Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αυτα μπορω να τα δω οταν παω σπιτι.. ωστόσο μην ξεχνας οτι τωρα χωρις θερμανση εχουμε μια πιο σωστά κατανεμημένη ζέστη  στο σπιτι.. Δεν ειναι το ίδιο με οταν ανοίξεις ενα κλιματιστικό.,(ειδικα αν ειναι κρυος ο χώρος)

Εσυ αν πάρεις ενα θερμομετρο και το κατέβασεις οπως είναι στο πάτωμα θα έχεις την ίδια θερμοκρασία οπως αν το βάλεις ψηλα? (με θέρμανση κλιματιστικό)

Συνηθως τα θερμομετρα και το κοντρολ μπαινουν σε ενα υψος που κυναινεται απο 50-60 ποντους μεχρι 120-130.
Αρα η υψομετρικη διαφορα ειναι μεσα στο μετρο.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Όχι.

Ευχαριστω. Ουτε εγω.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Συνηθως τα θερμομετρα και το κοντρολ μπαινουν σε ενα υψος που κυναινεται απο 50-60 ποντους μεχρι 120-130.
Αρα η υψομετρικη διαφορα ειναι μεσα στο μετρο.

Οκ, επηρεάζει ομως η επιφάνεια που θα το βάλεις.. επηρεαζει αν έστω και λίγο το χτυπάει ο αέρας του κλιματιστικου,η όχι.. επηρεάζει η απόσταση που έχεις απο το κλιματιστικό, επηρεάζει εκει που κάθεσε εχει "κάποιο" ρεύμα κρύου αέρα, επηρεάζει η χρονοκαθυστέρηση (ελεγχου θερμοκρασίας) δεν μπορει να συγκριθει το ifeel με το κανονικο..  αυτο λεω..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Aν θέλω το κάνω.

Χωρις πηγη ψυχους?

1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Οκ, επηρεάζει ομως η επιφάνεια που θα το βάλεις.. επηρεαζει αν έστω και λίγο το χτυπάει ο αέρας του κλιματιστικου,η όχι.. επηρεάζει η απόσταση που έχεις απο το κλιματιστικό, επηρεάζει εκει που κάθεσε εχει "κάποιο" ρεύμα κρύου αέρα, επηρεάζει η χρονοκαθυστέρηση (ελεγχου θερμοκρασίας) δεν μπορει να συγκριθει το ifeel με το κανονικο..  αυτο λεω..

Το επηρεαζει ναι.
Αλλα σε σχεση με τι θα εκαιγε σε αλλη θεση με Ifeel παλι.
H μονη περιπτωση να καψει παραπανω με ifeel ειναι να το επιδιωξεις η να κανεις χοντρη βλακεια.

• Confused 3
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

τώρα δλδ που κάνω την αγορά θα επιλέξω στο καλάθι και την ανακύκλωση κλιματιστικού.

Ακριβώς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Χωρις πηγη ψυχους?

Το επηρεαζει ναι.
Αλλα σε σχεση με τι θα εκαιγε σε αλλη θεση με Ifeel παλι.
H μονη περιπτωση να καψει παραπανω με ifeel ειναι να το επιδιωξεις η να κανεις χοντρη βλακεια.

Υποστηρίζεις οτι  με ifeel καίει πάντα λιγοτερο σε σχέση με το no-ifeel για την ιδια επιθυμητη θερμοκρασία.

Εγω υποστηρίζω οτι με ifeel μπορεί να καίει λιγοτερο , μπορει και περισσοτερο.. σε σχεση με το no-ifeel ανάλογα με την θεση που εχει το τηλεχειριστήριο..

Οι μεταβλητες που χρειάζεται να πάρεις υποψιν για την σωστή θέση του τηλεχειριστηριου, σε σχεση με τον απλο τρόπο (No-ifeel) είναι πολλαπλάσιες.. Και οι θέσεις που μπορει να τοποθετηθει το τηλεχειριστήριο είναι παραααα πολλες...  Την δύσκολη δουλεια που κανει με υπολογισμους το κλιματιστικο(με κάποιες σταθερές οπως το ύψος που μπαίνει η μονάδα π.χ., την πετάει σε σένα τον χρήστη..

Σαφως και ειναι πιο δυσκολο/χρονοβορο να βρεις ενα ιδανικο σημειο για το Ifeel, και φοβάμαι οτι εχει μεγάλη δυσκολια να το βρει ενας μέσος χρήστης.

Ανετα κάποιοι έχουν το τηλεχειριστιριο διπλα τους στον καναπε, και απεναντι ακριβως βρίσκεται το κλιματιστικο.. Σε εκεινη την περίπτωση κατα πάσα πιθανοτητα (ανάλογα και την αποσταση) παίζει να  ειναι λιγότερη η καταναλωση σε σχεση με το no-ifeel.. Η και το αναποδο.. να εχει ενα τζακι διπλα τους..σβηστο..και να κάνει ρευμα με κρυο αέρα.. και να βαράει αβέρτα η κατανάλωση χωρις λόγο.. Ειναι τοσο φλου η φάση με τον ifeel/follow me..εκατοντάδες σενάρια μπορουμε να κανουμε.. που επηρεάζουν την κατανάλωση στην πραγματικοτητα

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας χάνω λιγάκι και έχω την αίσθηση ότι ψάχνετε να τετραγωνίσετε έναν ακόμα κύκλο κάνοντας ουσιαστικά ανούσια συζήτηση (αν κατάλαβα καλά και δεν σας έχασα κάπου)!

Ο σκοπός ύπαρξης του iFeel είναι για να έχεις βελτιωμένη ΑΙΣΘΗΣΗ στο σημείο που βρίσκεσαι, έχοντας το iFeel δίπλα σου, ή για να βεβαιώσεις πχ ότι θα ζεσταθεί/κρυώσει ένας ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ χώρος (πχ το βάζεις κάπου μακριά, όσο πιο μακρυά σου επιτρέπει φυσικά το ματάκι) και θα λειτουργεί η συσκευή μέχρι να επιτύχει ότι επιθυμούμε εμείς.

Κάνεις πρακτικά by-pass μέρος του προγραμματισμού λειτουργίας της μονάδας, και άρα ΑΝΑΛΟΓΑ με το τι ζητάς θα έχεις είτε πιο χαμηλή κατανάλωση είτε πιο υψηλή κατανάλωση ανάλογα με το τι του ζητάς εσύ να επιτύχει! Αυτό είναι λογικό, αυτονόητο, και άρα άσκοπο περαιτέρω ανάλυσης.

Επεξ/σία από yositosi
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Shorai Edge 10αρι 699 απο 779

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-10000-btu-ras-10j2avsg-e-ras-b10j2kvsg-e

Shorai Edge 18αρι 979 απο 1149 

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-18000-btu-ras-18j2avsg-e-ras-18j2kvsg-e

Shorai Edge 22αρι 1099 απο 1299

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-22000-btu-ras-22j2avsg-e-ras-b22j2kvsg-e

πολύ καλές προσφορές 👍 

έχει προσφορές και στα premium. 949 στο 18αρι shorai premium 

έχει αγοράσει κανείς απο εκεί?

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, guzel είπε

Shorai Edge 10αρι 699 απο 779

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-10000-btu-ras-10j2avsg-e-ras-b10j2kvsg-e

Shorai Edge 18αρι 979 απο 1149 

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-18000-btu-ras-18j2avsg-e-ras-18j2kvsg-e

Shorai Edge 22αρι 1099 απο 1299

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-toshiba-σειρά-edge-22000-btu-ras-22j2avsg-e-ras-b22j2kvsg-e

πολύ καλές προσφορές 👍 

έχει προσφορές και στα premium. 949 στο 18αρι shorai premium 

έχει αγοράσει κανείς απο εκεί?

φήμες λένε ότι θα τον κλείσουν γιατί πλάκωσαν ορδές και δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις λόγω covid-19!!!! :P :P 

ETHEREA Z ρεεεεεεεε 🙃

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, yositosi είπε

Σας χάνω λιγάκι και έχω την αίσθηση ότι ψάχνετε να τετραγωνίσετε έναν ακόμα κύκλο κάνοντας ουσιαστικά ανούσια συζήτηση (αν κατάλαβα καλά και δεν σας έχασα κάπου)!

Ο σκοπός ύπαρξης του iFeel είναι για να έχεις βελτιωμένη ΑΙΣΘΗΣΗ στο σημείο που βρίσκεσαι, έχοντας το iFeel δίπλα σου, ή για να βεβαιώσεις πχ ότι θα ζεσταθεί/κρυώσει ένας ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ χώρος (πχ το βάζεις κάπου μακριά, όσο πιο μακρυά σου επιτρέπει φυσικά το ματάκι) και θα λειτουργεί η συσκευή μέχρι να επιτύχει ότι επιθυμούμε εμείς.

Κάνεις πρακτικά by-pass μέρος του προγραμματισμού λειτουργίας της μονάδας, και άρα ΑΝΑΛΟΓΑ με το τι ζητάς θα έχεις είτε πιο χαμηλή κατανάλωση είτε πιο υψηλή κατανάλωση ανάλογα με το τι του ζητάς εσύ να επιτύχει! Αυτό είναι λογικό, αυτονόητο, και άρα άσκοπο περαιτέρω ανάλυσης.

Άρα είναι-κατα την γνώμη σου-  το ifeel ένα επιπλέον feature ενός κλιματιστικού η είναι κάτι που υπάρχει για να καλύψει μια αδυναμία ενός κινεζοφασον στον προγραμματισμό λειτουργίας όπως έχει ειπωθεί εδώ μέσα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, dimostr είπε

Άρα είναι-κατα την γνώμη σου-  το ifeel ένα επιπλέον feature ενός κλιματιστικού η είναι κάτι που υπάρχει για να καλύψει μια αδυναμία ενός κινεζοφασον στον προγραμματισμό λειτουργίας όπως έχει ειπωθεί εδώ μέσα 

Κατηγορίας gimmick αλλά εφόσον κάνει κάτι διαφορετικό, τότε είναι μια επιπρόσθετη λειτουργία (που οκ, την είχα και σε κλιματιστικό σχεδιασμού 2007, μην τρελαθούμε κιόλας!!!!)

Τώρα σχετικά με προγραμματισμούς, κλπ κλπ κλπ θα αποφύγω να σχολιάσω γιατί βλέπω απόπειρες αναλύσεων και υπεραναλύσεων με 35.8 (περίπου) "υποθέτω" και αυθαίρετες "παραδοχές" από ανθρώπους που στην καλύτερη έχουν ένα πτυχίο μηχνολόγου μηχανικού, χωρίς όμως καμία περαιτέρω εξειδίκευση στον συγκεκριμένο κλάδο σε επίπεδο industrial development

Επεξ/σία από yositosi
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, yositosi είπε

φήμες λένε ότι θα τον κλείσουν γιατί πλάκωσαν ορδές και δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις λόγω covid-19!!!! :P :P 

ETHEREA Z ρεεεεεεεε 🙃

949 είχα βάλει το δικό μου με τιμή Black Friday. Νομίζω είναι πολύ καλές οι τιμες, δε θυμάμαι να έχουν παίξει πιο χαμηλές, αρκεί να είναι έγκυρο το site.

EDIT: βέβαια εμένα είχε και δωρεάν εγκατάσταση.

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

949 είχα βάλει το δικό μου με τιμή Black Friday. Νομίζω είναι πολύ καλές οι τιμες, δε θυμάμαι να έχουν παίξει πιο χαμηλές, αρκεί να είναι έγκυρο το site.

Panasonic λέμεεεεεεεεεε!!! Ολ δε ρεστ αρ φορ δε μπάζα!! Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με Panasonic ή National! Matsushita θα λες και θα κλαις. Ακούς εκεί Τοσίμπα και zucchini drums! 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yositosi είπε

Panasonic λέμεεεεεεεεεε!!! Ολ δε ρεστ αρ φορ δε μπάζα!! Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με Panasonic ή National! Matsushita θα λες και θα κλαις. Ακούς εκεί Τοσίμπα και zucchini drums! 

εσύ κάτσε με το Panasonic. 

Δημοσ.

Καλησπερα, διαβαζω καιρο το νημα αλλα θα ηθελα μια βοήθεια. Θελω να αλλαξω το κλιματιστικο στο σαλονι-καθιστικο-κουζινα (ενιαίος χωρος περιπου 50τμ ολο μαζι) με μετρια μονωση σε περιοχη με πολυ υγρασία κοντα σε θαλασσα κ αρκετες απωλειες λογω εσωτερικης σκαλας (μεζονετα). Με ενδιαφερει να ειναι οσο το δυνατόν πιο οικονομικο κ αποδοτικο στη θέρμανση γιατι μεχρι τωρα κρυωνουμε το χειμωνα. Δουλεύω συνδυασμο καλοριφέρ και a/c αλλα 1ον στο πετρελαιο κανω τσιγγουνιες (το αναβω λιγο) λογω κοστους κ 2ον το υπαρχον κλιματιστικο δεν επαρκει, ειναι ενα samsung 12αρι inverter (το ειχαν βαλει οι δικοι μου παλαιοτερα). Δεν εχω μεγαλες απαιτησεις, στο υπολοιπο σπιτι εχω 4 inventor omnia 9000 (κρεβατοκαμαρες κ δωμα) και ειναι μια χαρα. Επειδη ομως στα 18αρια κ στα 24αρια ανεβαινουν οι τιμες ακομα κ στα φασον ελεγα να παρω κατι πιο καλο και πιο αποδοτικο που θα κανει αποσβεση στη χρηση κ να μη το λυπάμαι να δουλευει πολλες ωρες μηπως γλιτωνω το πολυ πετρέλαιο. 

Λογικα θελω 24αρι ΟΜΩΣ

Το σημειο εγκαταστασης ειναι πολυ μικρο, δεν επαρκει ο χωρος, απο κατω εχει πολυ κοντα κουρτινοξυλο και απο πανω το σοβατεπι. Το υφισταμενο samsung εχει υψος 26 εκατοστά και ετσι οπως το κοβω οριακα να χωραει κατι με 29-30 ποντους υψος. Το μοναδικο 24αρι που πληρει το κριτηριο αυτό ειναι το fujitsu αλλα με τρομαζει ο θορυβος που ολοι λενε οτι κανει κ τα defrost. Αν το αποκλεισω παω μονο σε 18αρια και εχω καταληξει σε 3 μοντελα. Παλι το fujitsu σε 18αρι (τουλάχιστον πιο ησυχο) το Mitsubishi MSZ/MUZ-AP50VG (με λιγοτερα btu σε θέρμανση ομως) και το Hitachi RAS-X18EAG/RAC-X18EAG που δείχνει ιδανικο καθως ειναι σε πολύ καλη τιμη (τιμη inventor) το πιο μικρο σε υψος (28εκ) βγαζει πολλα btu σε θερμανση (για 18αρι) και έχει πολυ καλα νουμερα καταναλωσης κ αποδοσης. Αλλα δεν εχει κριτικες κ δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν τα νουμερα στη πραξη (εχει βεβαια eurovent). 

Θα έπαιρνα shorai αλλα δεν χωραει. 

Εγγυησεις κ λοιπες ευκολιες τις παραχωρω (αλλιώς θα επαιρνα παλι inventor) προκειμενου να παρω κάτι πιο αποδοτικο, αθορυβο κ οικονομικο σε χρηση. 

Α, υπαρχει κ η λυση να αφησω το 12αρι εκει και να βαλω αλλο ενα στην αλλη ακρη του χωρου αλλα σαν ιδεα δεν μου αρέσει να εχω 2 ac στον ιδιο χωρο. 

Τι προτεινετε; Μήπως εχει κανεις το hitachi να μας πει; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...