birel-motosport Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, gdeli είπε Πώς το θέλεις το ψήσιμο; Μέτριο, καλό; Εγώ πχ που θέλω medium - medium rare ή θα τις έβαζα στο φουλ 4 και 4 λεπτά, αλλά χωρίς να υπολογίσω το infrared. Με το infrared δεν ξέρω τι γίνεται να σου πω την αλήθεια. Λογικά θα μπορείς να τις ψήσεις και μόνο εκεί, ή να κάνεις ένα θωράκισμα όπως λες και να τις βάλεις μετά σε μια θερμοκρασία μεσαία (το πολύ 200) με θερμόμετρο μέχρι να φτάσεις λίγο πιο κάτω από το επιθυμητό. Μετά ξεκουράζεις σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο για ξεκούραση τουλάχιστον 8 λεπτά. όπως είπε και πριν το άλλο το παιδί αλλά το είπε με την ορολογία του ψησίματος και κάθισα και διάβασα τι είναι reverse searing διότι λίγο νέος στο άθλημα Εγώ που τη θέλω καλά ψημένη σχετικά θα τη ψήσω με το θερμόμετρο στους 130 -150 βαθμούς ώσπου να πάει 65 βαθμούς αν έχω καταλάβει καλά από αυτά που διάβασα:)
giannislazy Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Μπορώ να κάνω το ίδιο αν σας ενδιαφέρει και για την Napoleon Rogue 425 R425PK-1 βλέπω οτι ειναι άμεσα διαθέσιμη οπότε ΑΝ υπάρχει ενδιαφέρον ΙΣΩΣ μπορούμε να πετύχουμε καλή τιμή... και αναλογα με τα δεδομένα μεταξυ των 2 μπορούμε να αποφασισουμε ανάλογα... ΠΡΟΣΟΧΗ: Like όσοι μπορούν/θέλουν να την αγοράσουν άμεσα Napoleon 425 k Napoleon 425SB παρόλο που δείχνουν τα site κάποιων αντιπροσώπων απόθεμα, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αν καλέσεις. Μόνο ένας στην Καβάλα (εξαιρετικοί και πολύ γρήγοροι στην ηλεκτρονική επικοινωνία) έχει την 425SB αλλά με τιμή στα 890. (σημ. επικοινωνία πριν 2 μέρες) 3 ώρες πριν, schaliasos είπε Οι λόγοι που αναφέρει ο @giannislazy είναι που με έκαναν να επιλέξω την Napoleon έναντι της Weber, συν κάποιες ακόμα μικρές διαφορές Οι σχάρες της Napoleon είναι διπλής όψης. Η μία πλευρά είναι "μυτερή" για searing και η άλλη έχει αυλακώσεις για να δίνει παράπανω γεύση από τα λίπη που καίγονται σε πιο αργό ψήσιμο. H Napoleon δεν έχει έξτρα κουμπί ανάφλεξης, απλά στρίβεις και γυρνάς τον διακόπτη. H Weber αν δεν κάνω λάθος είχε πλαστικό χερούλι ενώ η Napoleon stainless steel. Η Napoleon έχει 4 ρόδες που "κλειδώνουν" οπότε μετακινείται σπρώχνοντάς την χωρίς να την σηκώνεις. H Napoleon έχει ελαφρώς ψηλότερο καπάκι. Κατά τα άλλα την Weber την είχα δει στον Κοτσόβολο και μου είχε αρέσει πάρα πολύ. Η κατασκευή φαινόταν πολύ στιβαρή (το ίδιο καλή είναι και στην Napoleon) και μου είχε αρέσει επίσης ένα σύστημα που έχει με διάφορα σκεύη που μπορείς να τοποθετήσεις σε ένα κυκλικό σημείο της σχάρας αφαιρείται. Για όποιον ενδιαφέρεται για την Napoleon 425 και μπορεί να διαθέσει κάτι παραπάνω ας δει και 2 πολύ καλές προσφορές που είδα από Γερμανία. Αν υπήρχαν πριν ένα μήνα πιθανόν να έπαιρνα από εκεί. Επιλογή 1: Με α) πλαϊνό μάτι (όχι infrared), β) Infrared Rear Burner και γ) σύστημα σούβλας στα 920. Επιλογή 2: Με Infrared Side Burner (ΧΤ model) στα 919. Όπως είπα και στο ποστ μου, στις τωρινές τιμές θα διάλεγα Napoleon για τον λόγο που είπα και πρόσθεσες κι εσυ κάποια σωστά σημεία. Αν θεωρητικά μπορεί να βρει κανείς την Weber Spirit II 310 vs Napoleon σε διαφορά τιμής 150-200 ευρώ που έγινε στο παρελθόν τότε είναι μονόδρομος για μένα η Weber. Η διαφορά είναι μια αυθεντική σούβλα! Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2021 από giannislazy 2
dstagian Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Αν το ψάξει κανείς συν-ψηστης, με ενδιαφέρει και εμένα η αγορά 3 ψησταριών στην τιμή των εως-550€ (με τιμολόγιο), οπότε μπορείτε να με υπολογίζετε (κ εγώ την 310 σκεφτόμουν).. η αγορά σχεδιάζω να γίνει έως μέσα Απριλίου. Λογικά σε 2 εβδομαδες (μετά την Τσικνοπέμπτη) θα βγουν κ κάποιες μικρές προσφορές, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το απόθεμα είναι πολύ χαμηλό. Ο κόσμος έχει κλειστει στο σπίτι κ επενδύει σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό ξεστοκαρισμα κ καθυστερήσεις
tsounis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τελείωσε η coral που είχα από την παλιά ψησταριά και είμαι για αλλαγή στη Napoleon. Σκέφτομαι σοβαρά στην coral prime,λόγω βάρους και δείκτη. Την έχει βάλει κανείς να μου πει εντυπώσεις?
james9tito Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Κάποιος ειχε αναφερει πιο πανω ψωμακια μπριος για μπεργκερ απο σουπερ μαρκετ. Μηπως θυμαστε απο ποιο και ποια ψωμακια για να μην ψαχνω σελιδες πριν?
AristidisZ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Κάπου είχαν γράψει για τα Lydia νομίζω, από το Mart
k.perdikoulis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα, μήπως εννοείς αυτά? Στις 12/2/2021 στις 11:00 ΠΜ, zanskou είπε αν λες αυτά όντως ειναι εξαιρετικά
Pyrosvestis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 27 λεπτά πριν, tsounis είπε Μόλις τελείωσε η coral που είχα από την παλιά ψησταριά και είμαι για αλλαγή στη Napoleon. Σκέφτομαι σοβαρά στην coral prime,λόγω βάρους και δείκτη. Την έχει βάλει κανείς να μου πει εντυπώσεις? Πολύ καλή η prime και πανευκολη στη σύνδεση, χωρίς να έχω μέτρο σύγκρισης μιας και είναι η πρώτη που εβαλα.. έχω την προπανίου (γκρι) και είμαι πολύ ευχαριστημένος..
Bakxos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα. Θα ήθελα κι εγώ να πάρω μια ψησταριά υγραεριου. Είδα την weber 320 αλλά αυτή τη στιγμή Ελλάδα παίζει στα 795 χαμηλότερη τιμή. Υπάρχει κάποιο site εξωτερικό να δω μήπως τη βρω κάπου σε καλύτερη τιμή; Εκτός από weber τι άλλη πρόταση έχετε σαν την την e320 Ευχαριστώ
tsounis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 27 λεπτά πριν, Pyrosvestis είπε Πολύ καλή η prime και πανευκολη στη σύνδεση, χωρίς να έχω μέτρο σύγκρισης μιας και είναι η πρώτη που εβαλα.. έχω την προπανίου (γκρι) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.. Έβαλα την κόκκινη, βέβαια κόκκινη είχα και πριν. Εύκολη σύνδεση, αλλά ακόμη δεν δοκιμάστηκε. Θα το βάλω μετά και θα γράψω εντυπωσεις
james9tito Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, k.perdikoulis είπε Καλημέρα, μήπως εννοείς αυτά? Αυτά ναι, σε ευχαριστώ! Πήρα 3 συσκευασίες θα δοκιμαστούν αύριο.
tsounis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Άναψα τη Napoleon με την coral prime. Οκ, ψιλοαπροβληματιστα, όμως δε φαίνεται να μπορεί να τερματίσει τη θερμοκρασία. Έφτασε στους 320 λιιιγο πιο αργά σε σχέση με την προηγούμενη αλλά από κει και πάνω ζοριζοταν. Η αλήθεια είναι ότι δεν την άφησα πολύ, ίσα για τη δοκιμή γιατί είχα δουλειές. Ίσως αύριο πριν τα ψάρια να ξαναδοκιμάσω. Μέσα μπαίνει γάντι, ενώ είναι πολύ πιο ελαφρια και το κούμπωμα είναι εντυπωσιακά ευκολο
sndev Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, tsounis είπε Έφτασε στους 320 λιιιγο πιο αργά σε σχέση με την προηγούμενη αλλά από κει και πάνω ζοριζοταν. δε θες παραπάνω από 250 τέλεια είσαι ---- λοιπον έψησα σήμερα ψαρι (2 τσιπούρες ) παιζει πρώτη φορα στη συγκεκριμενη ψησταριά που εχω τώρα δεν ειμαι καθολου fan του ειδους για διάφορους λογους αλλα ειπα να δοκιμάσω ετσι οπως ειπατε πολύ καλο λαδωμα κ αλάτι αφου ζεσταθήκαν οι σχάρες οι οποιες ειναι Inox Κ τις λαδωσα κ αυτες την άφησα στους 200 βαθμούς το αφησα 4-5 λεπτα στη μια πλευρα όπως διάβασα εδω το γύρισα μια φορα του χωσα κ το θερμομετρο κ περίμενα να παει 62 βαθμούς (βγηκε απίστευτα ζουμερο ) ε δε κολλήσε καθόλου, βασικά κουνιόταν λες κ έψηνα rib eye. επειδή διαβασα εδω οτι θελει προσοχή στο γυρισμα για τη πετσα το κουνισα με μια marize δε ξερω αν βοηθησε οτι η σχαρα ειναι Inox σε συνδιασμο με τη marize αλλα βγήκε ατοφιο μου κανε πολύ εντύπωση φωτογραφιες δεν εχει γτ πεινουσα για πειτε τωρα οι γνωστες.. στη κοιλια εβαλα δεντρολίβανο κ φετες λεμονι , τι αλλο μπορώ να βαλω?
aenaos15 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, sndev είπε για πειτε τωρα οι γνωστες.. στη κοιλια εβαλα δεντρολίβανο κ φετες λεμονι , τι αλλο μπορώ να βαλω? Τιποτα να μην βαλεις. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από aenaos15 2 1
Pyrosvestis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, tsounis είπε Άναψα τη Napoleon με την coral prime. Οκ, ψιλοαπροβληματιστα, όμως δε φαίνεται να μπορεί να τερματίσει τη θερμοκρασία. Έφτασε στους 320 λιιιγο πιο αργά σε σχέση με την προηγούμενη αλλά από κει και πάνω ζοριζοταν. Η αλήθεια είναι ότι δεν την άφησα πολύ, ίσα για τη δοκιμή γιατί είχα δουλειές. Ίσως αύριο πριν τα ψάρια να ξαναδοκιμάσω. Μέσα μπαίνει γάντι, ενώ είναι πολύ πιο ελαφρια και το κούμπωμα είναι εντυπωσιακά ευκολο Με την προπανίου σε 10-12 λεπτά είναι πάνω από 350….
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα