tsiro7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Στις 16/10/2020 στις 1:20 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε Ακόμα και στην camping gas που θεωρείται κατά κάποιον τρόπο μια σκάλα κάτω από τις ακριβές ου γράφουμε, ένα παιδί έψαχνε σχάρα γιατί τη χάλασε με τρίψιμο και δεν έβρισκε πουθενά. Μια απλή σχάρα, όχι κανένα εξάρτημα περίεργο. Και ένας άλλος από εδώ πάλι, πήρε τη Weber και είχε μια γρατζουνιά η σχάρα και του έστειλαν καινούρια και τις κράτησε και τις δύο. Που η γρατζουνιά στο μαντεμι δεν είναι πρόβλημα καν. Για του λόγου το αληθές παραθέτω και φώτο. Τους έστειλα απλά μια φωτογραφία με την γρατζουνιά και μου έστειλαν πακέτο ολόκληρη τη σχάρα την οποία κιόλας κατασκευάζει η Lodge. 4
sndev Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Ελα ρε δε το γνωριζα οτι τις σχαρες της weber της κάνει η lodge
ηνίοχος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ! Ποια είναι η γνώμη σας για κάτι τέτοιο ; Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2020 από ηνίοχος
panos_ace Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, πρώτο ψήσιμο σήμερα με τη νέα μου Spirit II E310!! Όλα πήγανε καλά , απόλυτα ευχαριστημένος!! Μόνο λιγες αναφλεξεις στο λουκάνικο αλλά κανένα θέμα! Μετά το ψήσιμο έκανα πυρόλυση για 10 λεπτά στο τέρμα, βουρτσισα τις σχάρες και όταν κρυωσανε τις πέρασα με ηλιέλαιο. Μετά προσπάθησα να πάρω το περισσευαμενο ηλιέλαιο με ένα χαρτί κουζίνας αλλά είδα σα να "λασπωνει" το μαντέμι σε κάποια σημεία. Έκανα κάτι λαθος? Τι κάνετε μετά το ψήσιμο για καθάρισμα εσείς?
Elderman_19730 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) On 16/10/2020 at 20:32, Xorxhs! said: Δε χρειαζεται να πας να την παρεις εσυ... Λες να τη στειλουν σε γερμανική διεύθυνση εδώ, και με 100 ευρώ στη στελνουν Ελλαδα. https://eshopwedrop.gr/ μακαρι να επαιζε φιλε μου. Δεν παιζει για παλετες των 120 κιλων μονο πακετα εως 40 κιλα (διαβασε τα μικρα γραμματα των διαφορων ομοιων υπηρεσιων) και επισης δεν παραδιδει ο ιδιος ο Mayer σε κεντρα διανομης μονο σε σπιτια. Εχει να κανει με τη μ@λ@κια ενος συγκεκριμενου Γερμανικου νόμου που δεν τους δινει αδεια εξαγωγης και αδεια χονδρεμποριας που ειναι αλλο καθεστως. Ειναι κοπανοι και τυπολατρες οι Γερμανοι. Οι Αγγλοι πχ ειναι 100 φορες πιο ανοιχτομυαλοι. Το έψαξα με συνεργατη φιλο και με εκτελωνιστη. Δεν εγραψα τυχαια "πηγαινε και φορτωσε την". Σε PC θα επαιζε. Σε bbq κτηνος 100 κιλα+ και ακομη χειροτερα χωρις αδεια εξαγωγης ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ. Ψαγμενο απο 100 μεριες Τεσπα, ασχετο ποστ αυτο με τα υπολοιπα, απλα ηθελα να δειξω τι αλλο υπαρχει και μας κοροϊδευουν οι χονδρεμποροι των 2-3 γνωστων εταιρειων αμερικης. Ναι ειναι καλες, αλλα ειναι και που εχουν καταπληκτικο μαρκετινγκ και καναλια διανομης που οι αλλοι δεν εχουν. Αυτο μονο 9 hours ago, panos_ace said: Καλησπέρα παιδιά, πρώτο ψήσιμο σήμερα με τη νέα μου Spirit II E310!! Όλα πήγανε καλά , απόλυτα ευχαριστημένος!! Μόνο λιγες αναφλεξεις στο λουκάνικο αλλά κανένα θέμα! Μετά το ψήσιμο έκανα πυρόλυση για 10 λεπτά στο τέρμα, βουρτσισα τις σχάρες και όταν κρυωσανε τις πέρασα με ηλιέλαιο. Μετά προσπάθησα να πάρω το περισσευαμενο ηλιέλαιο με ένα χαρτί κουζίνας αλλά είδα σα να "λασπωνει" το μαντέμι σε κάποια σημεία. Έκανα κάτι λαθος? Τι κάνετε μετά το ψήσιμο για καθάρισμα εσείς? Αριστα! θες σκουπισμα με χαρτι κουζινας και μετα φουρνο στους 50 βαθμους για να γινει seasoning. Και βεβαια πριν θες καθαρισμα χωρις χημικα-σαπουνια (μπαινουν στους πορους) και χωρις εντονο τριψιμο με συρμα (προτιμας τριψιμο με χροντρο αλατι). Αριστα. Πολυ καλα τα εκανες. Ετσι συντηρειται το μαντεμι 10 hours ago, ηνίοχος said: Καλησπέρα ! Ποια είναι η γνώμη σας για κάτι τέτοιο ; Θα σου απαντήσω πιο πολυ για να πουμε μερικα "τεχνικα" πραγματα να τα δουν και οι αλλοι. Οσο "μαθαινεις" θα βλεπεις διαφορες στα bbq. Αυτο που εβαλες λοιπον (πρωτη φορα το βλεπω) και αν δεν το δω απο κοντα δεν μπορω να ξερω, εχει τα κατωθι χαραστηριστικα (μονο απο το βιντεο που ξαναλεω δεν ειναι ενδειξη αν δεν το δεις και αν δεν το δουλεψεις) ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ απο το βιντεο: 1) inox (ΚΑΛΟ) αλλα δεν ξερουμε ποιοτητα (200αρι, 430, 304, 316 κλπ φερρομαγνητικο ή οχι, foodgrade ή οχι) και δεν ξερουμε παχος 2) ειναι "νερου" που την εχουν πολλά Ελληνικα σουβλατζιδικα (γιαυτο λεει vapor"). Αλλη λογικη - μεγαλη ωρα να εξηγω, αλλα ψαξε youtube 3) μονό αντι διπλο τοιχωμα στο καπακι αρα δεν κραταει ζεστη στα low n slow. 4) μονο 2 burner θα κουραστεις να πετυχεις ισοκατανομη θερμοτητας 5) κανενα "ερασιτεχνικο" αξεσουαρ (σουβλες υποδοχες, μαντεμια, κλπ που γουσταρουμε 6) πολλα flame tamer χωρις εγκοπες και τρυπες. αγνωστο πως θα δουλεψουν και πως θα ρυθμιστει αν δεν τη δουλεψεις. Μπορει καταπλητκικη μπορει και χαλια. ΑΥΤΑ Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2020 από Elderman_19730
ηνίοχος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Ευχαριστώ για την απάντηση Elderman , απ' όσο είδα είναι καινούργια (ελληνική) πρόταση και για αυτό δεν ξέρουμε πολλά , τα ερωτήματα που έθεσες όμως είναι εύστοχα και θα μπορούσε κανείς να πάρει απαντήσεις βλέποντας την από κοντά ή από τηλεφώνου 1
tsiro7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους, έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει pulled pork στο bbq? Με έμμεσο ψήσιμο μέσα σε γάστρα θα έχει επιτυχία λέτε? Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2020 από tsiro7
Elderman_19730 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 8 hours ago, tsiro7 said: Καλημέρα σε όλους, έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει pulled pork στο bbq? Με έμμεσο ψήσιμο μέσα σε γάστρα θα έχει επιτυχία λέτε? ή εμμεσο ψήσιμο ή γαστρα. Ενα απο τα δυο. δεν θες και τα δυο. δεν θα ψηθει ποτε! σκοπος ειναι να πας αργα (ειτε με εμμεσο-αποσταση ειτε με προστασια απο γαστρα) Θες ενα ταψακι με νερο απο κατω απο τη σχαρα στους 10 ποντους (αναμεσα στις σχαρες και στα burner) για να μη στεγνωσει και να μαζευει τα σταξιματα. Εγω θα εβαζα και ενα αλουμινοχαρτο τρυπητο η κουτι μεταλλικο με πριονιδια στο πλαι για smoking γευση (δες youtube χιλιαδες παραδειγματα) 2 1
@pnea1973 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν σήμερα δοκίμασα tri tip devesa απο τα Mart. (Βάρος πείπου στο κιλό) Το καθάρισα απο το πολύ λίπος, το άλειψα με λάδι, εβαλα διάφορα μπαχαρικά (τα οποία μερικά είναι απο τα Ikea και τα έχει στο κατάστημα της με τα προϊόντα ) και το έβαλα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Μετά στην ψησταριά (Jamestown κάρβουνο που πήρα απο τα Praktiker όταν την είχε προσφορά στα 90€, αφού ρώτησα εδώ και ένα μέλος (το οποίο δυστυχώς δεν θυμάμαι το nick του αλλά τον υπεευχαριστώ που μου είπε να την πάρω με κλειστά ματια)), με άμεσο ψήσιμο περίπου 4 λεπτά απο κάθε πλευρά και μετά με έμμεσο (αφού είχα προσθέσει και ξύλα για κάπνισμα) μέχρι να φτάσει στους 53C. Το άφησα να ξεκουραστεί, και έφτασε στους 55C. Το αποτέλεσμα άψογο!!!!!!! Απ΄όλες τις απόψεις!! Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από @pnea1973 14
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε Λοιπόν σήμερα δοκίμασα trip tip devesa απο τα Mart. (Βάρος πείπου στο κιλό) Το καθάρισα απο το πολύ λίπος, το άλειψα με λάδι, εβαλα διάφορα μπαχαρικά (τα οποία μερικά είναι απο τα Ikea και τα έχει στο κατάστημα της με τα προϊόντα ) και το έβαλα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Μετά στην ψησταριά (Jamestown κάρβουνο που πήρα απο τα Praktiker όταν την είχε προσφορά στα 90€, αφού ρώτησα εδώ και ένα μέλος (το οποίο δυστυχώς δεν θυμάμαι το nick του αλλά τον υπεευχαριστώ που μου είπε να την πάρω με κλειστά ματια)), με άμεσο ψήσιμο περίπου 4 λεπτά απο κάθε πλευρά και μετά με έμμεσο (αφού είχα προσθέσει και ξύλα για κάπνισμα) μέχρι να φτάσει στους 53C. Το άφησα να ξεκουραστεί, και έφτασε στους 55C. Το αποτέλεσμα άψογο!!!!!!! Απ΄όλες τις απόψεις!! Η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι θα ήταν προτιμότερο να ξεκινούσες indirect smoking για να έχει περισσότερο χρόνο να τραβήξει καπνό και μετά να το τελείωνες direct! 2
@pnea1973 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το σκέφτηκα απλά ...πεινούσαμε...και είπα να μην κάνω κάτι που δεν το έχω ξανακάνει... Πάντως στην ώρα που έκανε να φτάσει την εσωτερική θερμοκρασία, το κάπνισμα ήταν όσο έπρεπε.. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω όπως λές... Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2020 από @pnea1973
zanskou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 επειδή αναφέρθηκε κάπου προηγούμενως, τι γάστρα χρησιμοποιείτε για ασφάλεια ; 1-2 φορές (επειδή η δική μου ειναι μονο για φούρνο) έχω βάλει πυρέξ, αλλά εκ των υστέρων μάλλον δεν ειναι και η πιο safe επιλογή
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2020 12 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Το σκέφτηκα απλά ...πεινούσαμε...και είπα να μην κάνω κάτι που δεν το έχω ξανακάνει... Πάντως στην ώρα που έκανε να φτάσει την εσωτερική θερμοκρασία, το κάπνισμα ήταν όσο έπρεπε.. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω όπως λές... Ναι θέλει πιο πολύ χρόνο έτσι, αλλά για τα δικά μου γούστα είναι καλύτερο έτσι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα