Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sot_pal είπε

Άμα ειδοποιούμε δε θα προλαβαίνουμε ούτε εμείς!! Πλάκα κάνω.. βολεύει πολύ η εφαρμογή του Lidl για τις προσφορές. Τις ανακοινώνει μέσα στην εφαρμογή λίγες μέρες πριν

ωραιος, δεν το ηξερα

 

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Λοιπόν, αύριο εγκαινιάζω την campingaz classic 3.

Μια βοήθεια για την πρώτη χρήση..

1. Καίω τις σχάρες για 10 λεπτά στους 350

2. Αφήνω να κρυώσουν

3. Αλοίφω τις σχάρες με ελάχιστο λάδι (ελαιόλαδο?) και είναι έτοιμη για χρήση

4. Ψήνω

5. Αφού τελειώσει το ψήσιμο, την βάζω πάλι να κάψει, και την καθαρίζω με μια βούρτσα

 Σωστά τα έχω καταλάβει ή κάπου κάνω λάθος?

Επίσης, η campingaz έχει κάδο σε κομμάτια που βγαίνει και πλένεται. Στο ταψάκι λέει πως μπορώ να βάλω αλουμινόχαρτο. Σκεφτόμουν να τυλίξω όλα τα κομμάτια του κάδου, και τα πλαϊνά, με αλουμινόχαρτο. Το έχει κάνει κανείς σας?

Δημοσ.

Ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ ένα αμερικανικό black angus ωρίμανσης και με τη τιμή που είχε πήρα ένα steak μισό κιλό το οποίο χρυσοπληρωσα. Γιατί είναι τόσο ακριβά αυτά τα κρέατα; Φύλλα χρυσού τα ταιζουνε;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, johnieXoX είπε

Λοιπόν, αύριο εγκαινιάζω την campingaz classic 3.

Μια βοήθεια για την πρώτη χρήση..

1. Καίω τις σχάρες για 10 λεπτά στους 350

2. Αφήνω να κρυώσουν

3. Αλοίφω τις σχάρες με ελάχιστο λάδι (ελαιόλαδο?) και είναι έτοιμη για χρήση

4. Ψήνω

5. Αφού τελειώσει το ψήσιμο, την βάζω πάλι να κάψει, και την καθαρίζω με μια βούρτσα

 Σωστά τα έχω καταλάβει ή κάπου κάνω λάθος?

Επίσης, η campingaz έχει κάδο σε κομμάτια που βγαίνει και πλένεται. Στο ταψάκι λέει πως μπορώ να βάλω αλουμινόχαρτο. Σκεφτόμουν να τυλίξω όλα τα κομμάτια του κάδου, και τα πλαϊνά, με αλουμινόχαρτο. Το έχει κάνει κανείς σας?

Το 1-2-3-4-5 μια χαρα το λες!!

Για τα αλουμινοχαρτα δεν στο συνιστω!!

  • Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, johnieXoX είπε

Λοιπόν, αύριο εγκαινιάζω την campingaz classic 3.

Μια βοήθεια για την πρώτη χρήση..

1. Καίω τις σχάρες για 10 λεπτά στους 350

2. Αφήνω να κρυώσουν

3. Αλοίφω τις σχάρες με ελάχιστο λάδι (ελαιόλαδο?) και είναι έτοιμη για χρήση

4. Ψήνω

5. Αφού τελειώσει το ψήσιμο, την βάζω πάλι να κάψει, και την καθαρίζω με μια βούρτσα

 Σωστά τα έχω καταλάβει ή κάπου κάνω λάθος?

Επίσης, η campingaz έχει κάδο σε κομμάτια που βγαίνει και πλένεται. Στο ταψάκι λέει πως μπορώ να βάλω αλουμινόχαρτο. Σκεφτόμουν να τυλίξω όλα τα κομμάτια του κάδου, και τα πλαϊνά, με αλουμινόχαρτο. Το έχει κάνει κανείς σας?

Μην τα τυλίξεις δεν κάνει λένε. Συμβουλή γιατί την πάτησα. Μην τρίψεις τις σχάρες που είναι εμαγιέ με βούρτσα! Τις ξέσκισα εγώ. Πυρόλυση ή ζεστό νερό σαπούνι και  μαλακό πράσινο σφουγγάρι.

Δημοσ.

Όταν δουλεύει η ψησταριά, είναι φυσιολογικό να ακούγεται ένα φφφςςςς από την μπουκάλα/ ρυθμιστή, ή να ανησυχήσω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μόλις άλλαξα τη διαφανή μπουκάλα προπανίου της fgas με 13 κιλη προπανίου της πετρογκάζ .

οσο και αν φαίνεται παράξενο , η ποιότητα της φλόγας έπιασε την ιδανική εικόνα ( μπλε με ελάχιστη κίτρινη μύτη ) 

Επίσης επειδή η παλια βούρτσα καθαρισμού ήταν γτπ αγόρασα την παρακάτω και η διαφορά η μέρα με τη νύχτα . Εξαιρετική στο καθάρισμα 

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01MXPUT72/ref=ppx_yo_mob_b_track_package_o1_img?ie=UTF8&psc=1

 

 

Επεξ/σία από Xorxhs!
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, johnieXoX είπε

Όταν δουλεύει η ψησταριά, είναι φυσιολογικό να ακούγεται ένα φφφςςςς από την μπουκάλα/ ρυθμιστή, ή να ανησυχήσω?

Ναι. Και ναι εννοώ τον ήχο έτσι; Όχι διαρροή. Ναι ακούγεται

Δημοσ.

Λοιπόν, έγινε το πρώτο ψήσιμο στην campingaz series 3 classic με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όμως, επειδή ήταν το πρώτο ψήσιμο και δεν είχαν καθόλου λιπανθεί, οι σχάρες γίνανε πισινός... Οι σχάρες είναι επισμαλτωμένες.. Πώς τις καθαρίζω? Τις καίω για κάνα 10λεπτο στους 300++, αφήνω να κρυώσουν, και τις πλένω με ζεστό νερό, καθαριστικό πιάτων και βούρτσα?

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από εμένα, αφού ρωτάνε όλοι θα ρωτήσω κι εγώ μια γνώμη γιατί διαβάζω τόσες μέρες και δεν μπορώ να καταλήξω.

Έχω αποφασίσει να πάρω ψησταριά στο μπαλκόνι, πρώτη φορά στο σπορ και δεν έχω ιδέα.

Βασικά με ενδιαφέρει για σχάρα, αλλά και η πλάκα μου φαίνεται ότι θα βολεύει για λαχανικά και μπιφτέκια. Επίσης επειδή η πεθερά μου τηγανιζει αρκετά σκέφτομαι το πλαϊνό μάτι αν και δεν ξερω πόσο δυνατά είναι. Εμένα μου αρέσει και η ασιατική κουζίνα όποτε μου αρέσουν κάποιες που παίρνουν wok.

Το μπάτζετ μου μπορεί να φτάσει και στα 600€ οπότε ουσιαστικά είμαι ανάμεσα σε 3.

Από ότι έχω καταλάβει η καλύτερη εταιρια σε αυτά τα χρήματα είναι η Weber spirit II https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html αλλά δεν έχει πλάκα και πλαϊνό μάτι.

Μετά είμαι ανάμεσα και σε αυτή https://www.skroutz.gr/s/14530713/Broil-King-Gem-340-Black-814-163.html που δεν έχει ούτε αυτή πλάκα ούτε για wok αλλά ίσως στο πλαϊνό κάνει το wok

ή στην campingaz 4 που τα έχει όλα και συμφέρει άλλα δεν ξέρω τι λέει σαν εταιρία https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html

Μήπως αν και πιο δεύτερη εταιρία συμφέρει η campingaz γιατί είναι φθηνότερη και δεν χρειάζεται να αγοράσω έξτρα μαντεμενια πλάκα, θα έχω το πλαϊνό μάτι για τηγανι και υποδοχή για wok;
Η καλύτερα επώνυμη εταιρία και τα άλλα τα βρίσκουμε;

Επίσης πιστεύετε ότι στην υποδοχή για wok της Weber spirit II μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα με ανάλογο σκεύος;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, zanskou είπε

@SagoniasSlutRos

τελικά κατάφερες με κάποιο τρόπο να προσαρμόσεις τα μεταλλικά βουρτσάκια στον ατμοκαθαριστή ρε συ ;

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.... Βαριέμαι χαχα! Θα δω κανένα απόγευμα μέσα στη βδομάδα μήπως το κάνω.

2 ώρες πριν, Sifis_21 είπε

Καλησπέρα κι από εμένα, αφού ρωτάνε όλοι θα ρωτήσω κι εγώ μια γνώμη γιατί διαβάζω τόσες μέρες και δεν μπορώ να καταλήξω.

Έχω αποφασίσει να πάρω ψησταριά στο μπαλκόνι, πρώτη φορά στο σπορ και δεν έχω ιδέα.

Βασικά με ενδιαφέρει για σχάρα, αλλά και η πλάκα μου φαίνεται ότι θα βολεύει για λαχανικά και μπιφτέκια. Επίσης επειδή η πεθερά μου τηγανιζει αρκετά σκέφτομαι το πλαϊνό μάτι αν και δεν ξερω πόσο δυνατά είναι. Εμένα μου αρέσει και η ασιατική κουζίνα όποτε μου αρέσουν κάποιες που παίρνουν wok.

Το μπάτζετ μου μπορεί να φτάσει και στα 600€ οπότε ουσιαστικά είμαι ανάμεσα σε 3.

Από ότι έχω καταλάβει η καλύτερη εταιρια σε αυτά τα χρήματα είναι η Weber spirit II https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html αλλά δεν έχει πλάκα και πλαϊνό μάτι.

Μετά είμαι ανάμεσα και σε αυτή https://www.skroutz.gr/s/14530713/Broil-King-Gem-340-Black-814-163.html που δεν έχει ούτε αυτή πλάκα ούτε για wok αλλά ίσως στο πλαϊνό κάνει το wok

ή στην campingaz 4 που τα έχει όλα και συμφέρει άλλα δεν ξέρω τι λέει σαν εταιρία https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html

Μήπως αν και πιο δεύτερη εταιρία συμφέρει η campingaz γιατί είναι φθηνότερη και δεν χρειάζεται να αγοράσω έξτρα μαντεμενια πλάκα, θα έχω το πλαϊνό μάτι για τηγανι και υποδοχή για wok;
Η καλύτερα επώνυμη εταιρία και τα άλλα τα βρίσκουμε;

Επίσης πιστεύετε ότι στην υποδοχή για wok της Weber spirit II μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα με ανάλογο σκεύος;

Ευχαριστώ.
 

Εγώ έχω τηγανισει με lodge cast iron απλά πάνω στη σχάρα. Δεν είναι απαρατήρητο το πλαϊνό μάτι δλδ για να τηγανισεις. Απλά χάνεις χώρο ψησίματος έτσι.

Το έβαλα, αλλά δεν το δοκίμασα... 

Screenshot_20200705_224122_com.android.gallery3d.jpg

Screenshot_20200705_224126_com.android.gallery3d.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, johnieXoX είπε

Λοιπόν, έγινε το πρώτο ψήσιμο στην campingaz series 3 classic με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όμως, επειδή ήταν το πρώτο ψήσιμο και δεν είχαν καθόλου λιπανθεί, οι σχάρες γίνανε πισινός... Οι σχάρες είναι επισμαλτωμένες.. Πώς τις καθαρίζω? Τις καίω για κάνα 10λεπτο στους 300++, αφήνω να κρυώσουν, και τις πλένω με ζεστό νερό, καθαριστικό πιάτων και βούρτσα?

Πολύ μαλακά με το πράσινο μαλακό σφουγγάρι για τα πιάτα.οχι σύρμα κ βούρτσες. Τις δικές μου τις χάλασα κ το λέω σε όλους. 

Όταν τελειώνεις το ψήσιμο αστην κάνα 15 να πιάσει 350 να τα κάψει όλα. Καθάρισε την κ λαδωσει την να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα.

Γενικά μην την πλένεις πολύ. Εγώ από τη στιγμή που χάλασα το εμαγιέ, καίω τρίβω καλά κ λαδωνω. 

Δημοσ.

Ψάχνω ψησταριά για το εξοχικό και έχω καταλήξει σε

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-alton-naterial-62209581/ 

ή

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595/

Κάποιος που έχει γνώμη για αυτές ή τις έχει δει από κοντά ας πει την άποψή του.

Υπόψιν έχω ήδη μια weber spirit ii στην μόνιμη κατοικία και απλά είναι δύσκολο να την μεταφέρω...

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...