arxontas2323 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Πήγαινε για πορκέτα. Μπορείς είτε να την φτιάξεις μόνος σου είτε να την πάρεις έτοιμη από τον χασάπη σου κι εσύ απλά να την ψήσεις. σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση...θελει σουβλα και δεν εχω δυστυχως(αν και πρεπει να ψαξω για outdooechef 425)
Rabbit30 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Θέλω να κανω την Πρωτοχρονιά χοιρινό καρέ στην ψησταριά, με low and slow μέθοδο. Υπάρχει κάποιος που το εχει κανει? κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Επίσης για την εσωτερική θερμοκρασία βλέπω σε βίντεο και λένε 62°c, όντως? γιατί για το χοιρινό εχω διαβασει οτι το παμε μεχρι 72°c. ποιο είναι το σωστό τλκ,?
ilpapacha Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση...θελει σουβλα και δεν εχω δυστυχως(αν και πρεπει να ψαξω για outdooechef 425) Γίνεται και χωρίς σούβλα... 2 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε Θέλω να κανω την Πρωτοχρονιά χοιρινό καρέ στην ψησταριά, με low and slow μέθοδο. Υπάρχει κάποιος που το εχει κανει? κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Επίσης για την εσωτερική θερμοκρασία βλέπω σε βίντεο και λένε 62°c, όντως? γιατί για το χοιρινό εχω διαβασει οτι το παμε μεχρι 72°c. ποιο είναι το σωστό τλκ,? Για τις θερμοκρασίες, δες το παρακάτω https://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-answers/food-safety-fact-sheets/safe-food-handling/safe-minimum-internal-temperature-chart/ct_index 1 1
Rabbit30 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Γίνεται και χωρίς σούβλα... Για τις θερμοκρασίες, δες το παρακάτω https://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-answers/food-safety-fact-sheets/safe-food-handling/safe-minimum-internal-temperature-chart/ct_index Ευχαριστω
sndev Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε Θέλω να κανω την Πρωτοχρονιά χοιρινό καρέ στην ψησταριά, με low and slow μέθοδο. Υπάρχει κάποιος που το εχει κανει? κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Επίσης για την εσωτερική θερμοκρασία βλέπω σε βίντεο και λένε 62°c, όντως? γιατί για το χοιρινό εχω διαβασει οτι το παμε μεχρι 72°c. ποιο είναι το σωστό τλκ,? το safe ειναι στο φρέσκο κομμάτι χοιρινού 63+, σε κιμά 72 + 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Picanha Ιρλανδίας my market 18.50€ το κιλό 5
gdeli Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η τιμή είναι σκότωμα! Η γεύση είναι λίιιιγο κατώτερη από αργεντίνικες ή αμερικάνικες αλλά για τόσο χαμηλή τιμή δεν με νοιάζει καθόλου!! Καλά ψησίματα και θέλουμε φωτογραφίες! Σούβλα ή σχάρα; Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2020 από gdeli
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, gdeli είπε Η τιμή είναι σκότωμα! Η γεύση είναι λίιιιγο κατώτερη από αργεντίνικες ή αμερικάνικες αλλά για τόσο χαμηλή τιμή δεν με νοιάζει καθόλου!! Καλά ψησίματα και θέλουμε φωτογραφίες! Σούβλα ή σχάρα; Δεν την έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη μάρκα, αλλά η τιμή ήταν φοβερή για να την προσπεράσω. Κόψιμο σε μπριζόλες χοντρές με τη φορά των ινών και μετά reverse searing μέχρι 115F και μετά direct searing μέχρι 130F. 2
gdeli Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Αυτό το κόψιμο με την φορά των ινών το έχω δει και σε παλαιότερα ποστς, το κοίταξα λίγο και είδα ότι αρκετοί την κόβουν έτσι. Είχα δει πριν χρόνια ένα βίντεο του Marcos Bassi που έλεγε μεταξύ άλλων ότι το σωστό κόψιμο είναι χοντρές μπριζόλες κάθετα όμως στις ίνες. Περίπου 4-5 βγαίνουν ανά πικάνια. Και το ψήσιμο ήταν εντελώς τυφλοσούρτης, πάνω σε δυνατή φωτιά τις αφήνεις μέχρι να δεις την πρώτη κόκκινη σταγόνα να σχηματίζεται στο πάνω μέρος της μπριζόλας. Τότε γυρίζεις και μετά από 3-4 λεπτά την βγάζεις. Τις ψήνω έτσι πάντα με επιτυχία και δεν τολμάω να αλλάξω τρόπο γιατί δεν είναι και φθηνό κρέας να κάνω πειραματισμούς😀. Θέλω να δοκιμάσω και το κλασικό μισοφέγγαρο στη σούβλα, πού θα μου πάει, θα το κάνω κάποια στιγμή. Καλά ψησίματα και καλοφάγωτες!!
alimentas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τριτη προσπαθεια.Αλλου τυπου ζυμης ,bari style (λιγοτερη υγρασια,μικροτερες μπαλες,ανοιγμα με πλαστη ωστε να μην μεινει καθολου αερας στην ζυμη).Προσωπικα απ τις πιο νοστιμες συνταγες που εχω δοκιμασει.Η διαφορα με τον οικιακο φουρνο ειναι οτι στο οοni η ζυμη εγινε τραγανη απ εξω κ μεσα εμεινε μαλακη,στον φουρνο θα ειχε καταληξει σαν φυλλο πιτας με αψητο πατο. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2020 από alimentas 8 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, gdeli είπε Αυτό το κόψιμο με την φορά των ινών το έχω δει και σε παλαιότερα ποστς, το κοίταξα λίγο και είδα ότι αρκετοί την κόβουν έτσι. Είχα δει πριν χρόνια ένα βίντεο του Marcos Bassi που έλεγε μεταξύ άλλων ότι το σωστό κόψιμο είναι χοντρές μπριζόλες κάθετα όμως στις ίνες. Περίπου 4-5 βγαίνουν ανά πικάνια. Και το ψήσιμο ήταν εντελώς τυφλοσούρτης, πάνω σε δυνατή φωτιά τις αφήνεις μέχρι να δεις την πρώτη κόκκινη σταγόνα να σχηματίζεται στο πάνω μέρος της μπριζόλας. Τότε γυρίζεις και μετά από 3-4 λεπτά την βγάζεις. Τις ψήνω έτσι πάντα με επιτυχία και δεν τολμάω να αλλάξω τρόπο γιατί δεν είναι και φθηνό κρέας να κάνω πειραματισμούς😀. Θέλω να δοκιμάσω και το κλασικό μισοφέγγαρο στη σούβλα, πού θα μου πάει, θα το κάνω κάποια στιγμή. Καλά ψησίματα και καλοφάγωτες!! Και γω τις κάνω πάντα έτσι όπως σου έγραψα χαχα! Σχετικά με το κόψιμο είχα δει βίντεο του Guga που είναι και βραζιλιάνος και εξηγούσε το κόψιμο. Όταν είναι για σούβλα κόβεις κάθετα στις ίνες. Όταν είναι για μπριζόλες κόβεις παράλληλα με τις ίνες. Η διαφορά έχει να κάνει με το τελικό κόψιμο της μπουκιας στο πιάτο σου. Στις μπριζόλες δλδ η τελική μπουκιά που θα κόψεις θα έχει πολύ μικρές ίνες. Το ίδιο και όταν το έχεις κάνει στη σούβλα. Σημασία έχει το τελευταίο κόψιμο. 1
skskre Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Στις 19/12/2020 στις 11:00 ΜΜ, @pnea1973 είπε Εγώ διάλεξα την napoleon. Αλλά Δευτέρα θα μου την στείλουν οπότε μόλις παραλάβω θα σου πω ότι θέλεις. Καλησπέρα, παρέλαβες Δευτέρα τελικά? 1
@pnea1973 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σήμερα παρέλαβα και μόλις τελείωσα το στήσιμο της Rogue 365. 1η μου υγραερίου. Θα σας πώ τις εντυπώσεις απο την συναρμολόγηση. Γενικά είναι πάρα πολύ εύκολή. Εχει τα πάντα που χρειάζεσαι, μέχρι και για τις βίδες κατσαβιδάκι. Η ποιότητα και η συναρμογή είναι άψογη, και δεν με δυσκόλεψε πουθενά. Οι σχάρες είναι ωραίες που είναι κυματιστές. Εχει θέση για την μπουκάλα εσωτερικά. Αυριο θα κάνω το 1ο κάψιμο και το 1ο ψήσιμο. Θα δοκιμάσω κάτι απλό για να την μάθω. Το μόνο "αρνητικό" είναι οτι όπως σχεδόν τα πάντα είναι made in China. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2020 από @pnea1973 7
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Νομίζω και οι Weber made in China είναι τα τελευταία χρόνια. Γενικά τα πάντα... 2
aenaos15 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Νομίζω και οι Weber made in China είναι τα τελευταία χρόνια. Γενικά τα πάντα... Εκτός από broil king. Made in Canada!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα