Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έχω ψήσει με σχετική επιτυχία διάφορα κρεατικα και λαχανικά (σύντομα θα γινει δοκιμή και σε ψαρι), ήρθε η ώρα να επιχειρήσω και κάτι άλλο σε τυροειδη για να ευχαριστήσω και τη γυναίκα και τα μωρα που δεν τρώνε και πολύ κρέας.

 Έχω κάνει μανουρι που βγήκε αρκετά καλό.

Αλλά θέλω να κάνω κανένα σαγανάκι, κανένα μπουγιουρντί, κανένα χαλούμι, γενικά πράγματα που λιώνουν σχετικά πιο ευκολα. Θα δούλευε κανένα μαντεμενιο μικρό σκεύος για κάτι τέτοιο? Έχετε δοκιμάσει εσείς τίποτα?

Επεξ/σία από StormGr
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Σε αναζήτηση μαντεμενιου σκεύους η πλάκας είμαι και εγώ. Έχω την Weber spirit ii e-310 gbs και έχω δει ότι υπάρχει το https://www.skroutz.gr/s/13854138/Weber-Τηγάνι-Μαντεμένιο-7421.html

αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω αυτό ή μια οποιαδήποτε πλάκα ψησίματος από τις 10αδες που υπάρχουν. Έχει κανείς δοκιμάσει το συγκεκριμένο τηγάνι η έχει να προτείνει κάποια δοκιμασμένη πλάκα; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsomby είπε

Σε αναζήτηση μαντεμενιου σκεύους η πλάκας είμαι και εγώ. Έχω την Weber spirit ii e-310 gbs και έχω δει ότι υπάρχει το https://www.skroutz.gr/s/13854138/Weber-Τηγάνι-Μαντεμένιο-7421.html

αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω αυτό ή μια οποιαδήποτε πλάκα ψησίματος από τις 10αδες που υπάρχουν. Έχει κανείς δοκιμάσει το συγκεκριμένο τηγάνι η έχει να προτείνει κάποια δοκιμασμένη πλάκα; 

Εγώ πήρα την πλάκα της  broil ,γιατί να πάρεις ένα τηγάνι όταν μπορείς να πάρεις μία πλάκα που έχει πολύ περισσότερο χώρο εφαρμόζει ακριβώς και είναι στα ίδια λεφτά περίπου?

Άντε να βάλω και κάποιες φωτογραφίες από το σημερινό ψήσιμο μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας στους 61 βαθμούς με θερμόμετρο

20200718_134933.jpg

20200718_135109.jpg

20200709_213513.jpg

  • Like 6
Δημοσ.
10 ώρες πριν, sndev είπε

Ας βαλω κ γω μια σημερινή dry aged. 56 βαθμοί με θερμόμετρο. 

SmartSelect_20200809-225624_Photos.jpg

SmartSelect_20200809-225510_Photos.jpg

Από πού την πήρες φίλε; Βλέπω χώρα προέλευσης Ελλάδα, αλλά ένα τρομερό marbling που δε συνάδει με ελληνικά μοσχάρια.

Δημοσ.

κρεοπωλείο ο Μάκης παλαιά Φώκαια 

ισχύει αυτό με το marbling μόλις το είδα μου  έκανε κ μένα εντύπωση αλλά λέει ελληνική και βασικά είναι.. 27 ε το κιλό το ίδιο σε ξένο θα ήταν 40 ε το κιλό. 

παίρνω 4η φορά απο αυτόν ωρίμανσης (Έχει πολλά πράγματα εκεί μέχρι κ καρπατσιο με τρούφα) όλες τις φορες ήταν ετσι λιπαρά κ ας είναι ελληνικά. 

από τις 3ς φόρες όμως μόνο στη 4η (σε αυτή τη μπριζόλα) είπα WOW γευστικά 

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημερα παιδια αγορασα μια vanward gd4815s, ξερουμε καποιο καταστημα που να κανει συναρμολογησεις?θελω πολλα να ρωτησω επειδη νεος στο χομπι τι μπουκαλα παιρνει?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lastgladiator είπε

Καλημερα παιδια αγορασα μια vanward gd4815s, ξερουμε καποιο καταστημα που να κανει συναρμολογησεις?θελω πολλα να ρωτησω επειδη νεος στο χομπι τι μπουκαλα παιρνει?

Δες τις οδηγιες και κανε την μονος σου. Δεν θα ειναι δυσκολο.

Μπουκαλα παρε μια μπλε πετρογκαζ.

  • Thanks 1
Δημοσ.

αναζητείται κάτοχος Broil King Royal 320 (824-253) να μας πει τις εντυπώσεις του και εάν τελικά είναι καλή επιλογή στα χρήματα αυτά (625€) ή είναι μονόδρομος η Weber Spirit II E-310 GBS 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δες τις οδηγιες και κανε την μονος σου. Δεν θα ειναι δυσκολο.

Μπουκαλα παρε μια μπλε πετρογκαζ.

Κατι αλλο που θελω να ρωτησω,εχει μεγαλη διαφορα η μαντεμενια η σχαρα  με την πλακα ως προς την γευση?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sndev είπε

ναι

Ε καλά τώρα, πρέπει να εχεις πολυ αναπτυγμένες αισθήσεις, να μην καπνίζεις κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Ε καλά τώρα, πρέπει να εχεις πολυ αναπτυγμένες αισθήσεις, να μην καπνίζεις κτλ

τσου.. αν συμφωνούμε οτι το ξεροψημένο εξωτερικά δίνει τη εξτρα γευση γευση , σε αρκετές ψησταριές ειδικά low budget αν ξεροψηθεί εξωτερικά για τη γεύση μεσα θα νε κάρβουνο κάτι που δε το θες στο μοσχαρι πχ η στο ψαρι. Στο μαντέμι επειδή σηκώνει και κρατάει τρέλες  θερμοκρασίες χωρίς να χάνονται φτιάχνεις πολύ καλές "κρούστες" κ ψημένα σωστά τα κρέατα άρα ανώτερη γεύση. τα λέω εμπειρικά  έχοντας αλλάξει και πληρώσει πολλές σχάρες όλων των ειδών 10 χρόνια τώρα. τώρα εντάξει αν θες να φτιάξεις χοιρινά καλαμάκια η πανσετες κλαιν μαιν εκεί συμφωνώ εκεί καρβουνιαστε τα

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
Δημοσ.

Αν ενδιαφέρεται κανείς για θερμόμετρο παίζει το Meater στο αμαζον sta 65 e (100 skroutz) 

 

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07DZB6XZ6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

 

εγώ πήρα ένα καθώς το προηγούμενο (με καλώδιο)  τα έφτυσε (πήρε φωτιά το πλαστικό που χει για να το πιάνεις ανέβασε 200 βαθμούς κ από τότε δεν δείχνει σωστή θερμοκρασία)

  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sndev είπε

Αν ενδιαφέρεται κανείς για θερμόμετρο παίζει το Meater στο αμαζον sta 65 e (100 skroutz) 

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07DZB6XZ6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

εγώ πήρα ένα καθώς το προηγούμενο (με καλώδιο)  τα έφτυσε (πήρε φωτιά το πλαστικό που χει για να το πιάνεις ανέβασε 200 βαθμούς κ από τότε δεν δείχνει σωστή θερμοκρασία)

Μπορεις να παρεις αλλα probes και να τα αντικαταστησεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...