zNikosz Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Μέχρι να αποφασίσω πια θα πάρω, μπορεί αν πάρει και παραπάνω. Βέβαια βλέπω και Weber Spirit II E-310 GBS στην ανάγκη για νωρίτερα..
ChrisAce Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, zNikosz είπε Καλησπέρα και από μένα, Προσπαθώ να καταλήξω σε ένα μοντέλο και έχω μπερδευτεί με αυτά τα 4, θα ήθελα την γνώμη σας για το ποιο να επιλέξω. Ενημερωτικά είμαστε 4μελής οικογένεια και σίγουρα θα παίξει ψήσιμο για την παρέα. Έχω διαβάσει πάρα πολλά στο forum και δεν μπορώ να καταλήξω. Weber Spirit II E-320 GBS Weber Genesis II E-310 GBS 61011175 Broil King Signet 390 946-883 Broil King Monarch 390 Black 834-283 Η Broil King Baron απορρίπτεται γιατί έχει μικρές ρόδες και θα έχω πρόβλημα στον κήπο. Θα μ' ενδιέφερε να μπορεί να έχει σούβλα και μεγάλες ρόδες γιατί θα μένει στον κήπο μόνιμα. Τώρα αν μπορεί να έχει και εστία στο ράφι θα ήταν ένα +, αλλά αν δεν έχει δεν θα σκάσω. Αν φτάσεις στο χιλιάρικο τότε μία είναι η επιλογή μιας και κοιτάς με 3 κεντρικούς καυστήρες. Napoleon Rogue 425 XT Stainless Steel, αν και νομίζω δεν θα σε εξυπηρετούν οι ρόδες. Βέβαια με τα μισά λεφτά και πιο άμεση αγορά, πας για την Spirit II όπως λες και εσύ. Ελπίζω μόνο επειδή λες για κήπο μόνιμα, να μην βρέχεται, γιατί τότε δεν θα σου αντέξει και πολλά χρόνια όποια και να πάρεις.. 6 ώρες πριν, georgetst είπε Όσο για τις μεμβρανες, φιλος που είχε πάρει, καίγονται εύκολα μ είπε, δεν αξίζουν Έχουμε αναφερθεί και κάποιες σελίδες πίσω για τις μεμβράνες. Έχουμε πει ότι αντέχουν μέχρι 288 βαθμούς(στην σχάρα) κάποιες επώνυμες και με πιστοποιήσεις, μεμβράνες. Οπότε αν είσαι στους 200-220 βαθμούς με κλειστό θάλαμο τότε λογικά είσαι και μέσα στο όριο τους(ανάλογα την ψησταριά του καθενός βέβαια). Τώρα κάτι κινέζικες που κοστίζουν 3-4 ευρώ μην περιμένεις να αντέξουν ούτε τους 200 που λέει ο λόγος, χώρια που πιθανόν να μην έχουν καν κάποια πιστοποίηση οπότε θα είναι και ανθυγιεινές. Μεμβράνες υπάρχουν διαφόρων ειδών, δεν μπαίνουν όλες στο ίδιο τσουβάλι λοιπόν. Δεν ξέρω ποιες δοκίμασε ο φίλος σου, σε τι θερμοκρασίες, και για πόσα ψησίματα και του κάηκαν. Εγώ πάντως που έχω δοκιμάσει τις cookina, μπορώ να πω πώς αξίζουν την δοκιμή σας αρκεί να τηρήσετε τις οδηγίες χρήσης τους. 2
telis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Πραγματικά απορώ με την λογική του να βάλεις και να ψήσεις σε μεμβράνη που ένας θεός ξέρει από τι χημικά αποτελείται. Κατά τα άλλα να αποφεύγουμε τα κάρβουνα δηλαδή τον φυσικό τρόπο που έψηνε ο άνθρωπος από τότε που ανακάλυψε την φωτιά, γιατί.....είναι καρκινογόνος 2
aenaos15 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 32 λεπτά πριν, telis είπε Πραγματικά απορώ με την λογική του να βάλεις και να ψήσεις σε μεμβράνη που ένας θεός ξέρει από τι χημικά αποτελείται. Κατά τα άλλα να αποφεύγουμε τα κάρβουνα δηλαδή τον φυσικό τρόπο που έψηνε ο άνθρωπος από τότε που ανακάλυψε την φωτιά, γιατί.....είναι καρκινογόνος Νοημα εχει μονο για κατι πολυ γρηγορο που να μη θελεις να λερωσεις μαντεμια και γενικα να μην εχεις καθαρισμο!! Εγω απο τα 100 ψησιματα εχω κανει και 5 με μεμβρανη αλλα επωνυμη ομως ( cookina ). Οσο αφορα τα καρβουνα υπαρχουν διαφορες αποψεις , αλλα και διαφορες ποιοτητες απο πολυ καλα εως ακρως επικινδυνα. 2
telis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 41 λεπτά πριν, aenaos15 είπε Νοημα εχει μονο για κατι πολυ γρηγορο που να μη θελεις να λερωσεις μαντεμια και γενικα να μην εχεις καθαρισμο!! Εγω απο τα 100 ψησιματα εχω κανει και 5 με μεμβρανη αλλα επωνυμη ομως ( cookina ). Οσο αφορα τα καρβουνα υπαρχουν διαφορες αποψεις , αλλα και διαφορες ποιοτητες απο πολυ καλα εως ακρως επικινδυνα. Προσωπικά δεν θα έψηνα σε τέτοια χημική χλαπάτσα σε καμία περίπτωση, ακόμα και να έκανε 200 ευρώ το κάθε φύλλο 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 6 ώρες πριν, zNikosz είπε Καλησπέρα και από μένα, Προσπαθώ να καταλήξω σε ένα μοντέλο και έχω μπερδευτεί με αυτά τα 4, θα ήθελα την γνώμη σας για το ποιο να επιλέξω. Ενημερωτικά είμαστε 4μελής οικογένεια και σίγουρα θα παίξει ψήσιμο για την παρέα. Έχω διαβάσει πάρα πολλά στο forum και δεν μπορώ να καταλήξω. Weber Spirit II E-320 GBS Weber Genesis II E-310 GBS 61011175 Broil King Signet 390 946-883 Broil King Monarch 390 Black 834-283 Η Broil King Baron απορρίπτεται γιατί έχει μικρές ρόδες και θα έχω πρόβλημα στον κήπο. Θα μ' ενδιέφερε να μπορεί να έχει σούβλα και μεγάλες ρόδες γιατί θα μένει στον κήπο μόνιμα. Τώρα αν μπορεί να έχει και εστία στο ράφι θα ήταν ένα +, αλλά αν δεν έχει δεν θα σκάσω. Η genesis έχει περιορισμένο χώρο για σούβλα. Νομίζω έχει περιθώριο κάπου 11-12 εκατοστά. Νομίζω η broil king έχει περισσότερο χώρο. Δες και τις Napoleon σε αυτά τα λεφτά. Ίσως έχουν και μάτι με υπέρυθρες για μπριζόλες που δεν έχουν οι άλλες δύο. Η spirit και η monarch είναι μια κατηγορία κάτω. Πολύ καλές και οι δύο αν θες να παίξεις στα 600-700€.
ChrisAce Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, telis είπε Προσωπικά δεν θα έψηνα σε τέτοια χημική χλαπάτσα σε καμία περίπτωση, ακόμα και να έκανε 200 ευρώ το κάθε φύλλο Δεν σε υποχρεώνει και κανείς να ψήσεις σε αυτές τις χλαπάτσες όπως τις λες. Σου εξήγησαν γιατί και πώς χρησιμεύουν , και αν διάβαζες και τις πιο πίσω σελίδες τότε δεν θα την είχες καν αυτήν την απορία. 3 ώρες πριν, telis είπε Πραγματικά απορώ με την λογική του να βάλεις και να ψήσεις σε μεμβράνη που ένας θεός ξέρει από τι χημικά αποτελείται. Κατά τα άλλα να αποφεύγουμε τα κάρβουνα δηλαδή τον φυσικό τρόπο που έψηνε ο άνθρωπος από τότε που ανακάλυψε την φωτιά, γιατί.....είναι καρκινογόνος Όσο για τα κάρβουνα, ανοίγεις μεγάλη συζήτηση και δεν είναι του παρόντος θέματος να σχολιάσουμε. Το θέμα είναι για ψησταριά υγραερίου που έχει αναφλέξεις από τρέξιμο λίπους, λέρωμα και καθάρισμα κτλπ, για αυτό και μιλάνε και για μεμβράνες.. κανένα νόημα να μιλήσεις για μεμβράνες σε ψησταριά κάρβουνου αν καταλαβαίνεις. 😛 1
telis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, ChrisAce είπε Δεν σε υποχρεώνει και κανείς να ψήσεις σε αυτές τις χλαπάτσες όπως τις λες. Σου εξήγησαν γιατί και πώς χρησιμεύουν , και αν διάβαζες και τις πιο πίσω σελίδες τότε δεν θα την είχες καν αυτήν την απορία. Όσο για τα κάρβουνα, ανοίγεις μεγάλη συζήτηση και δεν είναι του παρόντος θέματος να σχολιάσουμε. Το θέμα είναι για ψησταριά υγραερίου που έχει αναφλέξεις από τρέξιμο λίπους, λέρωμα και καθάρισμα κτλπ, για αυτό και μιλάνε και για μεμβράνες.. κανένα νόημα να μιλήσεις για μεμβράνες σε ψησταριά κάρβουνου αν καταλαβαίνεις. 😛 Έχω διαβάσει όλο το τοπικ. Η γνώμη μου παραμένει η ίδια. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πω την άποψή μου για το θέμα της μεμβράνης.
mpregos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 7 ώρες πριν, zNikosz είπε Καλησπέρα και από μένα, Προσπαθώ να καταλήξω σε ένα μοντέλο και έχω μπερδευτεί με αυτά τα 4, θα ήθελα την γνώμη σας για το ποιο να επιλέξω. Ενημερωτικά είμαστε 4μελής οικογένεια και σίγουρα θα παίξει ψήσιμο για την παρέα. Έχω διαβάσει πάρα πολλά στο forum και δεν μπορώ να καταλήξω. Weber Spirit II E-320 GBS Weber Genesis II E-310 GBS 61011175 Broil King Signet 390 946-883 Broil King Monarch 390 Black 834-283 Η Broil King Baron απορρίπτεται γιατί έχει μικρές ρόδες και θα έχω πρόβλημα στον κήπο. Θα μ' ενδιέφερε να μπορεί να έχει σούβλα και μεγάλες ρόδες γιατί θα μένει στον κήπο μόνιμα. Τώρα αν μπορεί να έχει και εστία στο ράφι θα ήταν ένα +, αλλά αν δεν έχει δεν θα σκάσω. Broil king δεν έχω δουλέψει. Έχω 5 χρόνια την μικρή Weber 210 spirit, και είμαι πολύ ευχαριστημένος Ακριβά αξεσουάρ, αλλά ο φούρνος είναι ποιοτικός. Ψήνω αρκετά συχνά, και διάβασα για το καθάρισμα κ μεμβράνες που είδαν κάποια παιδιά... Δεν θα το εκανα Μου είχαν πει στην Weber, όταν τελειώνω τα ψησίματα να το αφήνω στο φουλ 5 λεπτά κ μετά να τρίβω.ετσι το έκανα και έπαιξε μια χαρά. Για οικονομία , το κάνω στο επόμενο ψήσιμο, που έτσι και αλλιώς τον προθερμαινω,το αφήνω 5 λεπτά,τα καίει όλα, το τρίβω, και ξεκινάω το ψήσιμο. Και όντως, ανάλογα τι ψήνεις θα πρέπει να καθαρίζεις τον φούρνο, απο τα καμμένα λίπη, συχνά, που δεν το έχεις στα κάρβουνα , 10 λεπτά υπόθεση. Εμένα δεν με ενοχλεί Έχω πάρει και μια κουκούλα απο αμαζον, 60 ευρώ, γιατί είπαμε τα αξεσουάρ είναι ακριβά, και είναι σαν καινούρια . 3
ChrisAce Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 35 λεπτά πριν, telis είπε Έχω διαβάσει όλο το τοπικ. Η γνώμη μου παραμένει η ίδια. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πω την άποψή μου για το θέμα της μεμβράνης. Για τα κάρβουνα που είπες και υγιεινός τρόπος ψησίματος αναφέρθηκα εγώ ότι είναι μεγάλη συζήτηση και δεν είναι του παρόντος θέματος. Ποιος σου είπε να μην πεις την γνώμη σου για τις μεμβράνες.. καλά κάνεις και την λες. Μαζί σου εγώ και αν μου βρεις και αποδείξεις για καρκινογόνα και τέτοια που να στέκουν σε δικαστήριο, τους τραβάμε και μια μύνηση να τα κονομησουμε. 1
alex19871987 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Μέχρι 350 υπάρχει κάτι αξιόλογο??δεν με νοιάζει τόσο το μέγεθος.με νοιάζει αν είναι καλού επιπέδου
ηνίοχος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ότι αφορά τις μεμβράνες ψησίματος δύο πράγματα δεν καταλαβαίνω , το πρώτο είναι πως διασφαλίζει κάποιος το όριο των 280 βαθμών που είναι και το όριο , στην επιφάνεια μιας ψησταριάς Το δεύτερο είναι το γιατί να χρειάζεται μεμβράνη μια ψησταριά των 600 ευρώ για να ψήσει λίγα παϊδακια .. .... στα δικά μας , τα χοιρινά πλευρά γίνονται φανταστικός μεζές για μπύρα Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από ηνίοχος 5
ChrisAce Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 27 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε Σε ότι αφορά τις μεμβράνες ψησίματος δύο πράγματα δεν καταλαβαίνω , το πρώτο είναι πως διασφαλίζει κάποιος το όριο των 280 βαθμών που είναι και το όριο , στην επιφάνεια μιας ψησταριάς Το δεύτερο είναι το γιατί να χρειάζεται μεμβράνη μια ψησταριά των 600 ευρώ για να ψήσει λίγα παϊδακια .. Σαν να βλέπω έργο του Φώσκολου μου φαίνεται. Ελάτε μην το κουράζουμε άλλο με τα ίδια και τα ίδια. Έχουν απαντηθεί και τα 2 πολλάκις εδώ μέσα. Διαβάστε λίγα μηνύματα/σελίδες πιο πίσω και θα τα δείτε. Δεν θα δείτε πουθενά όμως να είπε κάποιος ότι χρειάζεται ή είναι υποχρεωτικό να έχεις μεμβράνη για να ψήσεις λίγα παϊδάκια, είτε η ψησταριά έχει 200 ευρώ είτε 1200 ευρώ. Ρωτήσανε κάποιοι αν αξίζει να τις δοκιμάσουν και πήραν τις απαντήσεις τους από κάποιους άλλους που τις δοκιμάσανε. Τίποτα περισσότερο. Όπως κάποιος που ρώτησε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ψήσει προβατίνα στην ψησταριά υγραερίου χωρίς να ξαναπάρει φωτιά όπως την πρώτη φορά που την έσβηνε με νερό, είπαμε μπορεί να δοκιμάσει πλάκα μαντεμιού ή μεμβράνη αν φοβάται τις αναφλέξεις. 3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Δες και τις Napoleon σε αυτά τα λεφτά. Ίσως έχουν και μάτι με υπέρυθρες για μπριζόλες που δεν έχουν οι άλλες δύο. Δεν έχουν μόνο πλαινό μάτι με υπέρυθρες. Το βασικό και το καλύτερο είναι ότι έχουν έξτρα καυστήρα με υπέρυθρες στην πίσω μεριά, εκεί που ξεκινάει το καπάκι. Το οποίο πραγματικά αν το συνηθίσεις δεν κάνεις χωρίς αυτό.. 😉 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 17 λεπτά πριν, ChrisAce είπε Σαν να βλέπω έργο του Φώσκολου μου φαίνεται. Ελάτε μην το κουράζουμε άλλο με τα ίδια και τα ίδια. Έχουν απαντηθεί και τα 2 πολλάκις εδώ μέσα. Διαβάστε λίγα μηνύματα/σελίδες πιο πίσω και θα τα δείτε. Δεν θα δείτε πουθενά όμως να είπε κάποιος ότι χρειάζεται ή είναι υποχρεωτικό να έχεις μεμβράνη για να ψήσεις λίγα παϊδάκια, είτε η ψησταριά έχει 200 ευρώ είτε 1200 ευρώ. Ρωτήσανε κάποιοι αν αξίζει να τις δοκιμάσουν και πήραν τις απαντήσεις τους από κάποιους άλλους που τις δοκιμάσανε. Τίποτα περισσότερο. Όπως κάποιος που ρώτησε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ψήσει προβατίνα στην ψησταριά υγραερίου χωρίς να ξαναπάρει φωτιά όπως την πρώτη φορά που την έσβηνε με νερό, είπαμε μπορεί να δοκιμάσει πλάκα μαντεμιού ή μεμβράνη αν φοβάται τις αναφλέξεις. Δεν έχουν μόνο πλαινό μάτι με υπέρυθρες. Το βασικό και το καλύτερο είναι ότι έχουν έξτρα καυστήρα με υπέρυθρες στην πίσω μεριά, εκεί που ξεκινάει το καπάκι. Το οποίο πραγματικά αν το συνηθίσεις δεν κάνεις χωρίς αυτό.. 😉 Τον καυστήρα της σούβλας εννοείς? Νομίζω τέτοιο έχει η summit σε Weber. Δεν ξέρω τα μοντέλα της Napoleon. Γενικά πιστεύω ότι σε μπάτζετ 1,000€+ ότι πάρεις σε Weber, Napoleon, broil king δεν θα το μετανιώσεις. Οπότε απλά κοιτάς αυτά τα μικρά εξτραδακια. Πχ για κάποιον μπορεί να είναι πιο σημαντικά τα μεγάλα ροδάκια παρά οι υπέρυθρες. Για άλλον η σούβλα. Οπότε ότι και να προτείνουμε εμείς σε αυτά τα λεφτά εκείνος θα αποφασίσει και όπως και να χει δεν θα χάσει πιστεύω. 1
nikpar00 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Και η Broil King Signet 390 έχει καυστήρα σούβλας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα