Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, ChrisAce είπε

Αν σήκωνες και τα καπάκια τους να δεις "βάρος" πιθανόν και να καταλάβαινες την διαφορά τους.. αλλά πώς περίμενες να κουνηθεί η Weber όταν έχει 2 ρόδες μόνο και ακουμπάει με τα 2 πόδια τις κάτω σταθερά, όταν οι Broil και Napoleon έχουν 4 ροδάκια και τις πας βόλτες σαν καροτσάκι. Δεν είναι λογικό να "κουνιούνται" ευκολότερα πάνω στις ρόδες ειδικά όταν δεν έχουν και τα φρένα τους κατεβασμένα;  🙂

Και ναι τα μέταλλα για βάση τις Weber είναι σαν Dexion δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς αυτό. :D 

Υπάρχει και σε 75cm

Λογικά ταιριάζει σε όλες τις ψησταριές με τα 86cm και μέχρι 4 καυστήρες αρκεί να φτιαχτούν άλλες βάσεις που δεν είναι μεγάλο κόστος.

Όταν λέμε 75 εκατοστά εννοούμε την βέργα η και τον μηχανισμο?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ChrisAce είπε

Αν σήκωνες και τα καπάκια τους να δεις "βάρος" πιθανόν και να καταλάβαινες την διαφορά τους.. αλλά πώς περίμενες να κουνηθεί η Weber όταν έχει 2 ρόδες μόνο και ακουμπάει με τα 2 πόδια τις κάτω σταθερά, όταν οι Broil και Napoleon έχουν 4 ροδάκια και τις πας βόλτες σαν καροτσάκι. Δεν είναι λογικό να "κουνιούνται" ευκολότερα πάνω στις ρόδες ειδικά όταν δεν έχουν και τα φρένα τους κατεβασμένα;  🙂

Και ναι τα μέταλλα για βάση τις Weber είναι σαν Dexion δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς αυτό. :D 

Υπάρχει και σε 75cm

Λογικά ταιριάζει σε όλες τις ψησταριές με τα 86cm και μέχρι 4 καυστήρες αρκεί να φτιαχτούν άλλες βάσεις που δεν είναι μεγάλο κόστος.

Ειπα οτι δεν ειμαι τεχνικος,οχι οτι δεν μπορω να καταλαβω τη διαφορα λογω ροδας.Τελος παντων,εμενα η αποψη μου ειναι οτι η Weber ειναι βραχος,και σιγουρα τα μεταλλα δεν ειναι Dexion.Και σιγουρα δεν ειμαι προκατηλειμενος μιας και τελικα δεν διαλεξα Weber και να θελω να την υποστηριξω.Οσο για το καπακι,ναι η Weber εχει το πιο λεπτο,το πιο ελαφρυ και με την χειροτερη κινηση απο τις 3,αλλα αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι ειναι φτιαγμενο απο αλλα υλικο.Τοσο ο ανθρωπος που μου τις εδειξε οσο και ενας κατοχος Napoleon που ειναι γενικα πολυ καλος γνωστης μου ειπαν οτι η Weber λογω διαφορετικου υλικου μπορει και προσφερει ιδια μονωση με τις αλλες στο καπακι.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κανείς; Το μεσημέρι άλλαξα μπουκάλα κ τώρα μου ήρθε αναλαμπή,γιατί η αλλαγή έγινε στο φτερό με τα παιδιά στη μέση κλπ, ο τύπος που την έφερε όταν την σύνδεσε έκανε μια δοκιμή κ είδα τώρα που το σκέφτηκα ότι είχε ξεχάσει την μπουκάλα μισή στροφή ανοιχτή. Οι διακόπτες τις ψησταριάς ήταν κλειστοί. 

Πρώτον θεωρώ ότι δεν είχα πρόβλημα σωστά; 

Δευτερον, έχασα αέριο ή το σταματουσαν λογικά οι διακόπτες; Ευχαριστώ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κανείς; Το μεσημέρι άλλαξα μπουκάλα κ τώρα μου ήρθε αναλαμπή,γιατί η αλλαγή έγινε στο φτερό με τα παιδιά στη μέση κλπ, ο τύπος που την έφερε όταν την σύνδεσε έκανε μια δοκιμή κ είδα τώρα που το σκέφτηκα ότι είχε ξεχάσει την μπουκάλα μισή στροφή ανοιχτή. Οι διακόπτες τις ψησταριάς ήταν κλειστοί. 

Πρώτον θεωρώ ότι δεν είχα πρόβλημα σωστά; 

Δευτερον, έχασα αέριο ή το σταματουσαν λογικά οι διακόπτες; Ευχαριστώ.

Δεν έχεις πρόβλημα Σίγουρα δεν είχες διαρροή Βέβαια καλά είναι να κλείνει ο διακόπτης για θέματα ασφάλειας

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Δεν έχεις πρόβλημα Σίγουρα δεν είχες διαρροή Βέβαια καλά είναι να κλείνει ο διακόπτης για θέματα ασφάλειας

Καλημέρα κι ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Εγω παντως οταν σβηνω κλεινω ολους τους διακοπτες εκτος απο εναν , μετα κλεινω την μπουκαλα και μετα τον διακοπτη τον τελευταιο ωστε να μην εχω αεριο στο κυκλωμα

 

Δημοσ.

Νέος στο σπορ. 

 

Δανειστηκα μια broil king με 2 καυστήρες για να δω αν θα τη χρησιμοποιούμε και πόσο συχνά.

 

Θερμοκρασία ψησταριά 180 και 56 για το κρέας;

16018034628977099824199017117194.jpg

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, slk200gr είπε

Όταν λέμε 75 εκατοστά εννοούμε την βέργα η και τον μηχανισμο?

Κοίτα στην 86cm(είναι το συνολικό μήκος τις σούβλας) που έχω βάλει στον πεθερό μου μαζί με το αντίβαρο(δεν έχω καταλάβει γιατί και αν χρειάζεται), και το μοτέρ περασμένο, το καθαρό μήκος τις σούβλας πέφτει στα 79-80cm.

Δηλαδή με άνοιγμα ψησταριάς από πλαϊνό σε πλαϊνό τοίχωμα  μέχρι 76cm για να έχει και περιθώριο 2-3 cm τουλάχιστον, κάνει μια χαρά.

Κάτι αντίστοιχο θα ισχύει φαντάζομαι και για την 75cm.

59 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Νέος στο σπορ. 

Δανειστηκα μια broil king με 2 καυστήρες για να δω αν θα τη χρησιμοποιούμε και πόσο συχνά.

Θερμοκρασία ψησταριά 180 και 56 για το κρέας;

16018034628977099824199017117194.jpg

Χωρίς να ξέρω ποια Broil ακριβώς έχεις και την έντασή που έχουν οι καυστήρες τις , απλά θα προτιμούσα στους 200+ βαθμούς η ψησταριά για αρχή αφού πηγαίνεις για medium rare ψήσιμο.

Τώρα για το 56 βαθμούς στο κρέας είναι το πώς το θέλεις εσύ.

Μια γενική ιδέα για τις θερμοκρασίες.

Η φωτογραφία είναι δανεισμένη από το internet.

 

thermokrasiespsiton.jpg.acb483042b5c258e90816875e66f9bc4.jpg

Επεξ/σία από ChrisAce
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 3/10/2020 στις 12:29 ΜΜ, ChrisAce είπε

Αν σήκωνες και τα καπάκια τους να δεις "βάρος" πιθανόν και να καταλάβαινες την διαφορά τους.. αλλά πώς περίμενες να κουνηθεί η Weber όταν έχει 2 ρόδες μόνο και ακουμπάει με τα 2 πόδια τις κάτω σταθερά, όταν οι Broil και Napoleon έχουν 4 ροδάκια και τις πας βόλτες σαν καροτσάκι. Δεν είναι λογικό να "κουνιούνται" ευκολότερα πάνω στις ρόδες ειδικά όταν δεν έχουν και τα φρένα τους κατεβασμένα;  🙂

Και ναι τα μέταλλα για βάση τις Weber είναι σαν Dexion δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς αυτό. :D 

Υπάρχει και σε 75cm

Λογικά ταιριάζει σε όλες τις ψησταριές με τα 86cm και μέχρι 4 καυστήρες αρκεί να φτιαχτούν άλλες βάσεις που δεν είναι μεγάλο κόστος.

Πως φτιάχνετε τις βάσεις ; Προφανώς τος χρησιμοποιείτε για να μην περιστρέφεται μαζί με τη σούβλα και ο μηχανισμός 

Δημοσ.
Στις 3/10/2020 στις 11:28 ΠΜ, caboom2 είπε

Οχι,σιγουρος δεν μπορω να ειμαι,γιατι δεν ειμαι τεχνικος.Αλλα τις ειδα τη μια διπλα στην αλλη και η εντυπωση που μου εδωσαν απλα με αφη και μικρη προσπαθεια να τις κουνησω,ηταν οτι η Weber ηταν "τσιμεντο" σε συγκριση με monarch 390 kai Rogue 425.Βεβαι για εμενα προσωπικα δεν ειναι καθοριστικος παραγοντας για να επιλεξω καποια ψησταρια,με τη λογικη οτι και οι 3 ειναι αξιοπρεπεστατες κατασκευες και δεν προκειται να τις κακομεταχειριστω.Απλα το ανεφερα επειδη αναφερθηκαν τα μεταλλα της Weber ως Dexion.

Σε ποια weber αναφερεσαι; Spirit ή Genesis?

Δημοσ.

Μετά την 1η απόπειρα ψησίματος οι εντυπώσεις είναι οι εξής:

  1. Η μοσχαρίσια στους 63°C βγήκε πολύ ζουμερή και μαλακή. Με το πασπάλισμα δενδρολίβανου έγινε και πάρα πολύ γευστική. Το μόνο που δεν μας άρεσε ήταν το χρώμα καθώς δεν κοκκίνισε.
  2. Οι χοιρινές έγιναν στους 75°C αλλά εγώ δε δοκίμασα καθώς είχα σκάσει απ'τη μοσχαρίσια. Η σύζυγος ήταν ευχαριστημένη κι απ'το χρώμα.

Ερώτηση τώρα, τι έφταιξε για το χρώμα της μοσχαρίσιας; Ήθελε παραπάνω θερμοκρασία η ψησταριά; Προσπάθησα να την έχω στους 180°C βάσει του θερμομέτρου της ψησταριάς.

Δημοσ.

Λογικα δεν του εκανε κρουστα εξωτερικα. Αυτη την αντιδραση "πως-τη-λενε" που μαυριζει και παιρνει γευση.

Εγω προσωπικα για την κρουστα βαζω τερμα τα γκαζια, οσο παει η ψησταρια. Οι 180 βαθμοι θεωρω ειναι πολυ πολυ χαμηλα και λογικα θα βγει σαν βραστη.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...