Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/1/2023 στις 7:34 ΜΜ, ilias12369 είπε

K2PDFOPT,ψαξε αυτο το προγραμμα και θα σου λυσει τα χερια με τα pdf ειναι δωρεαν.Δεν χρειαζεται καν να μπλεκεις με το  calibre για pdf,αντιγραφη και επικολληση απο τον υπολογιστη στο kindle και τελειωσες.Το calibre θα το χρειαστεις εαν θελεις να μετατρεψεις epub σε mobi,η αν θες να σπασεις προστασια απο καποιο epub.Mην ασχολεισαι με koreader και jailbreak στο kindle θα σε ταλαιπωρησει και δεν θα παρεις τα αποτελεσματα που πιστευεις.

σε macbook δουλευει? χωρις ολη αυτη τη διαδικασια που αναγραφεται στο site 

Επεξ/σία από cpetro
Δημοσ.

Έχω δύο ερωτήσεις σχετικά με το pocketbook inkpad 3.

1η Δεν βρίσκει όλα τα wifi που είναι διαθέσιμα και που βρίσκει το κινητό με >60% σήμα.

2η προσπαθώ να συνδεθώ στο send-to-PB για να στέλνω αρχεία μέσω email και αποτυγχάνει πάντα...

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, filarhos είπε

Έχω δύο ερωτήσεις σχετικά με το pocketbook inkpad 3.

2η προσπαθώ να συνδεθώ στο send-to-PB για να στέλνω αρχεία μέσω email και αποτυγχάνει πάντα...

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει...

Τι ακριβώς αποτυγχάνει;  Έχεις δημιουργήσει το mail [email protected] ή εννοείς ότι δεν μπορείς να κάνεις την δημιουργία ή την ενεργοποίηση του; 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Τι ακριβώς αποτυγχάνει;  Έχεις δημιουργήσει το mail [email protected] ή εννοείς ότι δεν μπορείς να κάνεις την δημιουργία ή την ενεργοποίηση του; 

Μέσα από το pb προσπαθώ να δημιουργήσω το μαιλ αλλά δεν προχωραει.

Τελικά δοκίμασα να κάνω με διαφορετικό μαιλ χωρίς registration και τώρα περιμένω να μου στείλει Μάιλ ενεργοποίησης. Κλείνοντας το wifi του κινητού συνδέθηκε στο tethering.

Αφού το δοκίμασα αρκετές φορές δούλεψε... 

Ευχαριστω πολύ Κόναν!

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ.

Αν διαβάσεις τη βοήθεια εδώ, θα δεις ότι αναφέρεται πως "Το Kindle της Amazon ΔΕΝ είναι συμβατή συσκευή." (ενότητα Τι είναι η προστασία Adobe DRM;).
Άρα θα πρέπει να αφαιρέσεις την προστασία DRM από το epub για να το διαβάσεις στη συσκευή σου - και μάλλον να το μετατρέψεις σε mobi αντί epub, αν δεν κάνω λάθος. Για το πώς θα γίνουν αυτά δεν μπορώ να πω αλλά με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις πληροφορίες. Πάντως θα χρειαστείς το Calibre (δωρεάν).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά, το Kindle δεν διαβάζει βιβλία με Adobe DRM. Πρακτικά δεν διαβάζει κανένα βιβλίο που είναι αγορασμένο εκτός Amazon και έχει κάποιου είδους προστασία.

Η λύση είναι να κατεβάσεις το Calibre, να του βάλεις ένα plugin σαν το DeDRM, να ψάξεις στις οδηγίες του plugin στο github ή σε κανα forum/reddit κλπ, πως σετάρεται και πως συνδέεται με το Adobe Digital Editions που έχεις στο PC σου (είναι αρκετά απλό). Αφού τα κάνεις όλα αυτά, απλώς πετάς το ebook μέσα στο Calibre και το DRM αφαιρείται αυτόματα. Έχω πολύ καιρό να το κάνω και διαβάζω τώρα ότι το DeDRM δεν ανανεώνεται πλέον, αλλά έχει γίνει fork με όνομα NoDRM (υπάρχει κι αυτό στο github, τελευταίο version νομίζω είναι Ιούλιος 2022 ή κάτι τέτοιο).

Μετά είτε στέλνεις το converted epub στο Kindle μέσω email, είτε το κάνεις mobi και το περνάς στο Kindle με καλώδιο.

ps: μόλις είδα ότι έχει βγει και σε online tool (dedrm τελεία com), αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο/ασφαλές είναι, ίσως θέλει λίγο ψάξιμο και οπωσδήποτε η τοπική λύση είναι προτιμότερη.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
  • Thanks 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Ειμαι στην διαδικασία εύρεσης Ebook-reader/E Ink writing tablet. 
Χρήση :

• Ανάγνωση ebooks
  • Sketching.
  • Σημειώσεις.

Budget: 600Euro.

Εχω την αίσθηση πως ένα απλό ereader δεν θα με καλύψει. Η επιλογή remarkable 2/onyx πόσο "safe" μπορεί να είναι;

Συγνώμη αν είμαι off topic. 

Επεξ/σία από Dr.MikeD
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ψάχνω ereader για τον πατέρα μου,  ιδανικά κάτι vfm 7+ inces, μέχρι 150 ευρώ ιδανικά. Δεν ξέρω το budget αν αρκεί βέβαια για ereader ή αν ένα tablet θα εξυπηρετούσε. Κυρίως για διάβασμα pdf θα είναι, απλά το κινητό δεν τον βολεύει.

(χειρίζεται ανετα TV box και κινητά, απλά ο χώρος αυτός μου είναι τελείως άγνωστος)

Δημοσ.
Στις 10/6/2023 στις 7:57 ΜΜ, jimakos234 είπε

Καλησπέρα σας, ψάχνω ereader για τον πατέρα μου,  ιδανικά κάτι vfm 7+ inces, μέχρι 150 ευρώ ιδανικά. Δεν ξέρω το budget αν αρκεί βέβαια για ereader ή αν ένα tablet θα εξυπηρετούσε. Κυρίως για διάβασμα pdf θα είναι, απλά το κινητό δεν τον βολεύει.

(χειρίζεται ανετα TV box και κινητά, απλά ο χώρος αυτός μου είναι τελείως άγνωστος)

Καλημέρα. PDF με εικόνες;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimakos234 είπε

Καλημέρα,  κυριώς PDF κειμένου, ισως και με εικόνες.

Καλημέρα. Για τα PDF χωρίς εικόνα θα είναι μια χαρά (αναλόγως τον τρόπο που έχουν σκαναριστεί αν μιλάμε για βιβλία) Υπάρχει και εφαρμογή που προσαρμόζει τα PDF για να είναι ευανάγνωστα. Στις εικόνες δεν τα πάνε καλά τα ereaders κυρίως λόγω των μικρών οθονών. Θα πρέπει να ζουμάρει κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο σε σχέση με ένα tablet. Άσε που θα χάσει και το χρώμα αφού όλα είναι ασπρόμαυρα. Πάντως μέχρι 150 δεν παίζει να βρεις ereader 7+ ιντσών. Άρα είσαι για τάμπλετ.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...