Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Δεν ξέρω αν υπάρχει κονεκτορας μου φαίνεται λίγο δύσκολο / σπάνιο εάν βρεις όμως θα πρέπει ο πρώτος ρυθμιστής να είναι υψηλής πίεσης , διαφορετικά παίρνεις έναν ρυθμιστή στα 50 μιλιμπαρ και ή κόβεις το λάστιχο και το προσαρμόζεις στον καινούργιο ρυθμιστή με σφιγκτήρα  (εδώ πρέπει να προσέξεις το λάστιχο να έχει εσωτερική διατομή 8 χιλ ) τώρα εάν δεν θέλεις να χαλάσεις το υπάρχον λάστιχο αγόρασε ένα καινούργιο με σπείρωμα και προσαρμόζεις αυτό στον 50αρη ρυθμιστή .

Από αέριο πάρε προπάνιο γιατί αυτό χρησιμοποιούν στη Γερμανία και για αυτό είναι ρυθμισμένη η ψησταριά σου

To λάστιχο γράφει πάνω οτι ειναι 16436-1:2014 class 2 6.3mm 10bar propane/butane. Θα χρειαστώ αλλαγή ?

Έχεις να προτείνεις κάποιο από σκρουτζ ή απο το παρακάτω μαγαζι?  α)με σπείρωμα ή β) αν χρειάζεται κάποιο άλλο για να αντικαταστήσω το υπάρχον λάστιχο.

https://gasexpress.gr/antallaktika-eksartimata/lastixa-spiral

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας

Επεξ/σία από Xorxhs!
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Η δική μου είναι από Αγγλία και είχε έρθει με ρυθμιστή με το one click, που έκανε μόνο η μπουκάλα η μικρή της coral gas. Και το ooni koda το ίδιο.

Οπότε πήρα ένα απλό ρυθμιστή από εκεί που πήρα τη μπουκάλα και τον σύνδεσα. Μετά που ψάχναμε εδώ γιατί δεν ανέβασε θερμοκρασία η ψησταριά κάποιου, είχα δει ότι γράφει ο ρυθμιστής μου 20-60mbar. Εγώ την έχω βάλει κάπου στην τύχη, δεν ξέρω καν πόσο δίνει εκεί που τον έχω. Μπορεί να δίνει και 50 δλδ.

https://ibb.co/VW7bN3w

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

To λάστιχο γράφει πάνω οτι ειναι 16436-1:2014 class 2 6.3mm 10bar propane/butane. Θα χρειαστώ αλλαγή ?

Έχεις να προτείνεις κάποιο από σκρουτζ ή απο το παρακάτω μαγαζι?  α)με σπείρωμα ή β) αν χρειάζεται κάποιο άλλο για να αντικαταστήσω το υπάρχον λάστιχο.

https://gasexpress.gr/antallaktika-eksartimata/lastixa-spiral

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας

Θα χρειαστείς άλλο λάστιχο με μεγαλύτερη διατομή , δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω από απόσταση λάστιχο , γιατί δεν ξέρω τι σπείρωμα έχει 

το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να  το βγάλεις και με βάση αυτό να ζητήσεις λάστιχο στα 8 χιλ ή ρυθμιστή που να μπορεί να συνδεθεί στο δικό σου λάστιχο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Θα χρειαστείς άλλο λάστιχο με μεγαλύτερη διατομή , δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω από απόσταση λάστιχο , γιατί δεν ξέρω τι σπείρωμα έχει 

το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να  το βγάλεις και με βάση αυτό να ζητήσεις λάστιχο στα 8 χιλ ή ρυθμιστή που να μπορεί να συνδεθεί στο δικό σου λάστιχο 

To προτιμότερο απο ότι καταλαβαίνω είναι να βρω ρυθμιστή (εάν υπάρχει) όπου να ταιριάζει στο δικό μου λάστιχο (6.3 mm) ώστε σε συνδυασμο με τα 50 mbar και τη διατομή των καυστήρων  να μην έχω μεταβάλλει τη σωστή ροή και ποσότητα αερίου που πρέπει να διοχετεύεται και να χρησιμοποιεί η ψησταριά.

Εάν κάποιος βρει ας το ποστάρει, έχω ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση !

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xorxhs! είπε

To προτιμότερο απο ότι καταλαβαίνω είναι να βρω ρυθμιστή (εάν υπάρχει) όπου να ταιριάζει στο δικό μου λάστιχο (6.3 mm) ώστε σε συνδυασμο με τα 50 mbar και τη διατομή των καυστήρων  να μην έχω μεταβάλλει τη σωστή ροή και ποσότητα αερίου που πρέπει να διοχετεύεται και να χρησιμοποιεί η ψησταριά.

Εάν κάποιος βρει ας το ποστάρει, έχω ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση !

 σου είπα τι πρέπει να κάνεις ,  πάρε καινούργιο  λαστιχο (κολεκτέρ )   στα 8 χιλ κόψε το απο τη μία ακρη και βάλε το ρυθμιστή πίεσης  , απλά να εχεις το δικό σου μαζί  για να δουν το σπείρωμα  , και ακόμη   πρόσεξε μην  πάρεις  ρυθμιστή  με χαμηλότερη πίεση  απο 50 mbar  θα χασεις σε    απόδοση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισκεψη στην αντιπροσωπεία νο2. Πολύ εξυπηρετικοί αυτή τη φορά. Τους είπα για την σκέψη να αγοράσω καινουριο λάστιχο με ρυθμιστή στα 50mbar, αλλά ήταν κάθετοι ότι θα υπο/υπερ λειτουργεί. Ο ρυθμιστής δεν ειναι ακριβώς αυτός που θέλει η weber γιατί υπάρχουν και άλλες τιμές πέρα από την πίεση των 50 mbar, όπως η ροή των 1kgr/h, ενώ του ρυθμιστή ειναι 3kg/h. Πρόσθεσε ότι με άλλους ρυθμιστές και λάστιχα, θα δουλευει αλλά όχι όπως πρέπει με τη σωστή ενταση της φλόγας, όπως επίσης θα υπάρχει και φθορά στις μπάρες και σε άλλα μέρη.

Πρότεινε να αγοραστεί νέο μπροστινό πάνελ (το μακρύ μεταλικό κομμάτι που κουμπώνουν τα μπουτόν ρύθμισης των 3 καυστήρων, όπως και νέο λάστιχο που συνδέεται η μπουκάλα αερίου). Κόστος 180 + 30=210 ευρώ, ώστε να μεταραπεί σε 'ελληνική'. 

 

Μπλέξαμε και μάλλον δεν το γλιτώνω το κουστούμι...

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άποψη μου είναι ότι θέλουν να βγάλουν μεροκάματο. Έχεις ένα γερμανικό ρυθμιστή 1.5kg 50mbar, παρε ένα ελληνικό 1.5 kg 50mbar ένα λάστιχο 8mm και ένα ρακορ σύνδεσης και είσαι οκ. Αν ποτέ χαλάσει όπως λένε δώσε τα 210. 

Αυτή βέβαια είναι μόνο η άποψη μου και τπτ παραπάνω. Μπορεί να είναι και τελείως εσφαλμένη. 

https://e-cart.gr/eksartimata-antallaktika-epaggelmatikon-oikiakon-syskevwn/sustimata-ugraeriou-ygraerio/ulika-egkatastaseon-aeriou/ruthmistis-aeriou-1.5-kg-h-hamilis-piesis-ruthmizomenos-esoterika-20-50-mbar-h-reca-745.html

https://kallipolitisgas.gr/GOK/GOK-GR-GAS-REGULATOR

Με τον δεύτερο μπορει να μην χρειαστεί καν να αλλάξεις λάστιχο, είναι για γερμανικές φίαλες. Ψαξου σε είδη αυτόκινουμένων κλπ. 

https://camping-megastore.gr/el/ygraerio-gas/paroxes-aeriou/ruthmistes-ugraeriou/rythmistis-ygraerioy-50mbar-1_5-kgh-gr-11-kg-fiali-p-15558.html

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Άποψη μου είναι ότι θέλουν να βγάλουν μεροκάματο. Έχεις ένα γερμανικό ρυθμιστή 1.5kg 50mbar, παρε ένα ελληνικό 1.5 kg 50mbar ένα λάστιχο 8mm και ένα ρακορ σύνδεσης και είσαι οκ. Αν ποτέ χαλάσει όπως λένε δώσε τα 210. 

Αυτή βέβαια είναι μόνο η άποψη μου και τπτ παραπάνω. Μπορεί να είναι και τελείως εσφαλμένη. 

https://e-cart.gr/eksartimata-antallaktika-epaggelmatikon-oikiakon-syskevwn/sustimata-ugraeriou-ygraerio/ulika-egkatastaseon-aeriou/ruthmistis-aeriou-1.5-kg-h-hamilis-piesis-ruthmizomenos-esoterika-20-50-mbar-h-reca-745.html

https://kallipolitisgas.gr/GOK/GOK-GR-GAS-REGULATOR

Με τον δεύτερο μπορει να μην χρειαστεί καν να αλλάξεις λάστιχο, είναι για γερμανικές φίαλες. Ψαξου σε είδη αυτόκινουμένων κλπ. 

https://camping-megastore.gr/el/ygraerio-gas/paroxes-aeriou/ruthmistes-ugraeriou/rythmistis-ygraerioy-50mbar-1_5-kgh-gr-11-kg-fiali-p-15558.html

Ίσως αυτό να μας κάνει. Νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσω

Μίλησα με camping store. Εξυπηρετικότατος ο κύριος. Μου είπε ότι με το παρακάτω θα βρω λύση χωρίς να αλλάζω τίποτα. Απλά μεσολαβεί μεταξύ μπουκάλας και του δικού μου συστήματος.

https://camping-megastore.gr/el/ygraerio-gas/paroxes-aeriou/rakor-gia-elliniki-fiali-ygraerioy-apo-germaniko-rythmisti-p-17333.html

 

Το δοκιμάζω και θα ενημερώσω. Σας ευχαριστώ όλους για άλλη μια φορά

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xorxhs! είπε

Επισκεψη στην αντιπροσωπεία νο2. Πολύ εξυπηρετικοί αυτή τη φορά. Τους είπα για την σκέψη να αγοράσω καινουριο λάστιχο με ρυθμιστή στα 50mbar, αλλά ήταν κάθετοι ότι θα υπο/υπερ λειτουργεί. Ο ρυθμιστής δεν ειναι ακριβώς αυτός που θέλει η weber γιατί υπάρχουν και άλλες τιμές πέρα από την πίεση των 50 mbar, όπως η ροή των 1kgr/h, ενώ του ρυθμιστή ειναι 3kg/h. Πρόσθεσε ότι με άλλους ρυθμιστές και λάστιχα, θα δουλευει αλλά όχι όπως πρέπει με τη σωστή ενταση της φλόγας, όπως επίσης θα υπάρχει και φθορά στις μπάρες και σε άλλα μέρη.

Πρότεινε να αγοραστεί νέο μπροστινό πάνελ (το μακρύ μεταλικό κομμάτι που κουμπώνουν τα μπουτόν ρύθμισης των 3 καυστήρων, όπως και νέο λάστιχο που συνδέεται η μπουκάλα αερίου). Κόστος 180 + 30=210 ευρώ, ώστε να μεταραπεί σε 'ελληνική'. 

Μπλέξαμε και μάλλον δεν το γλιτώνω το κουστούμι...

Πολύ ύποπτη εξήγηση. Θα υπολειτουργεί ή θα υπεραποδιδει με κίνδυνο φθοράς ή μπουμ; Δεν μπορεί να γίνονται και τα δύο. 

Μου φαίνεται ύποπτο γιατί το κέρδος της ελληνικής αντιπροσωπείας από κάθε κομμάτι που πουλάνε θα το προσδιόριζα σε αυτό το ποσό που σου ζήτησαν. 

Εγώ θα έπαιρνα την γερμανική αντιπροσωπεία και θα τους έλεγα βρήκα σε καλή τιμή αυτό το μοντέλο και θέλω να το φέρω Ελλάδα που έχει όριο 30 . Τι αλλαγές χρειάζονται και με τι κόστος. 

  • Like 1
Δημοσ.

Λοιπον λαβρακι σημερα και εχω την εξης ερωτηση.

Σε οτι ψαρι εχω ψησει ενω το εσωτερικο ειναι αψογο η πετσα δεν γινεται τραγανη δεν κοβεται ευκολα ας πουμε... Υπαρχει καποιο tip για αυτο ?

Επισης για τους κατοχους Weber το warming rack με τι το καθαριζετε ?

1.jpg.6f0796bdf9236d5bcbc023a4c5c3b8ae.jpg2.jpeg.99a74e801458ee52795a8533f819a591.jpeg

  • Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Στα 850 ευρώ μου βγήκε μαζί με τα μεταφορικά. Ήδη την έχω στήσει στο μπαλκόνι, αλλά κόλλησα στο ζήτημα με τη φιάλη.

Έπειτα από γρήγορη επικοινωνία με την kyso (αντιπροσωπεία weber ) μου είπαν ότι θα πρέπει να αλλάξει και η εσωτερική καλωδίωση της ψησταριάς, προκειμένω να είναι συμβατή με τις ελληνικές φιάλες ( άλλο πάλι και τούτο ). Έστειλα ένα email για να μου απαντήσουν και γραπτώς. Λες να ξεμπερδεύω μόνο με τον ρυθμιστή πίεσης? 

Οι Eλληνικές λειτουργούν στα 30mbar ενώ οι Γερμανικές στα 50mbar

Από την άλλη σκέφτομαι, αντι να μεταβάλλω την πίεση λειτουργίας αερίου του bbq (50mbar) , υπάρχει τρόπος να μεταβάλλω την πίεση αερίου που βγάινει απο τη φιάλη αερίου (30 mbar) ώστε να εναρμονιστεί με αυτήν του bbq στα (50mbar)

Δεν ξέρω για την Weber συγκεκριμένα, αλλά θεωρώ ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία απλά σε παραμυθιάζει. Στη δική μου την κινέζικη (borman3100) έχει ένα πινακάκι με τους τύπους αερίου και την ανάλογη πίεση που απαιτείται για ομαλή λειτουργία.

Gas.jpg.89b6b6ebf4a3944df4a7c1efb9546204.jpg

Ενδεχομένως στη Γερμανία είναι συνηθέστερη η χρήση αερίου Ι3Β/Ρ που απαιτεί μεγαλύτερη πίεση για ομαλή λειτουργία.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, spyros_vas είπε

Λοιπον λαβρακι σημερα και εχω την εξης ερωτηση.

Σε οτι ψαρι εχω ψησει ενω το εσωτερικο ειναι αψογο η πετσα δεν γινεται τραγανη δεν κοβεται ευκολα ας πουμε... Υπαρχει καποιο tip για αυτο ?

Επισης για τους κατοχους Weber το warming rack με τι το καθαριζετε ?

1.jpg.6f0796bdf9236d5bcbc023a4c5c3b8ae.jpg2.jpeg.99a74e801458ee52795a8533f819a591.jpeg

Έτσι όπως βλέπω το ψάρι,ήθελε παραπάνω ψήσιμο για να βγει τραγανή η πέτσα,εγώ σήμερα έψησα τσιπούρες σε μέγεθος σαν το λαβράκι σου στους 230-250 βαθμούς,12 λεπτά από την μία και 12 λεπτά από την άλλη,κανένα άλλο γύρισμα και βγήκαν άψογα.

Ψεκάζω πριν ,την σχάρα ζεστή ,με ένα αντικολλητικό λαδάκι της Weber,και δεν μένει στην σχάρα ούτε ίχνος από το ψάρι κατά το ψήσιμο.

Δημοσ.

Ερωτηση για τους κατοχους ψησταριων: τα προστατευτικα φλογας σε μια ψησταρια ειναι προτιμοτερο να ειναι φαρδια? Μηπως ετσι η θερμοτητα διαχεεται καλυτερα? επειδη βλεπω μερικες ψησταριες εχουν πιο στενα προστατευτικα και αλλες πιο φαρδια. 

Ειμαι σε αναζητηση ψησταριας μεχρι 250 ευρω και κλεινω πιο πολυ στη Kenton Naterial του Leroy. 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, aris1964 είπε

Έτσι όπως βλέπω το ψάρι,ήθελε παραπάνω ψήσιμο για να βγει τραγανή η πέτσα,εγώ σήμερα έψησα τσιπούρες σε μέγεθος σαν το λαβράκι σου στους 230-250 βαθμούς,12 λεπτά από την μία και 12 λεπτά από την άλλη,κανένα άλλο γύρισμα και βγήκαν άψογα.

Ψεκάζω πριν ,την σχάρα ζεστή ,με ένα αντικολλητικό λαδάκι της Weber,και δεν μένει στην σχάρα ούτε ίχνος από το ψάρι κατά το ψήσιμο.

24 λεπτα το ψαρι στους 250??????

OMG

  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

24 λεπτα το ψαρι στους 250??????

OMG

Και όμως η τσιπούρα για να βγει όμορφα ξεροψημένη μέσα και έξω, με γεύση σαν να ψήθηκε σε κάρβουνο τέτοια θερμοκρασία θέλει,(250 ήταν το μάξιμουμ που είδα,220-230 ήταν η θερμοκρασία άμεσο ψήσιμο,2 καυστήρες στην μέση )αν την κανείς σε μικρότερη η γεύση της μοιάζει λες και βγήκε από τον φούρνο της κουζίνας,που εμενα προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου.

Δυστυχως φωτό δεν έχω για 3 που έψησα σήμερα,φαγώθηκαν άμεσα ,έχω όμως από κάτι πίτσες που έψησα καπάκι μετά γιατί το ψάρι δεν μας έπιασε 😂

0263428E-34C4-43FD-A190-14F80B81A35C.jpeg

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...