Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και ανοιξατε το θεμα θερμομετρα/θερμοκρασιες , υπαρχει κάποιος πινακας με τις επιθυμητες θερμοκρασιες ανάλογα το κρεας και το ψησιμο που θελουμε?

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, james9tito είπε

Μιας και ανοιξατε το θεμα θερμομετρα/θερμοκρασιες , υπαρχει κάποιος πινακας με τις επιθυμητες θερμοκρασιες ανάλογα το κρεας και το ψησιμο που θελουμε?

https://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-answers/food-safety-fact-sheets/safe-food-handling/safe-minimum-internal-temperature-chart/ct_index
 

https://www.canada.ca/en/health-canada/services/general-food-safety-tips/safe-internal-cooking-temperatures.html

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Για κάτι που θέλω συνεχή μέτρηση έχω αυτό που επίσης μια χαρά μετράει https://orange-shop.gr/product/digoo-dg-ft2203-smart-bluetooth-lcd-display-kitchen-thermometer-με-διπλούς-αισθητήρες/

😅

Επςιδή έχω κ εγώ το ίδιο αλλά το φοβάμαι λίγο, το έχεις αφήσει μέσα στη ψησταριά σε όλη τη διαδικασία, αντέχει τους 200+ με κλειστό το καπάκι?

22 λεπτά πριν, james9tito είπε

Μιας και ανοιξατε το θεμα θερμομετρα/θερμοκρασιες , υπαρχει κάποιος πινακας με τις επιθυμητες θερμοκρασιες ανάλογα το κρεας και το ψησιμο που θελουμε?

Επίσης και αυτό  μπορεί να βοηθήσει ίσως?

https://www.weber.com/GR/el/tips-tricks/chronodiagrammata-mageirikis/weber-49361.html

Δημοσ.

Παιδιά το ΙΚΕΑ δεν είναι instant, μην μπερδευτεί κανείς και το θεωρήσει ως τέτοιο. Ότι είναι πάρα πολύ γρήγορο και σε δευτερόλεπτα το βλέπεις να ανεβαίνει και να φτάνει την τελική μέτρηση ναι, αλλά δεν το πουλάνε ως instant. Επίσης έχει αντοχή νομίζω μέχρι τους 250 βαθμούς το εξωτερικό του μέρος, χωρίς να είμαι και σίγουρος. Ξαναλέω: για τα χρήματά του και την αξιοπιστία του το θεωρώ καλή λύση σε αυτό το budget.

Αυτό με το lag που αναφέρει ο @sndev το έχω δει και εγώ σε αναλογικά θερμόμετρα. Αυτά δεν είναι επ' ουδενί για μπριζόλες μοσχαρίσιες πχ που παίζεις με λεπτά ή και δευτερόλεπτα.

  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, skskre είπε

Επςιδή έχω κ εγώ το ίδιο αλλά το φοβάμαι λίγο, το έχεις αφήσει μέσα στη ψησταριά σε όλη τη διαδικασία, αντέχει τους 200+ με κλειστό το καπάκι?

Ναι δεν έχει κανένα πρόβλημα. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Το μοσχάρι το πας δηλαδή 63 βαθμούς ;

 

Η αναφορά γίνεται για την ελάχιστη θερμοκρασία που μπορείς να το βγάλεις από την φωτιά, ώστε να το αφήσεις μετά να ξεκουραστεί.

https://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/teach-others/fsis-educational-campaigns/is-it-done-yet/thermometer-placement-and-temperatures/ct_index

Από εκεί και πέρα είναι και στην προτίμηση του καθενός να το βγάλει από την φωτιά σε μεγαλύτερη εσωτερική θερμοκρασία.
Οι παραπάνω πίνακες αναφέρονται στην ελάχιστη θερμοκρασία, του κάθε τύπου κρέατος, ώστε να είναι ασφαλής προς βρώση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

Ξεκίνησα για να δούμε τι θα βγάλουμε

IMG_20210228_150400.jpg

IMG_20210228_151039.jpg

Καλή διασκέδαση λοιπόν, ζήλεψα 😁😁 θα δοκιμάσω κ εγώ το ίδιο το βράδυ αν και ταιμπησαμε κάτι ωραία burger πριν λίγο.

Επεξ/σία από skskre
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Επίσης βλέπω σήμερα δεν έχετε να ψήσετε και ασχολείστε με θερμοκρασίες 😅 φακές θα φάτε?

Πίτσα σήμερα. Και για εκεί έχω άλλο θερμόμετρο με λέιζερ χαχαχα

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πίτσα σήμερα. Και για εκεί έχω άλλο θερμόμετρο με λέιζερ χαχαχα

Για δώσε info για το θερμόμετρο γιατί ένα που είχα έλεγε άλλα αντί άλλων και το επέστρεψα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν τέλος το ψήσιμο ευχαριστημένος πάρα πολύ από το αποτέλεσμα

 

IMG_20210228_155551.jpg

IMG_20210228_163453.jpg

IMG_20210228_163632.jpg

IMG_20210228_163555.jpg

Την έψησα στους 115 με 119 για μία ώρα μέχρι τους 58 βαθμούς την έβγαλα την άφησα ένα τέταρτο και μετά την ξανά έψησα στο τέρμα μέχρι να πάει 63

Επεξ/σία από birel-motosport
  • Like 7
Δημοσ.

Θελω να κανω χοιρινο με πετσα στην kettle για την τσικνοπεμπτη.Τι κομματι προτινεται ρε παιδες κ τι τροπο?? Λεω για πανσετα ή μπουτι.Απ την αρχη μεχρι το τελος στην kettle θα βγει καλο ή να το παιξω φουρνο για αρχη ωστε να ψηθει μεσα κ τελειωμα στο bbq για να να γινει η πετσα τραγανη??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...