Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Και ναι και όχι.

Με μια πρώτη ματιά όντως δεν κατάλαβα ότι δείχνεις και το τελικό αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι ότι αν σου πήρε 3+ ώρες και δεν κατάφερες να την κάνεις σχεδόν σαν καινούργια, άστα να πάνε.

Και δεν εννοώ απαραίτητα ότι εσύ δεν έκανες κάτι σωστά.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και ναι και όχι.

Με μια πρώτη ματιά όντως δεν κατάλαβα ότι δείχνεις και το τελικό αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι ότι αν σου πήρε 3+ ώρες και δεν κατάφερες να την κάνεις σχεδόν σαν καινούργια, άστα να πάνε.

Και δεν εννοώ απαραίτητα ότι εσύ δεν έκανες κάτι σωστά.

τι να σου πω εκανα ο,τι μπορουσα πιθανον να γινοταν και καλυτερα και εγω να μην τα καταφερα. ηταν πρωτη φορα κιολας νομιζω με την εμπειρια γινεται καλυτερος καθαρισμος παντως υπηρχαν σημεια που η μαυριλα δεν εφευγε οσο και να εξυνα με την σπατουλα, οσο υγρο λιποκαθαριστη και να εριξα.

Το αποτελεσμα των βιντεο που βλεπουμε στο youtube δεν ξερω με τι καθαριστικα το φτανουν, ας μας πουν και τα υπολοιπα παιδια ποσο καλα καθαριζουν οι δικες τους, δειξε κ εσυ καποια φωτο αν ειναι ρε παιδια να την βαλω κατω να το ξανακανω!

4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Του Leroy είναι αυτή με τους 3 καυστήρες ; 

Weber Spirit II E310

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, ritualistic είπε

τι να σου πω εκανα ο,τι μπορουσα πιθανον να γινοταν και καλυτερα και εγω να μην τα καταφερα. ηταν πρωτη φορα κιολας νομιζω με την εμπειρια γινεται καλυτερος καθαρισμος παντως υπηρχαν σημεια που η μαυριλα δεν εφευγε οσο και να εξυνα με την σπατουλα, οσο υγρο λιποκαθαριστη και να εριξα.

Το αποτελεσμα των βιντεο που βλεπουμε στο youtube δεν ξερω με τι καθαριστικα το φτανουν, ας μας πουν και τα υπολοιπα παιδια ποσο καλα καθαριζουν οι δικες τους, δειξε κ εσυ καποια φωτο αν ειναι ρε παιδια να την βαλω κατω να το ξανακανω!

Weber Spirit II E310

μια χαρά την εκανες κ πολυ ειναι!!!!!

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ritualistic είπε

τι να σου πω εκανα ο,τι μπορουσα πιθανον να γινοταν και καλυτερα και εγω να μην τα καταφερα. ηταν πρωτη φορα κιολας νομιζω με την εμπειρια γινεται καλυτερος καθαρισμος παντως υπηρχαν σημεια που η μαυριλα δεν εφευγε οσο και να εξυνα με την σπατουλα, οσο υγρο λιποκαθαριστη και να εριξα.

Το αποτελεσμα των βιντεο που βλεπουμε στο youtube δεν ξερω με τι καθαριστικα το φτανουν, ας μας πουν και τα υπολοιπα παιδια ποσο καλα καθαριζουν οι δικες τους, δειξε κ εσυ καποια φωτο αν ειναι ρε παιδια να την βαλω κατω να το ξανακανω!

Weber Spirit II E310

Ακριβώς την ιδια έχω γενικά είναι αρκέτα μπελας νομίζω το καθάρισμα...σημερα την καθαρισα.
Ερωτηση το μαντέμι το καθάρισες με κάτι...εγώ το έπλυνα με νερό και λιποκαθαριστικό αλλα δεν είδα και φοβερό αποτέλεσμα...Οι ανακλαστήρες επίσης δεν καθαρίζουν εύκολα...το εσωτερικό της ψησταριάς όμως καθάρισε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,σαν καινουργιο!!!
Αυριο που θα στεγνώσει το μαντεμι θα το περάσω ελαιόλαδο με ενα πινελακι...και πιστευω ειναι κομπλε...

Κατι ακομα για να μην βγάζει μαυρίλα η σχαρα πανω στα κρέατα τι κάνετε;
Προσωπικά τρίβω με την βούρτσα την σχαρα κ μετα την καθαρίζω με χαρτί κουζίνας πρώτα βρεγμένο και μετα με ενα στεγνό...υπαρχει κατι καλύτερο
 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gagarin είπε


Προσωπικά τρίβω με την βούρτσα την σχαρα κ μετα την καθαρίζω με χαρτί κουζίνας πρώτα βρεγμένο και μετα με ενα στεγνό...υπαρχει κατι καλύτερο
 

αυτο ακριβός κανω κ γω πάντα μαυρίλα βγάζει 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@gagarin νερο και λιποκαθαριστικο εριξα και εγω και το καθαρισα οσο επαιρνε... εμειναν καποια λιγα πραγματα πανω αλλα δεν ηξερα και τι παραπανω να κανω.

απο τους ανακλαστηρες μονο οι μεσαιοι ειχαν μια επιβαρυνση παραπανω εμενα, εκει εκανε δουλεια ο λιποκαθαριστης, τους αλλαξα και θεση ωστε να εχουν ολοι τιν ιδια φθορα με την παροδο του χρονου.

βαλε και μια φωτο απο τον καδο να δουμε διαφορες αν τον καθαρισες πολυ παραπανω απο τον δικο μου.

μην ξεχασεις να κανεις ενα καλο καψιμο να φυγουν τα χημικα πριν το πρωτο ψησιμο.

σχετικα με τη μαυριλα της σχαρας δε νομιζω πως υπαρχει λυση, αν καποιος ξερει ας μας πει

Επεξ/σία από ritualistic
  • Like 1
Δημοσ.

Λιποκαθαριστικα στο μαντεμι διαβάζω. Αύριο που θα έχει στεγνώσει διαβάζω. Πολλά λάθη μαζεμένα παιδιά. 

Ποτέ λιποκαθαριστικα στο μαντεμι. Και πάντα το στεγνώνουμε άμεσα να μην σκουριάσει.

Επίσης, για να κρατηθεί σαν καινούρια η ψησταριά θέλει καθάρισμα κάθε φορά που ψήνεις. Το καθάρισμα που έκανε ο φίλος πιο πάνω είναι σούπερ. 

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή εχω εντρυφήσει στο μαντέμι να σας στείλω λίγο..

αρχικά το μαντέμι μονο νερο και συρμα. ομως και σαπουνακι να βαλετε μια χαρα αλλα μετα θέλει να το πατινάρετε κ κάθε φορα θα γινετε ολο κ καλύτερο.

φυσικά εξαρτάτε από την ποιότητα του μαντεμιου αν έχετε τπτ των 20 ευρώ και απο κινεζο ψησταριες καλύτερα ούτε σαπούνι. απο την αλλη 20 ευρω κλαιν σε 6 μήνες περνετε άλλο.

τωρα αν έχετε καλης ποιότητας.. πατε λιντλ κ περνετε μπεικον με το κιλο που εχει κάπου 3ε κανει (νομίζω εχει συσκευασια με 600 γρ σε φετες). ειναι οτι χειρότερης ποιότητας λογο λιντλ κ λίπους για κατανάλωση αλλά ..!

το κανετε κομματακια κ το ψηνετε σε τηγανι μετρια θερμοκρασία. αυτο σε κανα μισαορο θα εχει λιώσει και θα βγάλει ολο το λίπος. το κρατάτε σε βαζακι! το λίπος! τα κομμάτια σκουπίδια εκτός αν θελετε να φραξουν οι αρτηρίες το καταναλώνετε με αυγα.

οταν καθαριζετε το μαντεμι λοιπον.. το ζεστενετε να φυγει η υγρασία κ οπως ειναι ζεστο (οχι καυτο) βαζετε αυτο το λίπος απο το μπεικον (δε θέλει πολύ) . πιστέψτε με είναι κλασεις ανωτερο απο το λαδι γτ αντέχει στις μεγαλες θερμοκρασιες κ ποτιζει φουλ τους πορους του μαντεμιου κ το κραταει αντικολιτικο για καιρο.

εναλλακτικά βιολογικο λαδι καρύδας που κανει 8 9 ευρω αλλα προσοπικα δε μαρεσει γτ τσιμπαει λιγο στη γευση του ψητου η καρύδα αν σου ξεφυγει🤣 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.

Εγώ πάντως τις σχάρες τις κάνω με fairy και σφουγγάρι (έχει στον Βασιλόπουλο κάτι μαύρα που είναι για bbq), τις αφήνω κάνα 2 ώρες να στεγνώσουν και μετά τις βάζω πάνω στην ψησταριά και την ανάβω να τραβήξει την υγρασία 

Κατόπιν ελαιόλαδο με πινέλο σιλικόνης και είναι κούκλες 

1 1/2 χρόνο δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό σημάδι οξείδωσης 

Δημοσ.

Συμφωνω με τη διαδικασια του @sndev που εγραψε πιο πανω. Απλα να προσθεσω ενα τελευταιο βημα. Με ενα πανι να σκουπιζετε το περιττο λαδι απο τη σχαρα. Οποιος δεν εχει μπεικον μπορει να βαλει και απλο ελαιολαδο αν χρειαστει, δεν παθαινει τπτ, απλα δεν ειναι το ιδανικο.

@AristidisZ σε κανα δυο ωρες ισως δεν προλαβαινει να σκουριασει, αλλα αν το αφησεις ολο το βραδυ θα κανει σιγουρα. Το επαθε φιλος μου με τηγανι. Και αν δειτε και reviews στο αμαζον για μαντεμενια τηγανια, ολα τα αρνητικα σχολια ειναι απο ατομα που τα αφησαν να στεγνωσουν και σκουριασαν. Φτιαχνει βεβαια η σκουρια με διαφορους τροπους, αλλα να μην μπαινουμε σε μπελαδες

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...