Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην παρεα.

Ερωτηση και απο εμενα.

Θα βαλω A/C την ερχομενη εβδομαδα.Βολευει να στηριξω την εξωτερικη μοναδα στον τοιχο της μπαλκονοπορτας. Ειναι κουφια στην μεση οταν ειναι κλειστη.

Θα παιρνω θορυβο μεσα στο δωματιο οταν θα δουλευει?

Επεξ/σία από alexakos89
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Επειδή το χτυπάει ο ήλιος όλη μέρα και είναι περίπου 20 τ.μ (και λίγο πιο κάτω να είναι) καλύτερα 12 άρι . Πιστεύω το 9άρι θα σου είναι οριακό ειδικά στον καύσωνα . 

10ετή εγγύηση δίνουν  σε όλο το μηχάνημα και μέχρι τώρα θετικά διαβάζουμε για την εξυπηρέτησή τους . 

Επειδή ήταν λίγο στον αέρα τα τετραγωνικα του δωματίου είναι 12. Οπότε πιστεύω ότι γίνεται δουλειά και στους καύσωνες. Έχω άδικο?

Δημοσ.

Ένα συμβατικό κλιματιστικό 9.000 btu δεκαετίας περίπου, τι κατανάλωση σε watt έχει; Αξίζει να γίνει αντικατάσταση με Inverter;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Wakka είπε

Επειδή ήταν λίγο στον αέρα τα τετραγωνικα του δωματίου είναι 12. Οπότε πιστεύω ότι γίνεται δουλειά και στους καύσωνες. Έχω άδικο?

Με 9αρι θεωρώ θα είσαι καλυμμένος μια χαρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για ένα 12αρι και εχω κατασταλάξει σε αυτό Mitsubishi με R410A ή αυτό Daikin   με R32 από τα ταμπελάκια σε θερμή περιοχή (μένω Κρητη) για θέρμανση το Daikin απλά δεν καίει τίποτα και μάλλον προς το Daikin είμαι , τι άποψη έχετε και τι να προσέξω , ευχαριστώ.

Επεξ/σία από george1551
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tdap16 είπε

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, ξέρω ότι κανονικά θέλω το 12αρι κ στις δύο περιπτώσεις. Αλλά ρωτάω επειδή έχω βάλει ταβάνι 600€, τι θα προτιμούσατε? 12αρι nemesis η 9αρι srk (το καινούργιο)?

Άκυρη σύγκριση για ένα και μόνο λόγο . Συγκρίνεις διαφορετικών btu/h μηχανήματα . ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ  το πρώτο που κοιτάμε είναι πόσα btu/h θέλει ο χώρος μας . Αν ο χώρος σου χρειάζεται 12άρι σε 12άρι θα κοιτάξεις . Ποιο το νόημα να πάρεις 9άρι και αυτό να μην μπορεί να σε καλύψει ; Πεταμένα λεφτά . 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tdap16 είπε

Ok, thx. Θα ακολουθήσω τη σωστή οδό, 12αρι!

Πάντως το Nemesis δεν το λες και αθόρυβο με 25dB. Αν είναι για κρεβατοκάμαρα θα κοίταγα κάτι με λιγότερα dB . 

2 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Καλησπερα στην παρεα.

Ερωτηση και απο εμενα.

Θα βαλω A/C την ερχομενη εβδομαδα.Βολευει να στηριξω την εξωτερικη μοναδα στον τοιχο της μπαλκονοπορτας. Ειναι κουφια στην μεση οταν ειναι κλειστη.

Θα παιρνω θορυβο μεσα στο δωματιο οταν θα δουλευει?

Είναι πολύ πιθανό. Αν είναι μικρό πχ 9αρι, 12άρι,  μπει σε αντικραδασμικά και με σωστό μήκος χαλκοσωλήνα, θα περιοριστεί το φαινόμενο στο ελάχιστο δυνατό. 

Αν είναι μεγαλύτερο, καλύτερα κάτω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Γιατί δεν βλέπεις και αυτό που είναι σε καλή τιμή, αθόρυβο και πολύ καλή απόδοση;

https://www.bestprice.gr/item/2154884939/haier-dawn-as12dcahra-1u12jecfra.html

Το έχω δει κ αυτό, η χαμηλότερη τιμή που βρίσκω σε ετοιμοπαραδο είναι 650€ κ δεν έχει ιονιστη κ κάποια φίλτρα νομίζω. Χαρακτηριστικά σχεδόν ίδια με τα άλλα, εάν είναι να φτάσω εκεί δεν δίνω αλλά 50 να πάρω το mitsubishi? Αλλά έτσι ξεκίνησα 50,50...κ έφτασα τα 600€ max! Επίσης δεν μου αρέσει το ντιζάιν του! 😜

Επεξ/σία από tdap16
  • Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, george1551 είπε

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για ένα 12αρι και εχω κατασταλάξει σε αυτό BestPrice iconMitsubishi (618,95€) με R410A ή αυτό Daikin   με R32 από τα ταμπελάκια σε θερμή περιοχή (μένω Κρητη) για θέρμανση το Daikin απλά δεν καίει τίποτα και μάλλον προς το Daikin είμαι , τι άποψη έχετε και τι να προσέξω , ευχαριστώ.

Όποιο και να πάρεις θα μείνεις ικανοποιημένος. 

Αν πας για το Daikinl, κατά γράμμα το εγχειρίδιο εγκατάστασης γιατί η Daikin είναι πολύ αυστηρή και θέτει εκτός εγγύησης το μηχάνημα αν κάτι δεν γίνει όπως το θέλουν. 

13 λεπτά πριν, tdap16 είπε

Το έχω δει κ αυτό, η χαμηλότερη τιμή που βρίσκω σε ετοιμοπαραδο είναι 650€ κ δεν έχει ιονιστη κ κάποια φίλτρα νομίζω. Χαρακτηριστικά σχεδόν ίδια με τα άλλα, εάν είναι να φτάσω εκεί δεν δίνω αλλά 50 να πάρω το mitsubishi? Αλλά έτσι ξεκίνησα 50,50...κ έφτασα τα 600€ max! Επίσης δεν μου αρέσει το ντιζάιν του! 😜

Δες και αυτό https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria#tech-specs

Δεν έχει το SEER του Nemesis , αλλά δεν είναι και άσχημο (7.0) 

Επίσης έχει δωρεάν εγκατάσταση και είναι στα 21dB. 

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά είχα στείλει κ πιο παλιά , αλλά με τα τρεξίματα δεν κατάφερα να κάνω τίποτα ... 

Επιστρέφω λοιπόν σε ερωτήσεις ... 

Μετακομίσαμε σε νεόδμητο σπίτι το οποίο έχει προεγκατάσταση - σωληνώσεις για VRV μηχάνημα στην ταράτσα . 

Η πολυκατοικία έχει 6 ορόφους κ εμείς είμαστε στον 4ο ( Αττική - Νότια ) 

Σκεφτόμαστε να βάλουμε Daikin γιατί όσο έχουμε ρωτήσει μας λένε ότι πραγματικά αξίζουν τα χρήματα τους . 

Για επάνω μας λένε το RXYSQ4TV1

http://www.climasystem-service.gr/images/rxyqs-tv1-databooks.pdf

και για μέσα εγώ έλεγα για την σειρά Emura   ( 2 των 9000 και ενα 18ρι ) 

https://www.daikin.gr/el_gr/product-group/air-to-air-heat-pumps/emura.html

αλλα χρειαζεται και το BPMKS967A2 

https://planetaklimata.com.ua/instr/Daikin/Daikin_BPMKS_Installation_Manual_Eng.pdf

any suggestions ??? 

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Ενδιαφερομαι να αγορασω καινουργιο κλιματιστικο για την σαλονοκουζινα. 55-75τμ αλλα θα εχω και την κρεβατοκαμερα ανοιχτη για να περνει και εκει. Απο οσα μοντελα ειδα κανενα δεν νομιζω να εχει θεμα με την ψυξη. 

Το κλιματιστικο το θελω κυριως για την θερμανση. Θα ειναι ο μοναδικος τροπος θερμανσης για το χειμωνα. 

Θα ηθελα κατι οικονομικο και δυνατο παραλληλα και αν γινεται να μην κανει και τρελο θορυβο.

Εχω καταληξει σε αυτα: 

1. Inventor Premium PR1VI32-24WF / PR1VO32-24
2. Inventor Nemesis Pro N2VI32-24WiFi/N2VO32-24

3. Inventor Passion Eco P9MVI32-24WiFi / P9MVO32-24

Ποιο απο αυτα ειναι το καινουργιο μοντελο της ινβεντορ δεν μπορουσα να δω ημερομηνια κυκλοφοριας. 

4. Fujitsu ASYG24KLCA/AOYG24KLTA

Απο ολα τα inventor ειδα στο bestbuy οτι μονο το passion eco εχει αφυγρανση και γενικα εχει οτι χρειαζεται να εχει ενα συγχρονο κλιματιστικο. ολα τα αλλα ειχαν ιονιστη αλλα δεν ειχαν αφυγρανση.

Επισης μ αρεσε το fujitsu αλλα ουτε ιονιστη εχει ουτε wifi.

Σε SEER, SCOP πανω κατω ιδια μου φαινονται.

Τι θα μου προτεινατε. Ευχαριστω.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lordkorter είπε

Καλησπερα παιδια,

Ενδιαφερομαι να αγορασω καινουργιο κλιματιστικο για την σαλονοκουζινα. 55-75τμ αλλα θα εχω και την κρεβατοκαμερα ανοιχτη για να περνει και εκει. Απο οσα μοντελα ειδα κανενα δεν νομιζω να εχει θεμα με την ψυξη. 

Το κλιματιστικο το θελω κυριως για την θερμανση. Θα ειναι ο μοναδικος τροπος θερμανσης για το χειμωνα. 

Θα ηθελα κατι οικονομικο και δυνατο παραλληλα και αν γινεται να μην κανει και τρελο θορυβο.

Εχω καταληξει σε αυτα: 

Ποιο απο αυτα ειναι το καινουργιο μοντελο της ινβεντορ δεν μπορουσα να δω ημερομηνια κυκλοφοριας. 

Απο ολα τα inventor ειδα στο bestbuy οτι μονο το passion eco εχει αφυγρανση και γενικα εχει οτι χρειαζεται να εχει ενα συγχρονο κλιματιστικο. ολα τα αλλα ειχαν ιονιστη αλλα δεν ειχαν αφυγρανση.

Μονόδρομος

SRC 71ZR-W

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, lordkorter είπε

Καλησπερα παιδια,

Εχω καταληξει σε αυτα: 

Shorai.

Αρχίζουν και ανεβαίνουν σιγά σιγά οι θερμοκρασίες , εσωτερική έχω 26 σήμερα .. Περιμένω να πάμε στα 30αρια + να πάρει μπροστά το shorai να αρχίσουν οι καλοκαιρινες μετρήσεις (μου έχουν ληψει...)

Επιθυμητή το καλοκαίρι είπαμε το βάζουμε από 28-25 ε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...