Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, assasertzis είπε

Καλησπέρα. Φίλος σε kenton nanterial εψησε κατεψυγμένα καλαμαράκια και η πλάκα έγινε έτσι....  Πως καθαρίζει αυτό τώρα? 

received_2882231925232466.jpeg

Μουλιασμα πεντε λεπτα, τριψιμο με πρασινο σφουγγαρι, καλο ζεσταμα να φυγει η υγρασια και μετα λαδωμα, ξανα ζεσταμα, ξανα λαδωμα κλπ. Εφοσον ειναι μαντεμι. Δεν φαινεται για σκουρια παντως.

 

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, assasertzis είπε

Καλησπέρα. Φίλος σε kenton nanterial εψησε κατεψυγμένα καλαμαράκια και η πλάκα έγινε έτσι....  Πως καθαρίζει αυτό τώρα? 

received_2882231925232466.jpeg

Γιατί έγινε έτσι ?σκεφτόμουν  μόλις πάρω και εγώ την ψησταριά να βάλω και εγώ καλαμαράκια που μου αρέσουν πολύ αλλά αν είναι να γίνει έτσι ας το αφήσω καλύτερα

Δημοσ.

Δοκίμασα με πέτρα να ψήσω πίτσα...αλλά πως διάολο μεταφέρω την πίτσα στη ζεσταμένη πέτρα? Δεν εχω φτυάρι προς το παρόν...

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Δοκίμασα με πέτρα να ψήσω πίτσα...αλλά πως διάολο μεταφέρω την πίτσα στη ζεσταμένη πέτρα? Δεν εχω φτυάρι προς το παρόν...

Το μεγάλο μου πρόβλημα και σε μένα, πάρε φτυαράκι και πάλι Θέλει προσοχή εγώ το βάζεις το φτυάρι από την αρχή

Το πιο σοβαρό είναι να βάλεις Λίγο αλεύρι κάτω από το ζυμάρι Μόνο τότε γλιστράει

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά ψάρι σήμερα στην weber. Καμμία σχέση με οποία άλλη υγραερίου είχα στο παρελθόν, απίστευτη πέτσα και ζουμερό εσωτερικό. Χρόνος ψησίματος περίπου 15min, 600 - 700 gr ψάρια. Τα έβγαλα με εσωτερική θερμοκρασία 62c.

IMG_20200619_173914.jpg

IMG_20200619_174341.jpg

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 8
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Το μεγάλο μου πρόβλημα και σε μένα, πάρε φτυαράκι και πάλι Θέλει προσοχή εγώ το βάζεις το φτυάρι από την αρχή

Το πιο σοβαρό είναι να βάλεις Λίγο αλεύρι κάτω από το ζυμάρι Μόνο τότε γλιστράει

Καλαμποκάλευρο θέλει...

  • Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, assasertzis είπε

Καλησπέρα. Φίλος σε kenton nanterial εψησε κατεψυγμένα καλαμαράκια και η πλάκα έγινε έτσι....  Πως καθαρίζει αυτό τώρα? 

received_2882231925232466.jpeg

Κ εμένα μετά από σολωμο (που δεν έγινε τόσο χάλια, απλα επιασε παχυρευστο λιπος σαν λαδι συμπικνωμενο)  ετριψα, ετριψα,  δεν γλυτωσα το πλύσιμο,  αλλά την στεγνωσα, εκαψα κ λαδωσα αμέσως. 

Την καθάρισα οπως βλέπετε,  ψιλογυαλισε(ακομα είναι καινουργια βέβαια)  αλλά το εσωτερικό απο το καπάκι με το καθαριστικό,  εκανε αυτα τα νερά κ δεν φεύγουν τα σκασμένα 

 

IMG_20200617_185528.jpg

IMG_20200617_185533.jpg

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρες SOS, βοήθεια του κοινού!

Την Κυριακή θέλω να πετάξω στην campingaz ls3 plus, 500άρες τσιπούρες. Μέχρι εδώ καλά αλλά έλα που θα έρθουν τα πεθερικά και θέλω να μου συμπαρασταθείτε να μου δώσετε κατευθύνσεις ώστε να μην έχω τη πισώπλατη μουρμούρα (άχρηστος ακαμάτης και όλα τα ξόρκια).

έχει 3 καυστήρες.

Βάζω τα ψάρια (αφού τα λαδώσω ελαφρά και αλατοριγανίσω) στο πλατώ ή στη σχάρα;

Ποιούς καυστήρες και με πόση ένταση να τους ανοίξω; 

Να επιχειρήσω με κλειστό καπάκι ή ανοιχτό για να βλέπω μην γίνουν κάρβουνο;

Πόσες φορές να τις γυρίσω;

 

Δείξτε έλεος και κατανόηση :)

 

 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Δοκίμασα με πέτρα να ψήσω πίτσα...αλλά πως διάολο μεταφέρω την πίτσα στη ζεσταμένη πέτρα? Δεν εχω φτυάρι προς το παρόν...

Φίλε μου καλημέρα, βάλε λαδόκολλα και είσαι μια χαρά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rembrant είπε

Καλημέρες SOS, βοήθεια του κοινού!

Την Κυριακή θέλω να πετάξω στην campingaz ls3 plus, 500άρες τσιπούρες. Μέχρι εδώ καλά αλλά έλα που θα έρθουν τα πεθερικά και θέλω να μου συμπαρασταθείτε να μου δώσετε κατευθύνσεις ώστε να μην έχω τη πισώπλατη μουρμούρα (άχρηστος ακαμάτης και όλα τα ξόρκια).

έχει 3 καυστήρες.

Βάζω τα ψάρια (αφού τα λαδώσω ελαφρά και αλατοριγανίσω) στο πλατώ ή στη σχάρα;

Ποιούς καυστήρες και με πόση ένταση να τους ανοίξω; 

Να επιχειρήσω με κλειστό καπάκι ή ανοιχτό για να βλέπω μην γίνουν κάρβουνο;

Πόσες φορές να τις γυρίσω;

Δείξτε έλεος και κατανόηση :)

Θα ξεπλύνεις καλά τα ψάρια και μετά με χαρτι κουζινας θα αφερεσεις την υγρασία, μετά καλό λάδι με αλάτι κ ψήσιμο. Μην τα φοβάσαι εύκολα είναι. Θα βολεύει πάρε κ μια σκαρα για ψάρι 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rembrant είπε

Καλημέρες SOS, βοήθεια του κοινού!

Την Κυριακή θέλω να πετάξω στην campingaz ls3 plus, 500άρες τσιπούρες. Μέχρι εδώ καλά αλλά έλα που θα έρθουν τα πεθερικά και θέλω να μου συμπαρασταθείτε να μου δώσετε κατευθύνσεις ώστε να μην έχω τη πισώπλατη μουρμούρα (άχρηστος ακαμάτης και όλα τα ξόρκια).

έχει 3 καυστήρες.

Βάζω τα ψάρια (αφού τα λαδώσω ελαφρά και αλατοριγανίσω) στο πλατώ ή στη σχάρα;

Ποιούς καυστήρες και με πόση ένταση να τους ανοίξω; 

Να επιχειρήσω με κλειστό καπάκι ή ανοιχτό για να βλέπω μην γίνουν κάρβουνο;

Πόσες φορές να τις γυρίσω;

Δείξτε έλεος και κατανόηση :)

Όπως σου είπε και ο από πάνω. 

Η σχάρα βολεύει για να τις γυρίζεις μαζί και νη μην κολλάνε αλλιώς δε χάθηκε κ ο κόσμος. 

Εγώ τις ψηνω στη σχάρα. Μπορείς να έχεις και τους 3 καυστηρες ανοιχτούς αλλά χαμηλά (εγώ παίζω στους 200-220 συνήθως). Κλειστό καπάκι και αφήνω 8 λεπτά από τη μια και 5-6 από την άλλη. 

Γενικά δεν υπάρχει κάτι να φοβάσαι στο ψάρι. Είναι το πιο εύκολο ψήσιμο. Βλέπεις και κάνεις. Εγώ βάζω και φέτες λεμόνι στην κοιλιά των ψαριών.

  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rembrant είπε

Καλημέρες SOS, βοήθεια του κοινού!

Την Κυριακή θέλω να πετάξω στην campingaz ls3 plus, 500άρες τσιπούρες. Μέχρι εδώ καλά αλλά έλα που θα έρθουν τα πεθερικά και θέλω να μου συμπαρασταθείτε να μου δώσετε κατευθύνσεις ώστε να μην έχω τη πισώπλατη μουρμούρα (άχρηστος ακαμάτης και όλα τα ξόρκια).

έχει 3 καυστήρες.

Βάζω τα ψάρια (αφού τα λαδώσω ελαφρά και αλατοριγανίσω) στο πλατώ ή στη σχάρα;

Ποιούς καυστήρες και με πόση ένταση να τους ανοίξω; 

Να επιχειρήσω με κλειστό καπάκι ή ανοιχτό για να βλέπω μην γίνουν κάρβουνο;

Πόσες φορές να τις γυρίσω;

Δείξτε έλεος και κατανόηση :)

Καλό λάδωμα και αλάτισμα. Νομίζω βοηθάει Στο να μη κολλήσουν στη σχάρα το χοντρό αλάτι αν έχεις. Στους 200 βαθμούς με κλειστό καπάκι 5-6 λεπτά από τη κάθε πλευρά και είσαι ετοιμος. Αν είναι του γούστου σας το δεντρολίβανο, βάζεις στις κοιλιές των ψαριών Λίγο για τη γεύση. Στη τσιπούρα ταιριάζει..

  • Like 1
Δημοσ.

Βάλε φέτες λεμόνι πάνω στα ψάρια η μέσα. Δεντρολίβανο δεν έχω δοκιμάσει. Μετά ενα καλο μίξ θα βάλεις λάδι λεμόνι ριγανη Μουστάρδα σε ένα μπουκάλι καλό χτύπημα και είσαι έτοιμος. Τώρα ποσότητες τα βάζω με το ματι

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...