Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sargus είπε

Η δική μου είναι αυτή (Master 4 Series Classic SBS) 

Photo-19-12-19-14-12-01.jpgbetta fish vase for sale

Δεν ξέρω οι μικρότερες της σειράς πως είναι, άλλωστε όπως έγραψα δεν έχω δει καμία επώνυμη από κοντά. Έκανα παραγγελία από νετ διαβάζοντας μόνο και όχι βλέποντας από κοντά.

Γράφω ότι χάρηκα διότι οι 2 weber που είδα τις προάλλες φαίνονται 1-2 επίπεδα σαν κατασκευή και σαν υλικά κάτω από τη δική μου.

Δεν έχω εμπειρία από ψήσιμο και δεν μπορώ να κρίνω αν αποδίδει σωστά ή όχι η δική μου, πάντως είμαι πλήρως ευχαριστημένος και, αν και περίεργος, δεν έχει βρεθεί κάτι να με χαλάσει έως τώρα.

Είναι πολύ στιβαρή, είναι πολύ δυνατή και σου δίνει την αίσθηση της ποιοτικής κατασκευής από πάνω έως κάτω. Αν θα άλλαζα κάτι είναι η πλάκα που έχει στη μισή επιφάνεια. Συνολικά έχει επιφάνεια ψησίματος 78*45 και το μισό από αυτό είναι σχάρα ενώ το άλλο μισό είναι πλάκα (αν την αντιστρέψεις έχει ραβδώσεις). Σε καμιά μεγάλη μάζωξη θα ήθελα να έχω όλη την επιφάνεια οπότε θα πάρω και μία σχάρα (μαντέμι πάλι της εταιρίας ή θα φτιάξω μια μασιφ ινοξ όπως προτάθηκε εδώ μέσα) για να αλλάξω την πλάκα.

Πολύ ωραία! Καλορίζικη και απροβλημάτιστη να είναι! 

  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, sargus είπε

Η δική μου είναι αυτή (Master 4 Series Classic SBS) 

Photo-19-12-19-14-12-01.jpgbetta fish vase for sale

Δεν ξέρω οι μικρότερες της σειράς πως είναι, άλλωστε όπως έγραψα δεν έχω δει καμία επώνυμη από κοντά. Έκανα παραγγελία από νετ διαβάζοντας μόνο και όχι βλέποντας από κοντά.

Γράφω ότι χάρηκα διότι οι 2 weber που είδα τις προάλλες φαίνονται 1-2 επίπεδα σαν κατασκευή και σαν υλικά κάτω από τη δική μου.

Δεν έχω εμπειρία από ψήσιμο και δεν μπορώ να κρίνω αν αποδίδει σωστά ή όχι η δική μου, πάντως είμαι πλήρως ευχαριστημένος και, αν και περίεργος, δεν έχει βρεθεί κάτι να με χαλάσει έως τώρα.

Είναι πολύ στιβαρή, είναι πολύ δυνατή και σου δίνει την αίσθηση της ποιοτικής κατασκευής από πάνω έως κάτω. Αν θα άλλαζα κάτι είναι η πλάκα που έχει στη μισή επιφάνεια. Συνολικά έχει επιφάνεια ψησίματος 78*45 και το μισό από αυτό είναι σχάρα ενώ το άλλο μισό είναι πλάκα (αν την αντιστρέψεις έχει ραβδώσεις). Σε καμιά μεγάλη μάζωξη θα ήθελα να έχω όλη την επιφάνεια οπότε θα πάρω και μία σχάρα (μαντέμι πάλι της εταιρίας ή θα φτιάξω μια μασιφ ινοξ όπως προτάθηκε εδώ μέσα) για να αλλάξω την πλάκα.

FEFACE21-6-BB4-4133-9-F87-B6-DDAB6-EA820

F4-AA053-B-32-A6-44-F5-AA07-187-ADC706-E

Καλοριζικη και οντως φαινεται στιβαρη κατασκευη απο τις φωτο!

Βεβαια βλεπω αρχικη τιμη στο σκρουτζ 1035 ευρω! Οποτε δε μπορει να μπει στη ζυγαρια με τα entry level μοντελα της weber που κοστιζουν τα μισα χρηματα

Επεξ/σία από spyros_vas
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι αλλά εγώ την πήρα στα 630 στην Black Friday. Οπότε με αυτήν την τιμή την κρίνω και λέω ότι μου φαίνεται εξαιρετική. Στα 1000+ δεν ξέρω αν αξίζει, δεν έχω τις γνώσεις να την κρίνω.

Σκέψου ότι είχα παραγγείλει Broil King Signet (αν θυμάμαι καλά) από Κωτσόβολο σε προσφορά όταν έσκασε η Black Friday της Campingaz. Οπότε πήρα Κωτσόβολο και ακύρωσα την BK και παράγγειλα την Campingaz.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Astronautis στα κουζινικα έψαχνα ξύλα κοπής κ είχε κ αυτό.

 

επειδή έχω και campigaz κ weber το μαντέμι της campigaz είναι της πλάκας με προσμίξεις μπροστα στης weber.  γενικά η φάση ειναι οπως με τρόφιμα που λενε ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ κ κοιτας τα συστατικα κ λεει ζαχαρη +20 % στεβια κοινως μαρκετινγ..

ε κ στο μαντέμι έτσι κάνουν γιαυτό υπάρχουν μαντέμια με 20-30 ε κινέζικα κ 90-100 ε ειναι το ποσοστό μαντεμιου που περιέχουν.. για να καταλαβετε τι ενοω αν βρεθείτε στο κοτσοβολο ριχτε μια ματια στα σκευη lodge που νε 100% μαντεμι κ θα καταλάβετε τη φαμφαρες μας πουλάνε στις ψησταριές για μαντέμια  κ βαζω μεσα ολες τις μαρκες 

απο κει κ πέρα πρέπει να συγκρινεις κ τα ιδια μοντέλα δλδ μεγάλη campigaz μεγάλη weber παραδειγμα 

 

https://www.bbq-campingaz.gr/product/ψησταριά-xpert-100-l/ vs https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-weber-spirit-ii-e-210-112037 

https://www.bbq-campingaz.gr/product/ψησταριά-master-4-series-classic-sbs/ vs https://www.weber-grill-bbq.gr/ψησταριές-ψησταριές-υγραερίου/ψησταριά-ψησταριά-υγραερίου-weber-genesis-ii-ep-435-gbs/224-2 

 

btw κ εγω με την campingaz  3ls plus που πήρα μισή τιμη και μετα το "hack" στο ρυθμιστη πιεσης ειμαι super ευχαριστημενος ΠΛΗΝ του πλατο "μαντέμι" που έχει που είναι καραμαιμου σε αντιθεση με της σχαρας που είναι ικανοποιητικο 

οι campigaz στη μιση τιμη που παιξανε οσον Aφορα το value for money ήταν απίστευτη  ευκαιρια αλλά σε κανονικές τιμές δε συγκρινοντε με broil king weber 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ.

Να σας ρωτήσω κάτι σημαντικό για εμένα.

Βλέπω στις διαφημίσεις των ακριβών εταιρειών ότι θεωρούν μεγάλο προσόν τις σχάρες από μαντέμι που συν τις άλλες ένα από τα θετικά είναι ότι αφήνουν αυτές τις κλασικές μαύρες λουρίδες στο κρεατικό από την σχάρα. Μάλιστα έχουν και φωτογραφία με μπιφτέκια ή μπριζόλες γεμάτο με αυτές τις λουρίδες. Εγώ προσωπικά τις βλέπω και τρομάζω διότι αυτά είναι καμμένα τμήματα με ότι αυτό  σημαίνει για την υγεία.

Ισχύει ρε παιδιά αυτό  ότι στο μαντέμι σου καίει το κρέας όπου ακουμπήσει στο μαντέμι? Για μένα είναι σημαντικό αρνητικό στοιχείο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nkoumo είπε

Να σας ρωτήσω κάτι σημαντικό για εμένα.

Βλέπω στις διαφημίσεις των ακριβών εταιρειών ότι θεωρούν μεγάλο προσόν τις σχάρες από μαντέμι που συν τις άλλες ένα από τα θετικά είναι ότι αφήνουν αυτές τις κλασικές μαύρες λουρίδες στο κρεατικό από την σχάρα. Μάλιστα έχουν και φωτογραφία με μπιφτέκια ή μπριζόλες γεμάτο με αυτές τις λουρίδες. Εγώ προσωπικά τις βλέπω και τρομάζω διότι αυτά είναι καμμένα τμήματα με ότι αυτό  σημαίνει για την υγεία.

Ισχύει ρε παιδιά αυτό  ότι στο μαντέμι σου καίει το κρέας όπου ακουμπήσει στο μαντέμι? Για μένα είναι σημαντικό αρνητικό στοιχείο.

Δεν ξέρω πώς εννοείς το κάψιμο. Εγώ θα το έλεγα τοπικά παρατημένο, όχι καμμένο. Αν όμως σου φαίνεται τρομακτικό, τότε μάλλον η ψησταριά δεν είναι ακριβώς αυτό που σου ταιριάζει. 

Στο θέμα της υγείας πιστεύω περισσότερο θα έπρεπε να μας απασχολεί με τι τρέφονται τα ζώα που τρεφόμαστε παρά η κρούστα που θα γίνει στο ψήσιμο. Ταπεινή μου γνώμη φυσικά. 

Πάντως με την ίδια λογική θα έπρεπε να αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και να τρώμε πατάτες μόνο βραστές...

  • Like 2
Δημοσ.

Πως προκύπτει ότι το "καμένο" από σχάρα ψησταριάς είναι ανθυγιεινό; Αν το.χεις αλείψει με βούτυρα λάδια κ έχει πιάσει 200 βαθμούς να το καταλάβω ότι το βούτυρο κ το λαδι ξεπέρασε τη τάδε θερμοκρασία κ γίνεται καρκινογόνο αλλά το κρέας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)Oσοι έχετε weber, την δεκακιλη μπουκαλα τη ΄βαζετε πάνω στη βάση της ψησταριάς ή την αφήνετε στο πάτωμα?

2) Αγόρασα την weber genesis ii e-310 από Γερμανία: Προφανώς χρειάζεται καινούριο ρυθμιστή πίεσης, αλλά για να αποφύγω να κόψει λάστιχα κτλπ, υπάρχει κάποιο είδος κονέκτορα που να μπαίνει στη φιάλη πάνω, ώστε να επιτρέπει να συνδεθεί με το 'γερμανικό' ρυθμιστή πίεσης?

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ.

Στην spirit η βάση φιάλης είναι τουλάχιστον αστεία, επομένως την φιάλη την έχω κάτω. 

Πόσο θα σου βγει μαζί με τα μεταφορικά η genesis; Καλώς να την παραλάβεις και να τη χαρείς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xorxhs! είπε

1)Oσοι έχετε weber, την δεκακιλη μπουκαλα τη ΄βαζετε πάνω στη βάση της ψησταριάς ή την αφήνετε στο πάτωμα?

2) Αγόρασα την weber genesis ii e-310 από Γερμανία: Προφανώς χρειάζεται καινούριο ρυθμιστή πίεσης, αλλά για να αποφύγω να κόψει λάστιχα κτλπ, υπάρχει κάποιο είδος κονέκτορα που να μπαίνει στη φιάλη πάνω, ώστε να επιτρέπει να συνδεθεί με το 'γερμανικό' ρυθμιστή πίεσης?

γενικα το πατωμα εξυπηρετει γτ τη κλεινεις κ την ανοιγεις τη μπουκαλα μπαμ μπαμ

πάρε ενα σοβαρό ρυθμιστή πιεσης απο δω να τελειώνεις.. 15 -20 ε να σου βγει βαρια  κατι σα κ αυτο https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&product_id=1076&ref=bestprice.gr που μπορείς κ ανεβάζεις κ τα bar εαν θες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Στην spirit η βάση φιάλης είναι τουλάχιστον αστεία, επομένως την φιάλη την έχω κάτω. 

Πόσο θα σου βγει μαζί με τα μεταφορικά η genesis; Καλώς να την παραλάβεις και να τη χαρείς.

Στα 850 ευρώ μου βγήκε μαζί με τα μεταφορικά. Ήδη την έχω στήσει στο μπαλκόνι, αλλά κόλλησα στο ζήτημα με τη φιάλη.

11 λεπτά πριν, sndev είπε

γενικα το πατωμα εξυπηρετει γτ τη κλεινεις κ την ανοιγεις τη μπουκαλα μπαμ μπαμ

πάρε ενα σοβαρό ρυθμιστή πιεσης απο δω να τελειώνεις.. 15 -20 ε να σου βγει βαρια  κατι σα κ αυτο https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&product_id=1076&ref=bestprice.gr που μπορείς κ ανεβάζεις κ τα bar εαν θες

Έπειτα από γρήγορη επικοινωνία με την kyso (αντιπροσωπεία weber ) μου είπαν ότι θα πρέπει να αλλάξει και η εσωτερική καλωδίωση της ψησταριάς, προκειμένω να είναι συμβατή με τις ελληνικές φιάλες ( άλλο πάλι και τούτο ). Έστειλα ένα email για να μου απαντήσουν και γραπτώς. Λες να ξεμπερδεύω μόνο με τον ρυθμιστή πίεσης? 

Οι Eλληνικές λειτουργούν στα 30mbar ενώ οι Γερμανικές στα 50mbar

Από την άλλη σκέφτομαι, αντι να μεταβάλλω την πίεση λειτουργίας αερίου του bbq (50mbar) , υπάρχει τρόπος να μεταβάλλω την πίεση αερίου που βγάινει απο τη φιάλη αερίου (30 mbar) ώστε να εναρμονιστεί με αυτήν του bbq στα (50mbar)

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ.

δεν παιζει αυτο.. εκτος αν πηρες φυσικού αεριού.. εχουμε manual να δουμε γερμανικου ?

Δημοσ.

Καλό το υγραέριο αλλά με καλή παρέα προτιμώ κάρβουνο. 

Διαφορά κρέατα και για τους καλοφαγάδες ολόφρεσκη τουνα. 

IMG_20200529_202902.jpg

received_736787510426650.jpeg

  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

δεν παιζει αυτο.. εκτος αν πηρες φυσικού αεριού.. εχουμε manual να δουμε γερμανικου ?

Δεν πήρα φυσικού αερίου, το είχα ελέγξει αυτό

Όπως συμπλήρωσα πριν από λίγο, οι Eλληνικές λειτουργούν στα 30mbar ενώ οι Γερμανικές στα 50mbar

Σκέφτομαι, αντι να μεταβάλλω την πίεση λειτουργίας αερίου του bbq (50mbar) , υπάρχει τρόπος να μεταβάλλω την πίεση αερίου που βγάινει απο τη φιάλη αερίου (30 mbar) ώστε να εναρμονιστεί με αυτήν του bbq στα (50mbar)

  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, tsiro7 said:

Καλό το υγραέριο αλλά με καλή παρέα προτιμώ κάρβουνο. 

Διαφορά κρέατα και για τους καλοφαγάδες ολόφρεσκη τουνα. 

Και κάπνα για τους γείτονες.  😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...