Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

Παράγγειλα το Dutch Oven Combo της Lodge και θέλω να ρωτήσω τους κατόχους τα εξής.

1) Για τον καθαρισμό και το seasoning είδα πολλα βίντεο όπου μετά το καθάρισμα-στέγνωμα-λάδωμα το ζέσταναν το σκεύος να εξατμιστεί το λάδι. Χρειάζεται το ζέσταμα κάθε φορά;

2) Θέλω να το χρησιμοποιήσω σε καθημερινή χρήση όπως έκανα με της “απλες” κατσαρόλες, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που πρέπει να γνωρίζω; διάβασα ότι δεν θέλει το μάτι(κεραμικό) στο φουλ αλλά να μαγειρεύεις σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ισχύει;

Και γενικά αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία και συμβουλή θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ.

Αυτό εννοείς;

https://www.skroutz.gr/s/15359318/Lodge-Κατσαρόλα-Combo-Dutch-Oven-27cm-L8DD3.html

Είναι φοβερό “εργαλείο”. Η lodge αναφέρει ότι τα σκεύη έρχονται έτοιμα προς χρήση, χωρίς να χρειάζονται seasoning. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για πρώτο ψήσιμο, όπως αναφέρει πολλάκις και ο @SagoniasSlutRos, είναι να ψήσεις μπέικον.

Αυτό που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι το καθάρισμα είναι καλύτερα να το κάνεις όσο είναι ζεστό το σκεύος, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού ή μια πετσέτα. Αν είναι κάτι πιο επίμονο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα. Πίστεψε με θα καθαρίσει αρκετά εύκολα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να το σκουπίσεις, όσο καλύτερα μπορείς με μια πετσέτα και να το βάλεις να ζεσταθεί για περίπου 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να στεγνώσει εντελώς.

Το πέρασμα με λάδι δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις κάθε φορά. Αν δεις ότι ξεκινάνε τα φαγητά να κολλάνε και δεν καθαρίζουν εύκολα, τότε καλό είναι να κάνεις το seasoning με το λάδι. Μπορείς βέβαια και να το κάνεις κάθε πχ 10 ψησίματα. 

Για τις κεραμικές εστίες θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα, όπως αυτά που αναφέρονται στο παρακάτω άρθρο 

https://www.thekitchn.com/good-questions-357-163859

  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Αυτό εννοείς;

https://www.skroutz.gr/s/15359318/Lodge-Κατσαρόλα-Combo-Dutch-Oven-27cm-L8DD3.html

Είναι φοβερό “εργαλείο”. Η lodge αναφέρει ότι τα σκεύη έρχονται έτοιμα προς χρήση, χωρίς να χρειάζονται seasoning. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για πρώτο ψήσιμο, όπως αναφέρει πολλάκις και ο @SagoniasSlutRos, είναι να ψήσεις μπέικον.

Αυτό που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι το καθάρισμα είναι καλύτερα να το κάνεις όσο είναι ζεστό το σκεύος, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού ή μια πετσέτα. Αν είναι κάτι πιο επίμονο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα. Πίστεψε με θα καθαρίσει αρκετά εύκολα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να το σκουπίσεις, όσο καλύτερα μπορείς με μια πετσέτα και να το βάλεις να ζεσταθεί για περίπου 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να στεγνώσει εντελώς.

Το πέρασμα με λάδι δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις κάθε φορά. Αν δεις ότι ξεκινάνε τα φαγητά να κολλάνε και δεν καθαρίζουν εύκολα, τότε καλό είναι να κάνεις το seasoning με το λάδι. Μπορείς βέβαια και να το κάνεις κάθε πχ 10 ψησίματα. 

Για τις κεραμικές εστίες θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα, όπως αυτά που αναφέρονται στο παρακάτω άρθρο 

https://www.thekitchn.com/good-questions-357-163859

Ναι αυτό που ανέβασες παράγγειλα,

σε ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Στην 525 έχει υποδοχές και από τις 2 μεριές, για να στηρίξεις το μοτέρ;

Στο παρακάτω βιντεάκι, το στειρώνει από αριστερά πάνω από το πλαϊνό μάτι infrared.

Εν τω μεταξύ κάποια στιγμή, στην αρχή, φαίνεται ότι υπάρχουν υποδοχές για την στήριξη του μοτέρ και στην δεξιά μεριά, αλλά αυτός το βάζει από αριστερά. 

Οι δικές σας πως είναι;

Παιδιά το μοτέρ δεν χρειάζεται να το στηρίξετε πάνω στην ψησταριά. Εγώ που έχω after market το έχω ακουμπήσει πάνω σε 2-3 βιβλία για να έρθει στο ίδιο επίπεδο. 

 

https://www.dropbox.com/s/qi6h5zsinkimv76/VID_20200416_194610.mp4?dl=0

  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Στην 525 έχει υποδοχές και από τις 2 μεριές, για να στηρίξεις το μοτέρ;

Στο παρακάτω βιντεάκι, το στειρώνει από αριστερά πάνω από το πλαϊνό μάτι infrared.

Εν τω μεταξύ κάποια στιγμή, στην αρχή, φαίνεται ότι υπάρχουν υποδοχές για την στήριξη του μοτέρ και στην δεξιά μεριά, αλλά αυτός το βάζει από αριστερά. 

Οι δικές σας πως είναι;

Μάλλον είτε έτυχε να το βάλει από εκεί είτε βόλευε λόγω μπριζας είτε λόγο βίντεο...

Πάντως έχει υποδοχη/τρυπες και από τις δύο πλευρές...

10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδιά το μοτέρ δεν χρειάζεται να το στηρίξετε πάνω στην ψησταριά. Εγώ που έχω after market το έχω ακουμπήσει πάνω σε 2-3 βιβλία για να έρθει στο ίδιο επίπεδο. 

 

https://www.dropbox.com/s/qi6h5zsinkimv76/VID_20200416_194610.mp4?dl=0

Ακριβώς δεν θέλει τρελή πατέντα...

Απλά μέτρημα πόσο μήκος θέλουμε και το ύψος του μοτέρ από το την σούβλα να μην βρίσκει στο ράφι...απλά πράγματα...

Σούβλα κοκκορετσιου είναι αυτή σωστά...?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδιά το μοτέρ δεν χρειάζεται να το στηρίξετε πάνω στην ψησταριά. Εγώ που έχω after market το έχω ακουμπήσει πάνω σε 2-3 βιβλία για να έρθει στο ίδιο επίπεδο. 

 

https://www.dropbox.com/s/qi6h5zsinkimv76/VID_20200416_194610.mp4?dl=0

Ακριβώς, αυτός είναι ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος. 

Η σούβλα ίσως να θέλει λίγο τρόχισμα/λιμάρισμα εκεί που «κάθεται», για να γυρίζει σωστά.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Αυτό εννοείς;

https://www.skroutz.gr/s/15359318/Lodge-Κατσαρόλα-Combo-Dutch-Oven-27cm-L8DD3.html

Είναι φοβερό “εργαλείο”. Η lodge αναφέρει ότι τα σκεύη έρχονται έτοιμα προς χρήση, χωρίς να χρειάζονται seasoning. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για πρώτο ψήσιμο, όπως αναφέρει πολλάκις και ο @SagoniasSlutRos, είναι να ψήσεις μπέικον.

Αυτό που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι το καθάρισμα είναι καλύτερα να το κάνεις όσο είναι ζεστό το σκεύος, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, με την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού ή μια πετσέτα. Αν είναι κάτι πιο επίμονο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα. Πίστεψε με θα καθαρίσει αρκετά εύκολα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να το σκουπίσεις, όσο καλύτερα μπορείς με μια πετσέτα και να το βάλεις να ζεσταθεί για περίπου 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να στεγνώσει εντελώς.

Το πέρασμα με λάδι δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις κάθε φορά. Αν δεις ότι ξεκινάνε τα φαγητά να κολλάνε και δεν καθαρίζουν εύκολα, τότε καλό είναι να κάνεις το seasoning με το λάδι. Μπορείς βέβαια και να το κάνεις κάθε πχ 10 ψησίματα. 

Για τις κεραμικές εστίες θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα, όπως αυτά που αναφέρονται στο παρακάτω άρθρο 

https://www.thekitchn.com/good-questions-357-163859

Ποιο λάδι είναι καλό για αυτή την εργασία

Η κάποιο βούτυρο μήπως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Παιδιά το μοτέρ δεν χρειάζεται να το στηρίξετε πάνω στην ψησταριά. Εγώ που έχω after market το έχω ακουμπήσει πάνω σε 2-3 βιβλία για να έρθει στο ίδιο επίπεδο. 

 

https://www.dropbox.com/s/qi6h5zsinkimv76/VID_20200416_194610.mp4?dl=0

Άσχετο. Έχεις σχέση με Νάξο;

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ.
1 ώρα πριν, birel-motosport είπε

Ποιο λάδι είναι καλό για αυτή την εργασία

Η κάποιο βούτυρο μήπως

Χρησιμοποιώ είτε ελαιόλαδο είτε αραβοσιτέλαιο. Ένα παιδί πρότεινε λάδι ρυζιού, σε προηγούμενες σελίδες.

Γενικά προτιμούνται έλαια με μεγάλο σημείο καπνού 

https://www.enallaktiko.gr/blogs/blog/frying-oil

https://www.masterclass.com/articles/cooking-oils-and-smoke-points-what-to-know-and-how-to-choose#why-is-oil-smoke-point-important
 

Εκτός από τα λάδια, αναφέρουν ότι πολύ καλά αποτελέσματα έχουν τα λίπη  όπως το crisco 

https://www.housebeautiful.com/lifestyle/cleaning-tips/a32336452/how-to-season-cast-iron/

https://www.bestprice.gr/cat/8217/garnirismata-diakosmisi/f/1_26941/crisco.html

προσοχή μόνο, γιατί το πουλάνε και καταστήματα για ενήλικες...🙂

https://www.bestprice.gr/cat/7261/sex-essentials/f/1_26941/crisco.html?o=2

  • Thanks 1
Δημοσ.

Περι σουβλας...

Μετρησα την 525 και απο ακρη σε ακρη ο καδος ψησίματος ειναι 77,5εκ...

Αρα μπορεί να μας κάνει αυτή του Κιτ ψησταριάς υγραερίου NATERIAL απο Λερου στα 50€ μας κάνει μια χαρά 86 εκατοστά μήκος λέει...

και απο οτι βλέπω εχει ακόμα και αντίβαρο που σε ενα ακανονιστο κομμάτι κρέας θα ειναι χρησιμο...

Ισως χρειάζεται μια μικρή αλλαγή στις τρυπες αλλα αυτό δεν ειναι τιποτα...

Αντε να ανοιξούν τα καταστηματα να μπορούμε να κανουμε καμια καλή ψακτική γιατι μας εχει φάει το απο απόσταση...

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873760

  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Ακριβώς, αυτός είναι ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος. 

Η σούβλα ίσως να θέλει λίγο τρόχισμα/λιμάρισμα εκεί που «κάθεται», για να γυρίζει σωστά.

Ναι θέλει οπωσδήποτε, γιατί είναι τετράγωνη και δεν γυρίζει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στρογγυλές.

4 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Άσχετο. Έχεις σχέση με Νάξο;

This is me 🙋

2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Και αντε τωρα να σε πιστεψουν...οτι το θες για το ψησιμο...

Εγώ το πήρα από Θανοπουλο το Crisco.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Evgenios_V said:

Περι σουβλας...

Μετρησα την 525 και απο ακρη σε ακρη ο καδος ψησίματος ειναι 77,5εκ...

Αρα μπορεί να μας κάνει αυτή του Κιτ ψησταριάς υγραερίου NATERIAL απο Λερου στα 50€ μας κάνει μια χαρά 86 εκατοστά μήκος λέει...

και απο οτι βλέπω εχει ακόμα και αντίβαρο που σε ενα ακανονιστο κομμάτι κρέας θα ειναι χρησιμο...

Ισως χρειάζεται μια μικρή αλλαγή στις τρυπες αλλα αυτό δεν ειναι τιποτα...

Αντε να ανοιξούν τα καταστηματα να μπορούμε να κανουμε καμια καλή ψακτική γιατι μας εχει φάει το απο απόσταση...

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873760

Έχω την εντύπωση ότι την έχω δει πριν λίγο καιρό, με προσφορά, στα 30€

18 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

This is me 🙋

Ίδιο επώνυμο έχουμε...Από ότι φαίνεται δε μας ξέρω όλους! 😆

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/3/2021 στις 8:31 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Πόσα δευτερόλεπτα ψεκάζει με καλό τρομπαρισμα? Ίδιο φαίνεται αυτό που έχω αλλά ψεκάζει το πολύ 1-2". Μετά θέλει πάλι καμία 15αρια φορές τρόμπα.

Πολύ κουραστικό το βρήκα εγώ... Δεν μου άρεσε  καθόλου. Δεν με βόλεψε γιατί πετούσε για λίγο. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, koklas είπε

Πολύ κουραστικό το βρήκα εγώ... Δεν μου άρεσε  καθόλου. Δεν με βόλεψε γιατί πετούσε για λίγο. 

Ναι το ίδιο πρόβλημα έχω και γω, δεν αξίζει. Εκτός και αν το δικό μου είναι χαλασμένο γιατί το πήρα και μεταχειρισμένο.

Τώρα παρήγγειλα ένα σπρέι σε αεροσολ να δοκιμάσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα ρε αλητες εχουμε ανταλαξει τοσες συνταγες,ειστε απο ΝΑΞΟ κ δεν λετε τιποτα???? Απο Κωμιακη ειμαι εγω.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...