Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ουτε η συναρμολογηση ειναι δυσκολη. Σε μια δυο ωρες μονος σου θα την εχεις ετοιμη. Εμενα τοσο που πηρε η genesis. Ουτε η μπουκαλα ειναι δυσκολο, μια βιδα ειναι στην ουσια και μετα κανεις ενα ελεγχο με λιγη σαπουναδα να δεις αν βγαζει φουσκαλες.

Φιλος πηρε μια απο homing και του εκαναν δωρεαν συναρμολογηση παντως και του εβαλαν και τη μπουκαλα οταν ηρθαν.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

και κοτσοβολος αν εισαι αθηνα δωρεαν η συναρμολογηση για Broil,βασικα εγω εκανα 2 ωρες με εναν φιλο μονος μου δεν θα το κατορθωνα τοτε,σημερα πιστευω πως ναι

Δημοσ.

Η συναρμολόγηση της weber δεν είναι δύσκολη αλλά θες ένα 2ωρο. Σεπτέμβριο της είχε βγάλει ξανά ο Κωτσόβολος σε προσφορά στα 559 €. Κάνε υπομονή γιατί σίγουρα θα ξαναβγάλει.

Θα δεις και στις προηγούμενες σελίδες πρόταση για κουκούλα από Leroy με 12 € περίπου (τσέκαρε τις διαστάσεις - νομίζω είναι η Large). Επίσης για αρχή μπορείς να πάρεις από εκεί ένα συρμάτινο βουρτσάκι στρογγυλό για τις σχάρες που θα τις καθαρίζεις αφού κάνεις πυρόλυση ας πούμε αφήνοντας μετά το ψήσιμο φουλ τους καυστήρες για κανένα 10, για να τα καρβουνίσει όλα μέσα. Μετά λαδωματάκι από πάνω και είσαι έτοιμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι αρχίζετε και καταλαβαίνετε πότε και γιατί αξίζει μια ψησταριά και δεν θα επιλέγετε με κλειστά μάτια(και αυτιά). :D 

Δεν πήγαν τσάμπα τα ταρακουνήματα που σας κάνω συχνά πυκνά και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι την επόμενη ψησταριά σας θα ξέρετε μόνοι σας(και το κυριότερο ΓΙΑΤΙ) να την διαλέξετε. 😉 

 

Όσο για την κρούστα στις διάφορες καλές κοπές του μοσχαριού (2.5cm++ πάχος) θέλει δυνατή φωτιά από την αρχή και όχι ξεκίνημα από χαμηλά και μετά δυνάμωμα στο τέρμα. 

Αυτό αλλάzει σε όσους έχουν ειδικό searing καυστήρα ή πλαϊνό μάτι με υπέρυθρες όπως τις Napoleon για παράδειγμα, ή ακόμα και για όσους  χρησιμοποιούν καμινέτο στο τελείωμα(ναι γίνετε και αυτό).

 

Επεξ/σία από ChrisAce
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα έχει ψήσει κανένας μπούτια κοτοπουλο? Μου κάηκαν εμένα. Έβαλα τέρμα τους καυστήρες. Έχει κάνει κανένας φίλος? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skoudinio είπε

Παιδιά καλησπέρα έχει ψήσει κανένας μπούτια κοτοπουλο? Μου κάηκαν εμένα. Έβαλα τέρμα τους καυστήρες. Έχει κάνει κανένας φίλος? 

Εννοείς σου στέγνωσαν ή κυριολεκτικά σου κάηκαν γίνανε μαύρα;

Αν σου στέγνωσαν προφανώς τα άφησες μόνο πολύ ώρα να ψήνονται σε τέρμα καυστήρες(κακώς).

Αν σου κάηκαν κυριολεκτικά, μαύρα, κάρβουνο, τότε και τα άφησες πολύ ώρα να ψήνονται με τέρμα καυστήρες(κακώς) αλλά και σου άρπαξε φωτιά(είχαν και μαρινάδα να φανταστώ;) και σου καιγόντουσαν κάτω από το καπάκι και δεν το πήρες χαμπάρι που είναι και πιο επικίνδυνο αυτό.

Την επόμενη φορά μέτρια φωτιά και έχεις το νου σου για αναφλέξεις διαρκείας, ειδικά αν έχουν μαρινάδα πάνω τους. 

Είμαι σίγουρος την επόμενη φορά θα σου βγουν μια χαρά. 

Όσο μαθαίνεις την ψησταριά σου και τις θερμοκρασίες τις τόσο πιο επιτυχημένα ψησίματα θα κάνεις. 

  • Like 1
Δημοσ.

Μπιφτεκια μια πονεμένη ιστορία. Δικά μου δεν μου πετύχουν ποτέ. Βρήκα κάτι έτοιμα αλλα γραμμές δεν έβγαλα. Σαν γεύση ήτανε λουκούμι. Της γραμμές πως της πέτυχες? Ναι είχα μαρινάδα στα κοτοπουλα και έβγαζε φωτιές. Να πω την αλήθεια δεν ήμουν συγκεντρωμενος στο ψήσιμο. Θα ξανά δοκιμάσω να κάνω όμως

Δημοσ.

στο κοτόπουλο παίζουν κι άλλοι παράγοντες απ'οτι έχω καταλάβει και κυρίως η πόσο λιπαρό ειναι. ιδίως η πέτσα (που βέβαια μου αρέσει και δεν τη βγαζω ποτέ) είναι που προκαλεί τις περισσότερες αναφλέξεις.

και εξαρτάται και τι ψωνίζεις. πχ τα πίνδος ειναι πιο άπαχα (αν μπορώ να το πω ετσι) ενώ τα νιτσιάκος εξίσου νόστιμα αλλά περισσότερο λιπαρά με αποτέλεσμα να αρπάζουν ευκολότερα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skoudinio είπε

Μπιφτεκια μια πονεμένη ιστορία. Δικά μου δεν μου πετύχουν ποτέ. Βρήκα κάτι έτοιμα αλλα γραμμές δεν έβγαλα. Σαν γεύση ήτανε λουκούμι. Της γραμμές πως της πέτυχες? Ναι είχα μαρινάδα στα κοτοπουλα και έβγαζε φωτιές. Να πω την αλήθεια δεν ήμουν συγκεντρωμενος στο ψήσιμο. Θα ξανά δοκιμάσω να κάνω όμως

Είχα τους 2/3 καυστηρες τέρμα δυνατά και η θερμοκρασία της ψησταριας ήταν 230-250. Τα έβαλα πάνω από τη φωτιά και όταν άρχισαν να ξεκολλανε τα γύρισα 90 μοίρες στη ίδια πλευρά. Μετά τα γύρισα και από τη άλλη πλευρά, αλλά δεν ασχολήθηκα με γραμμές εκεί.

Δεν τα είχα λαδώσει γιατί βαριόμουν και κόλλησαν λίγο στην άκρη.

Το κοτόπουλο θέλει πιο χαμηλή φωτιά και πιο σιγά. Εκτός αν έχεις λεπτά κομμένο φιλέτο που γίνεται τσακ μπαμ

Δημοσ.

Υπενθύμιση σε όλους..Καθαρίζουμε πιο συχνά το ταψί από κάτω που πέφτουν τα λύπη.Σημερα μου πήρε φωτιά χστηκα πάνω μου..έκλεισα αμέσως την μπουκάλα(την έχω μισό μέτρο μακρυά απτην ψησταριά.)Εβγαλα τα κρέατα από πάνω..μετά από 1 λεπτό έσβησε.αλλα ήταν πολύ μεγάλη η φλόγα,είχε και αέρα.Αυτα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, panos_ace είπε

Παιδιά καλησπέρα,

εντάξει το thread δεν υπάρχει, έχω φτάσει στην 110 σελίδα και έχω καεί!!  Έψαχνα που έψαχνα να αγοράσω BBQ, τώρα είμαι έτοιμος!

Δεν έχω καμία επαφή με bbq υγραερίου - κυριολεκτικά ΑΣΧΕΤΟΣ-  αλλα το κάρβουνο στο μπαλκόνι ειναι απαγορευτικό, οπότε πάμε δυνατά!

Στην άρχη έψαχνα κάτι στα 250 € αλλά κατάλαβα ότι είναι προτιμότερο να πάω απευθείας σε πιο καλή/εγγυημένη λύση, οπότε θα κάνω την υπερβαση. Είμαι μεταξύ Broil King GEM 320, Weber Spirit II 310 και την Broil King Royal 320. 

Έχω σχεδόν καταλήξει στην Royal 320 για τα εξής: 4 ρόδες άρα πιο εύκολη μετακίνηση, μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος από την GEM 320 καθώς και μη εμαγιέ επισμάλτωση στα μαντεμια (την οποία επισμάλτωση δεν την θέλουμε, σωστά;) και πιο φθηνά αξεσουάρ απο τη Weber. 

Στο ουσιώδες που είναι το ψήσιμο, δεν νομίζω οτι υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των Royal και Spirit ΙΙ. Βέβαια αυτές είναι και ενα 200αρι πάνω απο την GEM320..

Γενικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και απόψεις σχετικά με τα μοντέλα, οπότε θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας.

Επίσης παρατηρώ ότι αυτή τη περίοδο δεν παίζουν καθόλου προσφορές, εμπειρικά θυμάστε ποτε πέφτουν οι τιμές; Να περιμένω αν είναι!

Τέλος, η συναρμολόγηση απο εμένα και η αρχική λειτουργία της (με συνδεσεις φιάλης κτλ) είναι κάτι που  με τρομάζει -λόγω μηδενικής εμπειρίας-  αλλά τα μαγαζιά που προσφέρουν συναρμολόγηση και επίδειξη έχουν τιμές ταβάνι...

παρακαλώ για τις προτάσεις σας!

Ευχαριστώ.

Έχω την Broil King Royal 340 (με το πλαϊνό μάτι). Κρίμα λεω είναι να μην το πάρεις να μπορείς να ρίξεις και μια τηγανιά πατάτες. Είμαι μπορώ να πώ πολύ ευχαριστημένος. Ο χώρος ψησίματος για μένα είναι αρκετός, δεν το λές και άπλα, θα ήθελα μία με 4 καυστήρες (αλλά την ίδια ποιότητα), αλλά άνετα ψήνεις για 4 άτομα. Με το που πας σε royal πας σε ημι-επαγγελματική κατηγορία BBQ, και με αρκετή εξάσκηση μπορείς να πετύχεις πολύ καλά αποτελέσματα.
Να ξέρεις ότι τον καπνό δεν τον γλιτώνεις εντελως...αν ψήσεις τίποτα αρνίσια παϊδάκια θα γίνει το έλα να δείς, μετά θα ψηθείς να βάλεις και wood chips αλλά ΟΚ δεν είναι κάρβουνο.

7 ώρες πριν, ChrisAce είπε

Όσο για την κρούστα στις διάφορες καλές κοπές του μοσχαριού (2.5cm++ πάχος) θέλει δυνατή φωτιά από την αρχή και όχι ξεκίνημα από χαμηλά και μετά δυνάμωμα στο τέρμα. 

Μακράν την καλύτερη κρούστα την έχω πετύχει με reverse searing. Καλό στέγνωμα η μπριζόλα. 1 καυστήρα στο εντελώς χαμηλό (~120 βαθμούς), μέχρι να πιάσει 48 βαθμούς η μπριζόλα (περίπου 40 λεπτά. Την βγάζω την τυλίγω με αλουμινόχαρτο, και την αφήνω έξω μέχρι να πιάσει θερμοκρασία η ψησταρια (270 βαθμούς). Μετά τις πετάω πάνω ούτε 5 λεπτά μέχρι να γίνουν medium και τέλος. Με αυτόν τον τρόπο προλαβαίνω και να την καπνίσω με ξύλα (που στο 8-10λεπτο δεν).

Anyway, και με τον κλασικό τρόπο μια χαρά γίνεται, αλλά το απόλυτο για μένα είναι το reverse searing.
 

Για τις γραμμές btw είναι απλό. Όταν ψήνετε σε ένα σημείο, πέφτει η θερμοκρασία της σχάρας σε εκείνο το σημείο. Όταν την γυρίσετε, πρέπει να την τοποθετήσετε αλλού. (Βοηθάει να είναι και μαντέμι).

Επεξ/σία από ZAKKWYLDE
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ZAKKWYLDE είπε

Έχω την Broil King Royal 340 (με το πλαϊνό μάτι). Κρίμα λεω είναι να μην το πάρεις να μπορείς να ρίξεις και μια τηγανιά πατάτες. Είμαι μπορώ να πώ πολύ ευχαριστημένος. Ο χώρος ψησίματος για μένα είναι αρκετός, δεν το λές και άπλα, θα ήθελα μία με 4 καυστήρες (αλλά την ίδια ποιότητα), αλλά άνετα ψήνεις για 4 άτομα. Με το που πας σε royal πας σε ημι-επαγγελματική κατηγορία BBQ, και με αρκετή εξάσκηση μπορείς να πετύχεις πολύ καλά αποτελέσματα.
Να ξέρεις ότι τον καπνό δεν τον γλιτώνεις εντελως...αν ψήσεις τίποτα αρνίσια παϊδάκια θα γίνει το έλα να δείς, μετά θα ψηθείς να βάλεις και wood chips αλλά ΟΚ δεν είναι κάρβουνο.

Μακράν την καλύτερη κρούστα την έχω πετύχει με reverse searing. Καλό στέγνωμα η μπριζόλα. 1 καυστήρα στο εντελώς χαμηλό (~120 βαθμούς), μέχρι να πιάσει 48 βαθμούς η μπριζόλα (περίπου 40 λεπτά. Την βγάζω την τυλίγω με αλουμινόχαρτο, και την αφήνω έξω μέχρι να πιάσει θερμοκρασία η ψησταρια (270 βαθμούς). Μετά τις πετάω πάνω ούτε 5 λεπτά μέχρι να γίνουν medium και τέλος. Με αυτόν τον τρόπο προλαβαίνω και να την καπνίσω με ξύλα (που στο 8-10λεπτο δεν).

Anyway, και με τον κλασικό τρόπο μια χαρά γίνεται, αλλά το απόλυτο για μένα είναι το reverse searing.
 

Για τις γραμμές btw είναι απλό. Όταν ψήνετε σε ένα σημείο, πέφτει η θερμοκρασία της σχάρας σε εκείνο το σημείο. Όταν την γυρίσετε, πρέπει να την τοποθετήσετε αλλού. (Βοηθάει να είναι και μαντέμι).

Καλα σε μεγαλα κομματια εννοειται reverse searing! Και προλαβαινεις να το καπνισεις οπως λες, και να βαλεις και αρωματα με λιωμενο βουτυρο με μυρωδικα, και το κυριοτερο γι αμενα ειναι οτι το ψησιμο εσωτερικα ειναι ομοιομορφο στον βαθμο που το επιθυμεις.

8 ώρες πριν, daPro είπε

Υπενθύμιση σε όλους..Καθαρίζουμε πιο συχνά το ταψί από κάτω που πέφτουν τα λύπη.Σημερα μου πήρε φωτιά χστηκα πάνω μου..έκλεισα αμέσως την μπουκάλα(την έχω μισό μέτρο μακρυά απτην ψησταριά.)Εβγαλα τα κρέατα από πάνω..μετά από 1 λεπτό έσβησε.αλλα ήταν πολύ μεγάλη η φλόγα,είχε και αέρα.Αυτα..

Σε ενα βιντεο της weber ελεγε αλλαγη το ταψακι σε καθε ψησιμο, αλλα ενταξει, θελουν να πουλησουν και ταψακια.

  • Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σε ενα βιντεο της weber ελεγε αλλαγη το ταψακι σε καθε ψησιμο, αλλα ενταξει, θελουν να πουλησουν και ταψακια.

Το ταψακι το ντύνω με 2-3 στρώσεις αλουμινοχαρτο και ανά κάποια ψησίματα απλά αλλάζω το αλουμινοχαρτο, το ταψακι από κάτω είναι ακόμα άθικτο . 

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...