afragorn Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 11 ώρες πριν, flo1 είπε Οθόνη αφής 7'' ή 7.8" ? τι πιστεύετε ειναι καλυτερο? (το 6 μου φαινεται πολυ μικρο) Έχω Kindle 6'' και δε νομίζω πως θα επέλεγα κάτι πάνω από 7 ίντσες. Και αυτές πολλές μου φαίνονται. Η εργονομία που προσφέρει, να το φυλάς σε τσαντάκι, τσέπες, να το κρατάς με το ένα χέρι κ.λπ. θα χαθούν με τις μεγάλες ίντσες και δε βρίσκω το λόγο για μεγάλο μέγεθος σε ένα ereader. 2
nikpel7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Καλημέρα, σκέφτομαι να προβώ σε αγορά ενός ereader διότι το να διαβάζω σε tablet δεν με βόλεψε. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι εάν υπάρχουν ereaders με ενσωματωμένο αγγλοελληνικό λεξικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
LongTom Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, nikpel7 είπε Καλημέρα, σκέφτομαι να προβώ σε αγορά ενός ereader διότι το να διαβάζω σε tablet δεν με βόλεψε. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι εάν υπάρχουν ereaders με ενσωματωμένο αγγλοελληνικό λεξικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Ενσωματωμένο, όχι. Αλλά υπάρχουν λύσεις εάν ψαχτείς λίγο. Τουλάχιστον σε kindle και σε android που γίνεται να κατεβάσεις δικό σου και να κάνεις sideload. 17 ώρες πριν, flo1 είπε Οθόνη αφής 7'' ή 7.8" ? τι πιστεύετε ειναι καλυτερο? (το 6 μου φαινεται πολυ μικρο) Έχεις "δουλέψει" 6αρι και δεν σε βόλεψε; Για βιβλία/νουβέλες είναι ιδανικό και περί το μέγεθος μιας σελίδας ενός βιπερ. Το 7.8" είναι κάπως μεγάλο, ιδίως εάν έχει μπαμπάτσκα μπέζελ. Η ουσία είναι να κάνει για την δουλειά που το θέλεις; Εάν το έχεις για αποκλειστικά νουβέλες, δεν θα έχεις μεγάλη διαφορά από τα 6 στα 7. Αρκετά περισσότερα στην οθόνη, αλλά ουσιαστικά δεν θα έχεις καλύτερη εμπειρία στο κείμενο. Εκτός φυσικά και εάν έχεις προβλήματα όρασης και θέλεις πολύ μεγάλη γραμματοσειρά. Ειδάλλως, ακόμη και τα 7.8" είναι κάπως λίγα εάν θέλεις βιβλία με εικόνες/διαγράμματα. 1
flo1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, LongTom είπε Έχεις "δουλέψει" 6αρι και δεν σε βόλεψε; Για βιβλία/νουβέλες είναι ιδανικό και περί το μέγεθος μιας σελίδας ενός βιπερ. Το 7.8" είναι κάπως μεγάλο, ιδίως εάν έχει μπαμπάτσκα μπέζελ. Οχι δεν εχω δοκιμασει καθολου. Απλα σε σχεση με το κινητο φανταζομαι οτι θα ειναι ενα 6'' μικρο. Για βιβλια (epub/pdf) θα ηθελα να το χρησιμοποιησω, χωρις διαγραμματα και σχηματα
nzeppos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κι εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις και την περίπτωση των 6 ιντσών αν έχεις σκοπό να διαβάζεις μόνο (ή έστω κατά συντριπτική πλειοψηφία) "κανονικά" βιβλία, πχ. μυθιστορήματα, νουβέλες κλπ, γενικά οτιδήποτε χωρίς σχεδιαγράμματα. Χρησιμοποιώ 6άρια Kindle εδώ και 10 χρόνια και δεν μου δημιουργήθηκε ποτέ η ανάγκη για κάτι παραπάνω, ίσα ίσα που το συγκεκριμένο μέγεθος με βολεύει πάρα πολύ. Αν ήταν να κοιτάξω για κάτι μεγαλύτερο, θα πήγαινα σε 7άρι αλλά μέχρι εκεί. Διαβάζω όμως κατά 99% βιβλία σαν τα παραπάνω και όχι τεχνικά PDF ή οτιδήποτε σχετικό. 1 ώρα πριν, flo1 είπε Οχι δεν εχω δοκιμασει καθολου. Απλα σε σχεση με το κινητο φανταζομαι οτι θα ειναι ενα 6'' μικρο. Για βιβλια (epub/pdf) θα ηθελα να το χρησιμοποιησω, χωρις διαγραμματα και σχηματα Οι 6 ίντσες του κινητού δεν έχουν σχέση με τις αντίστοιχες του Kindle ομως. Περίμενε να βγάλω και να σου στείλω μια συγκριτική φωτό να καταλάβεις τη διαφορά. Ορίστε: Kindle Voyage 6" vs. Xiaomi Mi Mix 2s 6". Φαίνεται η διαφορά στο ωφέλιμο μέγεθος. Παρ' ολ' αυτά αν έχεις ενδοιασμούς για το μέγεθος και δεν έχεις τη δυνατότητα να δεις από κοντά ένα ereader, τότε ίσως να κοιτάξεις για ένα 7άρι ώστε να είσαι καλυμμένος/η για παν ενδεχόμενο. Για τα είδη βιβλίων που αναφέρεις, οτιδήποτε εκτός από 6-7 ίντσες πιστεύω ότι είναι overkill. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από nzeppos 5
dumbfoundead Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Καλησπερα Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα ereader κυριως για μυθιστορηματα και ισως καποιο μανγκα . Αρχικα ελεγα να παρω το paperwhite γιατι θεωρω καλυπτει τις αναγκες μου, ομως ανακαλυψα οτι απο μια εφαρμογη που διαβαζω(bookwalker) δε μπορω να αλλαξω την μορφη με calibre,οποτε αναγκαστικα χρησιμοποιω την εφαρμογη τους. Δε με ενδιαφερει το "οικοσυστημα" της αμαζον η της kobo αφου ακομα και να αγορασω κατι ευκολα μετατρεπεται σε epub. Με αλλα λογια, υπαρχει αυτη τη στιγμη καποια συσκευη με android γυρω στα 150-200 που να μην σερνεται και να με καλυψει, η ειναι καλυτερο να περιμενω λιγο; Εχω υποψιν μου το likebook που ειναι γυρω σε αυτα τα λεφτα αλλα δε ξερω αν αξιζει.
nzeppos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για manga μακρυά από Kindle, θα το μετανιώσεις. Χρειάζονται μεγαλύτερη οθόνη από 6" και περισσότερη ισχύ. Πάρε ό,τι σου προτείνει ο LongTom. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από nzeppos
Conan2046 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 21 ώρες πριν, nikpel7 είπε Καλημέρα, σκέφτομαι να προβώ σε αγορά ενός ereader διότι το να διαβάζω σε tablet δεν με βόλεψε. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι εάν υπάρχουν ereaders με ενσωματωμένο αγγλοελληνικό λεξικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Για το λεξικό: χρησιμοποιώ λίγες μέρες τώρα την εφαρμογή Kindle. Έχει μια ωραία λειτουργία που πάνω από τις λέξεις που θεωρεί ότι κάποιος δεν ξέρει εμφανίζει με μικρότερα γράμματα την επεξήγηση τους πάλι στα αγγλικά. Είναι πολύ βολικό γιατί δεν χρειάζεται να μαρκάρεις λέξεις και να καθυστερείς μέχρι να εμφανιστεί το λεξικό και ξανά από την αρχή. Για μένα που διαβάζω σχετικά άνετα αλλά δεν είμαι και με το πιο πλούσιο λεξικό μου είναι πολύ χρήσιμο και ας ξέρω τις περισσότερες λέξεις που εμφανίζει την επεξήγηση. Υπάρχει άραγε κάποια εφαρμογή με αντίστοιχη λειτουργία για να την βάλω στο Onyx για τα epub μου; 1
nikpel7 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Σας ευχαριστώ παιδιά, όντως αυτό που λες Conan ακούγεται βολικό κ πρακτικό!
dumbfoundead Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 12 ώρες πριν, nzeppos είπε Για manga μακρυά από Kindle, θα το μετανιώσεις. Χρειάζονται μεγαλύτερη οθόνη από 6" και περισσότερη ισχύ. Πάρε ό,τι σου προτείνει ο LongTom. Και γω αυτο σκεφτομαι, αλλα ειναι δευτερευον, κυριως για βιβλια με ενδιαφερει. Αλλα ναι, γενικα καλυτερα ισως ηταν ενα με 7+ ινστες, απλα ειναι και το μπατζετ το θεμα, δε μπορω να δωσω πανω απο 200ε
LongTom Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, dumbfoundead είπε Και γω αυτο σκεφτομαι, αλλα ειναι δευτερευον, κυριως για βιβλια με ενδιαφερει. Αλλα ναι, γενικα καλυτερα ισως ηταν ενα με 7+ ινστες, απλα ειναι και το μπατζετ το θεμα, δε μπορω να δωσω πανω απο 200ε Με 210€+ ακόμη βρίσκεις συσκευές όπως το likebook mars. 8" και καλή οθόνη/hw εξαιρετικό για βιβλία και φαντάζομαι αξιοπρεπές για manga-comix. Ως android παίρνει και εφαρμογές τρίτων μέσω google play. Αρκετά δυνατό, τουλάχιστον όταν έβαζα PDF δεν είχε προβλήματα με καθυστέρηση. Το λογισμικό δεν είναι 100% αξιόπιστο, αλλά κάτι πρέπει να χάσεις δίνοντας λιγότερα από τις καλύτερες συσκευές. Πάντως με την τελευταία ανανέωση φάνηκε ότι βελτιώσαν αρκετά/πολύ την κατάσταση. Τίποτα τρομερό βέβαια όπως κρασαρίσματα, αλλά περισσότερο ένα UI που δεν είναι 100% μεταφρασμένο ή εύχρηστο. Η άλλη εναλλακτική είναι κάτι σαν το onyx book note 10" μεταχειρισμένο. Κάπου στα 200-220 τιμώνται σε ebay. Τα κάνει κυριολεκτικά όλα πολύ καλά. Από PDF έως σημειώσεις και έχει και google play. Αλλά φυσικά θα είναι παλαιότερη συσκευή με ότι αυτό σημαίνει για την μπαταρία και θα έχεις και το ρίσκο του μεταχειρισμένου. Πάντα μιλάμε για ασπρόμαυρες συσκευές. Οι έγχρωμες είναι μόνο 6".
Ashaman Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, dumbfoundead είπε Και γω αυτο σκεφτομαι, αλλα ειναι δευτερευον, κυριως για βιβλια με ενδιαφερει. Αλλα ναι, γενικα καλυτερα ισως ηταν ενα με 7+ ινστες, απλα ειναι και το μπατζετ το θεμα, δε μπορω να δωσω πανω απο 200ε Μία φίλη μου ορκίζεται ότι το καλύτερο που έχει χρησιμοποιήσει εβερ είναι το pocketbook inkpad 3 το οποίο βγαίνει στα 200 κάτι ψιλά. Έχει παίξει και με kindle και με tablets αλλα αυτό τη βόλεψε καθώς ειναι 7.8 και διαβάζεις άνετα pdf χωρίς μετατροπή (που σε 6αρι πρέπει να κάνεις γιατί αλλιώς είναι πολύ μικρό). Πιο αργό στην αλαγη σελίδας από το paperwhite βέβαια αλλά οκ ότι σε βολεύει. Διαβάζει και epub και νομίζω είναι linux οπότε μάλλον θα μπορείς να βάλεις και άλλα Reading apps. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από Ashaman
LongTom Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Ashaman είπε Μία φίλη μου ορκίζεται ότι το καλύτερο που έχει χρησιμοποιήσει εβερ είναι το pocketbook inkpad 3 το οποίο βγαίνει στα 200 κάτι ψιλά. Έχει παίξει και με kindle και με tablets αλλα αυτό τη βόλεψε καθώς ειναι 7.8 και διαβάζεις άνετα pdf χωρίς μετατροπή (που σε 6αρι πρέπει να κάνεις γιατί αλλιώς είναι πολύ μικρό). Πιο αργό στην αλαγη σελίδας από το paperwhite βέβαια αλλά οκ ότι σε βολεύει. Διαβάζει και epub και νομίζω είναι linux οπότε μάλλον θα μπορείς να βάλεις και άλλα Reading apps. Το τελευταίο δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν λίγες εφαρμογές που μπορούν να μπουν στο custom linux της συσκευής, κάποιες ευκολότερα, κάποιες πιο δύσκολα. Αλλά δεν ανανεώνονται γρήγορα ή καθόλου και εάν κάνεις update την συσκευή υπάρχει καλή πιθανότητα ότι θα σταματήσουν να δουλεύουν. Χρειάζεται να ξέρεις να "παίζεις" με τις βερσιον του λογισμικού (νέες ή παλαιότερες) και εφαρμογής για να βρεις κάτι που δουλεύει και έπειτα να μην αλλάξεις (ή να αναβαθμίσεις πολύ προσεκτικά/πειραματικά). Με ότι αυτό σημαίνει για το πόσο μπορείς πραγματικά να έχεις το τελευταίο λογισμικό πάνω με τα λιγότερα bug και περισσότερα features. Φυσικά θα έλεγα ότι πολύ καλύτερο και ευκολότερο είναι να πάει σε android συσκευή που δέχεται google play. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από LongTom
Ashaman Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, LongTom είπε Το τελευταίο δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν λίγες εφαρμογές που μπορούν να μπουν στο custom linux της συσκευής, κάποιες ευκολότερα, κάποιες πιο δύσκολα. Αλλά δεν ανανεώνονται γρήγορα ή καθόλου και εάν κάνεις update την συσκευή υπάρχει καλή πιθανότητα ότι θα σταματήσουν να δουλεύουν. Χρειάζεται να ξέρεις να "παίζεις" με τις βερσιον του λογισμικού (νέες ή παλαιότερες) και εφαρμογής για να βρεις κάτι που δουλεύει και έπειτα να μην αλλάξεις (ή να αναβαθμίσεις πολύ προσεκτικά/πειραματικά). Με ότι αυτό σημαίνει για το πόσο μπορείς πραγματικά να έχεις το τελευταίο λογισμικό πάνω με τα λιγότερα bug και περισσότερα features. Φυσικά θα έλεγα ότι πολύ καλύτερο και ευκολότερο είναι να πάει σε android συσκευή που δέχεται google play. ΟΚ πάω πάσο στο συγκεκριμένο θέμα καθώς δεν το έχω πιάσει καν ποτέ στα χέρια μου μιας και παιζω με kindle από το 08 και δεν το αλλάζω. Υπάρχει τέτοια Android συσκευή ebook reader που να δέχεται gplay, να είναι στα 7.8 και να παίζει στα 200 για να βολέψει τον φιλο; ΥΓ. Είδα αυτό που γράφεις για likebook Mars αν και δεν το βλέπω Ελλάδα και δεν ξέρω κατά πόσο θέλει να αγοράσει απο εξωτερικό Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από Ashaman
dumbfoundead Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Ευχαριστω πολυ και τους δυο αρχικα. Απο τα δυο αυτο που φαινεται να με βολευει περισσοτερο ειναι το Mars, pdf δεν εχω σκοπο να διαβασω στη συσκευη, παρα μονο epub. Βασικα ο μονος λογος που εψαχνα για android συσκευη ειναι το οτι τα epub του Bookwalker που χρησιμοποιω εχουν DRM, που δεν εχει βρεθει καποιο crack ακομα ωστε να το αλλαξω με calibre, και υποχρεωτικα πρεπει να χρησιμοποιησω την εφαρμογη τους. Η αγορα απο εξωτερικο δεν ειναι προβλημα. Μονο μου "αγχος" εινα οτι δε ξερω αν θελω να το παρω απο Aliexpress που ναι το official η απο banggood που αν βρω κουπονι θα βγει φθηνοτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα