP12E8S.html

Όχι μόνο έχει seer 9 αλλά έχει και ψυκτική απόδοση (Btu/h)3.412 - 16.035

Η ονομαστική του όμως στη ψύξη είναι 12.000 btu/h που την υπολογίζουν στην με 35 βαθμούς κελσίου εξωτερική .   Φοβάμαι ότι θα του είναι οριακό το 12άρι το καλοκαίρι με καύσωνα και τα θερμικά φορτία της κουζίνας όταν θα μαγειρεύει . 

H θερμική ονομαστική απόδοση είναι οκ !

2 ώρες πριν, aristidis540 είπε

παλιά ίσως,τώρα με τα inverter 9αρι 12αρι 18αρι  δεν έχουν θέμα με την γραμμή που έχεις.

Στα manual εγκατάστασης του κάθε μοντέλου αναφέρεται η διατομή των καλωδίων και η ασφάλεια που χρειάζεται το κάθε κλιματιστικό . 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ναι .  Θα έπαιρνα μεγαλύτερο . 

Η ονομαστική του όμως στη ψύξη είναι 12.000 btu/h που την υπολογίζουν στην με 35 βαθμούς κελσίου εξωτερική .   Φοβάμαι ότι θα του είναι οριακό το 12άρι το καλοκαίρι με καύσωνα και τα θερμικά φορτία της κουζίνας όταν θα μαγειρεύει .

Δεν θα φτάσει 12άρι σε 24τμ ; 'Η κάτι μου έχει διαφύγει;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dimitkai είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.Το πήρα το Morris. Να μαστε όλοι καλά με υγεία!!!!

Καλοδούλευτο. Αν θες πές μας την άποψή σου όταν το βάλεις και όπως έχουμε ξαναπεί, άπειρη προσοχή στην εγκατάσταση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, aristidis540 είπε

Ναι αλλά αυτα τα καλωδια τα ειχε προεγκατεστημενα απο οταν χτιστικε πριν μια 10ετια ειναι καινουρια πολυκατοικια αλλα δεν ξερω τι επαιζε πριν μια 10ετια και ουτε φανταζομα τα παιδια που κοπιομεσαστικαν να το ανεβασουν πανω και θα περνανε και 250 κατοσταρικα παραπανω με το 18αρι ειχαν καποιο οφελος να το ξσανακατεβασουν και να με φερουν φτηνοτερο μοντελο

Δημοσ.
20 ώρες πριν, dimitkai είπε
20 ώρες πριν, liakjim είπε

Το δίλημμα για εμένα παραμένει... Δίνεις 600€ για το morris ή ας πούμε 1000€ σε καμία προσφορά για το αξιοπρεπέστατο Fujitsu για 24 φυσικά, γιατί για το toshiba ανεβαίνει κιαλλο. 400 ευρώ ψαλίδα τα οποία ευελπιστείς να τα κάνεις απόσβεση από την χρήση 24/7 θέρμανση και ψύξη οπότε την χρειάζεσαι... Μεγάλο δίλημμα πραγματικά

Δημοσ.

Πάντως το Fujitsu 24klca ,στα χαρτιά τουλάχιστον, ρίχνει στ αυτιά του πολυσυζητημένου εδώ shorai ειδικά στην θέρμανση θερμής εποχής που με 6,4 κάπου scop παίζει μπάλα μόνο του! Γλυκοκοιταζω το 18αρι klca για να αντικαταστήσω το 12αρι μου Samsung που παρέδωσε πνεύμα. Ακόμα όμως περιμένω καμία προσφορά από κοτσωβολο. Για τα Mitsubishi heavy 35 zss υπάρχει κριτική από κάποιον εδώ μέσα που να  έχει; Από Toshiba βέβαια λέει η 7ετη εγγύηση! Από απόδοση πάντως,στα χαρτιά, πρέπει να πάω σε daiseikai για να δω τις επιδόσεις του klca σε θέρμανση, ισχύει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SHARKY75 είπε

Πάντως το Fujitsu 24klca ,στα χαρτιά τουλάχιστον, ρίχνει στ αυτιά του πολυσυζητημένου εδώ shorai ειδικά στην θέρμανση θερμής εποχής που με 6,4 κάπου scop παίζει μπάλα μόνο του! Γλυκοκοιταζω το 18αρι klca για να αντικαταστήσω το 12αρι μου Samsung που παρέδωσε πνεύμα. Ακόμα όμως περιμένω καμία προσφορά από κοτσωβολο. Για τα Mitsubishi heavy 35 zss υπάρχει κριτική από κάποιον εδώ μέσα που να  έχει; Από Toshiba βέβαια λέει η 7ετη εγγύηση! Από απόδοση πάντως,στα χαρτιά, πρέπει να πάω σε daiseikai για να δω τις επιδόσεις του klca σε θέρμανση, ισχύει;

Κανενα δεν παιζει μπαλα μονο του...

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν θα φτάσει 12άρι σε 24τμ ; 'Η κάτι μου έχει διαφύγει;

Θα σου πώ εγώ τί έχω καταλάβει αλλά μπορεί να κάνω λάθος . Οι θερμίδες που έχει επάνω η κάτοψη μάλλον βγήκαν απο  μελέτη απωλειών θέρμανσης .Τον ρώτησα αλλά δε πήρα απάντηση πάνω σε αυτό. Οι ψυκτικές ανάγκες δεν υπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο  και όπως είπα στην ψύξη πρέπει να υπολογίσεις τις έξτρα ψυκτικές ανάγκες λόγω κουζίνας, φωτισμού ανθρώπινης παρουσίας, ήλιου που χτυπάει το χώρο κτλ  . Απο την άλλη του είπαν 12.000 -14.000 btu/h.  Αν το σπίτι έχει καλή μόνωση και καλά κουφώματα ανοιγόμενα ίσως να μην ζοριστεί το 12άρι ακόμα και με 38-39 βαθμούς έξω . Αλλά δεν παίρνω όρκο . Εμπειρικά για μια τυπική κατοικία αμόνωτη με αλουμίνια  εκεί κοντά στα 20-25 τ.μ  δεν είναι ξεκάθαρο αν ένα 12άρι θα σε καλύψει σε όλες τις περιπτώσεις . Μπορεί να θες στη ψύξη 14άρι  ή 16άρι ή αν δεν σε συμφέρει η αγορά τους ή δεν βρίσκεις αυτό που καλύπτει τα θέλω σου πας σε 18άρι . Πολύ μπακαλίστικα όλα αυτά . 

Επίσης λέει ότι έχει θέμα με την ζέστη . Μάλλον δεν ψάχνει μια δροσούλα σε αντίξοες συνθήκες .  :P

2 ώρες πριν, konstadis είπε

Το δίλημμα για εμένα παραμένει... Δίνεις 600€ για το morris ή ας πούμε 1000€ σε καμία προσφορά για το αξιοπρεπέστατο Fujitsu για 24 φυσικά, γιατί για το toshiba ανεβαίνει κιαλλο. 400 ευρώ ψαλίδα τα οποία ευελπιστείς να τα κάνεις απόσβεση από την χρήση 24/7 θέρμανση και ψύξη οπότε την χρειάζεσαι... Μεγάλο δίλημμα πραγματικά

Απο την στιγμή που το κλιματιστικό θα δουλεύει ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα χειμώνα καλοκαίρι επένδυσε σε ένα κλιματιστικό με υψηλά SCOP SEER  . Δε χρειάζεται να πας στο Top of the Top  αλλά θα κοιτάξεις  τις κορυφαίες σειρές των εταιρειών .  Θα δώσεις παραπάνω λεφτά αλλά είναι εφικτή η απόσβεση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Bέβαια αν σου κάτσει στραβή με βλάβη εκτός εγγύησης το πιθανότερο είναι να μην την κάνεις ποτέ την απόσβεση οπότε κοίτα μοντέλα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση . 

Το Fujitsu KLCA (αν αναφέρεσαι σε αυτό) 940 ευρώ το βρίσκεις αυτή την στιγμή . Τα μόνα μείον η μικρή εγγύηση και ο θόρυβος του συγκριτικά με άλλες επιλογές της αγοράς .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...