Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, birel-motosport είπε

Καλησπέρα παιδιά

Εχθές παρέλαβα το θερμόμετρο της grill eye η αγορά έγινε με τα εξής κριτήρια να παίρνει πολλούς αισθητήρες και η οθόνη να δείχνει ταυτόχρονα όλες  τις θερμοκρασίες 

Από την κατασκευή και την ποιότητα έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος εκτός από το μαγνήτη που είναι σχετικά αδύναμος και δεν μπορεί να συγκρατήσει το όργανο στην κάθετη μεριά της ψησταριάς 

Έκανα μία δοκιμή με τα αντίστοιχα θερμόμετρα που είχα πάρει από το e-shop με αξία 12 ευρώ το ένα και προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι μετράνε και αυτά το ίδιο και σε περίπτωση που δεν έχω τον αισθητήρα στο κρέας και απλώς τον τοποθετήσω εκείνη τη στιγμή μετράνε και μερικά δευτερόλεπτα πιο γρήγορα απο το grill eye 

Εάν κάποιος θέλει να έχει πάνω από δύο αισθητήρες είναι μία πολύ καλή επιλογή και έχει και τη δυνατότητα να συνδεθεί στο wi-fi και δεν δεσμεύεσαι μετά από την απόσταση να είναι κοντά το κινητό για να μη χάσει τη σύνδεση. Με τις ειδοποιήσεις όλα δουλεύουνε ρολόι δεν είδα κάποιο ελάττωμα

Και μερικές φωτογραφίες και από τα δύο τα θερμόμετρα

IMG_20210305_174351.jpg

IMG_20210304_153335.jpg

IMG_20210304_154505.jpg

IMG_20210304_160048.jpg

Screenshot_2021-03-04-15-39-27-547_com.grilleye.pro.jpg

Screenshot_2021-03-04-15-49-40-119_com.grilleye.pro.jpg

έχω πάρει και εγώ το grill eye και είναι όντως πολύ δυνατό, αλλά μετά από κάμποσο καιρό σκέφτηκα ότι δε μου κάνει για να το έχω στη σούβλα επάνω, οπότε πήρα και το meater. 

Πολύ δυνατά και τα δυο, με παρόμοιες εφαρμογές στο κινητό

• Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2504

• ilpapacha

2199

• sndev

1178

• ηνίοχος

606

Δημοσ.

Έφτασε η monarch 390 πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περιμέναμε. Στήσιμο σήμερα κι αν προλάβω θα γίνει και δοκιμή. Θυμάμαι κάποιες σελίδες πίσω κάποιο παιδί έκανε ιδιοκατασκευή συλλέκτη για λίπη inox και τον τοποθέτησε πίσω από τη ψησταριά. Υπάρχει θέμα διαρροής στο πίσω μέρος της ψησταριάς;

• Like 5
Δημοσ.
10 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πάρε μια σακούλα. Θα πρότεινα να πάρεις cherry ή oak που είναι για όλα τα κρέατα σχεδόν. Εγώ έχω πάρει μια πέρσυ και δεν έχω χαλάσει ούτε τη μισή. Σκέψου τα 9 κιλά έχουν 22€ περίπου, που είναι πολύ λίγο για την ποσότητα, ειδικά αν το συγκρίνεις με τα τσιπς που έχουν γύρω στα 10€ τα 700γρ που καίγονται και πολύ πιο γρήγορα.

https://www.skroutz.gr/s/24147653/Traeger-Πέλλετ-Cherry-Κερασιάς-PEL339-9kg.html

choose-right-wood-barbecue-smoke-331529-v3-5c52006846e0fb0001c0de06.png

Σ ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gsisr είπε

Έφτασε η monarch 390 πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περιμέναμε. Στήσιμο σήμερα κι αν προλάβω θα γίνει και δοκιμή. Θυμάμαι κάποιες σελίδες πίσω κάποιο παιδί έκανε ιδιοκατασκευή συλλέκτη για λίπη inox και τον τοποθέτησε πίσω από τη ψησταριά. Υπάρχει θέμα διαρροής στο πίσω μέρος της ψησταριάς;

Εγώ έχω την monarch χωρίς σούβλα και πλαϊνό μάτι και δεν έχω καμία διαρροή.

• Like 3
Δημοσ.

Την μαντεμένια πλάκα την καθαρίζουμε με σύρμα και σπάτουλα όπως τις σχάρες ή θέλει άλλη μεταχείριση; 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, moure είπε

Εγώ έχω την monarch χωρίς σούβλα και πλαϊνό μάτι και δεν έχω καμία διαρροή.

Και εγω δεν έχω καμία διαρροή. Καλορίζικη και να την χαρείς

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει στήθηκε η ψησταριά την έκαψα και κάνα 20 λεπτό φουλ πήγε 330. Το απογευματάκι θα πετάξω και μερικές χοιρινές και σουβλάκια. Για τέτοιου είδους ψησίματα είναι καλά να βάζεις τους καυστήρες στο μέτριο να έχεις γύρω στους 220-230 βαθμούς και να παίζεις έτσι η χρειάζεται άλλη διαχείριση;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, adnis είπε

έχω πάρει και εγώ το grill eye και είναι όντως πολύ δυνατό, αλλά μετά από κάμποσο καιρό σκέφτηκα ότι δε μου κάνει για να το έχω στη σούβλα επάνω, οπότε πήρα και το meater. 

Πολύ δυνατά και τα δυο, με παρόμοιες εφαρμογές στο κινητό

Ναι είναι τρομερό το meater αλλά εγώ που θέλω τέσσερις αισθητήρες δεν συμφέρει: (

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, birel-motosport είπε

Ναι είναι τρομερό το meater αλλά εγώ που θέλω τέσσερις αισθητήρες δεν συμφέρει: (

όχι, για αριθμό αισθητήρων grill eye ξεκάθαρα. το meater το πήρα καθαρά για το θέμα σούβλας

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gsisr είπε

Εντάξει στήθηκε η ψησταριά την έκαψα και κάνα 20 λεπτό φουλ πήγε 330. Το απογευματάκι θα πετάξω και μερικές χοιρινές και σουβλάκια. Για τέτοιου είδους ψησίματα είναι καλά να βάζεις τους καυστήρες στο μέτριο να έχεις γύρω στους 220-230 βαθμούς και να παίζεις έτσι η χρειάζεται άλλη διαχείριση;

Καλορίζικη! Στα χοντρά σουβλάκια (κοντοσουβλια) το κάνω όπως λες για να προλάβουν να ψηθούν και μέσα. Όπως και τα μπούτια κοτόπουλο. Τα πιο λεπτά νομίζω ψήνονται και σε πιο δυνατή φωτιά. Κάνε δοκιμές και θα μάθεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ψήσαμε και σήμερα. Κι απ' ότι φαίνεται όσο ανακατεύονται οι γυναίκες τόσο μικραίνει το δικό μου μερίδιο.. 

Θα πάρω μέτρα σύντομα

1615056228274.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και παλι,

πηρα οπως γραφω παραπάνω αυτην απο leroy

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-doro-kouponi-gia-ena-dorean-gemisma-fialis-kai-ton-ruthmisti-ugraeriou-62209623

στο πλαινο ράφι θα προσθέσω μάτι μονό υγραεριου την μετατροπη κλπ το έχω απλα δεν ασχοληθηκα ποτε με υγραεριο και γιαυτο σας ρωτάω εαν παρω ενα ταφ μπορω απο την φιαλη να στειλω στους καυστηρες και με το ταφ να στειλω και στο μονο μάτι;; Με ταφ αεριου lpg και σφυκτήρες lpg το εχει κανει ποτε κανεις;; Λογικά σε ετοιμες εργοστασιου με πλαινο ματι καπως ετσι δεν θα ειναι;

Επεξ/σία από harrys23
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καλορίζικη! Στα χοντρά σουβλάκια (κοντοσουβλια) το κάνω όπως λες για να προλάβουν να ψηθούν και μέσα. Όπως και τα μπούτια κοτόπουλο. Τα πιο λεπτά νομίζω ψήνονται και σε πιο δυνατή φωτιά. Κάνε δοκιμές και θα μάθεις.

Επιτυχές ήταν το ψήσιμο βγήκαν εξαιρετικά τα κρέατα με σωστό χρώμα και κρουστά οι μπριζόλες. Όμως.. πολύ φλόγα! Πάρα πολύ φλόγα. Ήταν λιπαρό το κρέας η αλήθεια είναι, αλλά δε περίμενα τόσο φλόγα. 

Δημοσ.

Πρέπει να συνηθίσεις να ψήνεις με τους καυστήρες από τη μέση και κάτω σε ένταση και θα μειωθούν πολύ οι φλόγες. Νομίζω πάντως ότι έχει να κάνει και με τη σχεδίαση των ανακλαστήρων κάθε ψησταριάς. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση στη Spirit ότι δεν έχω αναφλεξεις ακόμα και σε πολύ λιπαρά κρέατα. Μια μοναδική φορά που είδα πολύ φλόγα ήταν με κάτι τσιπούρες. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι αναφλέξεις θα έχεις όταν τα κρέατα είναι λιπαρά (λουκάνικα, πανσέτες κλπ). Εαν γίνονται πολλές και με αρκετές φλόγες τότε τα κρέατα ή ότι ψήνεις θα μαυρίσει ελαφρά. Για να αποφύγεις αυτή την κατάσταση θα πρέπει να μάθεις να ψήνεις. Η κατάσταση μετριάζεται όταν χρησιμοποιείς την σχάρα από την ανάποδη πλευρά με τα αυλάκια που συγκρατεί το λίπος. Δεν μετακινείς συνεχώς τα ψητά, ούτε τα γυρίζεις αλλά πρέπει να μάθεις να ψήνεις με 2-3 κινήσεις όλες κι όλες και κλειστό καπάκι. Χαμηλώνεις την ένταση της φλόγας και ρίχνεις την θερμοκρασία κατά 20β-30β. Εαν παρόλα αυτά δεις ότι δεν τα καταφέρνεις, αγοράζεις μια μαντεμένια πλάκα και ψήνεις συνδιαστικά μεταξύ σχάρας / μαντεμιού.  

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...