Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dumbfoundead είπε

Ευχαριστω πολυ και τους δυο αρχικα.

Απο τα δυο αυτο που φαινεται να με βολευει περισσοτερο ειναι το Mars, pdf δεν εχω σκοπο να διαβασω στη συσκευη, παρα μονο epub. Βασικα ο μονος λογος που εψαχνα για android συσκευη ειναι το οτι τα epub  του Bookwalker που χρησιμοποιω εχουν  DRM, που δεν εχει βρεθει καποιο crack ακομα ωστε να το αλλαξω με calibre, και υποχρεωτικα πρεπει να χρησιμοποιησω την εφαρμογη τους.
Η αγορα απο εξωτερικο δεν ειναι προβλημα. Μονο μου "αγχος" εινα οτι δε ξερω αν θελω να το παρω απο Aliexpress που ναι το official η απο banggood που αν βρω  κουπονι θα βγει φθηνοτερα.

Αξιοπρεπής αγορά, αν προσέξεις και αναβαθμίζεις την συσκευή. 
Δεν ξέρω τώρα πως τα στέλνουν, αλλά το '18 το πρώτο Update ήταν στα...κινέζικα και έπρεπε να βάλω το γούγλη τον τρασλέητορα να δω τι πρέπει να κάνω.
Βέβαια οι επόμενες ήταν στα αγγλικά και περάστηκαν κανονικά. 

Αρκετά μεγάλη η διαφορά και πιστεύω ότι κάνει την συσκευή από κάτω του μετρίου σε αξιοπρεπή έως καλή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!! Θα ήθελα την γνώμη σας για την επιλογή ereader.

Έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία σε 10ιντσο τάμπλετ, αποφάσισα να πάω σε ereader. Η συντριπτική πλειοψηφία των βιβλίων μου είναι σε μορφή pdf.  Με calibre ή online κάνω την μετατροπή σε epub ώστε να είναι καλύτερη η ανάγνωση.  Το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ανεκτό.

Αυτά που διαβάζω δεν έχουν εικόνες / σχεδιαγράμματα (ή ελάχιστες-α μικρής σημασίας). Δεν με ενδιαφέρει να μπαίνω από αυτή την συσκευή στο ίντερνετ. Το θέλω μόνο για πιο ξεκούραστη ανάγνωση ,από αυτή που κάνω τώρα με το τάμπλετ. 

Ποιο θα μου προτείνατε γύρω στα 100- 140 ευρώ?

Ευχαριστώ προκαταβολικα.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, giorgos04 είπε

Έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία σε 10ιντσο τάμπλετ, αποφάσισα να πάω σε ereader. Η συντριπτική πλειοψηφία των βιβλίων μου είναι σε μορφή pdf.  Με calibre ή online κάνω την μετατροπή σε epub ώστε να είναι καλύτερη η ανάγνωση.  Το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ανεκτό.

Αυτά που διαβάζω δεν έχουν εικόνες / σχεδιαγράμματα (ή ελάχιστες-α μικρής σημασίας). Δεν με ενδιαφέρει να μπαίνω από αυτή την συσκευή στο ίντερνετ. Το θέλω μόνο για πιο ξεκούραστη ανάγνωση ,από αυτή που κάνω τώρα με το τάμπλετ. 

Ευχαριστώ προκαταβολικα.

Δε θα σου πω ποιο να πάρεις γιατί αυτό που έχω δεν κάνει για epub (kindle) αλλά δοκίμασε να ανοίξεις το pdf με word και όταν σου ζητήσει να το μετατρέψει πες ναι και δε μήπως σε βολεύει καλύτερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ashaman είπε

Δε θα σου πω ποιο να πάρεις γιατί αυτό που έχω δεν κάνει για epub (kindle) αλλά δοκίμασε να ανοίξεις το pdf με word και όταν σου ζητήσει να το μετατρέψει πες ναι και δε μήπως σε βολεύει καλύτερα. 

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.  Θα το δοκιμάσω. 

Αν υπάρχει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει κάποιο σχετικά οικονομικό ereader με ανάγνωση απλών pdf κειμένων  ,θα με βοηθούσε πολύ. 

Επεξ/σία από giorgos04
Δημοσ.
12 ώρες πριν, giorgos04 είπε

Ευχαριστώ προκαταβολικα.

Εάν είναι μόνο κείμενο, τότε σχεδόν κάθε 6" θα κάνει την δουλειά.
Δεν θα χρειάζεσαι τρομερή δύναμη ή εφαρμογές.

Έτσι ακόμη και ένα απλό kindle paperwhite θα δουλέψει (μάλλον).
Επειδή βέβαια δεν έχω πιάσει kindle από το '14, θα πρέπει να σε απαντήσουν αυτοί που έχουν τώρα συσκευή, αλλά πάλι δεν πιστεύω ότι δεν θα μπορεί να διαχειριστεί απλό PDF κειμένου.

Επίσης υπάρχει και τα pocketbook touch hd 3. Προσωπικά το θεωρώ καλύτερη συσκευή από τα kindle λόγω κομβίων και λογισμικού, αλλά από άποψη PDF είναι τα ίδια με το kindle. 

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να διαχειριστεί αξιοπρεπώς PDF κειμένου (τονίζω το τελευταίο αφού είναι διαφορετικό από το σκαναρισμένο PDF), αλλά υπάρχουν συσκευές στα ίδια λεφτά που το κάνουν καλύτερα. Από πλευράς ταχύτητας αλλαγής σελίδων, ψαξίματος κλπ, είναι ΟΚ η απόδοση. Δεν έχει όμως reflow ή font resize ή άλλα καλούδια.

Οπότε αν ο χρήστης έχει σκοπό να διαβάζει πχ. 1 PDF και 30 mobi/azw τότε δεν υπάρχει θέμα, ας πάρει Kindle. Αν η αναλογία όμως είναι 1 PDF στα 5-10 βιβλία, τότε καλύτερα μακρυά από Kindle.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, LongTom είπε

Εάν είναι μόνο κείμενο, τότε σχεδόν κάθε 6" θα κάνει την δουλειά.
Δεν θα χρειάζεσαι τρομερή δύναμη ή εφαρμογές.

Έτσι ακόμη και ένα απλό kindle paperwhite θα δουλέψει (μάλλον).
Επειδή βέβαια δεν έχω πιάσει kindle από το '14, θα πρέπει να σε απαντήσουν αυτοί που έχουν τώρα συσκευή, αλλά πάλι δεν πιστεύω ότι δεν θα μπορεί να διαχειριστεί απλό PDF κειμένου.

Επίσης υπάρχει και τα pocketbook touch hd 3. Προσωπικά το θεωρώ καλύτερη συσκευή από τα kindle λόγω κομβίων και λογισμικού, αλλά από άποψη PDF είναι τα ίδια με το kindle. 

Επειδή έχω το paperwhite χρόνια τώρα δε θα το πρότεινα για pdf. Βέβαια αν μετατρέπει το pdf σε mobi και το ανεβάζει με προγραμματακι στο kindle θα δουλέψει μια χαρά. Αρκεί να είναι καλή η μετατροπή. Το έχω κάνει με ελληνικό pdf άνοιγμα με Word, αυτόματη μετατροπή σε doc και μετατροπη σε mobi και ήταν μια χαρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nzeppos είπε

Μπορεί να διαχειριστεί αξιοπρεπώς PDF κειμένου (τονίζω το τελευταίο αφού είναι διαφορετικό από το σκαναρισμένο PDF), αλλά υπάρχουν συσκευές στα ίδια λεφτά που το κάνουν καλύτερα. Από πλευράς ταχύτητας αλλαγής σελίδων, ψαξίματος κλπ, είναι ΟΚ η απόδοση. Δεν έχει όμως reflow ή font resize ή άλλα καλούδια.

Οπότε αν ο χρήστης έχει σκοπό να διαβάζει πχ. 1 PDF και 30 mobi/azw τότε δεν υπάρχει θέμα, ας πάρει Kindle. Αν η αναλογία όμως είναι 1 PDF στα 5-10 βιβλία, τότε καλύτερα μακρυά από Kindle.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Η αναλογία θα είναι 10 pdf απλού κειμένου( όχι σκαναρισμένου) και 5 epub (αν και τελευταία με εχει βολέψει αρκετά η μετατροπή όλων των pdf βιβλίων μου σε epub, ώστε να παίζω με το μέγεθος της γραμματοσειράς).

Από την έρευνά μου έχω κατασταλάξει στο pocketbook hd 3. Το ψάχνω και σε μεταχειρισμένο.

Επεξ/σία από giorgos04
Δημοσ.

Μετά απο αρκετό ψάξιμο εχω καταλήξει σε τρεις επιλογές  :

1. Pocketbook touch lux 4

2. Pocketbook touch hd 3

3. Kobo clara hd

Αν σκεφτούμε πως

Α. θέλω την συσκευή μόνο για ανάγνωση και τίποτα περισσότερο, 

Β. χρήση pdf  λογοτεχνικών κειμένων ( και μετατροπή pdf σε epub) χωρίς εικόνες και όχι σκαναρισμενα,

ποιό από τα τρία θα προτείνατε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, giorgos04 είπε

2. Pocketbook touch hd 3

3. Kobo clara hd

Αν σκεφτούμε πως

Β. χρήση pdf  λογοτεχνικών κειμένων ( και μετατροπή pdf σε epub) χωρίς εικόνες και όχι σκαναρισμενα,

Άμα θες pdf πρέπει πρώτα να δεις ποιο δέχεται koreader

Επεξ/σία από bilisios
Δημοσ.
4 ώρες πριν, giorgos04 είπε

2. Pocketbook touch hd 3

3. Kobo clara hd

Αν σκεφτούμε πως

Το 2. 

Είναι καλύτερο από το lux 4 με πολύ παρόμοια τιμή. 

Η σύγκριση σε θέμα pdf δεν υφίσταται. Το kobo έχει άθλιο λογισμικό στο θέμα PDF. 
Πήρα πρόσφατα το libra h20 και όταν προσπάθησα να βάλω πολύ βασικά PDF κειμένου κλασσικών Ελλήνων συγγραφέων (από την bookeen), αλλά απλά δεν. 

Προσωπικά το θεωρώ ίσως το καλύτερο VfM στην αγορά στις 6". 
Τα onyx poke 2 (το 3 είναι σχεδόν ίδιο) είναι τα καλύτερα στην κατηγορία και το καλύτερο firmware για pdf.
Με Αndroid, έχουν πολύ ανώτερο HW και αρκετά έως πολύ καλύτερο firmware, αλλά είναι σχεδόν 200€.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, bilisios είπε

Άμα θες pdf πρέπει πρώτα να δεις ποιο δέχεται koreader

Το έχω στο kobo και στο likebook mars. 
Είναι πολύ ικανό, αλλά ως UI είναι πολύ κακό. Μοιάζει τουλάχιστον 15ετιας και τα υπομενού του είναι μια βάρβαρη εφεύρεση για να σε ταλαιπωρούν. 
Δεν μπορώ να το συνηθίσω με τίποτα. 

Επίσης στο libra H2O έχει αρκετά κολλήματα. 

Προσωπικά τέτοιες λύσεις που χώνεις εφαρμογές σε συσκευές που θεωρητικά δεν τις υποστηρίζουν, τις βρίσκω κάπως bandaid (πουν λεν). Δεν είναι τόσο καλές/ομαλές όσο οι εφαρμογές που έρχονται με την συσκευή, ούτε ως πατέντα-sideload έχουν την σωστή και ομαλή ενσωμάτωση στο λογισμικό όπως σε android συσκευές. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, LongTom είπε

Το 2. 

Είναι καλύτερο από το lux 4 με πολύ παρόμοια τιμή. 

Η σύγκριση σε θέμα pdf δεν υφίσταται. Το kobo έχει άθλιο λογισμικό στο θέμα PDF. 
Πήρα πρόσφατα το libra h20 και όταν προσπάθησα να βάλω πολύ βασικά PDF κειμένου κλασσικών Ελλήνων συγγραφέων (από την bookeen), αλλά απλά δεν. 

Προσωπικά το θεωρώ ίσως το καλύτερο VfM στην αγορά στις 6". 
Τα onyx poke 2 (το 3 είναι σχεδόν ίδιο) είναι τα καλύτερα στην κατηγορία και το καλύτερο firmware για pdf.
Με Αndroid, έχουν πολύ ανώτερο HW και αρκετά έως πολύ καλύτερο firmware, αλλά είναι σχεδόν 200€.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πιστεύω το touch hd 3 να είναι η καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και κάποιο καιρό, αφού αγοράζω συνέχεια βιβλία, έχω βάλει στο μάτι την αγορά ενός ebook reader.

Τώρα που μας άνοιξαν για λίγο καιρό προσπάθησα να βρω έναν ebook reader σε κάποιο μεγάλο κατάστημα να δω στην πραγματική ζωή, δεν κατάφερα να βρω ακόμα. Δεν ξέρω αν θα βρω πριν αποφασίσω να κάνω κάποια σχετική αγορά.

Όπως και να'χει, προσωπικά δεν ξέρω ακόμα τι θέλω καν. Αν θέλω 6 ίντσες, 7... 10 κλπ. Αν θέλω και για pdf ή μόνο epub κλπ. 

Βλέπω εδώ πως ο @LongTom έχει γίνει resident expert (δεν το λέω ειρωνικά ή υποτιμητικά ...κάποιος έχει λιώσει ένα θέμα ας δίνει τα φώτα του) που προτείνει διάφορα τα οποία δεν βλέπω να υπάρχουν στην Ελληνική αγορά. Αυτά αλήθεια από που είναι καλό να τα αγοράσει κανείς;; Συνοπτικά θα μπορούσες να γράψεις τι και από που;;

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...