Προς το περιεχόμενο

Μονωση ταρατσας ..


Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορουμε να βαλουμε θεμομονωτικες και απο πανω καποιο ελαφρυ μπετον και μετα πχ hyperdesmo ;

2 ώρες πριν, atromiti είπε

SB_1957 εγώ σε αυτό το σπίτι δεν έχω ζήσει.Ηταν προς ενοικίαση μέχρι το 2015.Ολοι λένε ότι σε σπίτια που είναι σε εξοχή και θαλασσα και χωρίς θερμομόνωση και είναι κλειστά (5 χρόνια τώρα) το ζεστό κρύο δημιουργεί υδρατμούς το χειμώνα και μούχλα + το χαλασμένο ασφαλτοπανο

Παιδια,για να μην κουράζω,μεγάλες εταιρείες ποιος ξέρει; Έχει άποψη; 

Γκούμας στις Αχαρνές;

Φραγκουλακη Περιστέρι με το FGL Resin Plus στεγανωτικο; Ξέρει κάποιος;

Το κόστος για τα επαλειφομενα είναι το ίδιο με το ασφαλτοπανο περίπου ,μου ζητάνε γύρω στα 1600 ευρώ για απλή στεγανοποίηση

1600 για ποσα τετραγωνικα; 

Ειχα δει τον ιδιο το γκουμα και η προσφορά του ηταν αρκετά ακριβη και προσωπικά δε με έπεισε αλλα έχει καλες αξιολογήσεις οποτε πιστευω θα κανουν καλη δουλειά μαλλον. Ερχεται μαζι με μηχανικο κυριλε με κουστουμι και καλο αμαξι. Φραγκουλακης κανουν εμποριο πολλα πραγματα απο κουφωματα, πορτες μονωσεις κτλ... δε ξερω αν εχουν δικο τους προσωπικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 467
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πάρης Γ. τι να σου πω😪 1600 για στεγανοποίηση ταράτσας 66 τμ, νομίζω χρησιμοποιούν σιλανικη ριτινη.Δινουν λένε 10 χρόνια εγγύηση.

Όλοι είναι πανάκριβοι.Ο φραγκουλακης συνεργάζεται ανά περιοχή με συγκεκριμένους τεχνίτες.

 

14 ώρες πριν, joker99 είπε

εγω περασα μονος μου ταρατσα που δεν ειχε καθολου μονωση.

δανειστικα ενα πολυ δυνατο πλυστικο και την επλυνα,50τμ εκανα 3-4 ωρες.πρεπει να καθαρισει παρα πολυ καλα και οχι αρπα κολλα.ειναι πολυ βασικο αυτο.

μετα απο 2 μερες (Αυγουστο) που στεγνωσε την περασα ασταρι για πολυουρεθανικη μονωση.το ασταρι γραφει ποτε πρεπει να περασεις την μονωση πχ δεν το αφηνεις για μερες.

τελος περασα ενα χερι πολυουρεθανικη λευκη μονωση και την αλλη μερα αλλο ενα χερι.

3 χρονια εχουν περασει και ειναι τουμπανο.φετος θα την πλυνω με σκουπα και σαπουναδα και θα την περασω να χερακι.

μετα την μονωση η θερμοκρασια εσωτερικα του σπιτου επεσε 8-9 βαθμους,μηνα Αυγουστο μετρημενο  απογευματινη ωρα που εχουν βρασει τα μπετα.

υ.γ σε ενα αλλο ταρατσακι περασα ακρυλικο μονωτικο απο τα ακριβα,ειναι μαπα το καρπουζι παιδες μονο πολυουρεθανικη μονωση.

Joker99 πολυουρεθανικο υλικό,είναι το hyperdesmo; Είμαι κι άσχετη,η γυναίκα.Ποσο σου στοίχισαν, εάν επιτρέπεται, τα υλικά για τα 50 τμ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το έψαχνα και εγώ για θερμομόνωση, ζέστη συγκεκριμένα  ,μια (η φθηνότερη λύση) είναι

τοποθέτηση γεώπανου,
5άρι φελιζόλ
ξανά γεώπανο 
χωνευτά πλακάκια 

Μειονεκτήματα είναι φυσικά ότι προϋποθέτει άριστη στεγανοποίηση , σωστές κλίσεις και ότι δεν είναι για περπάτημα 

Τελικά δεν το προχώρησα μιας και το νοίκιασα και δεν έχει κανένα πρόβλημα ο άνθρωπος , ίσως αντικαταστήσω αργότερα το ασφαλτόπανο αλλά το κάναμε σε ταρατσάκι φίλου και είδε διαφορά μεγάλη . 
 

Σε μαγαζιά με οικοδομικά υλικά εκτός από τιμές , γνωρίζουν και συνεργεία για προσφορές .

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο παίρνεις πληροφορίες από το ιντερνετ και φόρουμ, που ο ένας σου λέει βάλε θερμομόνωση , ο άλλος Hyperdesmo και ο άλλος πλακάκια, θα κάνεις λάθος επιλογές. 

Η λύση είναι , πας σε ένα μηχανικό που ασχολείται με αυτά! Όχι έναν που κάνει μόνο ταχτοποιήσεις και δεν ξέρει τη διαφορά υγρομόνωσης και θερμομόνωσης και τι είναι το φραγμα υδρατμών.

Επίσης προφανώς τα πλακάκια είναι ότι χειρότερο. Αν κάνεις καλή δουλειά θα σου μείνει χρόνια. Αλλιώς θα βάζεις κάθε 3-4 χρόνια επαλειφόμενα.

Επεξ/σία από n4sleep
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Παράδειγμα;

Η αναζήτηση δε μου εμφανίζει κάτι.

Χωνευτά είναι απλά τοποθετείς τα πλακάκια χωρίς κόλλες , είναι το ένα δίπλα στο άλλο . Σαν μειονέκτημα είναι ότι δεν περπατάς στην ταράτσα  , πλεονέκτημα είναι ότι αν έχεις πρόβλημα με υγρασία ,άνετα τα βγάζεις . 
edit : η χρήση τους είναι μόνο για να μην είναι το φελιζόλ στον αέρα . Και ξαναλέω ότι αυτός ο τρόπος είναι κυρίως για τη ζέστη και φυσικά όχι για στεγανοποίηση ...

edit2 : το γεώπανο χρησιμεύει μόνο στο να μη τρίβεται το φελιζόλ με το τσιμέντο(ή ασφαλτοπανο) και τα πλακάκια λόγω διαφορετικής συστολής / διαστολής .

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, atromiti είπε

Πάρης Γ. τι να σου πω😪 1600 για στεγανοποίηση ταράτσας 66 τμ, νομίζω χρησιμοποιούν σιλανικη ριτινη.Δινουν λένε 10 χρόνια εγγύηση.

Όλοι είναι πανάκριβοι.Ο φραγκουλακης συνεργάζεται ανά περιοχή με συγκεκριμένους τεχνίτες.

Joker99 πολυουρεθανικο υλικό,είναι το hyperdesmo; Είμαι κι άσχετη,η γυναίκα.Ποσο σου στοίχισαν, εάν επιτρέπεται, τα υλικά για τα 50 τμ;

ναι το hyperdesmo ειναι,εγω εβαλα το isoflex pu 500.

καταναλωσα 3 κουβαδες των 25kg ο καθενας,3 Χ 85ευρω = 255ευρω και οτι εκανε το ασταρι.αν θυμαμαι καλα ειχα παρει 10kg  και εδωσα συνολο 300ευρω περιπου.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι αρχιτεκτονας συντήρησης ιστορικών κτιριών και έρχομαι πολυ συχνά με τέτοια ζητήματα οπότε θα χαρώ να σου πω δυο τρεις συμβουλές.

έχουμε και λέμε. Η μόνωση μιας οροφής έχει να κάνει με δύο πράγματα, το ένα ειναι θερμομόνωση και το άλλο στεγανοποίηση. Ιδανικά θέλεις να έχεις και τα δύο γιατί περίπου το 30-40% της ενέργειας ενός σπιτιού χάνεται από την στέγη. Αλλά φυσικά, το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να μη μπαίνει νερό γιατί αυτό θα σου δημιουργεί πολλά άλλα προβλήματα.Αν κάνεις μόνο στεγανοποίηση λοιπόν, οι βασικές λύσεις είναι 3 κ προφανώς ολα εξαρτόνται από το είδος της οροφής που έχεις. Εγώ εδώ υποθέτω ότι έχεις μπετόν, εξού και το ασφαλτόπανο πιο πριν, οπότε θα στα πω για τέτοια οροφή. Προφανώς αφερείς το ασφαλτόπανο και ότι παλια πλακάκια κλπ ηταν πριν εκει πριν περάσεις κατι νεο.

1. Περνάς ένα αδιαβροχοποιητικό υλικό πάνω στο μπετόν. Υπάρχουν διαφορα υλικά στην αγορά μου πάνε ανάλογα με τις συνθήκες, το μπετό, διάρκεια ζωής κλπ. Γενικα προτιμάω αυτα της isomat αλλά υπάρχουν κ άλλα. Αυτά μπορεί να σου λένε 3-5-10 χρόνια ζωής. Στη πράξη όμως, επειδή έχουμε πολυ υψηλές διακυμάνσης θερμοκρασίας και μικροσεισμούς στην Ελλαδα, μικρορωγμές στο τσιμέντο γινονται ευκολα και υπαρχει καλη πιθανότητα να μη σου κρατήσει οσο λεει. Και ειδικά αν το έχεις περάσει ο ίδιος, δεν εχεις καμια ελπιδα για εγγύηση μετα γιατι θα σου πουν οτι ηταν λαθος εφαρμογης. Αν θες να βάλεις τέτοιο υλικο και να έχεις εγγυηση οση λεει ο κατασκευαστης, θα πρεπει να στην περάσει ειδικός με διαπίστευση απο τον κατασκευαστη κ να σου δωσει μετα πιστοποιητικό εφαρμογής και εγγύηση.  Μετά από αυτό, ορισμένοι βάζουν και πλακάκια. Να σου πω την αλήθεια, υπάρχει ένα Χ όφελος αλλά είναι μικρο. οι ενώσεις απο τα πλακάκια θα ανοίξουν γρήγορα λογο των υψηλών θερμοκρασιών, το χειμώνα θα μπει λιιιιγο νερακι μεσα σε αυτες, θα παγώσει κ θα ανοιξει κ αλλο, οπότε παλι θα περναει νερο. Απλα θα κραταει καποιο επανω να το παει στα σιφωνια. βοηθαει σιγουρα, αλλα ειναι γενικα μεσοβεζικη λυση.

2. Το γνωστό ασφαλτόπανο. Και αυτό υπάρχουν πολλά διαφορετικά στην αγορά. Γενικα ο μέσος όρος ζωης του ειναι στα 8-15 χρόνια (+/-). Το μεγαλυτερο πρόβλημα με αυτό είναι τα άκρα του, ειναι παντα ευαίσθητα σημεία και κάποια στιγμή θα ανοίξουν ότι κ να γίνει. Επίσης, τραγικό Ελληνικό λάθος αλλά 99 στους 100 χτίστες "ξέρουν" να το περνάνε. 1 να ξερει καλα. Και εδώ, προτείνω επαγγελματία για να το περάσει κ οχι απλά γενικό χτίστη. Ασε που έτσι θα ΠΡΕΠΕΙ να παρεις και εγγύηση παλι.

3. Η καλύτερη λύση είναι πάντα η στεγανοποιήση με σοβαρή επικάλυψη. Η πιο οικονομική είναι ειδικές μεμβράνες PVC. Αυτές ΑΠΑΙΤΟΥΝ ειδικό επαγγελματία για να τις βάλει, προς θεου μη βαλετε γενικό χτίστη! Μιλούσα με εναν πριν ενα χρόνο για μια στέγη στο πατρικό μου και προσπαθούσε να με πείσει ότι μπορεί να την βάλει. ΔΕ μπορεί που να χτυπιέται :P . Ειναι η πιο ακριβη απο τις αλλες λύσεις λογο ανάγκης εφαρμογής απο εκπαιδευμένο προσωπικό αλλά κ γιατι δεν εχει διαδοθεί πολύ στην Ελλάδα ακόμα αλλα αν η εφαρμογη γίνει σωστή, μπορεί να σου δώσει 20-30 χρόνια ζωής. Ειδικα να νέα υλικά από εταιρίες όπως Sika είναι πολυ καλα και οι ίδιοι σου δίνουν 25-30 χρόνια εγγυηση αν η τοποθέτηση γινει απο διαπιστευμένο συνεργείο.

Υπάρχουν και λύσεις με άλλα υλικά όπως ατσάλι, τζιγκος, μολυβδος κλπ που κρατάνε 50-100-150 χρόνια (ειδικα ο μολυβδος αν μπει αρκετα παχύς, εχω δει στεγες και 200 ετων) αλλα αυτες ειναι και πολυ πιο ακριβές και γενικα αν την οροφη την βαραει ηλιος πολύς και εισαι και Αθήνα οπως λες, θα το κανεις φουρνο οποτε μακρια απο αυτα. Άλλη λύση ειναι και τα μονωτικα πλακιδια 2 σε 1 οπως τα polytile.

 

Αν θέλεις και θερμομόνωση τώρα, το πράγμα αλλάζει καθώς θα πρέπει να δεις πως ειναι φτιαγμένη η στέγη σου και τι μόνωση θα βάλεις και πως. Για να φύγει από τη μέση, η λέξη "φελιζόλ" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας. Kαι το λεω γιατι το κοινό φελιζόλ είναι ενα κάκιστο υλικό, το οποίο προσφέρει πενιχρά u-values (ο τροπος με τον οποίο μετράμε το πως περνάει η ενέργεια το κτιριο και πως ελέγχουμε ποσο μονοτικό ειναι ενα υλικό), είναι ευλεκτο συνήθως (εγκληματικα κακό για κτίριο) κ δυστυχώς ειναι ενα υλικό που συνεχίζουμε να βλέπουμε στην ελληνική κατασκευή ενώ θα έπρεπε να εχουμε εξαφανίσει πριν 20+ χρόνια. Υπάρχει η διογκωμένη πολυστερινη eps που ειναι σαν το φελιζόλ αλλά ειναι ειδικές συμπυκνωμένες πλάκες που πρέπει να εχουν διαπίστευση. μπορει ο χτίστης να εννοεί αυτές αν πει "φελιζόλ", αλλά μπορεί να εννοεί κ επιπέδου 3ης εθνικής παραγωγής Σουαζιλάνδης και διχως διαπιστευτήρια. Γιαυτο κ η λέξη "φελιζόλ" θέλει προσοχή :)

Μιας κ μιλάμε για επίπεδη στέγη από μπετό, δε βαζεις φελο, ξυλο, φοινικα κλπ γιατι θα σαπισει, αυτα ειναι για μονωσεις οροφης απο κατω. Τελος, δε βαζεις πετροβαμβακα ετσι απο πανω. Οι λύσεις σου είναι εξηλασμένη xps, διογκωμένη πολυστερίνη eps και πλάκες πολυουρεθάνης. ανάλογα με την εταιρία και το προιόν και το παχος, θα εχεις διαφορετικού επιπέδου μόνωση. ΟΜΩΣ για να την βάλεις αυτή από πάνω, θα πρέπει να την ξανασκεπάσεις με άλλο ελαφρομπετο. Οπότε θελει να δεις με στατικο/πολιτικο μηχανικο αν το κτιριο μπορει να σηκωσει το βαρος! Δε κανω πλακα, εχουν πεσει κτιρια και στεγες απο τετοια εγκληματα. επισης πρεπει να δεις αν σε περνει από τα πλαινα της στεγης και φυσικα να περασεις το νεο μπετο με τις καταληλες κλισεις για να πηγαινει το νερο απευθειας στα νεα σιφωνια.

ΑΝ κανεις μονωση από μέσα, εχεις διάφορα υλικά που μπορεις να βαλεις. Αλλα η μόνωση από μέσα αφήνει θερμικές γέφυρες επειδή δε μονώνει εντελώς την οροφή, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να δεις μούχλα και υγρασία στις ενώσεις με το πανω μερος των τοίχων. Αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί με κάποιο τρόπο, γιαυτο κ η εξωτερική μόνωση σε υπάρχον κτίριο πάντα δουλεύει καλύτερα.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. Αλλά αυτα είναι απλα για να πάρεις μια ΙΔΕΑ, δεν είναι οδηγίες του τι να κάνεις. Κάθε κτίριο και κάθε στέγη είναι διαφορετική περίπτωση και δεν υπάρχει πανάκεια. Γενικα, η συμβουλή μου είναι είναι να μιλήσεις με επαγγελματία μηχανικό (αρχιτεκτονα/πολιτικο) με εμπειρία σε οροφές, να το δει και να κανει μετρήσεις και να σου πει ακριβώς τι να βάλεις. Από οδηγίες με forum, οι πιθανότητες να κανεις κάτι πολυ λαθος ειναι μεγάλες. Στην χειρότερη, να πας απευθείας σε εταιρεία εξειδικευμένη και διαπιστευμένη σε μονώσεις οροφών, να κάνουν αυτή τη μελέτη και να σου πουν τι να βαλεις κ να σου δωσουν κ εγγυηση. Μόνος σου ή σε γενικό χτίστη δε θα το πρότεινα, εκτός και αν ειναι η απόλυτη ανάγκη να σώσεις Χ χρήματα και πάντα με τη γνώση οτι οτι κ να κανεις ετσι, θα εχει καλες πιθανοτητες να μη κρατησει πολυ. 

Επεξ/σία από Skywalker333
  • Like 2
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Skywalker333 είπε

Η πιο οικονομική είναι ειδικές μεμβράνες PVC.

Κάτι τέτοιο;

https://www.baufox.com/μεμβράνες-pvc

1 ώρα πριν, Skywalker333 είπε

Για να φύγει από τη μέση, η λέξη "φελιζόλ" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας

Το "φελιζόλ" δεν είναι διογκωμένη πολυστερίνη;

https://felipack.gr/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Doubt είπε

Κάτι τέτοιο;

https://www.baufox.com/μεμβράνες-pvc

Το "φελιζόλ" δεν είναι διογκωμένη πολυστερίνη;

https://felipack.gr/

Ναι κατι τετοιο ειναι οι PVC. δε γνωριζω τη συγκεκριμενη αλλα αυτο ειναι το υλικο. εχει πολυ ειδικο τροπο τοποθετησης κ εργαλεία βεβαια οπότε η εφαρμογη της ειναι λιγο τσιμπημένη στην Ελλαδα. Παντως να ξερετε πως στο εξωτερικό, σε ολες τις βόρειες χώρες που έχουν πολυ περισσότερη βροχη και χιόνι από Ελλάδα, όλοι αυτό βάζουν πλέον αν μπορουν.

Για τη 2η ερώτησή σου, το φελιζολ είναι πολυστερίνη ναι. Εχω μερικα χρονια που πλεον δε δουλευω Ελλαδα οποτε καμια φορα μπερδεύομαι με την αλλαγή τεχνικής ορολογίας στα Ελληνικα και δεν εξήγησα καλά αυτό που ηθελα να πω (το διορθώσα κ πανω!). Η ορολογία στη κατασκευή ειναι λιγο μπαχαλο και η λέξη φελιζόλ ύπουλη. Οταν στην ελλάδα πεις φελιζόλ, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ο κόσμος βάζει κατι απαράδεκτα προιόντα που ειναι λες κ  τα βρήκες από πακετάρισμα ψυγείου για μετακόμιση πριν 30 χρονια. Ειναι κάτι πλάκες της πλάκας που απλά πετάμε για μόνωση τόσα χρόνια. Οι επώνυμες πλάκες EPS είναι σαν υπερσυμπυκνωμένο φελιζόλ στο πως μοιάζουν αλλά κ σε αντίθεση με το "κοινό" φελιζόλ, είναι πιο βαριές και εχουν κάποια στατική ιδιότητα ωστε να μη βουλιάζουν ευκολα, και ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα πρεπει να έχουν παρει CE και να έχουν διαπίστευση, να λένε τι Θερμική αγωγιμότητα έχουν (μετριέται σε W / m.K και οσο χαμηλότερο, τοσο καλύτερο) και φυσικα να σου λενε ξεκάθαρα το πως συμπεριφέρονται σε περίπτωση φωτιάς. Γιαυτο κ θελει προσοχή πως θα το πεις κ πως θα το ζητήσεις αλλά κ τι θα πάρεις. Γενικά εγώ δε τις χρησιμοποιώ ούτε αυτές γιατι τεχνολογία τους είναι και αυτη αρκετά παρωχημένη. Αν έκανα μόνωση επίπεδης στέγης απο πάνω, θα εβαζα PIR (πλακες πολυουρεθάνης). προφανως δεν τις πετας απλα κ ρίχνεις μπετό, θέλουν μια αναπνεύσιμη μεμβράνη από κάτω και μόλις βαλεις την μόνωση, οφείλει ο σωστός τεχνίτης να ενώσει όλα τα κομμάτια με ειδική μονωτική ταινία για να μην υπάρχουν κενα (κατι που 1 στους 100 χτιστες θα κανουν, εξου κ η ανάγκη για ειδικό).Πέραν αυτών, υπάρχουν προφανώς και άλλες λύσεις, δεν ειναι μονο αυτα. υπάρχουν ΠΧ τα Polytile της Dow που ειναι xps μονωση με ενσωματωμένο πλακίδιο από πάνω. εχουν συγκεκριμένη μεθοδολογία σύνδεσης που προσφέρει καλύτερη προστασία από απλό πλακάκι με κόλλα. κ διάφορα άλλα υπαρχουν, όρεξη ναχεις να ψάχνεις. Ειδικα τωρα με το μοντέλο Passivhaus να γινεται γνωστό και την ΕΕ να προσπαθεί να παει σε 0 carbon footprint ολη την Ευρώπη, υπάρχει τεραστια εξέλιξη κ προώθηση. Απλά ανέφερα τα πιο συνηθισμένα :)

Επεξ/σία από Skywalker333
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ την έφαγα καλά φέτος καθώς ξήλωσα την παλιά μόνωση και το πλακάκι που βρίσκονταν από πάνω για να τα ξανακάνω όλα από την αρχή σε οροφή(μπετό) 100 τμ. πήρα ειδικό συνεργείο. αφού μου τα ξήλωσαν όλα μέχρι να βρουν πλάκα, καθάρισαν πολύ καλά, έλεγξαν όλα τα σιφώνια και όλες τις διατρήσεις, περάσαν όλη την πλάκα δύο επαλείψεις με τσιμεντοειδές στεγανωτικό. αφού στέγνωσε περάσαν όλες τις διατρήσεις και όλη τη περίμετρο της πλάκα με πολυουρεθανικές μαστίχες. αφού στέγνωσαν μπήκε εξηλασμένη πολυστερίνη και σε όλες τις ενώσεις μπήκε ειδικός αφρός σφράγισης. έπεσε ελαφρομπετό με πολύ καλές κλίσεις. στη συνέχεια αφού στέγνωσε ξαναπεράστηκαν με πολυουρεθανική μαστίχη όλες οι διατρήσεις και περιμετρικά η πλάκα. στη συνέχεια ασταρώθηκε η νέα τσιμεντοκονία και τέλος έγιναν τέσσερα χέρια επάληψης με ισχυρό πολυουρεθανικό επαλειφόμενο. στο τελευταίο χέρι στρώθηκε ειδική χαλαζιακή άμμος για να δώσει πρόσφυση στην κόλληση των καινούργιων πλακιδίων τα οποία κολλήθηκαν με ειδικές κόλλες και εποξειδικούς αρμόστοκους. η τιμή ήταν πολύ τσουχτερή αλλά καλώς η κακώς η στέγη είναι κάτι βασικό που πρέπει να γίνει. στη περιπτωσή μου θέλαμε και πλήρη βατότητα γι αυτό και μπήκαν πλακάκια καθώς χρησιμοποιούμε τη ταράτσα σαν roof garden. 

πάρε γνώμη από 3-4 εξειδικευμένα συνεργεία της περιοχής σου και προσφορές. η στέγη δεν σηκώνει μπαλώματα ειδικά αν είναι σκέτη πλάκα.

Επεξ/σία από gsisr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα , μολις πετυχΑ το νημα αυτο και θα υποβαλω και εγω την ερωτηση μου .
Θελω να κανω μια μονωση ( υγρομονωση πιο πολυ )  στην ταρατσα του σπιτιου μου  εδω στην επαρχια ( εξω απο χαλκιδα παλια ηταν εξοχικο αλλα απο το 2012 μονιμη κατοικια  ) .
Η ταρατσα εχει ρυσεις και το προηγουμενο υλικο που πλεον εχει χαλασει ( ρωγματωσεις εκ των οποιων μια μπαζει νερο ) ηταν το viveroof το οποιο εχει μπει πριν 6-7 ετη .
Λογω κατασκευης ( τοτε που φτιαχτηκε το σπιτι <80 ολα ηταν λαθραια και κακοκατασκευες ) δεν εχει επαρκεις κολονες για να αντεξει μεγαλο επιπλεον βαρος στην ταρατσα .
Θελω να ειναι βατη η ταρατσα και να μπορει να πατιεται και να μπαινουν καρκλες - τραπεζι κλπ .
Ψαχνοντας κατεληξα (?) στην λυση του Hyperdesmo ( επιβαρυσνση περιπου 2kg/m2 ) : καθαρισμος , ασταρωμα , στοκαρισμα , hyperdesmo PU 2 χερια , Hyperdesmo Ady-e  .
Πως σας φαινεται ? υπαρχει καποια αλλη λυση για την περιπτωση μου  ( για να εχω και αλλη προταση για τα συνεργεια που θα καλεσω )?
2 "μεγαλοι" εδω στην χαλκιδα οι μονωσεις που προτεινουν εχουν βαρος >30kg/m2 , ενας αλλος μου προτεινε την πολυουρια (polyurea) ως πιο ελαφρια αλλα δεν την εχω δει - ξαναακουσει .....
Ενας αλλος ασφαλτοπανο με βαρος περιπου στα 6kg/m2 αλλα απο οτι διαβαζω δεν ειναι βατο 100%

Οπως καταλαβαινεται εχω "πηξει" οποτε οποια βοηθεια δεκτη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τίποτα από αυτά που αναφέρεις δεν είναι βατό. πλήρη βατότητα μόνο το πλακάκι προσφέρει, πλάκες πεζοδρομίου άντε και μικρότερο βάρος ξύλινο deck

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 hour ago, gsisr said:

εγώ την έφαγα καλά φέτος

Ετσι όπως το άρχισες ήταν λες και αυτά που έκανες είχαν αστοχία. 😛

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...