Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2191

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Ταψακια έχει το πρακτικερ 5 ευρώ τα 10τμχ. 

Γνωρίζουμε κάποιον κωδικό ή έχει ένα είδος?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, chrinano είπε

Δεν γνωρίζω και δεν βλέπω να το γράφει κιόλας. Φαντάζομαι πως αν είναι αληθινή η αρχική τιμη θα πρέπει να είναι μαντέμι, σωστά? 

Δεν γνωρίζω και πολλά για τις ψησταριές και τη θέλω ισα ισα για χαβαλέ με τα φιλαράκια να ψηνουμε καμια πανσέτα στο μπαλκόνι και να πίνουμε καμια μπύρα.. Επειδή συνήθως μαζευόμαστε 6 άτομα κοιτάω αυτές με τους 4 καυστήρες. Είδα και μια bormann bbq4100 στο σκρούτζ με καλές κριτικές αλλα με βολεύει το πράκτικερ για να περάσω να την φορτώσω και να την έχω πιο άμεσα.. Βέβαια αν κάποιος έχει να προτείνει κατι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα θα ηταν ευπρόσδεκτο. Ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένω περισσότερο για να την πάρω στα χέρια μου.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τις στρογγυλές της outdoorchef 420g και 480g, ποιοτικές ελάχιστες αναφλεξεις και εύκολες στον καθαρισμό 

Δημοσ.

Λοιπον, πρώτη προσπάθεια για πίτσα σήμερα με έτοιμη ζύμη καθώς δεν υπάρχει και πολύς χρόνος.

Ψήθηκε πάνω στη μαντεμένια πλάκα για περίπου 7 λεπτά με το θερμόμετρο να δείχνει λιγο κάτω από 250 βαθμούς (άρα πολύ παραπάνω στο μαντέμι)

Ψήσιμο και γεύση σούπερ για τα γούστα μου.

Ένα θέμα μόνο ρε μπαγάσες. Από τον πάγκο στο μαντέμι ή την πέτρα (αφού πρέπει να προθερμανθούν) πώς τη βάζετε; τρία ευχέλαια έκανα για να μην την αδειάσω στο πάτωμα. ή την ετοιμάζετε πάνω στην πέτρα και τη βάζετε εκείνη την ωρα ;

Δημοσ.

Μία εύκολη λύση είναι να τη φτιάχνεις πάνω σε λαδόκολλα ή σε ξύλο κοπής (με λίγο σιμιγδάλι ίσως από κάτω για να μην κολλήσει) και μετά να την "αδειάζεις" πάνω στην πέτρα/πλάκα.

Το θέμα μου εμένα είναι μετά που θα ψηθεί πως θα την πάρω. Έχω μεν εκείνο το ανοξείδωτο ταψάκι/φύλλο που ήρθε μαζί με την πέτρα μου αλλά αν δεν το χρησιμοποιήσω θα πρέπει να την πιάσω με καμιά απλή σπάτουλα και να τη σπρώξω πάνω σε κάποιο πιάτο.

Έχει κανείς πρόταση για καμιά φτηνή από αυτές τις μεγάλες σπάτουλες/φτυάρια για πίτσα;

Δημοσ.

Εφτιαξα δύο μικρές εκ των οποίων τη μια στη Λαδόκολλα στην οποία μάλιστα είχα ρίξει και λίγο αλεύρι. Και πάλι υπήρχαν σημεία που κολλούσε όμως το ζυμάρι. 

 

Αν το μαντεμι δεν προθερμανθει και ο χρόνος ψησιματος αυξηθεί κατά λίγο ποιο λέτε να είναι το αποτέλεσμα ; το έχει δοκιμάσει κανείς ; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aspis είπε

Γνωρίζουμε κάποιον κωδικό ή έχει ένα είδος?

Τα είχε στο κατάστημα δίπλα στα weber και ήταν ακριβώς ίδιο μέγεθος. Πρέπει να πας από εκεί να τα πάρεις μάλλον. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, skoudinio είπε

Γύρισε καμία τριανταρια ελιδες, ίσως και λίγο παράπανο, το έχουν συζήτηση. 

Βρήκες σε καλή τιμή? Γενικά είναι ακριβά 

Μπα , κλασικές τιμές στα ύψη , αλλά πρέπει να παρω 1-2 σετακια  γιατί υποφέρω από μαχαίρια .

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, zanskou είπε

Εφτιαξα δύο μικρές εκ των οποίων τη μια στη Λαδόκολλα στην οποία μάλιστα είχα ρίξει και λίγο αλεύρι. Και πάλι υπήρχαν σημεία που κολλούσε όμως το ζυμάρι. 

Αν το μαντεμι δεν προθερμανθει και ο χρόνος ψησιματος αυξηθεί κατά λίγο ποιο λέτε να είναι το αποτέλεσμα ; το έχει δοκιμάσει κανείς ; 

Διευκρινίζω εξαρχής ότι δεν έχω ακόμη περάσει στην πράξη αλλά έχω ξοδέψει κάμποσο χρόνο στη θεωρία, δηλαδή διαβάζοντας και βλέποντας βιντεάκια. 

Όποιος έχει άποψη ας σχολιάσει. 

Χωρίς καλή προθέρμανση μου ακούγεται τραγικό λάθος. Θα πάρει κάμποση ώρα στην πλάκα να ζεσταθεί, ακομη και με την ψησταριά στο φουλ. Στο μεταξύ το ζυμάρι σου τι θα κάνει; Μάλλον θα χάνει σταδιακά την υγρασία του και ενδεχομένως τις φυσαλίδες αέρα. Επομένως στην καλή περίπτωση θα πάρεις ψωμί, στην κακή μπισκότο... 

Όπως έχουν πει κάποια παιδιά εδώ και το είδα και στο ίντερνετ πρέπει να βάλεις συμιγδαλι ή καλαμποκαλευρο (Αέναος). Το αλεύρι δεν κάνει δουλειά γιατί κολλάει. 

Λίγες σελίδες πίσω κάποιος είχε προτείνει ακριβώς αυτό που έκανες, δηλαδή λαδόκολλα. 

Δημοσ.

Εγώ κάνω το εξής. Προθερμαινω στο φουλ την πέτρα. Βάζω πάνω στο φτυάρι ή σε λεπτό ξύλο κοπής (από jumbo) σιμιγδάλι. Ανοίγω το ζυμάρι, το βάζω πάνω στο φτυάρι και μετά βάζω τα υλικά. Στην συνέχεια την τοποθετώ στην καυτή πέτρα. Για να την βγάλω χρησιμοποιώ πάντα το φτυάρι, αλλά πιστεύω θα τραβιέται και με κάποια σπάτουλα πάνω σε πιάτο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Violator1978 είπε

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τις στρογγυλές της outdoorchef 420g και 480g, ποιοτικές ελάχιστες αναφλεξεις και εύκολες στον καθαρισμό 

Παίδες πήγα πρακτικερ είδα την ψησταριά και ήταν σκέτη απογοήτευση. Εννοείται πως οι πλάκες δεν ήταν μαντέμι.. ήταν άλλη μια κινεζια απο αυτές που κυκλοφορούν.. σίγουρα τα 500 αρχική δεν ισχύουν.. και 300 που την δίνανε δεν άξιζε. Μετά πήγα λεροι και είδα την άλλη που προτείνατε εδω αλλά ούτε εκείνη μου κάθησε.. φεύγοντας σταμάτησα και πήρα την outdoor chef Leon 570g που είχα δει σε ένα μαγαζί κάνα 2 μέρες νωρίτερα. Νταξει αρκετά ακριβότερη αλλά νομίζω έκανα καλύτερη επιλογή. Θα φανεί στον χρόνο.

Την εστησα σε μια ωρίτσα και έκανα και το πρώτο ψήσιμο σήμερα. Έπιασε χωρίς υπερβολές 360 βαθμούς στα πρώτα 7-8 λεπτα.. 360 είναι το τέρμα από το θερμόμετρο δεν ξέρω αν έπιασε και παραπάνω. Πολύ ωραίο ψήσιμο!

  • Like 8
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chrinano είπε

Παίδες πήγα πρακτικερ είδα την ψησταριά και ήταν σκέτη απογοήτευση. Εννοείται πως οι πλάκες δεν ήταν μαντέμι.. ήταν άλλη μια κινεζια απο αυτές που κυκλοφορούν.. σίγουρα τα 500 αρχική δεν ισχύουν.. και 300 που την δίνανε δεν άξιζε. Μετά πήγα λεροι και είδα την άλλη που προτείνατε εδω αλλά ούτε εκείνη μου κάθησε.. φεύγοντας σταμάτησα και πήρα την outdoor chef Leon 570g που είχα δει σε ένα μαγαζί κάνα 2 μέρες νωρίτερα. Νταξει αρκετά ακριβότερη αλλά νομίζω έκανα καλύτερη επιλογή. Θα φανεί στον χρόνο.

Την εστησα σε μια ωρίτσα και έκανα και το πρώτο ψήσιμο σήμερα. Έπιασε χωρίς υπερβολές 360 βαθμούς στα πρώτα 7-8 λεπτα.. 360 είναι το τέρμα από το θερμόμετρο δεν ξέρω αν έπιασε και παραπάνω. Πολύ ωραίο ψήσιμο!

καλορίζικη και καλά ψησίματα !

  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, chrinano είπε

Παίδες πήγα πρακτικερ είδα την ψησταριά και ήταν σκέτη απογοήτευση. Εννοείται πως οι πλάκες δεν ήταν μαντέμι.. ήταν άλλη μια κινεζια απο αυτές που κυκλοφορούν.. σίγουρα τα 500 αρχική δεν ισχύουν.. και 300 που την δίνανε δεν άξιζε. Μετά πήγα λεροι και είδα την άλλη που προτείνατε εδω αλλά ούτε εκείνη μου κάθησε.. φεύγοντας σταμάτησα και πήρα την outdoor chef Leon 570g που είχα δει σε ένα μαγαζί κάνα 2 μέρες νωρίτερα. Νταξει αρκετά ακριβότερη αλλά νομίζω έκανα καλύτερη επιλογή. Θα φανεί στον χρόνο.

Την εστησα σε μια ωρίτσα και έκανα και το πρώτο ψήσιμο σήμερα. Έπιασε χωρίς υπερβολές 360 βαθμούς στα πρώτα 7-8 λεπτα.. 360 είναι το τέρμα από το θερμόμετρο δεν ξέρω αν έπιασε και παραπάνω. Πολύ ωραίο ψήσιμο!

Καλορίζικη φίλε μου και καλά ψησίματα! Θα έχουμε ίδια μέρα ψησογενέθλια :)

Και εγώ σήμερα ερωτεύτηκα τη ψησταριά μου !!

  • Like 2
Δημοσ.

Καλοριζικη η leon chrinano.  την ειχα δει και εγω,  τουμπανη, κ χωρίς αναφλεξεις,  αλλά πάνω από το μπατζετ μου.. Σίγουρα θα την ευχαριστηθεις.

Εμενα  Μου χει κολλήσει και λιγο αυτο το "παίρνει σουβλα για κοντοσουβλι,  ή κεμπαπ οπως το λεμε στα μέρη μου  κ πήγα σε κλασική.  Χτυπησα λοιπον την kental με 3καυστηρες στα 230ευρω. Μετα από αρκετή έρευνα,  στις επιλογες σε αυτο το μπατζετ ειναι ανώτερη ποιοτικά πιστεύω. Τωρα που την συναρμολογησα κιολας επιβεβαιωθηκαν τα λεγόμενα των προηγούμενων γι αυτην. Σιγουρα δεν ειναι weber, broil, outdoorchef  αλλά σαν εικόνα χωρίς να εχω ψησει είναι τίμια. Απο κατασκευές εχω εμπειρία σαν καταναλωτής,  απο ψήσιμο με υγραεριο δεν έχω,  οπότε ότι και να γράψω στις επόμενες μερες θα ναι τελείως υποκειμενικο και αβασιμο. 

Σχαρες τελικα οντως είχατε δικιο ειναι μαντεμενιες με εμαγιε επιστρωση, γυαλιστερες,  οχι βαριές σαν τις ακριβες εννοείται,   ενω η πλακα ειναι μαντεμι χωρις επιστρωση,  αγριο σαγρε.  Ο καδος είναι μεταλλικος με επισης γυαλιστερή μαυρη βαφή,  ενω ο πατος/ταψι αλουμινιενος. 

Πως τις καθαριζουμε τωρα τις σχαρες ρε παιδιά; συρματοβουρτσα αμα μπει,  οπως το βλεπω μετα απο μερικες φορες θα ξεφτισει τελειως η εμαγιε επιστρωση και θα τρωμε κομματάκια βαφής μου φαίνεται (και της weber καποια μοντελα εχουν μαντεμι με εμαγιε επιστρωση που γυαλοκοπαει, αλλα εκεί ειναι σιγουρα καλυτερης ποιοτητας κ αντοχης στην σκληρή βουρτσα).  Αν ηταν σαγρε μαντεμι θα έπεφτε συρματοβουρτσα μετα απο πυρολιση +λαδωμα και θα ησυχαζα ρε γμτ. Τωρα νομιζω θέλει σφουγγαρι κουζινας και πλυσιμο για να κρατήσει το εμαγιε. Επισης ο καδος και τα προστατευτικα των καυστήρων,  ουτε αυτά παίρνουν συρματοβουρτσα νομίζω. Θα φύγει ολο το χρώμα απο ξησιμο για πλακα. Μαλλον με καθαριστικα και σφουγγαρι κουζινας αυτα. Οι ηδη κατεχοντες εχουν κατι αλλο  να μας διαφωτισουν; 

IMG_20200521_020702.jpg

IMG_20200521_021015.jpg

  • Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγώ κάνω το εξής. Προθερμαινω στο φουλ την πέτρα. Βάζω πάνω στο φτυάρι ή σε λεπτό ξύλο κοπής (από jumbo) σιμιγδάλι. Ανοίγω το ζυμάρι, το βάζω πάνω στο φτυάρι και μετά βάζω τα υλικά. Στην συνέχεια την τοποθετώ στην καυτή πέτρα. Για να την βγάλω χρησιμοποιώ πάντα το φτυάρι, αλλά πιστεύω θα τραβιέται και με κάποια σπάτουλα πάνω σε πιάτο.

Σωστή τακτική αλλά χρειάζεται μεγάλο φτυάρι και σχετικά να γίνει πολύ γρήγορα η όλη διαδικασία.

Σε μένα κολλάει μερικές φορές και δεν μπορώ εύκολα να την τοποθετήσω πάνω στη πέτρα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...