Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δέν γνωρίζω ακριβώς τά τετραγ. αλλά χονδρικά ειναι μεταξύ 19 μέ 22 ειναι ψηλοτάβανο μονοκατοικία κατασκευής 1950 .... μέ αστεία μόνωση ...αλλά επειδη ειναι μεσοτοιχία με αλλο σπιτι μόνο η μιά πλευρά τού δωματίου  ερχεται σέ επαφή μέ τον εξωτερικο τοίχο . η πιό καλή θεση για την τοποθετηση της εσωτερικης μονάδος ειναι πάνω από το κρεβάτι στό πλάι η απέναντι ? (λόγω ελειψης χώρου ισως μετακινήσουν τό κρεβατι μου ειπαν ... τό θέλουν γιά ψύξη 60 % κ 40 % γιά θέρμανση 

Αυτός ο εξωτερικός τοίχος του δωματίου τι προσανατολισμό έχει;

Δημοσ.

Μη μου πειτε οτι ανοιξατε τα κλιματιστικα στο ζεστο απο τωρα? :)

Εδω στη γειτονια ειναι ενα χαλασμενο που βουιζει, καθε νυχτα μου παιρνει τ αυτια :wacko:

Δημοσ.

Μη μου πειτε οτι ανοιξατε τα κλιματιστικα στο ζεστο απο τωρα? :)

Εδω στη γειτονια ειναι ενα χαλασμενο που βουιζει, καθε νυχτα μου παιρνει τ αυτια :wacko:

Nαι το άνοιξα !! Εκαψε κανα 6ωρο σήμερα ! Άρρωστος είμαι ! Στους 24 το βαλα και παρ όλα αυτά φοράω μπουφάν !   :P  

6 ώρες 3.3 kw  ! Μια χαρά ! (9άρι)

Δημοσ.

Nαι το άνοιξα !! Εκαψε κανα 6ωρο σήμερα ! Άρρωστος είμαι ! Στους 24 το βαλα και παρ όλα αυτά φοράω μπουφάν !   :P  

6 ώρες 3.3 kw  ! Μια χαρά ! (9άρι)

Eγω μεχρι το Σαββατο κυκλοφορουσα με παντοφλα χωρις καλτσα, σορτσακι και φανελακι και κοιμομουν με σεντονακι. Τη Κυριακη  ξημερωμα ενιωσα παγωμενος και φορεσα καλτσες-φορμα-μπλουζα. Σημερα εβαλα και το παπλωμα.

Το χειμωνα δεν ανοιγω ποτέ το κλιματιστικο. Οταν πεσει αρκετα η θερμοκρασια ανοιγω ενα θερμοπομπο:)

Δημοσ.

Το χειμωνα δεν ανοιγω ποτέ το κλιματιστικο. Οταν πεσει αρκετα η θερμοκρασια ανοιγω ενα θερμοπομπο :)

Τελικα αποδεδειγμενα δεν μας πειραζει το κρυο αλλα η υγρασια.. Ενα βραδυ που ειχα 17 βαθμους με 25% υγρασια δεν καταλαβαινα τιποτα απο κρυο..!!!

Σκεφτομαι για αφυγραντηρα και εκτιμω οτι το αθροισμα της καταναλωσης απο αφυγραντηρα+κλιματιστικο θα ειναι λιγοτερο απο το να δουλευω μονο κλιμα συν αλλη ποιοτητα ζεστης..

Δημοσ.

Εγώ θα κάνω οτι μπορώ για να μην ανοίξω το κλιματιστικό μέχρι μέσα Νοεμβρίου. Με την υγρασία έχουμε τεράστιο πρόβλημα και είναι ο μόνιμος λόγος που παγώνουμε αλλά δύσκολα μπορούμε να κάνουμε κάτι. Για αφυγραντήρες είχα κοιτάξει αλλά νομίζω δεν αξίζει να έχεις τόση κατανάλωση επι ενα 24ωρο, θυμάμαι μια μάρκα που κατανάλωνε 300 με 600W..

Δημοσ.

Τελικα αποδεδειγμενα δεν μας πειραζει το κρυο αλλα η υγρασια.. Ενα βραδυ που ειχα 17 βαθμους με 25% υγρασια δεν καταλαβαινα τιποτα απο κρυο..!!!

Και περα απο την υγρασια, ειναι αναλογως τη κατασταση που βρισκομαστε, αλλοτε μπορει κρυωνουμε σε υψηλη θερμοκρασια, αλλοτε να ζεσταινομαστε σε χαμηλη. Πχ. αν εχεις αδειο στομαχι κρυωνεις.

Δημοσ.

Το κλιματιστικό που υποτίθεται ξηραίνει λίγο την ατμόσφαιρα,δεν βοηθά να στη μείωση της υγρασίας?

Συνηθως τα τηλεκοντρολ των κλιματιστικων εχουν πληκτρο και για την υγρασια.

Δημοσ.

Το κλιματιστικό που υποτίθεται ξηραίνει λίγο την ατμόσφαιρα,δεν βοηθά να στη μείωση της υγρασίας?

Ναι αφαιρει ποσοστο υγρασιας αλλα δεν κανει την δουλεια του αφυγραντηρα..

Χθες ειχα 45% υγρασια με 18.5 θερμοκρασια.Εβαλα το κλιμα και για να παω την υγρασια στο 30% πλακωθηκα στη ζεστη 25.5 !!!

Αυτο εγινε με συνολικη καταναλωση 640watt με ρυθμιση κλιματιστικου στους 22β και μεγαλη σκαλα φαν σε δωματιο 11τμ με ενεργειακο τζαμι..

Μετα μηδενισα τον μετρητη και το αφησα για 4ωρες και 20λεπτα. Με πηγε 248watt/h. Αμα βαλω και τα 640watt μεσα.. (που δεν ειναι σωστος υπολογισμος) τοτε ειναι σαν να εκαψα 396watt/h.

Δηλαδη ολα μαζι 1715watt σε 5 ωρες και 40 λεπτα

Δημοσ.

Εγώ θα κάνω οτι μπορώ για να μην ανοίξω το κλιματιστικό μέχρι μέσα Νοεμβρίου. Με την υγρασία έχουμε τεράστιο πρόβλημα και είναι ο μόνιμος λόγος που παγώνουμε αλλά δύσκολα μπορούμε να κάνουμε κάτι. Για αφυγραντήρες είχα κοιτάξει αλλά νομίζω δεν αξίζει να έχεις τόση κατανάλωση επι ενα 24ωρο, θυμάμαι μια μάρκα που κατανάλωνε 300 με 600W..

Για υγρασια και αφυγραντηρεσ υπαρχει μεγαλη αναλυση εδω http://www.insomnia.gr/topic/142222-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1/page-52Οι αφυγρατηρεσ ποια παιζουν απο 170W εως 400W και αυτο σε φουλ λειτουργια

Ωχ καταλαβα..Και μια τελευταια ερωτηση:η λειτουργεια αφυγρανσης μπορει να περιορισει την υγρασια η χρειαζομαι αφυγραντηρα?Και πως μπορω να μετρησω την υγρασια του χωρου?

Εχω το spirit με ιονιστη

Ολα τα κλιματιστικα τοιχου εχουνε προγραμμα αφυγρανσης , το οποιο ομως ειναι κατασκευασμενο με τη λογικη να κανει αφυγρανση κατα τους καλοκαιρινουσ μηνες λειτουργοντασ το συμπιεστη στη ψυξη . Η λογικη γεννηθηκε πριν 40 χρονια με τα πρωτα κλιματιστικα σπιτιου που φτιαχνοντουσταν στην Απο Ανατολη  και το κλιμα τις περιοχης ηταν τετοιο θερμοκρασιες 25C-30C υγρασια 80-100%

Το χειμωνα δεν μπορεις να κανεις αφυγρανση με το κλιματιστικο σου , πρεπει να κανεισ χρηση ξεχωριστου αφυγραντηρα 

PS Εισαι ευχαριστημενος απο το Inventor spirit ?

για να μετρησεις την υγρασια χρειαζεσαι ενα υγρομετρο 

http://www.skroutz.gr/c/1017/weather_stations.html?from=catspan&keyphrase=%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...