Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MHTSOSMAN είπε

Ενδιαφέρομαι για αυτά

1Napoleon Rogue XT 425 SIB 

2) Napoleon Rogue 525 SB R525PK-1

Το κορυφαίο που όμως ξεφεύγει είναι Napoleon Rogue XT 525 Stainless Steel RXT525SIBPSS-1

Αλλά αυτό το ζαχαρώνω μόνο από τις φώτο 

Να πάω σε Napoleon Stainless full ή να κατέβω κατηγορία σε Black αλλά σε 525; 

Δεν ξέρω αν το άλλαξε η weber αυτό, πάντως σε όσα συγκριτικά είδα YouTube το παρουσίαζαν σαν προσόν της Napoleon κ νομίζω κ της broil King. Δεν ξέρω αν το υιοθέτησε κ η weber. Πάντως στα βίντεο σε spirit δεν φαίνονται συνδεδεμένοι οι καυστήρες μεταξύ τους 

Σε αυτά τα λεφτά είτε Weber genesis από εξωτερικό, είτε broil king signet νομίζω, είτε τις napoleon. (Ίσως και τις outdoor που είπαν κάποιοι ότι είναι καλές).

Δες το από το ποια χαρακτηριστικά θες, όπως π.χ. Αναφέρεις το ντουλαπάκι που λείπει στην genesis. Εγώ θα σου πω και το αρνητικό που έχω βρει και το έχω ξαναγράψει, είναι το ύψος που σου δίνει για τη σούβλα που δεν είναι αρκετό. Πχ πιστεύω σε μεγάλο rib roast θα υπάρχει θέμα. Κοτόπουλο, κοντοσουβλι κλπ είναι οκ. Έχει αναφερθεί επίσης ότι οι σχάρες δεν κάθονται ανάποδα. Επίσης επιβεβαιώνω ότι υπάρχει έξτρα καυστήρας για άμεση ανάφλεξη σε περίπτωση που σβήσει κάποιος.

Σε όποια και να πας δεν θα το μετανιώσεις. Απλά δες ποια εξτραδακια χρειάζεσαι. Σε αυτό το μπάτζετ δεν χρειάζεται να πας σε spirit πάντως. 

Σόρι είμαι από κινητό και δεν μπορώ να ψάξω τα μοντέλα που αναφέρεις ναπολεον να σου πω γνώμη. Πάντως είναι κορυφαία εταιρία.

  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

αυτά τα λεφτά είτε Weber genesis από εξωτερικό, είτε broil king signet νομίζω, είτε τις napoleon

Να προτιμήσω πχ 425 αλλά να είναι Stainless Steel, ή να πάω σε μεγαλύτερο 525 αλλά Black? Ποιο είναι πιο σημαντικό, θα έχω θέμα με μακροχρόνια με την μαύρη; 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MHTSOSMAN είπε

Να προτιμήσω πχ 425 αλλά να είναι Stainless Steel, ή να πάω σε μεγαλύτερο 525 αλλά Black? Ποιο είναι πιο σημαντικό, θα έχω θέμα με μακροχρόνια με την μαύρη; 

Με μια γρήγορη ματιά η 425 xt έχει infrared side burner. Οπότε είναι μεγάλο συν για μένα. Πιο πολλές φορές θα το χρειαστείς πιστεύω αυτό παρά τον έξτρα χώρο που σου παρέχει η 525. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, MHTSOSMAN είπε

Ενδιαφέρομαι για αυτά

1Napoleon Rogue XT 425 SIB 

2) Napoleon Rogue 525 SB R525PK-1

Το κορυφαίο που όμως ξεφεύγει είναι Napoleon Rogue XT 525 Stainless Steel RXT525SIBPSS-1

Αλλά αυτό το ζαχαρώνω μόνο από τις φώτο 

Να πάω σε Napoleon Stainless full ή να κατέβω κατηγορία σε Black αλλά σε 525; 

Δεν ξέρω αν το άλλαξε η weber αυτό, πάντως σε όσα συγκριτικά είδα YouTube το παρουσίαζαν σαν προσόν της Napoleon κ νομίζω κ της broil King. Δεν ξέρω αν το υιοθέτησε κ η weber. Πάντως στα βίντεο σε spirit δεν φαίνονται συνδεδεμένοι οι καυστήρες μεταξύ τους 

Στην ίδια ακριβώς αναζήτησή ήμουν και εγώ στην Napoleon 425 ή στην Genesis 310. Έπειτα από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην Genesis , η οποία θεωρείται από άποψη ψησίματος λίγο καλύτερη από την 425. Επίσης οι Weber είναι περισσότερο δοκιμασμένες και καλύτερη υποστήριξη στην Ελλάδα . Στα έξτρα υπερισχύει η 425 με το ir αλλά τα πιο πάνω για μένα ήταν καταλυτικά .

πιστευω ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες μεταξύ των 2 

3 ώρες πριν, cambo99 είπε

Ξέρεις αν υπάρχει κάπου από Αθήνα; Ψάχνω και δεν το βρίσκω κάπου online!

Πάρε από εκεί που σου είπα να είσαι σίγουρος ! Και φιάλη προπανίου να αγοράσεις 

Επεξ/σία από Xorxhs!
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Xorxhs! said:

Στην ίδια ακριβώς αναζήτησή ήμουν και εγώ στην Napoleon 425 ή στην Genesis 310. Έπειτα από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην Genesis , η οποία θεωρείται από άποψη ψησίματος λίγο καλύτερη από την 425. Επίσης οι Weber είναι περισσότερο δοκιμασμένες. Στα έξτρα υπερισχύει η 425 με το ir αλλά τα πιο πάνω για μένα ήταν καταλυτικά .

πιστευω ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες μεταξύ των 2 

Πάρε από εκεί που σου είπα να είσαι σίγουρος ! Και φιάλη προπανίου να αγοράσεις 

Το παρήγγειλα και το έστειλαν ήδη στην κούριερ. Γρήγοροι... Φιάλη έχω για την ώρα τη διάφανη της Πετρογκάζ για να βλέπω το υπόλοιπο.

Δημοσ.

Για να καταλάβετε βρέχει τώρα, έχω βάλει κάρβουνα κάτω από υπόστεγο κ περιμένω να γίνουν να ψήσω μπούτια κοτοπουλάκι.... Αν την είχα θα έτρωγα τώρα.... Θα βγάλω φώτο σε λίγο... 

  • Like 3
Δημοσ.

Ξερει κανεις τις barbercook ? Τις ειδα στο cook-shop και μου φανηκαν αρκετα στιβαρες και ποιοτικες. Μ3 3 διακοπτες 363 απο 449€.

Επισης εχει δοκιμάσει κανεις τις σχάρες κατά της ανάφλεξης https://bbq.gr/grill-grate

  • Like 1
Δημοσ.

οι grill grate δεν είναι κατά της ανάφλεξης, ειναι απλα σχαρες να αλλάξεις στη ψησταριά σου άμα σκουριασουν η είναι χάλια υλικό οι υπαρχουσες σχαρες κ θες καποιο upgrade. είναι απο πολυ καλο αλουμίνιο δεν ειναι της πλάκας και κάνουν δουλίτσα. τις είχα πάρει όταν ειχα κάποια στιγμή μια κινεζια απο λερου και τις σχαρες τις εχω ακόμα απλά τις χρησιμοποιώ πλεον σε ηλεκτρόλυση στα μαντέμια λόγω του οτι ειναι φουλ αλουμίνιο. Οταν τις αγοραζεις λες να τις κόψουν στα μετρα της ψησταριάς σου (μονος σου δε μπορεις). αν δεν έχεις πρόβλημα με τις υπάρχουσες σχάρες περιτο έξοδο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MHTSOSMAN είπε

Για να καταλάβετε βρέχει τώρα, έχω βάλει κάρβουνα κάτω από υπόστεγο κ περιμένω να γίνουν να ψήσω μπούτια κοτοπουλάκι.... Αν την είχα θα έτρωγα τώρα.... Θα βγάλω φώτο σε λίγο... 

Ωραίος !!

Σε ότι αφορά τον προβληματισμό σου σχετικά με τις  425 και 525 ,  θα επέλεγα  - και αυτό δεν είναι προτροπή αλλά προσωπική άποψη -  αυτή  την ανοξείδωτη λύση δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολο για την καθημερινότητα μας  είναι να έχεις κάτι το οποίο απλά ΔΕΝ σκουριάζει , δεν σε νοιάζει εάν έμεινε χωρίς καθάρισμα μετά από ψήσιμο , δεν χρειάζεται λάδωμα , πρακτικά δεν χρειάζεται τίποτα και δεν σε απασχολεί

 

, σε ότι αφορά την υπέρυθρη εστία αυτή είναι μια πρόταση που δεν αγγίζει τις ελληνικές συνήθειες , πρακτικά χρησιμοποιείται μόνο για δημιουργηθούν οι αντιδράσεις μαγιαρ  εξωτερικά χωρίς να επηρεαστεί η θερμοκρασία στο εσωτερικό μιας μοσχαρίσια σας μπριζόλας ,

εάν είσαι φίλος αυτής της τεχνικής την επιλέγεις διαφορετικά δεν θα σου χρειαστεί ποτέ !!

Ότι και να διαλέξεις εύχομαι να το ευχαριστηθεις !!

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, MHTSOSMAN είπε

Εντατική μονάδα το έκανα με τόσα καλώδια... 

IMG_20200601_212258.jpg

Θερμόμετρα στα μπούτια από κοτόπουλο νομίζω είναι υπερβολή. Τα ψήνεις και έμμεσα βλέπω. :D

Γενικά θερμόμετρο στα Μοσχαράκια συνήθως παίζει μπάλα. :)

Για την Napoleon με 1000 θα πας δεν παίζει σύγκριση με weber και ας στεναχωρήσω πολλούς. :D

Μπορεί να έψηνες 10 λεπτά νωρίτερα στην υγραερίου, αλλά στο κάρβουνο μετά δεν θα είχες πυρόλυση/καθάρισμα/λάδωμα etc.. που κανείς δεν το λέει αυτό. 😛

 

 

 

 

 

Επεξ/σία από ChrisAce
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

οι grill grate δεν είναι κατά της ανάφλεξης, ειναι απλα σχαρες να αλλάξεις στη ψησταριά σου άμα σκουριασουν η είναι χάλια υλικό οι υπαρχουσες σχαρες κ θες καποιο upgrade. είναι απο πολυ καλο αλουμίνιο δεν ειναι της πλάκας και κάνουν δουλίτσα. τις είχα πάρει όταν ειχα κάποια στιγμή μια κινεζια απο λερου και τις σχαρες τις εχω ακόμα απλά τις χρησιμοποιώ πλεον σε ηλεκτρόλυση στα μαντέμια λόγω του οτι ειναι φουλ αλουμίνιο. Οταν τις αγοραζεις λες να τις κόψουν στα μετρα της ψησταριάς σου (μονος σου δε μπορεις). αν δεν έχεις πρόβλημα με τις υπάρχουσες σχάρες περιτο έξοδο. 

Τότε λένε ψέματα, αφου το λεει και το δείχνει ξεκάθαρα , δεξία στην σελίδα στο Νο2 https://bbq.gr/grill-grate

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω γιατί καμία ψησταριά δεν έχει τζαμάκι στο καπάκι. Οταν το κλείσεις δεν βλέπεις τίποτα. Και αν έχεις καμία ανάφλεξη και επιμένει η φλόγα και καει το κρεας?

Την εχω πατήσει έτσι αρκετες φορές σε μια παλία ψησταριά με πέτρες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ChrisAce είπε

Θερμόμετρα στα μπούτια από κοτόπουλο νομίζω είναι υπερβολή. Τα ψήνεις και έμμεσα βλέπω. :D

Ήθελα να τεσταρω το καινούριο θερμόμετρο, σήμερα το παρέλαβα το inkbird 😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, nkoumo είπε

Τότε λένε ψέματα, αφου το λεει και το δείχνει ξεκάθαρα , δεξία στην σελίδα στο Νο2 https://bbq.gr/grill-grate

 

E αφου το λέει εκεί έτσι θα νε μωρέ έχεις δίκιο ,θα λέω εγώ ψέμματα πιθανόν. καλή συνεχεία

Επεξ/σία από sndev

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...