axinak Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Παιδιά χρειάζομαι λίγο τα φώτα σας!!κάπου είχα διαβάσει εδώ αλλά δεν το βρίσκω κάποια παιδιά που καθάριζαν την ψησταριά τους με ατμοκαθαριστη . Ποιο μοντέλο και τι bar και αν τελικά είναι αποτελεσματικός η μονόδρομος το τρίψε ( εννοώ για το καθάρισμα του κάδου όχι των σχαρών) Ευχαριστώ πολύ
Maktheo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, sot_pal είπε Ότι και να διάβασες πρεπει να κανεις δοκιμές στη δίκη σου ψησταριά Πιστευω. Πο χρόνοι διαφέρουν από ψησταριά σε ψησταριά όπως και το μέγεθος του κρέατος Εντάξει, στο περιπου εννοώ να εχω εναν μπούσουλα.. Επισης άμεσο/εμμεσο ψησιμο; τελος μονο λαδακι/αλατι προτιματε ή βαζετε εξτρα καρυκευματα κτλ;
ηνίοχος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, Maktheo είπε Εντάξει, στο περιπου εννοώ να εχω εναν μπούσουλα.. Επισης άμεσο/εμμεσο ψησιμο; τελος μονο λαδακι/αλατι προτιματε ή βαζετε εξτρα καρυκευματα κτλ; Οι προτιμήσεις του καθενός είναι τόσο διαφορετικές και πολλές φορές σχεδόν αντίθετες , αλάτι πιπέρι ρίγανη είναι το πιο συνηθισμένο από κει και πέρα ότι αγαπάς, η γνώμη μου είναι ότι με τα πολλά μπαχαρικά χάνεις τη πραγματική γεύση Για το ψήσιμο σαν πολύ γενικές οδηγίες τα μεγάλα κομμάτια κρέατος όπως και τα λιπαρά ψήνονται καλύτερα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και για περισσότερο χρόνο αντίθετα τα λεπτότερα και χωρίς λίπος σε δυνατή , τελικά όλα είναι σχετικά και έχουν να κάνουν με τη ψησταριά τις προσωπικες προτιμήσεις και βέβαια το ίδιο το κρέας / ψάρι / λαχανικά .... Αλήθεια λαχανικά ψήνεται ;
Xorxhs! Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, ηνίοχος είπε ...σε λαδόκολλα με μεγάλη επιτυχία μάλιστα Και χαλάρωσε !! φωτιά πήρε στα πλαινά της λαδόκολλας που προεξείχε. Στους 350 την εφτιαχνα και ειναι για 220 η λαδοκολλα. Η πίτσα πάντως πεντανόστιμη! Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από Xorxhs!
ηνίοχος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Ναι το χω πάθει και εγώ , είναι όμως μια λύση η λαδόκολλα για να μεταφέρεις την πίτσα στην πέτρα , εγώ η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποιώ πέτρα αλλά ψήνω απ' ευθείας στη σχάρα που με κάτι αποστάτες στέκεται ποίο ψηλά και ποίο κοντά στο καπάκι -ισως να παίζει το ρόλο του και αυτό - Να και μια φωτογραφία Τη πίτσα τη βάζω μέσα αφού πρώτα ανέβει η θερμοκρασία περίπου 300 και αμέσως χαμηλώνω τη φωτιά , το καπάκι δεν το ανοίγω για να μην χάσω θερμοκρασία ρίχνω καμία ματιά από το πλάι για να δω πως πάει , ακόμη βοηθάει πολύ και η όσφρηση , γλυτώνεις το κάψιμο 3 1
Kostasm45 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, axinak είπε Παιδιά χρειάζομαι λίγο τα φώτα σας!!κάπου είχα διαβάσει εδώ αλλά δεν το βρίσκω κάποια παιδιά που καθάριζαν την ψησταριά τους με ατμοκαθαριστη . Ποιο μοντέλο και τι bar και αν τελικά είναι αποτελεσματικός η μονόδρομος το τρίψε ( εννοώ για το καθάρισμα του κάδου όχι των σχαρών) Ευχαριστώ πολύ Θα σου πω την δική μου εμπειρία. Δεδομένου ότι την έχω στο μπαλκόνι και δεν έχω διάθεση για μυρωδιές και μαμούνια , μετά από ένα δύο ψησίματα πέφτει φασίνα . Διαβάζοντας κι εγώ τα σχόλια εδώ για τον ατμοκαθαριστή θεώρησα ότι βρήκα το μαγικό ραβδί για το καθάρισμα του κάδου της ψησταριάς. Αγόρασα λοιπόν τον karcher sc4 , ο οποίος τα έχει τα λεφτάκια του αλλά είναι ποιοτικός (δεν λιώνουν τα βουρτσάκια του κι έχει δύναμη) αλλά μην περιμένεις θαύματα . Στη φασίνα λοιπόν που κάνω κάθε φορά , με ελαφρά ζεστό κάδο με πλαστική σπάτουλα παίρνω πρώτα τα χοντρά , μετά αφού κρυώσει βάζω στο κάδο ένα υγρό για ψησταριά, ξεπλένω με ατμό μετά σφουγγάρι με υγρό για τα πιάτα και ξέπλυμα πάλι με ατμό και στο τέλος ξανά μανά ξέπλυμα με υγρό wettex . Τέλος ρίχνω κι ένα ζέσταμα για να φύγει τυχόν υγρασία . Για τις σχάρες πυρόλυση τρίψιμο λάδωμα . Διαχύτες πέρασμα προσεκτικά με την ξύστρα του φούρνου. Υπερβολικός ? Ναι Μολονότι είμαι κολλημένος 😁 παρόλα αυτά και μαυρίλα έχει ο κάδος και στάμπες από τα ψησίματα τουλάχιστον μετά το καθάρισμα δεν έχω μυρωδιές και μέχρις ώρας στο μπαλκόνι δεν έχει εμφανιστεί καμμία Τερέζα . Εν κατακλείδι ο ατμοκαθαριστής βοηθάει μην περιμένεις όμως θαύματα , ευτυχώς τον δουλεύει η γυναίκα στο καθάρισμα του σπιτιού οπότε γίνεται απόσβεση . Αν την σαπίσω πριν την ώρα της ελπίζω η εγγύηση της weber να με καλύψει .😁😁 3
zanskou Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, axinak είπε Παιδιά χρειάζομαι λίγο τα φώτα σας!!κάπου είχα διαβάσει εδώ αλλά δεν το βρίσκω κάποια παιδιά που καθάριζαν την ψησταριά τους με ατμοκαθαριστη . Ποιο μοντέλο και τι bar και αν τελικά είναι αποτελεσματικός η μονόδρομος το τρίψε ( εννοώ για το καθάρισμα του κάδου όχι των σχαρών) Ευχαριστώ πολύ ειχα πάρει εγώ και ο @SagoniasSlutRos σίγουρα, όπως και άλλος ένα φίλος ο οποίος μου διαφεύγει. εγώ έχω έναν φτηνό από το eshop που είχε βγάλει σε προσφορά σε crazy sundays. Προσωπικά με γλύτωσε από αρκετό τρίψιμο το οποίο το βαριέμαι άπειρα. Απλά τα βουρτσάκια που έχει μέσα είναι τελείως της πλάκας και στο πρώτο 20άλεπτο χρήσης το μικρό είχε σχεδόν αχρηστευτεί. Οπότε καλή λύση μεν, αλλά βρες μοντέλο με μεταλλικά βουρτσάκια για να μην ανεβάζεις πίεση από τα νεύρα Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από zanskou 3
sndev Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Πέρα από το τρίψιμο ο ατμοκαθαριστης εξαφανίζει τις μυρωδιές που αλιωνουν τη γεύση στά επόμενα ψησιματα. 1
kostasmor Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Όσον αφορά στο πλύσιμο του κάδου της ψησταριάς: έχει δοκιμάσει κάνεις να τον πλύνει με πλυστικο; Εννοείται αφού αφαιρέσει τους καυστήρες.
axinak Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, kostasmor είπε Όσον αφορά στο πλύσιμο του κάδου της ψησταριάς: έχει δοκιμάσει κάνεις να τον πλύνει με πλυστικο; Εννοείται αφού αφαιρέσει τους καυστήρες. Για να βγάλεις τους καυστήρες δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε 3-4 ψησίματα. Επίσης το πλυστικο για να μπορεί να σου βγάλει το λίπος θα πρέπει να βάλεις μεγάλη πίεση κάτι που σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα ειδικά αν είναι μια φτηνή ψησταριά.νομιζω η λύση με τον ατμό που λένε και τα παιδιά ποιο πάνω μάλλον είναι η καλύτερη και είναι αυτό που σκέφτομαι να κάνω και εγώ.
kostasmor Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, axinak είπε Για να βγάλεις τους καυστήρες δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε 3-4 ψησίματα. Επίσης το πλυστικο για να μπορεί να σου βγάλει το λίπος θα πρέπει να βάλεις μεγάλη πίεση κάτι που σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα ειδικά αν είναι μια φτηνή ψησταριά.νομιζω η λύση με τον ατμό που λένε και τα παιδιά ποιο πάνω μάλλον είναι η καλύτερη και είναι αυτό που σκέφτομαι να κάνω και εγώ. Έχω δοκιμάσει μια φορά να τους βγάλω. Weber spirit ii είναι η ψησταριά. 10 λεπτα υπόθεση είναι να βγουν οι καυστήρες. Φυσικά δεν θα το κανεις ανά 3-4 ψησίματος, αν γίνει καλος καθαρισμος θα το κανεις μια φορά στους 3-4 μηνες χωρις τρίψιμο και χωρίς να έρχεσαι σε επαφή με λίπη. Απλά σκέφτομαι ότι το νερό με υψηλή πίεση ενδεχομένως να προξενεί λιγότερη ζημιά σε σχέση με τα καθαριστικά με χημικά.
villasg Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Παιδες απο αυτες που εχει βγαλει προσφορα ο Κοτσοβολος εξιζει καποια ? και ειδικα για τις Landmann Triton PTS 3.1 Silver και Landmann Triton PTS 4.1 Inox
Maktheo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Maktheo είπε Διαβαζω-διαβαζω... Αντε ας ζητησω και εγω μια συμβουλή.. Αύριο θα ψησω πρωτη φορα σπαλομπριζολα στην υγραεριου.. Πως την κανετε εσείς; χρονοι κτλ.. Α, δεν ειμαι γαλλακι, καλοψημενο, ελληνικο ψησιμο θελω.. Τελικα βγήκε οπως την ηθελα, καλοψημενη μεν αλλα οχι γκαγκανιασμενη και στεγνή... Αφου την εβγαλα την σκεπασα με αλουμινοχαρτο, κράτησε τα "ζουμια" της και την γλιτωσε μόνο το κοκκαλο.. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από Maktheo 2
sndev Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 πηρα και την μικρη με 2 καυστήρες naterial του leroy. (180 ε ) max θερμοκρασία σε ζεστή μέρα σχεδόν 280 βαθμους εξωτερικά υλικά για τα χρήματα της, τίμια. σχάρες και πλατο τυπικά οκ να κάνεις ένα μικρο ψήσιμο. οι καυστήρες ειναι ΠΟΛΥ κοντά στη σχάρα με αποτέλεσμα αναφλέξεις για πλάκα όταν καίει φουλ με κλειστό ακόμα το καπάκι. εξωτερικά το κρέας ψημένο εσωτερικά άψητο. (αυτό δεν εινα ιαπαρετητα κακό καθώς κάνεις εξαιρετικές μοσχαρίσιες για τα γούστα μου κ μπιφτέκια burger αλλά σε χοίρινο κ ψάρι νομίζω θα θέλει διαφορετική διαχειρηση δεν χάνει θερμοκρασία εύκολα άλλα λογικό εκεί που είναι οι καυστηρες - γενικά θέλει άλλη διαχείριση στο ψήσιμο- δεν ψηνει παντού το ίδιο στο πάνω κ στο κάτω μέρος της σχάρας είναι εμφανές η διάφορα. σε χοιρινά σουβλάκια όταν στο κέντρο της σχαρας είχαν ξεροψηθεί στα πάνω κ κάτω ήταν κόκκινα ακόμα εσωτερικά στο κρέας. για το μέγεθος της σχάρας οριζόντια χώρεσε 10 τυπικά καλαμάκια. ο καθαρισμός της είναι εύκολος για καποιον που θέλει μικρη μαζεμένη (αφαιρούνται κ τα πλαινα) να ψήνει για έως 2 άτομα βαριά 3 η να κάνει entry στο Αθλημα νομιζω ειναι τιμιοτατη και θα τη παρω κ δωρο σε ενα φιλο που αναβει κάρβουνα στη ταράτσα. δεν ειναι για περισσότερα όμως. για καθημερινή χρήση βάση προηγούμενων εμπειριων απο άλλες ψησταριές δε τη βλεπω να κρατάει πάνω απο 3 χρόνια αλλά σίγουρα θα βγαλει τα 180 της ε. θεωρώ κάπως παρομια θα είναι και η ίδια με 3ς καυστήρες
Skatzivas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Καλημέρα σε όλους. Τους καυστήρες θεωρείται μιλώντας δεν τους πειράζουμε κ δεν τους καθαρίζουμε σωστά; Συνεχίζω την ενημέρωση μου για την μπουκάλα. Πετρογκαζ 10 κιλη κ Campingaz series 3. Έχω ψήσει χοντρικά 18 φορές κ ας πούμε σχεδόν πάντα στο φουλ. Σε ώρες ψησίματος το κρατάω κ το γράφω έχω φτάσει 15 μισό ώρες κ ακόμη η μπουκάλα είναι βαριά πολύ. Αφού πήρα το μαγαζί που την πήρα και μου λέει ουουουου έχεις ακόμη καμία 10αρια ψησίματα άνετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα