Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, st2 είπε

χαιρετε,

μεχρι τωρα διαβαζω βιβλια σε tablet με το moon reader 

το οποίο εχω σετάρει και με βολεύει πάρα πολύ

αλλά το tablet δεν ειναι ereader που εχει ο ξαδερφος μου και καθε καλοκαιρι που τον βλεπω το βλεπω και το λιγουρευομαι 

υπάρχει κάποιο με android στο οποίο θα μμπορούσα να βάλω το moon reader

Βασικά έχεις μερικές επιλογές, την εξής μια:
Onyx boox.
Τα οποία είναι αρκετά έως πολύ ακριβές λύσεις. 
Το φτηνότερο ξεκινάει στα 190(200φεύγα δίχως εκπτώσεις) για 6αρα συσκευή (poke 3)
Υπάρχει και η boyue η οποία είναι η "φτηνή" λύση, αλλά είναι δυσκολότερο να τα βρεις πια και από ότι φαίνεται ήδη χρεωκόπησαν μια φορά αν και συνεχίζουν να βγάζουν συσκευές.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι το moon reader αν και λειτουργεί αξιοπρεπώς σε ebookreaders, δεν θα δεις την ίδια ποιότητα. Επειδή δεν είναι σχεδιασμένο για epaper οθόνες. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι που θα με βοηθήσει πολύ στην επιλογή μου.

Διαβάζω ότι το kindle app μπορώ να το έχω σε Ipad. 
Το ερώτημα είναι μπορώ να επεξεργαστώ βιβλία στο calibre και μετά να τα περάσω στο kindle app και να τα διαβάσω στο Ipad?

Ξέρω τα μειονεκτήματα της μεγάλης οθόνης, βάρους, του experience ενός ebook reader κλπ. απλά επειδή δεν παίζει το σενάριο να πάρω και kindle και ipad, αναρωτιέμαι μήπως με την αγορά ipad μπορώ να διαβάζω και τα βιβλία που θέλω και να το συνδυάσω κάπως έτσι.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, perpetas είπε

Να ρωτήσω κάτι που θα με βοηθήσει πολύ στην επιλογή μου.

Διαβάζω ότι το kindle app μπορώ να το έχω σε Ipad. 
Το ερώτημα είναι μπορώ να επεξεργαστώ βιβλία στο calibre και μετά να τα περάσω στο kindle app και να τα διαβάσω στο Ipad?

Ξέρω τα μειονεκτήματα της μεγάλης οθόνης, βάρους, του experience ενός ebook reader κλπ. απλά επειδή δεν παίζει το σενάριο να πάρω και kindle και ipad, αναρωτιέμαι μήπως με την αγορά ipad μπορώ να διαβάζω και τα βιβλία που θέλω και να το συνδυάσω κάπως έτσι.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω άμεσα αλλά έχω χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της kindle στο ereader μου και μπορούσα να διαβάζω ότι βιβλία αγόραζα από το amazon που συγχρονιζόταν αυτόματα. Για τα υπόλοιπα βιβλία χρησιμοποιούσα την κανονική εφαρμογή του ereader 

Οπότε αν έχεις βιβλία από την amazon σίγουρα θα μπορείς να τα διαβάσεις μέσω της εφαρμογής, αν έχεις άλλα βιβλία αν δεν μπορείς με αυτή την εφαρμογή θα μπορείς με μια άλλη για ebook υπάρχουν άφθονες, γιατί να χρησιμοποιείς ντε και καλά την συγκεκριμένη;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Δεν μπορώ να σου απαντήσω άμεσα αλλά έχω χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της kindle στο ereader μου και μπορούσα να διαβάζω ότι βιβλία αγόραζα από το amazon που συγχρονιζόταν αυτόματα. Για τα υπόλοιπα βιβλία χρησιμοποιούσα την κανονική εφαρμογή του ereader 

Οπότε αν έχεις βιβλία από την amazon σίγουρα θα μπορείς να τα διαβάσεις μέσω της εφαρμογής, αν έχεις άλλα βιβλία αν δεν μπορείς με αυτή την εφαρμογή θα μπορείς με μια άλλη για ebook υπάρχουν άφθονες, γιατί να χρησιμοποιείς ντε και καλά την συγκεκριμένη;

Ναι, σωστό. Απλά δεν έχω χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Kindle και διαβάζω ότι είναι πολύ καλή να αλλάζεις fonts, background, έχει dictionary, πράγματα που δεν ξέρω σε ποια άλλη εφαρμογή μπορώ να τα βρω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, st2 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση 

Από λεξικά σε ελληνικα

τι παίζει με τα ereader ??

Δύσκολα τα πράγματα. Με sideload μόνο. Στα Kobo είναι ένα copy paste. Δηλαδή πολύ εύκολη διαδικασία.

Επεξ/σία από -WISE-
Δημοσ.
1 ώρα πριν, perpetas είπε

Ναι, σωστό. Απλά δεν έχω χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Kindle και διαβάζω ότι είναι πολύ καλή να αλλάζεις fonts, background, έχει dictionary, πράγματα που δεν ξέρω σε ποια άλλη εφαρμογή μπορώ να τα βρω. 

Το κατέβασα στο android μου, έστειλα ένα βιβλίο με μέιλ και εμφανίστηκε κανονικά στην βιβλιοθήκη και το ανοίγει. Οπότε αφού δουλεύει για την android εφαρμογή προφανώς θα δουλεύει και για την apple. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω να δω τι γκάμα υπάρχει από πχ. ποδοσφαιρικά βιβλία στο amazon για το kindle και σε κανένα δεν έχω βρει.

Αυτό που αναφέρει ως audiobook μήπως περιλαμβάνει και ebook? 

πρέπει να βάλω κάποιο φίλτρο που θα μου εμφανίσει αυτά για το kindle?

EDIT: ΟΚ, τα βρήκα όλα στο amazon.com!

image.png.354ad0a0395eeea129116444370af877.png

Επεξ/σία από perpetas
Δημοσ.
Στις 22/8/2022 στις 5:42 ΜΜ, random_dude είπε

Συνήθως προς τα Χριστούγεννα έχει πολύ καλές προσφορές. Αν δεν καίγεσαι να το πάρεις, καλύτερα να περίμενεις μέχρι τότε.

Δεν άντεξα και το πήρα χθες από το γαλλικό Amazon. Τελική τιμή 119€ με μεταφορικά. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Παρήγγειλα και εγώ το Kobo Libra 2, θα είναι το πρωτο μου e-reader, και έχω κάποιες απορίες όσον αφορά τις δυνατότητες που έχει.

Κυρίως το πήρα για να περάσω τα διάφορα epub που έχω στο pc μου, αλλα επίσης έχω και διάφορα εκπαιδευτικά βιβλία σε μορφή pdf. Για τα pdf θα περάσω το koreader, αλλα θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να συχρονίσω τα highlights που θα κάνω στα pdf αυτα μεσω του ereader σε κάποιο cloud που θα τα έχω αποθηκευμένα (google drive, dropbox etc).

Επίσης εκτός του koreader προτείνετε τη χρησιμοποίηση κάποιου αλλου third party plugin που να βελτιώνει τη ποιότητα χρήσης;

Ευχαριστώ.  

Δημοσ.
On 03/09/2022 at 15:51, toutsos said:

Κυρίως το πήρα για να περάσω τα διάφορα epub που έχω στο pc μου, αλλα επίσης έχω και διάφορα εκπαιδευτικά βιβλία σε μορφή pdf. Για τα pdf θα περάσω το koreader, αλλα θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να συχρονίσω τα highlights που θα κάνω στα pdf αυτα μεσω του ereader σε κάποιο cloud που θα τα έχω αποθηκευμένα (google drive, dropbox etc).

Ναι μπορείς να συγχρονίζεις μέσω dropbox αφου βάλεις το koreader, θέλει να το ενεργοποιήσεις απλά απο το menu.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα.

Επειδή τα μάτια μου είναι στο όριο burnout από την έκθεση σε οθόνες, σκέφτομαι την αγορά κάποιου e-ink tablet με android.

Για διάβασμα RSS στο inoreader, ανάγνωση forums και λίγο browsing. 

Πιστεύετε θα με καλύψει για τέτοια χρήση; Αν ναι ποια διάσταση οθόνης θα είναι προτιμότερη;

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Έφτασε το Kindle Paperwhite.

Για πείτε συμφορουμιτες.

Θέλω να ξεκινήσω με ελληνικά βιβλία.

Αν αγοράσω κάποιο ebook η μόνη λύση είναι το calibre όπως έχω διαβάσει σε άλλες σελίδες πιο πίσω;

Υπάρχει άλλος τρόπος; (Έχω Linux)

Δημοσ.

Γενικά θα χρειαστεί Calibre και DeDRM plugin, αλλά έχει σημασία από που θα αγοράσεις το βιβλίο. Τα περισσότερα site πουλάνε βιβλία που διαβάζονται μέσω Adobe Digital Editions, το οποίο δεν παίζει στο Linux και θα χρειαστεί Wine κλπ. 

• Like 3
Δημοσ.

Σε windows δηλαδή κατεβάσω calibre και με το plugin που λες θα είμαι κομπλέ για να αγοράσω από εκδοτικούς οίκους τα ebooks? Ψυχογιό, διόπτρα κλπ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...