Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άγριες διαθέσεις βλέπω... :)

θα πάρουν φωτιά οι σούβλες...

 

Πάντως η σούβλα είναι εύκολη υπόθεση...ακόμα και κανονική αντιγραφή της μαμάς μπορείς να κάνεις δλδ τα εκατέρωθεν στηρίγματα με λίγο παραπάνω κόπο...δεν είναι τίποτα σοβαρό...

Όποτε όπως έχουν πει σε προηγούμενα ποστ με 25-30€ Μαξ μπορείς να κάνεις αντίστοιχη της μαμάς δουλειά...

 

 

Γιαννηηηηηηη το τεστ με τα ψωμιά του τοστ...να δούμε τι απίδια πιάνει το εργαλείο....

 

:)

Επεξ/σία από Evgenios_V
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2125

  • ilpapacha

    1958

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

20 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Άγριες διαθέσεις βλέπω... :)

θα πάρουν φωτιά οι σούβλες...

 

Πάντως η σούβλα είναι εύκολη υπόθεση...ακόμα και κανονική αντιγραφή της μαμάς μπορείς να κάνεις δλδ τα εκατέρωθεν στηρίγματα με λίγο παραπάνω κόπο...δεν είναι τίποτα σοβαρό...

Όποτε όπως έχουν πει σε προηγούμενα ποστ με 25-30€ Μαξ μπορείς να κάνεις αντίστοιχη της μαμάς δουλειά...

 

 

Γιαννηηηηηηη το τεστ με τα ψωμιά του τοστ...να δούμε τι απίδια πιάνει το εργαλείο....

 

:)

Αυτά είναι προσωπικά, αλλά στη Φωκίδα λέμε ότι αν δεν σουβλίζεις, δεν ψήνεις... Θα το κοιτάξουμε άμεσα το θέμα. Γιαυτό πήρα τέτοιο μέγεθος για να έχω άνετα κοντοσούβλι που αρέσει στην οικογένεια.  Αν κάποιος έχει να δώσει και tips, καλοδεχούμενα.

Τα τοστ θα το κάνω Δευτέρα πρωί με την ησυχία μου. Είναι στο to do list...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην 525 έχει υποδοχές και από τις 2 μεριές, για να στηρίξεις το μοτέρ;

Στο παρακάτω βιντεάκι, το στερεώνει από αριστερά πάνω από το πλαϊνό μάτι infrared.

Εν τω μεταξύ κάποια στιγμή, στην αρχή, φαίνεται ότι υπάρχουν υποδοχές για την στήριξη του μοτέρ και στην δεξιά μεριά, αλλά αυτός το βάζει από αριστερά. 

Οι δικές σας πως είναι;

Επεξ/σία από ilpapacha
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα στην ομάδα,

Παράγγειλα το Dutch Oven Combo της Lodge και θέλω να ρωτήσω τους κατόχους τα εξής.

1) Για τον καθαρισμό και το seasoning είδα πολλα βίντεο όπου μετά το καθάρισμα-στέγνωμα-λάδωμα το ζέσταναν το σκεύος να εξατμιστεί το λάδι. Χρειάζεται το ζέσταμα κάθε φορά;

2) Θέλω να το χρησιμοποιήσω σε καθημερινή χρήση όπως έκανα με της “απλες” κατσαρόλες, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που πρέπει να γνωρίζω; διάβασα ότι δεν θέλει το μάτι(κεραμικό) στο φουλ αλλά να μαγειρεύεις σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ισχύει;

Και γενικά αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία και συμβουλή θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

Παράγγειλα το Dutch Oven Combo της Lodge και θέλω να ρωτήσω τους κατόχους τα εξής.

1) Για τον καθαρισμό και το seasoning είδα πολλα βίντεο όπου μετά το καθάρισμα-στέγνωμα-λάδωμα το ζέσταναν το σκεύος να εξατμιστεί το λάδι. Χρειάζεται το ζέσταμα κάθε φορά;

2) Θέλω να το χρησιμοποιήσω σε καθημερινή χρήση όπως έκανα με της “απλες” κατσαρόλες, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που πρέπει να γνωρίζω; διάβασα ότι δεν θέλει το μάτι(κεραμικό) στο φουλ αλλά να μαγειρεύεις σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ισχύει;

Και γενικά αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία και συμβουλή θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ.

Αυτό εννοείς;

https://www.skroutz.gr/s/15359318/Lodge-Κατσαρόλα-Combo-Dutch-Oven-27cm-L8DD3.html

Είναι φοβερό “εργαλείο”. Η lodge αναφέρει ότι τα σκεύη έρχονται έτοιμα προς χρήση, χωρίς να χρειάζονται seasoning. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για πρώτο ψήσιμο, όπως αναφέρει πολλάκις και ο @SagoniasSlutRos, είναι να ψήσεις μπέικον.

Αυτό που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι το καθάρισμα είναι καλύτερα να το κάνεις όσο είναι ζεστό το σκεύος, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού ή μια πετσέτα. Αν είναι κάτι πιο επίμονο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα. Πίστεψε με θα καθαρίσει αρκετά εύκολα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να το σκουπίσεις, όσο καλύτερα μπορείς με μια πετσέτα και να το βάλεις να ζεσταθεί για περίπου 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να στεγνώσει εντελώς.

Το πέρασμα με λάδι δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις κάθε φορά. Αν δεις ότι ξεκινάνε τα φαγητά να κολλάνε και δεν καθαρίζουν εύκολα, τότε καλό είναι να κάνεις το seasoning με το λάδι. Μπορείς βέβαια και να το κάνεις κάθε πχ 10 ψησίματα. 

Για τις κεραμικές εστίες θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα, όπως αυτά που αναφέρονται στο παρακάτω άρθρο 

https://www.thekitchn.com/good-questions-357-163859

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Αυτό εννοείς;

https://www.skroutz.gr/s/15359318/Lodge-Κατσαρόλα-Combo-Dutch-Oven-27cm-L8DD3.html

Είναι φοβερό “εργαλείο”. Η lodge αναφέρει ότι τα σκεύη έρχονται έτοιμα προς χρήση, χωρίς να χρειάζονται seasoning. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για πρώτο ψήσιμο, όπως αναφέρει πολλάκις και ο @SagoniasSlutRos, είναι να ψήσεις μπέικον.

Αυτό που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι το καθάρισμα είναι καλύτερα να το κάνεις όσο είναι ζεστό το σκεύος, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού ή μια πετσέτα. Αν είναι κάτι πιο επίμονο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα. Πίστεψε με θα καθαρίσει αρκετά εύκολα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να το σκουπίσεις, όσο καλύτερα μπορείς με μια πετσέτα και να το βάλεις να ζεσταθεί για περίπου 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να στεγνώσει εντελώς.

Το πέρασμα με λάδι δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις κάθε φορά. Αν δεις ότι ξεκινάνε τα φαγητά να κολλάνε και δεν καθαρίζουν εύκολα, τότε καλό είναι να κάνεις το seasoning με το λάδι. Μπορείς βέβαια και να το κάνεις κάθε πχ 10 ψησίματα. 

Για τις κεραμικές εστίες θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα, όπως αυτά που αναφέρονται στο παρακάτω άρθρο 

https://www.thekitchn.com/good-questions-357-163859

Ναι αυτό που ανέβασες παράγγειλα,

σε ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Στην 525 έχει υποδοχές και από τις 2 μεριές, για να στηρίξεις το μοτέρ;

Στο παρακάτω βιντεάκι, το στειρώνει από αριστερά πάνω από το πλαϊνό μάτι infrared.

Εν τω μεταξύ κάποια στιγμή, στην αρχή, φαίνεται ότι υπάρχουν υποδοχές για την στήριξη του μοτέρ και στην δεξιά μεριά, αλλά αυτός το βάζει από αριστερά. 

Οι δικές σας πως είναι;

Παιδιά το μοτέρ δεν χρειάζεται να το στηρίξετε πάνω στην ψησταριά. Εγώ που έχω after market το έχω ακουμπήσει πάνω σε 2-3 βιβλία για να έρθει στο ίδιο επίπεδο. 

 

https://www.dropbox.com/s/qi6h5zsinkimv76/VID_20200416_194610.mp4?dl=0

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Στην 525 έχει υποδοχές και από τις 2 μεριές, για να στηρίξεις το μοτέρ;

Στο παρακάτω βιντεάκι, το στειρώνει από αριστερά πάνω από το πλαϊνό μάτι infrared.

Εν τω μεταξύ κάποια στιγμή, στην αρχή, φαίνεται ότι υπάρχουν υποδοχές για την στήριξη του μοτέρ και στην δεξιά μεριά, αλλά αυτός το βάζει από αριστερά. 

Οι δικές σας πως είναι;

Μάλλον είτε έτυχε να το βάλει από εκεί είτε βόλευε λόγω μπριζας είτε λόγο βίντεο...

Πάντως έχει υποδοχη/τρυπες και από τις δύο πλευρές...

10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδιά το μοτέρ δεν χρειάζεται να το στηρίξετε πάνω στην ψησταριά. Εγώ που έχω after market το έχω ακουμπήσει πάνω σε 2-3 βιβλία για να έρθει στο ίδιο επίπεδο. 

 

https://www.dropbox.com/s/qi6h5zsinkimv76/VID_20200416_194610.mp4?dl=0

Ακριβώς δεν θέλει τρελή πατέντα...

Απλά μέτρημα πόσο μήκος θέλουμε και το ύψος του μοτέρ από το την σούβλα να μην βρίσκει στο ράφι...απλά πράγματα...

Σούβλα κοκκορετσιου είναι αυτή σωστά...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδιά το μοτέρ δεν χρειάζεται να το στηρίξετε πάνω στην ψησταριά. Εγώ που έχω after market το έχω ακουμπήσει πάνω σε 2-3 βιβλία για να έρθει στο ίδιο επίπεδο. 

 

https://www.dropbox.com/s/qi6h5zsinkimv76/VID_20200416_194610.mp4?dl=0

Ακριβώς, αυτός είναι ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος. 

Η σούβλα ίσως να θέλει λίγο τρόχισμα/λιμάρισμα εκεί που «κάθεται», για να γυρίζει σωστά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Αυτό εννοείς;

https://www.skroutz.gr/s/15359318/Lodge-Κατσαρόλα-Combo-Dutch-Oven-27cm-L8DD3.html

Είναι φοβερό “εργαλείο”. Η lodge αναφέρει ότι τα σκεύη έρχονται έτοιμα προς χρήση, χωρίς να χρειάζονται seasoning. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για πρώτο ψήσιμο, όπως αναφέρει πολλάκις και ο @SagoniasSlutRos, είναι να ψήσεις μπέικον.

Αυτό που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι το καθάρισμα είναι καλύτερα να το κάνεις όσο είναι ζεστό το σκεύος, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού ή μια πετσέτα. Αν είναι κάτι πιο επίμονο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα. Πίστεψε με θα καθαρίσει αρκετά εύκολα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να το σκουπίσεις, όσο καλύτερα μπορείς με μια πετσέτα και να το βάλεις να ζεσταθεί για περίπου 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να στεγνώσει εντελώς.

Το πέρασμα με λάδι δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις κάθε φορά. Αν δεις ότι ξεκινάνε τα φαγητά να κολλάνε και δεν καθαρίζουν εύκολα, τότε καλό είναι να κάνεις το seasoning με το λάδι. Μπορείς βέβαια και να το κάνεις κάθε πχ 10 ψησίματα. 

Για τις κεραμικές εστίες θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα, όπως αυτά που αναφέρονται στο παρακάτω άρθρο 

https://www.thekitchn.com/good-questions-357-163859

Ποιο λάδι είναι καλό για αυτή την εργασία

Η κάποιο βούτυρο μήπως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Παιδιά το μοτέρ δεν χρειάζεται να το στηρίξετε πάνω στην ψησταριά. Εγώ που έχω after market το έχω ακουμπήσει πάνω σε 2-3 βιβλία για να έρθει στο ίδιο επίπεδο. 

 

https://www.dropbox.com/s/qi6h5zsinkimv76/VID_20200416_194610.mp4?dl=0

Άσχετο. Έχεις σχέση με Νάξο;

Επεξ/σία από thodoris1985
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, birel-motosport είπε

Ποιο λάδι είναι καλό για αυτή την εργασία

Η κάποιο βούτυρο μήπως

Χρησιμοποιώ είτε ελαιόλαδο είτε αραβοσιτέλαιο. Ένα παιδί πρότεινε λάδι ρυζιού, σε προηγούμενες σελίδες.

Γενικά προτιμούνται έλαια με μεγάλο σημείο καπνού 

https://www.enallaktiko.gr/blogs/blog/frying-oil

https://www.masterclass.com/articles/cooking-oils-and-smoke-points-what-to-know-and-how-to-choose#why-is-oil-smoke-point-important
 

Εκτός από τα λάδια, αναφέρουν ότι πολύ καλά αποτελέσματα έχουν τα λίπη  όπως το crisco 

https://www.housebeautiful.com/lifestyle/cleaning-tips/a32336452/how-to-season-cast-iron/

https://www.bestprice.gr/cat/8217/garnirismata-diakosmisi/f/1_26941/crisco.html

προσοχή μόνο, γιατί το πουλάνε και καταστήματα για ενήλικες...🙂

https://www.bestprice.gr/cat/7261/sex-essentials/f/1_26941/crisco.html?o=2

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

προσοχή μόνο, γιατί το πουλάνε και καταστήματα για ενήλικες...🙂

https://www.bestprice.gr/cat/7261/sex-essentials/f/1_26941/crisco.html?o=2

Και αντε τωρα να σε πιστεψουν...οτι το θες για το ψησιμο...

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περι σουβλας...

Μετρησα την 525 και απο ακρη σε ακρη ο καδος ψησίματος ειναι 77,5εκ...

Αρα μπορεί να μας κάνει αυτή του Κιτ ψησταριάς υγραερίου NATERIAL απο Λερου στα 50€ μας κάνει μια χαρά 86 εκατοστά μήκος λέει...

και απο οτι βλέπω εχει ακόμα και αντίβαρο που σε ενα ακανονιστο κομμάτι κρέας θα ειναι χρησιμο...

Ισως χρειάζεται μια μικρή αλλαγή στις τρυπες αλλα αυτό δεν ειναι τιποτα...

Αντε να ανοιξούν τα καταστηματα να μπορούμε να κανουμε καμια καλή ψακτική γιατι μας εχει φάει το απο απόσταση...

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873760

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Ακριβώς, αυτός είναι ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος. 

Η σούβλα ίσως να θέλει λίγο τρόχισμα/λιμάρισμα εκεί που «κάθεται», για να γυρίζει σωστά.

Ναι θέλει οπωσδήποτε, γιατί είναι τετράγωνη και δεν γυρίζει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στρογγυλές.

4 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Άσχετο. Έχεις σχέση με Νάξο;

This is me 🙋

2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Και αντε τωρα να σε πιστεψουν...οτι το θες για το ψησιμο...

Εγώ το πήρα από Θανοπουλο το Crisco.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...