Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, giannislazy είπε

Πρεμιέρα σήμερα για τον Ναπολέοντα και για μένα προσωπικά με υγραέριο. Πινελιά το δώρο φίλου, η υπέροχη ασορτί ποδιά (μάλλον δωροδοκία για κάλεσμα).

162788449_105806328169883_3429058473947353833_n.jpg

162722257_281261083368144_209121391070600079_n.jpg

Μοντελάκι...!!! Παντα γεματη η ψησταριά...!!!

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα, πήρα και εγώ στους γονείς μου τη ψησταριά από τα leroy αυτή με τους τέσσερις καυστήρες, το πρώτο ψήσιμο το κάναμε όπως στα κάρβουνα ανοιχτό καπάκι και γύρισμα και γύρισμα και ξανά πάλι γύρισμα , βέβαια ρίξαμε πάνω μπριζόλες, παιδάκια (σήκωσαν κάμποση φωτιά) , λουκάνικα, μπιφτέκια, πανσετες, και όλα καλά ψημένα όπως έχουμε μάθει τόσα χρόνια στο κάρβουνο, λοιπόν έκατσα σήμερα και είδα κάνα δυο βιντεακια και είπα να κάνω το πείραμα, τέσσερις μπριζόλες λαιμού, τις έκανα από δύο τη φορά, πρώτα τις πιο μικρές, κλειστό καπάκι, δύο γυρίσματα με χρονόμετρο (πρώτη φορά το κάνω αυτό) από τρία λεπτά η κάθε μεριά, και οι άλλες δύο μεγαλύτερες από τέσσερα λεπτά, βέβαια για να κρατήσω σταθερά 200-220 βαθμούς είχα μόνο τους δύο καυστήρες ανοιχτούς στο τέρμα, όποτε άνοιγα και τρίτο η θερμοκρασία ανέβαινε στους 250 με 270 οπότε αν θέλω να γεμίσω όλη την επιφάνεια και ν ανοίξω όλους τους καυστήρες εκεί δε ξέρω πως θα κρατήσω σταθερή θερμοκρασία, είχα ζεστάνει λίγο βούτυρο ένα σκορδακι μέσα και λίγο δεντρολίβανο και μόλις έβγαινε η μπριζόλα αλειμμα και κλείσιμο μέσα σε αλουμινοχαρτο για τρία τέσσερα λεπτα, το αποτέλεσμα πραγματικά με άφησε άφωνο είχανε κρατήσει όλα τα ζουμιά μέσα τους και όλη τη νοστιμιά τους, πραγματικά από εδώ και πέρα θα μάθω να ψήνω μόνο μ αυτό το τρόπο. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikosll είπε

Καλησπέρα στη παρέα, πήρα και εγώ στους γονείς μου τη ψησταριά από τα leroy αυτή με τους τέσσερις καυστήρες, το πρώτο ψήσιμο το κάναμε όπως στα κάρβουνα ανοιχτό καπάκι και γύρισμα και γύρισμα και ξανά πάλι γύρισμα , βέβαια ρίξαμε πάνω μπριζόλες, παιδάκια (σήκωσαν κάμποση φωτιά) , λουκάνικα, μπιφτέκια, πανσετες, και όλα καλά ψημένα όπως έχουμε μάθει τόσα χρόνια στο κάρβουνο, λοιπόν έκατσα σήμερα και είδα κάνα δυο βιντεακια και είπα να κάνω το πείραμα, τέσσερις μπριζόλες λαιμού, τις έκανα από δύο τη φορά, πρώτα τις πιο μικρές, κλειστό καπάκι, δύο γυρίσματα με χρονόμετρο (πρώτη φορά το κάνω αυτό) από τρία λεπτά η κάθε μεριά, και οι άλλες δύο μεγαλύτερες από τέσσερα λεπτά, βέβαια για να κρατήσω σταθερά 200-220 βαθμούς είχα μόνο τους δύο καυστήρες ανοιχτούς στο τέρμα, όποτε άνοιγα και τρίτο η θερμοκρασία ανέβαινε στους 250 με 270 οπότε αν θέλω να γεμίσω όλη την επιφάνεια και ν ανοίξω όλους τους καυστήρες εκεί δε ξέρω πως θα κρατήσω σταθερή θερμοκρασία, είχα ζεστάνει λίγο βούτυρο ένα σκορδακι μέσα και λίγο δεντρολίβανο και μόλις έβγαινε η μπριζόλα αλειμμα και κλείσιμο μέσα σε αλουμινοχαρτο για τρία τέσσερα λεπτα, το αποτέλεσμα πραγματικά με άφησε άφωνο είχανε κρατήσει όλα τα ζουμιά μέσα τους και όλη τη νοστιμιά τους, πραγματικά από εδώ και πέρα θα μάθω να ψήνω μόνο μ αυτό το τρόπο. 

Θα πρέπει να παίξεις με τις εντάσεις των καυστήρων ώστε να βρεις που θα πρέπει να τους έχεις κάθε φορά για την θερμοκρασία που θες. 

Δοκίμασε να τους ανάψεις όλους στο φουλ και μετά όλους στο χαμηλό, για να δεις το πάνω και κάτω όριο θερμοκρασίας που μπορείς να έχεις. Από εκεί και πέρα τους ρυθμίζεις αναλόγως την θερμοκρασία που θέλεις να έχεις κάθε φορά.
 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ

Μια και τώρα ξεκινάς, κάνε ένα τεστ με τους διακόπτες, να βλέπεις τους καυστήρες και την φλόγα  ώστε να ξέρεις τουλάχιστον τις θέσεις full, mid, low. Σε 2 3 ψησιματα θα ελέγχεις την θερμοκρασία πληρως

Καλά ψησιματα 

 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, giannislazy είπε

Πρεμιέρα σήμερα για τον Ναπολέοντα και για μένα προσωπικά με υγραέριο. Πινελιά το δώρο φίλου, η υπέροχη ασορτί ποδιά (μάλλον δωροδοκία για κάλεσμα).

 

 

Καλορίζικη και πάντα γεμάτη!! Πώς το είδες το ψήσιμο; Να ξέρεις ότι όταν αποκτήσεις εμπειρία τα πρώτα σου ψησίματα θα τα θυμάσαι και θα γελάς, θα βελτιωθείς τρομερά!

  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, gdeli είπε

Καλορίζικη και πάντα γεμάτη!! Πώς το είδες το ψήσιμο; Να ξέρεις ότι όταν αποκτήσεις εμπειρία τα πρώτα σου ψησίματα θα τα θυμάσαι και θα γελάς, θα βελτιωθείς τρομερά!

1η εμπειρια απο αεριο. 

Ειδα τρομερη ευκολια σε ανεβασμα θερμοκρασιας. Σε 5 λεπτα φτανω 300 βαθμους. Θελει σιγουρα εμπειρια. Την μοσχαρισια την πετυχα οπως ηθελα. Καλαμακια χοιρινα τα στεγνωσα κυριως γιατι μετα το ψησιμο τα αφησα στην σχαριτσα. Θελει υπομονη να μαθεις χρονους κρεατων για να τα βγαζεις ολα μαζι. 

Παντως απιστευτη εμπειρια. Δεν το περιμενα. Η ευκολια και μονο στο αναμμα και ψησιμο αξιζει το παραπανω κοστος. Στο πατρικο καρβουνο, στο μπαλκονι αεριο

Δημοσ.

Εγώ την σχαρίτσα δεν την έβαλα ποτέ επάνω, την έχω ολοκαίνουρια και κάθεται. Μου φαίνεται θα την χρησιμοποιώ μόνο για "μέτρο" για να βλέπω τι χωράει σε μήκος για σούβλα. Κατά τα άλλα, είναι και στενή οποτε δεν κάνει και για να βάλεις κανένα brisket να καπνίσεις.

Κατά τα άλλα, όντως ανεβαίνει στους 300 αμέσως, και είναι και πανεύκολη στο καθάρισμα. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gdeli είπε

Εγώ την σχαρίτσα δεν την έβαλα ποτέ επάνω, την έχω ολοκαίνουρια και κάθεται. Μου φαίνεται θα την χρησιμοποιώ μόνο για "μέτρο" για να βλέπω τι χωράει σε μήκος για σούβλα. Κατά τα άλλα, είναι και στενή οποτε δεν κάνει και για να βάλεις κανένα brisket να καπνίσεις.

Κατά τα άλλα, όντως ανεβαίνει στους 300 αμέσως, και είναι και πανεύκολη στο καθάρισμα. 

για εκεί πάει και μένα η σχάρα. 

Τώρα που πλησιάζει πάσχα θα χρειαστούμε τα φώτα σου για σούβλα. Διαφώτισέ μας παλιέ

Δημοσ.

Υπάρχουν πιο αρμόδιοι εδώ μέσα να μιλήσουν, θα αποκαλυφθούν εν καιρώ, να είσαι σίγουρος!😀

Εγώ θα κάνω μια πατέντα για να βάλω την παλιά μου σούβλα (Sterling) στην Napoleon, και σκοπεύω να σουβλίσω από προβατίνα (σε κομμάτια, σαν κοντοσούβλι), μέχρι πικάνια και κανένα μωρογούρουνο αν χωρέσει. Ευτυχώς έχουμε μεγάλο "αέρα" οπότε μπαίνουν σχετικά ογκώδη κομμάτια.

  • Like 1
Δημοσ.

η σούβλα είναι must αλλά να μη μας τα φάει τα λεφτα η οριτζιναλ και δεν έχουμε μετα να δώσουμε για κρέας. Να είναι και κάτι το αξιόπιστο βέβαια χωρίς να χαλάσει το bbq. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άγριες διαθέσεις βλέπω... :)

θα πάρουν φωτιά οι σούβλες...

 

Πάντως η σούβλα είναι εύκολη υπόθεση...ακόμα και κανονική αντιγραφή της μαμάς μπορείς να κάνεις δλδ τα εκατέρωθεν στηρίγματα με λίγο παραπάνω κόπο...δεν είναι τίποτα σοβαρό...

Όποτε όπως έχουν πει σε προηγούμενα ποστ με 25-30€ Μαξ μπορείς να κάνεις αντίστοιχη της μαμάς δουλειά...

 

 

Γιαννηηηηηηη το τεστ με τα ψωμιά του τοστ...να δούμε τι απίδια πιάνει το εργαλείο....

 

:)

Επεξ/σία από Evgenios_V
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Άγριες διαθέσεις βλέπω... :)

θα πάρουν φωτιά οι σούβλες...

 

Πάντως η σούβλα είναι εύκολη υπόθεση...ακόμα και κανονική αντιγραφή της μαμάς μπορείς να κάνεις δλδ τα εκατέρωθεν στηρίγματα με λίγο παραπάνω κόπο...δεν είναι τίποτα σοβαρό...

Όποτε όπως έχουν πει σε προηγούμενα ποστ με 25-30€ Μαξ μπορείς να κάνεις αντίστοιχη της μαμάς δουλειά...

 

 

Γιαννηηηηηηη το τεστ με τα ψωμιά του τοστ...να δούμε τι απίδια πιάνει το εργαλείο....

 

:)

Αυτά είναι προσωπικά, αλλά στη Φωκίδα λέμε ότι αν δεν σουβλίζεις, δεν ψήνεις... Θα το κοιτάξουμε άμεσα το θέμα. Γιαυτό πήρα τέτοιο μέγεθος για να έχω άνετα κοντοσούβλι που αρέσει στην οικογένεια.  Αν κάποιος έχει να δώσει και tips, καλοδεχούμενα.

Τα τοστ θα το κάνω Δευτέρα πρωί με την ησυχία μου. Είναι στο to do list...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην 525 έχει υποδοχές και από τις 2 μεριές, για να στηρίξεις το μοτέρ;

Στο παρακάτω βιντεάκι, το στερεώνει από αριστερά πάνω από το πλαϊνό μάτι infrared.

Εν τω μεταξύ κάποια στιγμή, στην αρχή, φαίνεται ότι υπάρχουν υποδοχές για την στήριξη του μοτέρ και στην δεξιά μεριά, αλλά αυτός το βάζει από αριστερά. 

Οι δικές σας πως είναι;

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

Παράγγειλα το Dutch Oven Combo της Lodge και θέλω να ρωτήσω τους κατόχους τα εξής.

1) Για τον καθαρισμό και το seasoning είδα πολλα βίντεο όπου μετά το καθάρισμα-στέγνωμα-λάδωμα το ζέσταναν το σκεύος να εξατμιστεί το λάδι. Χρειάζεται το ζέσταμα κάθε φορά;

2) Θέλω να το χρησιμοποιήσω σε καθημερινή χρήση όπως έκανα με της “απλες” κατσαρόλες, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που πρέπει να γνωρίζω; διάβασα ότι δεν θέλει το μάτι(κεραμικό) στο φουλ αλλά να μαγειρεύεις σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ισχύει;

Και γενικά αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία και συμβουλή θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...