adnis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 13 ώρες πριν, birel-motosport είπε Καλησπέρα παιδιά Εχθές παρέλαβα το θερμόμετρο της grill eye η αγορά έγινε με τα εξής κριτήρια να παίρνει πολλούς αισθητήρες και η οθόνη να δείχνει ταυτόχρονα όλες τις θερμοκρασίες Από την κατασκευή και την ποιότητα έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος εκτός από το μαγνήτη που είναι σχετικά αδύναμος και δεν μπορεί να συγκρατήσει το όργανο στην κάθετη μεριά της ψησταριάς Έκανα μία δοκιμή με τα αντίστοιχα θερμόμετρα που είχα πάρει από το e-shop με αξία 12 ευρώ το ένα και προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι μετράνε και αυτά το ίδιο και σε περίπτωση που δεν έχω τον αισθητήρα στο κρέας και απλώς τον τοποθετήσω εκείνη τη στιγμή μετράνε και μερικά δευτερόλεπτα πιο γρήγορα απο το grill eye Εάν κάποιος θέλει να έχει πάνω από δύο αισθητήρες είναι μία πολύ καλή επιλογή και έχει και τη δυνατότητα να συνδεθεί στο wi-fi και δεν δεσμεύεσαι μετά από την απόσταση να είναι κοντά το κινητό για να μη χάσει τη σύνδεση. Με τις ειδοποιήσεις όλα δουλεύουνε ρολόι δεν είδα κάποιο ελάττωμα Και μερικές φωτογραφίες και από τα δύο τα θερμόμετρα έχω πάρει και εγώ το grill eye και είναι όντως πολύ δυνατό, αλλά μετά από κάμποσο καιρό σκέφτηκα ότι δε μου κάνει για να το έχω στη σούβλα επάνω, οπότε πήρα και το meater. Πολύ δυνατά και τα δυο, με παρόμοιες εφαρμογές στο κινητό
gsisr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Έφτασε η monarch 390 πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περιμέναμε. Στήσιμο σήμερα κι αν προλάβω θα γίνει και δοκιμή. Θυμάμαι κάποιες σελίδες πίσω κάποιο παιδί έκανε ιδιοκατασκευή συλλέκτη για λίπη inox και τον τοποθέτησε πίσω από τη ψησταριά. Υπάρχει θέμα διαρροής στο πίσω μέρος της ψησταριάς; 5
Rabbit30 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Πάρε μια σακούλα. Θα πρότεινα να πάρεις cherry ή oak που είναι για όλα τα κρέατα σχεδόν. Εγώ έχω πάρει μια πέρσυ και δεν έχω χαλάσει ούτε τη μισή. Σκέψου τα 9 κιλά έχουν 22€ περίπου, που είναι πολύ λίγο για την ποσότητα, ειδικά αν το συγκρίνεις με τα τσιπς που έχουν γύρω στα 10€ τα 700γρ που καίγονται και πολύ πιο γρήγορα. https://www.skroutz.gr/s/24147653/Traeger-Πέλλετ-Cherry-Κερασιάς-PEL339-9kg.html Σ ευχαριστώ! 1
moure Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, gsisr είπε Έφτασε η monarch 390 πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περιμέναμε. Στήσιμο σήμερα κι αν προλάβω θα γίνει και δοκιμή. Θυμάμαι κάποιες σελίδες πίσω κάποιο παιδί έκανε ιδιοκατασκευή συλλέκτη για λίπη inox και τον τοποθέτησε πίσω από τη ψησταριά. Υπάρχει θέμα διαρροής στο πίσω μέρος της ψησταριάς; Εγώ έχω την monarch χωρίς σούβλα και πλαϊνό μάτι και δεν έχω καμία διαρροή. 3
james9tito Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Την μαντεμένια πλάκα την καθαρίζουμε με σύρμα και σπάτουλα όπως τις σχάρες ή θέλει άλλη μεταχείριση; 1
costas_ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, moure είπε Εγώ έχω την monarch χωρίς σούβλα και πλαϊνό μάτι και δεν έχω καμία διαρροή. Και εγω δεν έχω καμία διαρροή. Καλορίζικη και να την χαρείς 1
gsisr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Εντάξει στήθηκε η ψησταριά την έκαψα και κάνα 20 λεπτό φουλ πήγε 330. Το απογευματάκι θα πετάξω και μερικές χοιρινές και σουβλάκια. Για τέτοιου είδους ψησίματα είναι καλά να βάζεις τους καυστήρες στο μέτριο να έχεις γύρω στους 220-230 βαθμούς και να παίζεις έτσι η χρειάζεται άλλη διαχείριση;
birel-motosport Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 9 ώρες πριν, adnis είπε έχω πάρει και εγώ το grill eye και είναι όντως πολύ δυνατό, αλλά μετά από κάμποσο καιρό σκέφτηκα ότι δε μου κάνει για να το έχω στη σούβλα επάνω, οπότε πήρα και το meater. Πολύ δυνατά και τα δυο, με παρόμοιες εφαρμογές στο κινητό Ναι είναι τρομερό το meater αλλά εγώ που θέλω τέσσερις αισθητήρες δεν συμφέρει: ( 1
adnis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, birel-motosport είπε Ναι είναι τρομερό το meater αλλά εγώ που θέλω τέσσερις αισθητήρες δεν συμφέρει: ( όχι, για αριθμό αισθητήρων grill eye ξεκάθαρα. το meater το πήρα καθαρά για το θέμα σούβλας 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, gsisr είπε Εντάξει στήθηκε η ψησταριά την έκαψα και κάνα 20 λεπτό φουλ πήγε 330. Το απογευματάκι θα πετάξω και μερικές χοιρινές και σουβλάκια. Για τέτοιου είδους ψησίματα είναι καλά να βάζεις τους καυστήρες στο μέτριο να έχεις γύρω στους 220-230 βαθμούς και να παίζεις έτσι η χρειάζεται άλλη διαχείριση; Καλορίζικη! Στα χοντρά σουβλάκια (κοντοσουβλια) το κάνω όπως λες για να προλάβουν να ψηθούν και μέσα. Όπως και τα μπούτια κοτόπουλο. Τα πιο λεπτά νομίζω ψήνονται και σε πιο δυνατή φωτιά. Κάνε δοκιμές και θα μάθεις. 1
costas_ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Ψήσαμε και σήμερα. Κι απ' ότι φαίνεται όσο ανακατεύονται οι γυναίκες τόσο μικραίνει το δικό μου μερίδιο.. Θα πάρω μέτρα σύντομα 1
harrys23 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και παλι, πηρα οπως γραφω παραπάνω αυτην απο leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-doro-kouponi-gia-ena-dorean-gemisma-fialis-kai-ton-ruthmisti-ugraeriou-62209623 στο πλαινο ράφι θα προσθέσω μάτι μονό υγραεριου την μετατροπη κλπ το έχω απλα δεν ασχοληθηκα ποτε με υγραεριο και γιαυτο σας ρωτάω εαν παρω ενα ταφ μπορω απο την φιαλη να στειλω στους καυστηρες και με το ταφ να στειλω και στο μονο μάτι;; Με ταφ αεριου lpg και σφυκτήρες lpg το εχει κανει ποτε κανεις;; Λογικά σε ετοιμες εργοστασιου με πλαινο ματι καπως ετσι δεν θα ειναι; Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2021 από harrys23 1
gsisr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 11 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Καλορίζικη! Στα χοντρά σουβλάκια (κοντοσουβλια) το κάνω όπως λες για να προλάβουν να ψηθούν και μέσα. Όπως και τα μπούτια κοτόπουλο. Τα πιο λεπτά νομίζω ψήνονται και σε πιο δυνατή φωτιά. Κάνε δοκιμές και θα μάθεις. Επιτυχές ήταν το ψήσιμο βγήκαν εξαιρετικά τα κρέατα με σωστό χρώμα και κρουστά οι μπριζόλες. Όμως.. πολύ φλόγα! Πάρα πολύ φλόγα. Ήταν λιπαρό το κρέας η αλήθεια είναι, αλλά δε περίμενα τόσο φλόγα.
tsiro7 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Πρέπει να συνηθίσεις να ψήνεις με τους καυστήρες από τη μέση και κάτω σε ένταση και θα μειωθούν πολύ οι φλόγες. Νομίζω πάντως ότι έχει να κάνει και με τη σχεδίαση των ανακλαστήρων κάθε ψησταριάς. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση στη Spirit ότι δεν έχω αναφλεξεις ακόμα και σε πολύ λιπαρά κρέατα. Μια μοναδική φορά που είδα πολύ φλόγα ήταν με κάτι τσιπούρες. 2 1
costas_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2021 Οι αναφλέξεις θα έχεις όταν τα κρέατα είναι λιπαρά (λουκάνικα, πανσέτες κλπ). Εαν γίνονται πολλές και με αρκετές φλόγες τότε τα κρέατα ή ότι ψήνεις θα μαυρίσει ελαφρά. Για να αποφύγεις αυτή την κατάσταση θα πρέπει να μάθεις να ψήνεις. Η κατάσταση μετριάζεται όταν χρησιμοποιείς την σχάρα από την ανάποδη πλευρά με τα αυλάκια που συγκρατεί το λίπος. Δεν μετακινείς συνεχώς τα ψητά, ούτε τα γυρίζεις αλλά πρέπει να μάθεις να ψήνεις με 2-3 κινήσεις όλες κι όλες και κλειστό καπάκι. Χαμηλώνεις την ένταση της φλόγας και ρίχνεις την θερμοκρασία κατά 20β-30β. Εαν παρόλα αυτά δεις ότι δεν τα καταφέρνεις, αγοράζεις μια μαντεμένια πλάκα και ψήνεις συνδιαστικά μεταξύ σχάρας / μαντεμιού. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα