sndev Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Παιδια οτι και να λετε σε κάποιον που παίρνει πρώτη ψησταριά και δεν το εχει δουλέψει στη πράξη δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει τι εννοείτε με το δεν εχει ιδια θερμοκρασία χανει θερμοκρασία μπάζει αερα δεν εχει καλο μαντέμι εχει ατσάλινες σχάρες. Η κοινή απάντηση είναι ε ψήνεις , το θέμα είναι το πως ψήνεις. κ με ματιζ πας Θεσσαλονίκη και με nissan και με mercentes. 3
Dilli Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα στην παρέα. Μετά από σκέψη και πολύ διάβασμα κατέληξα στο να φτάσω περίπου στα 450με 500 ευρώ για μια ψησταριά χωρίς πολλά φρουρού και αρώματα. Μπαλκόνι έχω μεγάλο αλλά υπάρχει ένα μεγάλος πάγκος Μαρμαρινός μήκους 1.50 όπου σκέφτομαι να τοποθετησω μια εκ των Lapoleon 285 η Weber Q2200. Για τις Weber λίγο πολύ είναι γνωστά τα πράγματα ειδικά για την Q2200. Η Napoleon στα χαρτιά δείχνει ποιοτικότερη...και 10-15% φτηνότερη. Υπάρχει κάποιος που να έχει δει στην πράξη την 285 travelQ;;; Σας ευχαριστώ...
sndev Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 θες να κάνεις μια πικανια ενα μεγαλο κομματι κρεατος για παρέα θα σε βολέψει? χαμος στο ισιομα θα γίνει απτα λιπη κ τα βουλώματα στους καυστηρες (νομιζω σε αυτες δεν εχει ανακλαστηρες) .. έχεις χώρο στο μπαλκονι δεν υπαρχει λογος να κάψεις κατά τη ταπεινή μου γνωμη τοσα χρηματα για κατι τοσο περιοριστικο. στα 555 παίζει η weber https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/195915-weber-spirit-ii-e310-gbs που ειναι μια χαρα αξιοπρεπέστατη οπως κ η campingaz στα 420 https://www.bbq-campingaz.gr/product/ψησταριά-3-series-classic-l/
zanskou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 20 ώρες πριν, Zer0cooL1 είπε Γεια σε ολους. Παρακολουθω οσο μπορω αυτο το ξεχειλωμενο θρεντ και εχω ορισμενες αποριες ως εντελως νεος στο χωρο του ψησιματος με υγραεριο... Κοιταω λοιπον για μια ψησταρια υγραεριου, αρχικα με μπατζετ εως 200 αλλα διαβαζοντας και καταλαβαινοντας περισσοτερα , σχεδον πειστηκα οτι δε φτανουν. Και λεω σχεδον γιατι οι περισσοτεροι προτεινετε Broil & Weber ,ισως ομως να εχετε εντρυφησει πολυ περισσοτερο απο τον μεσο οικογενειαρχη ψηστη που θα ψησει κατα μεσο ορο 1 το πολυ 2 φορες την εβδομαδα. Αρα σιγουρα η Mercedes ειναι καλυτερη και σε ποιοτητα υλικων και σε ανεση απ οτι ενα Scoda πχ, αλλα αν η καθημερινη του χρηση ειναι περιορισμενη, αξιζει κανεις να δωσει διπλασια χρηματα??? (1 ερωτημα) Απ την αλλη συνηθιζω να κοιταζω κριτικες χρηστων πριν αγορασω το οτιδηποτε. Στο σκρουτζ λοιπον τις περισσοτερες (και θετικοτατες κιολας) κριτικες τις εχουν οι Vanyward (Majesty S & 4207S ) και οχι οι επωνυμες Weber & Broil.... Μπορει καποιος να μου εξηγησει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ καποιος να παρει αυτες εναντι μιας εισαγωγικης Weber Η Broil King που θα δωσει και παραπανω χρηματα και με χειροτερα χαρ/κα ( μικροτεροι καυστηρες, μικροτερη πλακα κτλ...)??? Ειναι τοσο σημαντικα (θα τα καταλαβει ο ΜΕΣΟΣ χρηστης) η ποιοτητα των υλικων και η στιβαροτητα της κατασκευης, που υποτιθεται ΔΕΝ εχουν οι "μη επωνυμες" ??? Ποσο αραγε % (και σε αυτο το καταναλωτικο προιοιν) πληρωνουμε τη μαρκα και το καλυτερο promotion ??? Σιγουρα οταν πληρωνεις κατι επωνυμο "οφειλεις" να υπερασπιστεις την αγορα σου και να πεισεις τον εαυτο σου οτι ειναι το καλυτερο για τα χρηματα που διεθεσες....Ειναι ομως ετσι? Θα εκανες τη δουλεια σου και με κατι οχι τοσο επωνυμο και ακριβο...? Σκεψεις διασπαρτες κανω αφου ακομα δεν εχω καταληξει, αν και σχεδον παντα θελω να παιρνω vfm προιοντα (που συνηθως ΔΕΝ ειναι τα ακρως επωνυμα!) σου απανταω ως πρωην κάτοχος majesty-s και νυν κατοχος broik king. Όταν πήρα την Majesty ηταν η πρώτη που αγόραζα οπότε δεν ήξερα και πολλά. Το κέφι μου ηθελα να κάνω με λίγα χρήματα. Και σε γενικές γραμμές η συγκεκριμενη είναι ίσως η πιο vfm λυση από τις φασόν γιατί έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ, βολικό μέγεθος και το πλαϊνό μάτι που σε αυτά τα λεφτά πραγματικά τι άλλο να ζητήσεις. Στην πράξη δύο πράγματα είδα με την πάροδο του χρόνο τα οποία αν διαβάσεις προσεκτικά τα σχόλια διαφορων χρηστών στο σκρουτζ και αλλού θα τα δεις και εσύ. Πρώτον στο καθάρισμα ειναι απαράδεκτη. Έχει ένα τεράστιο ταψί και επειδή σαν κατασκευή είναι κάτω του μετρίου τα λίπη χύνονται έξω και γίνεται ένα χάλι μαύρο. Δευτερον, ο κάδος είναι τελείως ανοιχτός από κάτω και έτσι έχεις τεράστιες απώλειες θερμότητας. Χειμώνα κυριολεκτικά θα κάνεις ευχέλαιο για να τη διατηρήσεις στους 180-190 βαθμούς και με το που ανοίξεις το καπάκι η θερμοκρασία βουτάει. Αυτά είναι τα βασικά που δεν υπάρχουν στις επώνυμες και ακριβότερες. Η ΒΚ που έχω εγώ είναι ίσως από τις φτηνότερες σε σχέση με των υπολοίπων αλλά με την majesty δεν εχει την παραμικρή σχέση,. Πιάνει θερμοκρασίες εύκολα και κυρίως τις κρατάει (αφού ο κάδος είναι πρακτικά κλειστός) οπότε μπορείς να μαγειρέψεις σαν άνθρωπος ό,τι θέλεις κυριολεκτικά. Προσωπικά την κουζίνα πλέον στο σπίτι την ανάβουμε μόνο για κανένα μαγειρευτό της κατσαρόλας. Τέλος, κάτι ακόμη σημαντικό είναι η ομοιομορφία στην κατανομή της θερμοκρασίας των καυστήρων. Είναι απογοητευτικό να έχεις βάλει 4-5 μπριζόλες και οι αριστερά πάνω να είναι ακόμη ωμές την ώρα που κάτω δεξιά είναι έτοιμες. Αυτά και ελπιζω να σε βοήθησα 6
costas_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας Κύριοι, Τον προηγούμενο Ιούνιο, πήρα την αποφαση να προχωρήσω στην αγορά μιας Broil King GEM αλλά για κακή μου τύχη δεν υπήρχε απόθεμα. Επανέρχομαι σήμερα, αυτήν την φορά με αφορμή την καλή τιμή του Κοτσόβολου για μια Broil King Monarch για την οποία θα ήθελα τα σχόλιά σας και τις συμβουλές σας. Στο κατάστημα είδα και Weber αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι. Η ποιότητα της BK ξεχωρίζει. Παρακαλώ όσοι έχουν επειρία ας μου δώσουν τα φώτα τους Ευχαριστώ Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από costas_
Mpiftekis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Άλλη ερώτηση... Πήρε η σύζυγος κάτι λουκάνικα προβάτου, αυτά σε τι θερμοκρασία τα βγάζουμε; Ή το πάμε με το μάτι;
sndev Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 37 λεπτά πριν, costas_ είπε Γεια σας Κύριοι, Τον προηγούμενο Ιούνιο, πήρα την αποφαση να προχωρήσω στην αγορά μιας Broil King GEM αλλά για κακή μου τύχη δεν υπήρχε απόθεμα. Επανέρχομαι σήμερα, αυτήν την φορά με αφορμή την καλή τιμή του Κοτσόβολου για μια Broil King Monarch για την οποία θα ήθελα τα σχόλιά σας και τις συμβουλές σας. Στο κατάστημα είδα και Weber αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι. Η ποιότητα της BK ξεχωρίζει. Παρακαλώ όσοι έχουν επειρία ας μου δώσουν τα φώτα τους Ευχαριστώ πας monarch κ τελειωνεις, ειναι ανωτερη της gem και πιο ακριβη προφανώς. συνήθως σε εκπτωση παίζει 700 ε κ 750 αυτη με το ματι. 27 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Άλλη ερώτηση... Πήρε η σύζυγος κάτι λουκάνικα προβάτου, αυτά σε τι θερμοκρασία τα βγάζουμε; Ή το πάμε με το μάτι; ματι κ προσοχή στις αναφλέξεις! 1 1
Elderman_19730 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, costas_ said: Γεια σας Κύριοι, Τον προηγούμενο Ιούνιο, πήρα την αποφαση να προχωρήσω στην αγορά μιας Broil King GEM αλλά για κακή μου τύχη δεν υπήρχε απόθεμα. Επανέρχομαι σήμερα, αυτήν την φορά με αφορμή την καλή τιμή του Κοτσόβολου για μια Broil King Monarch για την οποία θα ήθελα τα σχόλιά σας και τις συμβουλές σας. Στο κατάστημα είδα και Weber αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι. Η ποιότητα της BK ξεχωρίζει. Παρακαλώ όσοι έχουν επειρία ας μου δώσουν τα φώτα τους Ευχαριστώ Επειδη λεμε τα ίδια και τα ίδια 100 φορες! οι Weber-Broil king ειναι ΚΑΛΕΣ. Προτιμώνται απο τις αγνωστες κινεζιαρικες επειδη α) πουλας μουρη β) εχουν ελαφροτατα καλυτερη κατασκευη (θα εξηγησω αργοτερα το ελαφροτατα) γ) λενε 10 χρονια εγγυηση αλλα στην πραξη ειναι 2 χρονια με περιορισμους. η BK δινει πχ 25 χρονια εγγυηση στο καπακι 10 στα Burner και 2 στα υπολοιπα. Η Weber (για μενα λιγο καλυτερη αλλα τοσο ελαφρα που δεν αξιζει να συζηταμε κυριως λογω Burner) επισης δινει 10 αλλα με εξαιρεσεις και στην πραξη στα 2 χρονια θα αλλαξεις Burner και στα 3 σχαρες μαντεμι που θα σκουριασει δ) επειδη βρισκεις ανταλλακτικα και αξεσουαρ περιεργα σε τυποποιημενες διαστασεις, αντι τις διαστασεις της καθε κινεζικης που ο καθενας βγαζει οτι του ερθει! Αλλος βαθος 42 αλλος 41 αλλος 44 και αλλος 45. Θα ηταν πολυ οικονομικοτερα να παρετε ανταλλακτικα απο amazon και να φτιαξετε-ενισχυσετε την δικη σας κινεζικη αλλα ελάχιστοι ξέρουν κατασκευαστικα να φτιάξουν σωστα τα flame tamers, τα venturi, και να ρυθμισουν τις βαλβιδες. Θα φτιαχνατε ψησταρια των 1200 με 3-4 κατοσταρικα. Απο την αλλη (σχετικα με τις ακριβες μαρκες) λογω φορου εξαγωγης (Τραμπ) απο Αμερικη στις weber-BK πληρώνεις 40% φορο και κερδος χονδρεμπορα. Γιαυτο ειναι τριδιπλη η τιμη. Αλλιως (βασει ποιοτητας) θα επρεπε να ειναι απλα 30-40% ακριβοτερη (παραμενουν καλυτερες αλλα οχι τοσο πια). Οι ψησταριες ειναι 2 ειδων. Ολα τα αλλα ειναι φουμαρα. Οι (Α) λαμαρινα εμαγε οποιασδηποτε μαρκας απο 200 ως 1200 ευρω. (προφανως με διαφορες και εκει εχει σημασια το "ελαφρες διαφορες ανωτερω") οπου στην παρξη το παχος λαμαρινας η επιστρωση και τα μαντεμια ειναι λιγο καλυτερα και οι (Β) με inox food grade 304 που ξεκινανε απο 2500 (ΒΚ regal-imperial) ανεβαινουν σε 4000-5000 (Weber Summit- Napoleon 665) και συνεχιζουν στα 10Κ (Lynx-Firemagic-Lion κλπ USA). Αυτες εχουν 1.5-2 χιλιοστα SS 304 εχουν διπλα μονωμένα τοιχώματα, εχουν 10ρες σχαρες και γενικως ειναι σουπερ πανακριβες λογω ΥΛΙΚΟΥ και οχι λογω μαρκας! Πηγαινετε σε οποιο επαγγελματια σουβλατζιδικο θελετε και παρατηρηστε πως ολοι εχουν inox και τα εχουν πληρωσει στο "Λεωνιδα" 4 χιλιαρα. Επειδη ειναι επαγγελματιες και θελουν να ψήνουν καθε μερα. Κανένας δεν εχει εμαγε ψησταρια σε σουβλατζιδικο! To inox 304 18/10 ειναι πολυ ακριβο σπορ, εχει αλλες συγκολησεις και αλλα εργαλεια κοπης. Όσοι λοιπον ΔΕΝ εχουν μια βαλιτσα λεφτα για πεταμα να πανε στο (Β) -δηλαδη οι περισσοτεροι απο εμας-, απλα πανε σε ενα καλο (Α) που ειναι καλύτερα να ειναι "μαρκα" (αντικειμενικα) αλλα οχι απαραιτητο, και πιο πολυ μετραει σε τι περιπτωση και σε τι εκπτωση το πηρες. Τωρα οσοι επιμενουν πχ οτι η δικια τους ειναι "καλύτερη" εχει να κανει απλως με την καβλα του καθενος να χαιρεται με αυτο που εχει. Αλλος χαιρεται που πηρε weber, αλλος χαιρεται που πηρε blackbull απο το Αιγαλεω. Μπράβο και στους δύο αλλα μη μας πρηζετε ποιανου ειναι καλύτερη. Η κουβέντα μοιαζει σαν την κουβέντα "ειναι καλύτερο το skoda ή το nissan" και ειναι ηλιθια κουβέντα! Καλα είναι και τα δύο θα κανεις αριστα τη δουλεια σου! Και δεν χρειαζεσαι παραπανω. Και κανενα δεν ειναι bugatti οποτε χέσε μας! οκ? ΟΛΕΣ ΨΗΝΟΥΝ και ΟΛΕΣ θα χαλασουν τα burner σε 3 ή 6 χρονια και ΟΛΕΣ θελουν σερβις και ΟΛΕΣ θα τρυπησουν πριν τη δεκαετια. Αλλα δεν σε νοιαζει γιατι ως τοτε θα εχει βγει αλλη τεχνολογια (αλλοτε λαβα αλλοτε flame tamers, τωρα κεραμικα κλπ και θα αλλαζες ετσι κι αλλιως). Αυτα απο ένα γέρο που εχει δώσει κι αν έχει δώσει φραγκα και ειχε BBQ οτι υπαρχει κατα καιρους. Μαθετε να ψήνετε και αφηστε ποια ψησταρια ειναι καλύτερη. Ναι εχουν διαφορες αλλα οχι απειρες. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ. Η weber πχ εχει καλυτερα μονωμενο καπακι με πιο μικρο ανοιγμα πισω να κραταει τον καπνο. ΙΣΧΥΕΙ. Ερωτηση τωρα! Ξέρεις να κανεις smoked brisket που ειναι τέχνη και ο ρυθμος εξόδου του καπνου μετραει καθως και η διατηρηση 120 Κελσιου σταθερα για δεκατετραωρο? γιατι αν δεν ξέρεις δεν θα σου κανει διαφορα αν ψήνεις μονο παϊδάκι και σουβλάκια του 20λεπτου στο μεσοδυνατο. Ομοιως, Η BK έχει ωραια μαντεμια σε σχεση με τη vanguard-blackbull. Αλλα θα τα πληρώσεις διπλη τιμη λογω φορου εισαγωγης. Ξέρεις να κανεις season το μαντεμι με λάδι? Ή θα το τριβεις με βουρτσες θα το γδαρεις και θα το πλενεις με fairy που θα μπει στους πορους και θα τρως χημικα? Γιατι αν δεν ξερεις παρε το φθηνο μαντεμι με 40 και οχι το ακριβο με 80 και πετα το! Στην τιμη του ενος στο αλλο παιρνεις 2! (επειδη και το BK θα σκουριασει και το ξέρω γιατι τα χρυσοπλήρωσα και εβριζα στην 4ετια). Υπάρχει βέβαια και το μαντεμι του leroy merlin μαρκα naterial με 19.99. Δεν εχει επιστρωση, ειναι αγριο σα γυαλοχαρτο, λεπτο και δεν κραταει θερμοκρασια, και μετα το πρωτο ψησιμο θα το πεταξεις γιατι θα νευριασεις! Υπαρχει και το le creuset με 350 ευρω με κεραμικο εμαγε που δεν θα κρακαρει-ξεφλουδισει ποτε και ολοι οι σεφ σε αυτο ορκιζονται .... αλλα αμα φιλε μου πιστευεις οτι μονο σε Le Creuset μπορεις να μαγειρεψεις και εχεις και 350 ευρα για πεταμα, δυο πραγματα συμβαινουν! Ειτε εισαι ο gordon ramsay και χαραμιζεσαι εδω μεσα στο insomnia, ή απλα εχεις καβαλησει καλαμι! Αυτα. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από Elderman_19730 2
ritualistic Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Elderman_19730 είπε Επειδη λεμε τα ίδια και τα ίδια 100 φορες! οι Weber-Broil king ειναι ΚΑΛΕΣ. Προτιμώνται απο τις αγνωστες κινεζιαρικες επειδη α) πουλας μουρη β) εχουν ελαφροτατα καλυτερη κατασκευη (θα εξηγησω αργοτερα το ελαφροτατα) γ) λενε 10 χρονια εγγυηση αλλα στην πραξη ειναι 2 χρονια με περιορισμους. η BK δινει πχ 25 χρονια εγγυηση στο καπακι 10 στα Burner και 2 στα υπολοιπα. Η Weber (για μενα λιγο καλυτερη αλλα τοσο ελαφρα που δεν αξιζει να συζηταμε κυριως λογω Burner) επισης δινει 10 αλλα με εξαιρεσεις και στην πραξη στα 2 χρονια θα αλλαξεις Burner και στα 3 σχαρες μαντεμι που θα σκουριασει δ) επειδη βρισκεις ανταλλακτικα και αξεσουαρ περιεργα σε τυποποιημενες διαστασεις, αντι τις διαστασεις της καθε κινεζικης που ο καθενας βγαζει οτι του ερθει! Αλλος βαθος 42 αλλος 41 αλλος 44 και αλλος 45. Θα ηταν πολυ οικονομικοτερα να παρετε ανταλλακτικα απο amazon και να φτιαξετε-ενισχυσετε την δικη σας κινεζικη αλλα ελάχιστοι ξέρουν κατασκευαστικα να φτιάξουν σωστα τα flame tamers, τα venturi, και να ρυθμισουν τις βαλβιδες. Θα φτιαχνατε ψησταρια των 1200 με 3-4 κατοσταρικα. Απο την αλλη (σχετικα με τις ακριβες μαρκες) λογω φορου εξαγωγης (Τραμπ) απο Αμερικη στις weber-BK πληρώνεις 40% φορο και κερδος χονδρεμπορα. Γιαυτο ειναι τριδιπλη η τιμη. Αλλιως (βασει ποιοτητας) θα επρεπε να ειναι απλα 30-40% ακριβοτερη (παραμενουν καλυτερες αλλα οχι τοσο πια). Οι ψησταριες ειναι 2 ειδων. Ολα τα αλλα ειναι φουμαρα. Οι (Α) λαμαρινα εμαγε οποιασδηποτε μαρκας απο 200 ως 1200 ευρω. (προφανως με διαφορες και εκει εχει σημασια το "ελαφρες διαφορες ανωτερω") οπου στην παρξη το παχος λαμαρινας η επιστρωση και τα μαντεμια ειναι λιγο καλυτερα και οι (Β) με inox food grade 304 που ξεκινανε απο 2500 (ΒΚ regal-imperial) ανεβαινουν σε 4000-5000 (Weber Summit- Napoleon 665) και συνεχιζουν στα 10Κ (Lynx-Firemagic-Lion κλπ USA). Αυτες εχουν 1.5-2 χιλιοστα SS 304 εχουν διπλα μονωμένα τοιχώματα, εχουν 10ρες σχαρες και γενικως ειναι σουπερ πανακριβες λογω ΥΛΙΚΟΥ και οχι λογω μαρκας! Πηγαινετε σε οποιο επαγγελματια σουβλατζιδικο θελετε και παρατηρηστε πως ολοι εχουν inox και τα εχουν πληρωσει στο "Λεωνιδα" 4 χιλιαρα. Επειδη ειναι επαγγελματιες και θελουν να ψήνουν καθε μερα. To inox 304 18/10 ειναι πολυ ακριβο σπορ, εχει αλλες συγκολησεις και αλλα εργαλεια κοπης. Όσοι λοιπον ΔΕΝ εχουν μια βαλιτσα λεφτα για πεταμα να πανε στο (Β) -δηλαδη οι περισσοτεροι απο εμας-, απλα πανε σε ενα καλο (Α) που ειναι καλύτερα να ειναι "μαρκα" (αντικειμενικα) αλλα οχι απαραιτητο, και πιο πολυ μετραει σε τι περιπτωση και σε τι εκπτωση το πηρες. Τωρα οσοι επιμενουν πχ οτι η δικια τους ειναι "καλύτερη" εχει να κανει απλως με την καβλα του καθενος να χαιρεται με αυτο που εχει. Αλλος χαιρεται που πηρε weber, αλλος χαιρεται που πηρε blackbull απο το Αιγαλεω. Μπράβο και στους δύο αλλα μη μας πρηζετε ποιανου ειναι καλύτερη. Η κουβέντα μοιαζει σαν την κουβέντα "ειναι καλύτερο το skoda ή το nissan" και ειναι ηλιθια κουβέντα! Καλα είναι και τα δύο θα κανεις αριστα τη δουλεια σου! Και δεν χρειαζεσαι παραπανω. Και κανενα δεν ειναι bugatti οποτε χέσε μας! οκ? ΟΛΕΣ ΨΗΝΟΥΝ και ΟΛΕΣ θα χαλασουν τα burner σε 3 ή 6 χρονια και ΟΛΕΣ θελουν σερβις και ΟΛΕΣ θα τρυπησουν πριν τη δεκαετια. Αλλα δεν σε νοιαζει γιατι ως τοτε θα εχει βγει αλλη τεχνολογια (αλλοτε λαβα αλλοτε flame tamers, τωρα κεραμικα κλπ και θα αλλαζες ετσι κι αλλιως). Αυτα απο ένα γέρο που εχει δώσει κι αν έχει δώσει φραγκα και ειχε BBQ οτι υπαρχει κατα καιρους. Μαθετε να ψήνετε και αφηστε ποια ψησταρια ειναι καλύτερη. Ναι εχουν διαφορες αλλα οχι απειρες. ενδιαφεροντα αυτα που γραφεις και φαινεσαι να εχεις γνωσεις που δεν εχω, αλλα αν καποιος παιρνει ψησταρια για να πουλησει μουρη το ΣΚ στους φιλους η για να λεει οτι εχει την καλυτερη ειναι προβλημα του (και μεγαλο μαλιστα) αλλα ναι υπαρχουν κ αυτοι αφου δινεις ομως το παραδειγμα με τα αυτοκινητα... θα διαφωνησουμε. αν η σκεψη σου ειναι οτι απλως μετακινεισαι μεσα σε ενα κουτι με 4 ροδες ναι ολα τα αμαξια το ιδιο ειναι. ομως η ενεργητικη/παθητικη ασφαλεια, η ανεση και η ποιοτητα ενος μερσεντες με ενα νισσαν οχι δεν ειναι ιδια. ενος dacia με ενα skoda παλι δεν ειναι ιδια αν θες να παμε σε λιγοτερο επωνυμες μαρκες. ετσι ακριβως καποιοι φιλοι εδω κανουν παραπονα για αναφλεξεις, αλλος για λιπη που σταζουν απο τον καδο, αλλος γιατι δεν κραταει θερμοκρασια, αλλος γιατι δεν εβρισκε ανταλλακτικα κτλ κτλ... δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου, εχει 275 σελιδες το νημα και θα διαβασεις πολλα αν κατσεις να ριξεις μια ματια και αν παμε στο θεμα του οτι αυτοι που παιρνουν επωνυμη θελουν και καλα να την υποστηριξουν, γιατι να μην το κανουν κ αυτοι με τις ανωνυμες ? και να πουν ρε σας πιασανε κοροιδα εμεις εδω με 100 ευρω εχουμε κινητα ηφαιστεια στα μπαλκονια μας. εν κατακλειδι, κουμαντο στην τσεπη κανενος δεν κανουμε, ποσοστα απο τη weber και την broil δυστυχως δεν παιρνουμε, μπορει και κοροιδα να ειμαστε να πεταξαμε τα λεφτα μας αλλα οχι δεν ειναι ολες οι ψησταριες δεν ειναι ιδιες. αλλα και να συμφωνησουμε καπου... με την λογικη nissan=skoda=dacia=ολες οι μαρκες εκτος bugatti ναι ολες οι ψησταριες ειναι ιδιες, ειναι κουτια που ψηνουν. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από ritualistic
Elderman_19730 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, ritualistic said: ενδιαφεροντα αυτα που γραφεις και φαινεσαι να εχεις γνωσεις που δεν εχω, αλλα αν καποιος παιρνει ψησταρια για να πουλησει μουρη το ΣΚ στους φιλους η για να λεει οτι εχει την καλυτερη ειναι προβλημα του (και μεγαλο μαλιστα) αλλα ναι υπαρχουν κ αυτοι αφου δινεις ομως το παραδειγμα με τα αυτοκινητα... θα διαφωνησουμε. αν η σκεψη σου ειναι οτι απλως μετακινεισαι μεσα σε ενα κουτι με 4 ροδες ναι ολα τα αμαξια το ιδιο ειναι. ομως η ενεργητικη/παθητικη ασφαλεια, η ανεση και η ποιοτητα ενος μερσεντες με ενα νισσαν οχι δεν ειναι ιδια. ενος dacia με ενα skoda παλι δεν ειναι ιδια αν θες να παμε σε λιγοτερο επωνυμες μαρκες. ετσι ακριβως καποιοι φιλοι εδω κανουν παραπονα για αναφλεξεις, αλλος για λιπη που σταζουν απο τον καδο, αλλος γιατι δεν κραταει θερμοκρασια, αλλος γιατι δεν εβρισκε ανταλλακτικα κτλ κτλ... δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου, εχει 275 σελιδες το νημα και θα διαβασεις πολλα αν κατσεις να ριξεις μια ματια και αν παμε στο θεμα του οτι αυτοι που παιρνουν επωνυμη θελουν και καλα να την υποστηριξουν, γιατι να μην το κανουν κ αυτοι με τις ανωνυμες ? και να πουν ρε σας πιασανε κοροιδα εμεις εδω με 100 ευρω εχουμε κινητα ηφαιστεια στα μπαλκονια μας. εν κατακλειδι, κουμαντο στην τσεπη κανενος δεν κανουμε, ποσοστα απο τη weber και την broil δυστυχως δεν παιρνουμε, μπορει και κοροιδα να ειμαστε αλλα οχι δεν ειναι ολες οι ψησταριες δεν ειναι ιδιες. αλλα και να συμφωνησουμε καπου... με την λογικη nissan=skoda=dacia=ολες οι μαρκες εκτος bugatti ναι ολες οι ψησταριες ειναι ιδιες, ειναι κουτια που ψηνουν. φιλε μου πρωτος ειπα πως weber -broil king ειναι καλες! Για ολους τους λογους που προανεφερες! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ. Απλα λεω πως στο ψησιμο ειναι 70% το κρεας και η τεχνη. Λεω επισης πως στο υπολοιπο 30% (ας δωσουμε ποιοτικα νουμερα περιπου) η χαλια κινεζικη ειναι ποιοτητας 10 και οι weber-Bk ποιοτητας 15. Αν τις βελτιωσεις με extra και κεραμικα και ρυθμισεις τις πας στο 20. Και αν παρεις τις πανακριβες τις πας στο 25! και αν βαλεις και Infrared και cast stainless burner των 350 ευρω το ενα, και cast staineless σχαρες σαν τις BK imperial και φτιαξεις ομοιόμορφη τη ροη θερμοτητας με ρυθμισεις, τοτε τις πας στo 30! E! Σιγα τα αβγα. Το κρεας και η τεχνη συνεχιζουν να ειναι ο πιο καθοριστικος παραγοντας! Αυτο ειπα μονο. Θα συμφωνησω ομως στο εξης. Στα 500 εχει να παρεις πατατες (πχ νατεριαλ leroy merlin, μετριες campingaz, αριστες value for money Κινεζικες και αριστες Weber E310 σε προσφορα). Πραγματι επι ιδιου ποσου υπαρχουν διαφορες! Αλλα δεν ειναι ΧΑΟΤΙΚΕΣ. αυτο λεω Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από Elderman_19730 1
zanskou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) σορρυ ακυρο :) Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από zanskou
costas_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρε παιδιά έλεος. Εγώ, αποφάσισα με την γυναίκα μου να αγοράσουμε μια καλή Ψ.Υγραερίου για χρήση από εμάς και μόνο. Ούτε για μούρη σε φίλους, ούτε έχουμε αποθημένα να εξαργυρώσουμε, ούτε μας τρέχουν τα χρήματά μας από τις τσέπες. Δεν κοιτώ τι χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες, ούτε με ενδιαφέρουν τα μοντέλα > €1000 αλλά δεν θέλω και τις κινέζικες. Μια απλή συμβουλή παρακαλώ θα ήθελα: Να αγοράσω την ΒΚ Monarch με €725 από τον Κτσόβολο ? Εαν θα την αποσβέσω είναι δικό μου θέμα. Αλλά μήπως πρέπει να δω πχ. κάποιο ανταγωνηστικό μοντέλο? Μήπως κάνω κάποια λάθος κίνηση? Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από costas_
Elderman_19730 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Just now, costas_ said: Βρε παιδιά έλεος. Εγώ, αποφάσισα με την γυναίκα μου να αγοράσουμε μια καλή Ψ.Υγραερίου για χρήση από εμάς και μόνο. Ούτε για μούρη σε φίλους, ούτε έχουμε αποθημένα να εξαργυρώσουμε, ούτε μας τρέχουν τα χρήματά μας από τις τσέπες. Δεν κοιτώ τι χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες, ούτε με ενδιαφέρουν τα μοντέλα > €1000 αλλά δεν θέλω και τις κινέζικες. Μια απλή συμβουλή παρακαλώ θα ήθελα: Να αγοράσω την ΒΚ Monarch με €725 από τον Κτσόβολο ? Εαν θα την αποσβέσω είναι δικό μου θέμα. Αλλά μήπως πρέπει να πχ. κάποιο ανταγωνηστικό μοντέλο? Ευχαριστώ πολύ Καλη αλλα καλη και η weber! Εγω ειλικρινα τις θεωρω ισοπαλες αλλα θα επαιρνα weber για αλλο λογο. Υπαρχουν απο amazon ανταλλακτικα στο 1/3 της τιμης ενω στην BK δεν θα βρεις και θα παρεις αναγκαστικα τα "αυθεντικα" πληρωνοντας στον εισαγωγεα κερατιατικα. αυτο μονο. Επισης σημερα στην "κριση" οι BBQάδες πεινανε. Αν πας και πεις δινω τοσα μαυρα για να παρω την εκθεσιακη μπορει να την παρεις πιο καλα απο οτι στον κοτσώβολο. Τελος ο κοτσωβολος φερνει την 340 στα 725 ευρω ενω οι bbqαδες thn 390 στα 850 ευρω. Δεν νομιζω πως αν καταληξεις σε BK πως δεν αξιζει να παρεις την πιο μεγαλη που εχει και τη σουβλα και το extra burner. Μηπως ομως σε αυτα τα λεφτα (και σε λιγοτερα) να παρεις τη weber?
costas_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ποιο είναι το αντίστοιχο μοντέλο της BK Monarch σε Weber ? Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από costas_
Elderman_19730 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Για να καταλαβετε ολοι πόσο μας κλεβουν στην Ελλάδα οι χονδρέμποροι, σας προτεινω να παρετε το αμαξι και να πατε μια Γερμανια μολις φυγει ο κορωνοϊος. αξιζει να πατε να φορτωσετε και να γυρισετε. Ενα παραδειγμα θα δωσω μονο και δειτε τιμη, διαστασεις, υλικο, βαγονετο συρταρια, υλικο σχαρων, αξεσουαρ, υλικο καδου, kw burner και τι δινει ο Mayer εξω απο το μοναχο (ξερω το εργοστασιο απο οπου εισαγει στο Hong Kong και ξέρω μεσω συνεργατη και τον ιδιο) και σε τι τιμη, !!!! Και οχι δεν στελνει λογω γερμανικης νομοθεσιας. Που να χτυπιεσαι! Μονο πας και φορτωνεις ή αγγαρευεις φιλο στη Γερμανια να την παραλαβει και να στην στειλει. Μονο δειτε και ξαναμιλαμε για το ποσο μας κλεβουν (αλλα διαβαστε μια μια τις προδιαγραφες). Και μην ακουσω χαζομαρες! Την εχει ο κουμπαρος μου και ΠΕΤΑΕΙ https://www.grill-more.de/gasgrill-backburner-30100141 ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΣΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ? (παρακαλω να συγκριθει με ομοιες σε διαστασεις και υλικο οπως πχ BK Imperial + Weber Summit = 5πλη τιμη! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα