Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

2 hours ago, plasTOST said:

Προσοχή: η συγκεκριμένη δεν πρέπει να έχει πλαϊνό υπέρυθρο μάτι. Στο manual που είναι στο site του praktiker δεν την αναφέρει, αλλά στην περιγραφή το έχει σαν χαρακτηριστικό. Η υπέρυθρη εστία είναι μέσα στον κάδο αν καταλαβαίνω σωστά.

 

1 hour ago, Geokas777 said:

Σωστά το μάτι υπερύθρων είναι δίπλα στους καυστήρες κάτω από την σχάρα την είδα από κοντά...

 

 

xander.png

Επεξ/σία από F117
  • Like 3
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Το μάτι των υπερύθρων στην απο πάνω δεν μπορείς εαν το έχεις στο χαμηλό να παίζει τον ρόλο του απλού καυστήρα?

Δημοσ.
Στις 21/4/2024 στις 6:20 ΜΜ, MikhailBakurin είπε

Για να το θέσω στη σωστή του (δική μου) βάση, γιατί τα είπα μπερδεμένα: Προτιμώ το μικρό φιαλίδιο. Το ερώτημα είναι αν θα έχει ίδια απόδοση / πίεση με μία μεγαλύτερη φιάλη. Αν τα 2.600 βαττ της εστίας θα είναι όντως 2.600.

Συνήθως στις «επώνυμες» δεν υπάρχει θέμα απόδοσης.

Στις 21/4/2024 στις 6:45 ΜΜ, Keosen είπε

Ρε παιδια καποιος με Napoleon να μου πει σε τι κατασταση ειναι οι flavorizer bars.
Οι δικιες μου (Freestyle 425 SiB) ειναι γεματες σκουρια και ξεφλουδισμενες, τις καθαριζω συμφωνα με τις οδηγιες στο βιβλιαρακι, μονο με νερο και σαπουνι, κοντα 2 χρονια χρηση.

Ειναι νορμαλ?

Οι διαχύτες είναι αναλώσιμοι. Η σκουριά δεν αποτελεί κάποιο πρόβλημα στην απόδοση ή/και στο ψήσιμο. Αλλαγή θέλουν, εντός ή εκτός εγγύησης, όταν τρυπήσουν/διαβρωθούν.

https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/flavorizer-bars-replace-em-or-keep-em/weber-30521.html

Από εκεί και πέρα μπορείς να επικοινωνήσεις με το κατάστημα που την αγόρασες ή/και την αντιπροσωπεία.

23 ώρες πριν, Geokas777 είπε

Καλημέρα ήρθε η ώρα να μπω και εγώ στο κόσμο του bbq...(άσχετος εντελώς).λόγω περιορισμένου μπάτζετ είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο από praktiker... περιμένω τις γνώμες σάς...

 

Screenshot_2024-04-23-12-44-23-942_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.jpg

Screenshot_2024-04-23-12-44-18-252_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.jpg

Η σειρά Knox είναι καλύτερη.

22 ώρες πριν, F117 είπε

 

Εδω μέσα έχουν ψήσει και φασολάδα στων υπερθύρων να ξέρεις!!!

 

Και ήταν υπέροχη!

  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, F117 είπε

Γιατί λες ότι ειναι καλύτερη η Knox?

Η Knox είναι η πιο ακριβή σειρά της Jamestown. Ψηλότερο καπάκι, μεγαλύτερη απόσταση της σούβλας από την σχάρα και διπλό τοίχωμα στο καπάκι. 
Από θέμα υλικών, λογικά είναι όλες οι σειρές ίδιες, καθώς έχουν και την ίδια εγγύηση. Το τζαμί στο καπάκι, προσωπικά δεν το βάζω στα υπέρ ούτε στα κατά. Τους φωτιζόμενους διακόπτες τους βάζω στα υπέρ, καθώς έχουν ρόλο, πέραν του οπτικού, ως χαρακτηριστικό ασφαλείας.

https://jamestown-grill.com/en/products/gas-barbecues/#knox

https://jamestown-grill.com/app/uploads/2023/03/Garantieerklaerung_Jamestown_EUROMATE-2023-01-01.pdf

 

Δημοσ.

Έχω την jamestown knox 3.2 και χωρίς να έχω εμπειρία από άλλες ψησταριές θεωρώ ότι για τα λεφτά που την είχα πάρει (~350€) είναι καλή. Αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν ανεβάζει γρήγορα την θερμοκρασία και χρειάζεται να δουλεύουν στο τέρμα οι 3 καυστήρες. Μια Weber Spirit II E-310 που είχα δοκιμάσει μια φορά είδα τεράστια διαφορά στο πόσο γρήγορα ανεβάζει την θερμοκρασία και την κρατάει με τους καυτήρες να είναι σχεδόν στο πιο χαμηλό σκαλί. Παρατήρησα μια διαφορά της jamestown με την weber (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο) ήταν το κενό που έχει στο πίσω μέρος όταν κλείνει το καπάκι (ανάμεσα στο καπάκι και το σταθερό μέρος). Η jamestown έχει μεγάλο κενό και θεωρώ ότι από εκεί χάνει την θερμοκρασία ενώ στην weber το κενό ήταν ελάχιστο.

Δημοσ.

Βρε παιδιά πέρυσι το Πάσχα δεν είχαν βγει πολλές προσφορές σε ψησταριές/αξεσουάρ από τα καταστήματα? Φέτος έχω την αίσθηση ότι είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. 

Δημοσ.
3 hours ago, ilpapacha said:

Η Knox είναι η πιο ακριβή σειρά της Jamestown. Ψηλότερο καπάκι, μεγαλύτερη απόσταση της σούβλας από την σχάρα και διπλό τοίχωμα στο καπάκι. 
Από θέμα υλικών, λογικά είναι όλες οι σειρές ίδιες, καθώς έχουν και την ίδια εγγύηση. Το τζαμί στο καπάκι, προσωπικά δεν το βάζω στα υπέρ ούτε στα κατά. Τους φωτιζόμενους διακόπτες τους βάζω στα υπέρ, καθώς έχουν ρόλο, πέραν του οπτικού, ως χαρακτηριστικό ασφαλείας.

https://jamestown-grill.com/en/products/gas-barbecues/#knox

https://jamestown-grill.com/app/uploads/2023/03/Garantieerklaerung_Jamestown_EUROMATE-2023-01-01.pdf

 

Μου φαίνεται έχεις δίκαιο για τις αποστάσεις που λες αλλά νομίζω πως και η Maddox έχει και άλλο φύλλο λαμαρίνας από μέσα στο καπάκι. Έτσι μ φαίνεται στα βίντεο. Θα το δω πάλι.

Το τζαμί εγώ το θεωρώ υπέρ...για έναν αρχάριο τον ηρεμεί το λιγότερο να βλέπει τι γίνεται....και βλέπεις και τις αναφλέξεις ...ωραίο είναι. 

3 hours ago, ATmega said:

Έχω την jamestown knox 3.2 και χωρίς να έχω εμπειρία από άλλες ψησταριές θεωρώ ότι για τα λεφτά που την είχα πάρει (~350€) είναι καλή. Αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν ανεβάζει γρήγορα την θερμοκρασία και χρειάζεται να δουλεύουν στο τέρμα οι 3 καυστήρες. Μια Weber Spirit II E-310 που είχα δοκιμάσει μια φορά είδα τεράστια διαφορά στο πόσο γρήγορα ανεβάζει την θερμοκρασία και την κρατάει με τους καυτήρες να είναι σχεδόν στο πιο χαμηλό σκαλί. Παρατήρησα μια διαφορά της jamestown με την weber (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο) ήταν το κενό που έχει στο πίσω μέρος όταν κλείνει το καπάκι (ανάμεσα στο καπάκι και το σταθερό μέρος). Η jamestown έχει μεγάλο κενό και θεωρώ ότι από εκεί χάνει την θερμοκρασία ενώ στην weber το κενό ήταν ελάχιστο.

Και εγώ το κύριο πιστεύω είναι τα κενα που έχει. Weber κτλπ σε αέρα πιστεύω έχουν μεγάλη διαφορά.

Τα κενα με πατεντουλες τα φτιάχνεις άμα θες

  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, F117 είπε

Και εγώ το κύριο πιστεύω είναι τα κενα που έχει. Weber κτλπ σε αέρα πιστεύω έχουν μεγάλη διαφορά.

Τα κενα με πατεντουλες τα φτιάχνεις άμα θες

Έχεις κάτι να προτείνεις (φώτο ή βίντεο) ? Καμία λαμαρίνα με πριτσινια ή βίδες? 

Δημοσ.

Ακριβώς λαμαρίνα είχα δει να έχουν βάλει. Υπάρχει μια ομάδα στο φβ για Jamestown που θα δεις έχουν βάλει φωτό 

Δημοσ.
10 hours ago, F117 said:

Το μάτι των υπερύθρων στην απο πάνω δεν μπορείς εαν το έχεις στο χαμηλό να παίζει τον ρόλο του απλού καυστήρα?

Τελικά τι γνώμη έχετε για αυτό?

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, F117 είπε

Τελικά τι γνώμη έχετε για αυτό?

Θερμοκρασία θα βοηθάει να ανεβάσει αλλά πάνω από το μάτι λογικά δεν θα μπορείς να βάλεις κρέας γτ δεν θα έχει διάχυτη (πυραμίδα) και θα στάζουν πάνω στο μάτι τα υγρά και ότι πέφτει μέσα...

  • Like 1
Δημοσ.

πολύ σωστό αυτό που λές...γιατί η θερμοκρασία δεν θα είναι και αρκετή για να εξαφανισει όλα αχμμμ

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, F117 είπε

πολύ σωστό αυτό που λές...γιατί η θερμοκρασία δεν θα είναι και αρκετή για να εξαφανισει όλα αχμμμ

Μόνο αν κάνεις πατέντα και φτιάξεις και να προστατεύσει το μάτι υπερύθρων 

Μόλις τώρα, Geokas777 είπε

Μόνο αν κάνεις πατέντα και φτιάξεις κάτι να προστατεύσει το μάτι υπερύθρων 

 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Geokas777 είπε

Θερμοκρασία θα βοηθάει να ανεβάσει αλλά πάνω από το μάτι λογικά δεν θα μπορείς να βάλεις κρέας γτ δεν θα έχει διάχυτη (πυραμίδα) και θα στάζουν πάνω στο μάτι τα υγρά και ότι πέφτει μέσα...

Επειδή είναι υπέρυθρο το μάτι και όχι το κλασσικό, οι θερμοκρασίες που αναπτύξει η επιφάνειά του είναι πολύ μεγάλες πχ 800 βαθμούς, οπότε τυχόν λίπος θα καίγεται σχεδόν άμεσα. Από την άλλη μακροπρόθεσμα ίσως χρειαστεί καθαρισμό η επιφάνειά του.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...