Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Πήγαινε για πορκέτα.

 

Μπορείς είτε να την φτιάξεις μόνος σου είτε να την πάρεις έτοιμη από τον χασάπη σου κι εσύ απλά να την ψήσεις.

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση...θελει σουβλα και δεν εχω δυστυχως(αν και πρεπει να ψαξω για outdooechef 425)

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Θέλω να κανω την Πρωτοχρονιά χοιρινό καρέ στην ψησταριά, με low and slow μέθοδο. Υπάρχει κάποιος που το εχει κανει? κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. 

Επίσης για την εσωτερική θερμοκρασία βλέπω σε βίντεο και λένε 62°c, όντως? γιατί για το χοιρινό εχω διαβασει οτι το παμε μεχρι 72°c. ποιο είναι το σωστό τλκ,? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση...θελει σουβλα και δεν εχω δυστυχως(αν και πρεπει να ψαξω για outdooechef 425)

Γίνεται και χωρίς σούβλα...

 

2 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

Θέλω να κανω την Πρωτοχρονιά χοιρινό καρέ στην ψησταριά, με low and slow μέθοδο. Υπάρχει κάποιος που το εχει κανει? κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. 

Επίσης για την εσωτερική θερμοκρασία βλέπω σε βίντεο και λένε 62°c, όντως? γιατί για το χοιρινό εχω διαβασει οτι το παμε μεχρι 72°c. ποιο είναι το σωστό τλκ,? 

Για τις θερμοκρασίες, δες το παρακάτω

https://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-answers/food-safety-fact-sheets/safe-food-handling/safe-minimum-internal-temperature-chart/ct_index

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

Θέλω να κανω την Πρωτοχρονιά χοιρινό καρέ στην ψησταριά, με low and slow μέθοδο. Υπάρχει κάποιος που το εχει κανει? κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. 

Επίσης για την εσωτερική θερμοκρασία βλέπω σε βίντεο και λένε 62°c, όντως? γιατί για το χοιρινό εχω διαβασει οτι το παμε μεχρι 72°c. ποιο είναι το σωστό τλκ,? 

το safe ειναι στο φρέσκο κομμάτι χοιρινού 63+, 

σε κιμά 72 +

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τιμή είναι σκότωμα! Η γεύση είναι λίιιιγο κατώτερη από αργεντίνικες ή αμερικάνικες αλλά για τόσο χαμηλή τιμή δεν με νοιάζει καθόλου!!

Καλά ψησίματα και θέλουμε φωτογραφίες! Σούβλα ή σχάρα;

Επεξ/σία από gdeli
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gdeli είπε

Η τιμή είναι σκότωμα! Η γεύση είναι λίιιιγο κατώτερη από αργεντίνικες ή αμερικάνικες αλλά για τόσο χαμηλή τιμή δεν με νοιάζει καθόλου!!

Καλά ψησίματα και θέλουμε φωτογραφίες! Σούβλα ή σχάρα;

Δεν την έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη μάρκα, αλλά η τιμή ήταν φοβερή για να την προσπεράσω. 

Κόψιμο σε μπριζόλες χοντρές με τη φορά των ινών και μετά reverse searing μέχρι 115F και μετά direct searing μέχρι 130F. 

  • Like 2
Δημοσ.

Αυτό το κόψιμο με την φορά των ινών το έχω δει και σε παλαιότερα ποστς, το κοίταξα λίγο και είδα ότι αρκετοί την κόβουν έτσι. Είχα δει πριν χρόνια ένα βίντεο του Marcos Bassi που έλεγε μεταξύ άλλων ότι το σωστό κόψιμο είναι χοντρές μπριζόλες κάθετα όμως στις ίνες. Περίπου 4-5 βγαίνουν ανά πικάνια. Και το ψήσιμο ήταν εντελώς τυφλοσούρτης, πάνω σε δυνατή φωτιά τις αφήνεις μέχρι να δεις την πρώτη κόκκινη σταγόνα να σχηματίζεται στο πάνω μέρος της μπριζόλας. Τότε γυρίζεις και μετά από 3-4 λεπτά την βγάζεις. Τις ψήνω έτσι πάντα με επιτυχία και δεν τολμάω να αλλάξω τρόπο γιατί δεν είναι και φθηνό κρέας να κάνω πειραματισμούς😀. Θέλω να δοκιμάσω και το κλασικό μισοφέγγαρο στη σούβλα, πού θα μου πάει, θα το κάνω κάποια στιγμή.

Καλά ψησίματα και καλοφάγωτες!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τριτη προσπαθεια.Αλλου τυπου ζυμης ,bari style (λιγοτερη υγρασια,μικροτερες μπαλες,ανοιγμα με πλαστη ωστε να μην μεινει καθολου αερας στην ζυμη).Προσωπικα απ τις πιο νοστιμες συνταγες που εχω δοκιμασει.Η διαφορα με τον οικιακο φουρνο ειναι οτι στο οοni η ζυμη εγινε τραγανη απ εξω κ μεσα  εμεινε μαλακη,στον φουρνο θα ειχε καταληξει σαν φυλλο πιτας με αψητο πατο.

M1PK9kHI.jpgNe4rxeWA.jpgqLvZWQHs.jpgXQVvyicU.jpgDkG-Tac.jpg

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, gdeli είπε

Αυτό το κόψιμο με την φορά των ινών το έχω δει και σε παλαιότερα ποστς, το κοίταξα λίγο και είδα ότι αρκετοί την κόβουν έτσι. Είχα δει πριν χρόνια ένα βίντεο του Marcos Bassi που έλεγε μεταξύ άλλων ότι το σωστό κόψιμο είναι χοντρές μπριζόλες κάθετα όμως στις ίνες. Περίπου 4-5 βγαίνουν ανά πικάνια. Και το ψήσιμο ήταν εντελώς τυφλοσούρτης, πάνω σε δυνατή φωτιά τις αφήνεις μέχρι να δεις την πρώτη κόκκινη σταγόνα να σχηματίζεται στο πάνω μέρος της μπριζόλας. Τότε γυρίζεις και μετά από 3-4 λεπτά την βγάζεις. Τις ψήνω έτσι πάντα με επιτυχία και δεν τολμάω να αλλάξω τρόπο γιατί δεν είναι και φθηνό κρέας να κάνω πειραματισμούς😀. Θέλω να δοκιμάσω και το κλασικό μισοφέγγαρο στη σούβλα, πού θα μου πάει, θα το κάνω κάποια στιγμή.

Καλά ψησίματα και καλοφάγωτες!!

Και γω τις κάνω πάντα έτσι όπως σου έγραψα χαχα!

Σχετικά με το κόψιμο είχα δει βίντεο του Guga που είναι και βραζιλιάνος και εξηγούσε το κόψιμο. Όταν είναι για σούβλα κόβεις κάθετα στις ίνες. Όταν είναι για μπριζόλες κόβεις παράλληλα με τις ίνες. Η διαφορά έχει να κάνει με το τελικό κόψιμο της μπουκιας στο πιάτο σου. Στις μπριζόλες δλδ η τελική μπουκιά που θα κόψεις θα έχει πολύ μικρές ίνες. Το ίδιο και όταν το έχεις κάνει στη σούβλα. Σημασία έχει το τελευταίο κόψιμο.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/12/2020 στις 11:00 ΜΜ, @pnea1973 είπε

Εγώ διάλεξα την napoleon. Αλλά Δευτέρα θα μου την στείλουν οπότε μόλις παραλάβω θα σου πω ότι θέλεις. 

Καλησπέρα, παρέλαβες Δευτέρα τελικά?

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα παρέλαβα και μόλις τελείωσα το στήσιμο της Rogue 365.

1η μου υγραερίου. 

Θα σας πώ τις εντυπώσεις απο την συναρμολόγηση.

Γενικά είναι πάρα πολύ εύκολή. Εχει τα πάντα που χρειάζεσαι, μέχρι και για τις βίδες κατσαβιδάκι.

Η ποιότητα και η συναρμογή είναι άψογη, και δεν με δυσκόλεψε πουθενά.

Οι σχάρες είναι ωραίες που είναι κυματιστές. Εχει θέση για την μπουκάλα εσωτερικά.

Αυριο θα κάνω το 1ο κάψιμο και το 1ο ψήσιμο. Θα δοκιμάσω κάτι απλό για να την μάθω.

Το μόνο "αρνητικό" είναι οτι όπως σχεδόν τα πάντα είναι made in China.

 

20201223_162721.jpg

20201223_162651.jpg

20201223_162632.jpg

20201223_162611.jpg

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 7
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Νομίζω και οι Weber made in China είναι τα τελευταία χρόνια. Γενικά τα πάντα...

Εκτός από broil king. 
Made in Canada!!!

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...