Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μια φωτογραφία που φαίνεται η συνδεση. Θεωρώ πως δεν ειναι λογικό να υπάρχει ακάλυπτη οπή στη σύνδεση. Και οι οδηγίες έτσι το δείχνουν. Όμως πιστευω οτι ειναι λάθος.

20200404_100834.jpg

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 14/2/2020 στις 4:00 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Buy nice or buy twice!

Welcome to the weber family :P

Καλοριζικο το εργαλειο! Και φουλ εξτρα απ οτι βλεπω (sear station, side burner).

Θελω αμα δοκιμασεις μπριζολες να μας δειξεις συγκριση searing στο sear zone και στο απλο. Και αν εχεις και θερμομετρο να μετρησεις ποσο παει η σχαρα σε αυτα τα 2 σημεια, να δουμε ποσο παραπανω πιανει και αν οντως κανει ουσιαστικη διαφορα στο searing.

Στην δικη μου που ειναι απλη, απλα κανω το κολπο και ψηνω με ανοιχτο καπακι τις μπριζολες, ετσι ωστε να μπορεσω να τις κρατησω περισσοτερη ωρα πανω στη φωτια να κανουν κρουστα και χωρις να παραψηθουν στο εσωτερικο.

Καλησπέρα,

Σχετικά με τις θερμοκρασίες στο sear zone, επισυνάπτω σχετική τεκμηρίωση!

thermal-1.jpg

thermal-6.jpg

  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, dfwk είπε

Καλησπέρα,

Σχετικά με τις θερμοκρασίες στο sear zone, επισυνάπτω σχετική τεκμηρίωση!

thermal-1.jpg

thermal-6.jpg

Από κινητό είναι η φωτο?

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, daPro είπε

Από κινητό είναι η φωτο?

Τις τράβηξε ένας φίλος που έχει μια ίδια με θερμική κάμερα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dfwk είπε

Καλησπέρα,

Σχετικά με τις θερμοκρασίες στο sear zone, επισυνάπτω σχετική τεκμηρίωση!

thermal-1.jpg

thermal-6.jpg

Λίγο μου φαίνεται το 354 και 213. Με θερμόμετρο λέιζερ σε τηγάνι σε ηλεκτρική κουζίνα είχα δει 450. Θα μετρήσω αύριο τη σχάρα στην δική μου.

Δημοσ.

Η πρωτη μου δοκιμη με φιλετο μοσχαρι. Ηθελε 30" με 1' λιγοτερο ψήσιμο αλλά απορόλα αυτά βγηκε πολυ γευστικο και μαλακο.

(Weber spirit II E210)

 

IMG_20200328_125850.jpg

IMG_20200328_131311_1.jpg

IMG_20200328_132609.jpg

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

Αφού έχεις θερμόμετρο γτ μετράς χρόνο;

Ορθη η απορία σου!

Ως πρωτη φορα ηθελα να δω σε τι χρόνους πιανει τις θερμοκρασιες που πρέπει. μάλλον όμως κατά το γύρισμα κουνηθηκε το θερμομετρο και ενω ειχε φτάσει 69 βαθμους (ηθελα να το βγαλω στους 71), ξαφνικα αρχισε να πέφτει. Ως πρωτη φορά δεν ήξερα αν ήταν σωστή συμπεριφορα ή οχι (φαντάστικα οτι κάτι δεν παει καλα).

Δυστυχως πέρασε τουλάχιστον μισό λεπτο μέχρι να διαπιστωσω οτι κουνηθηκε καπως το θερμομετρο και δεν έκανε καλη επαφη η μυτη (κουλο). Αφου το κουνησα, εδειξε 74 και το εβγαλα αμεσος.

Άρα καπου το έχασα αλλά μικρό το κακό.

Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω ένα θερμόμετρο. Ποιες θερμοκρασίες πρέπει να ξέρουμε και για πείτε ένα φτηνό οικονομικό χρίση 1 φορά τον μηνά.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι όταν βγάλεις το κρέας απ' τη σχάρα, για λίγη ώρα (όση ώρα ξεκουράζεται ας πούμε) εξακολουθεί να ανεβαίνει η θερμοκρασία του, οπότε κάποιοι συμβουλεύουν να τα βγάζεις 2-3°C πριν την επιθυμητή θερμοκρασία.

Κι εγώ θα ήθελα απόψεις για θερμόμετρο, αν και νομίζω ότι τα περισσότερα, ακόμα και τα φθηνά κάνουν την ίδια δουλειά.

  • Like 2
Δημοσ.

Ένα αναλογικό που είχα πάρει κάποτε δεν με βοήθησε. Η θερμοκρασία ανέβαινε αρκετά αργά και μέχρι να μετρήσει το κρέας αυτό συνέχιζε να ανεβάζει. Υπάρχει κάποιο ηλεκτρονικό να μετράει instant; 

Δημοσ.

Τα έχω δει αυτά αλλά στα σχόλια γράφουν ότι μετράνε σχετικά αργά. Εγώ θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι που με το που βάζεις την ακίδα να σου βγάζει αμέσως θερμοκρασία 

Δημοσ.

Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάτι τόσο άμεσο όπως νομίζω ότι περιγράφεις.

Και σε βίντεο στο YouTube που έχω δει επαγγελματίες, αν θυμάμαι καλά δεν υπάρχει τόσο άμεση απόκριση, χρειάζονται ~3 δευτερόλεπτα για να δείξει.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...