sndev Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 38 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε Χθες ειχαμε τα εγκαινια της Bormann BBQ2000 Την περασα το Σαββατο 2-3 φορες με ηλιελαιο και την αναψα, εβαλα και αλουμινοχαρτο στο ταψακι για γρηγορο καθαρισμα. καλορίζικη. μονη ένσταση το αλουμινοχαρτο. βγάλτο για την υγεία σου 3 1
vforvaggelis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 17 λεπτά πριν, sndev είπε καλορίζικη. μονη ένσταση το αλουμινοχαρτο. βγάλτο για την υγεία σου Ειναι στο ταψακι απο κατω που μαζευει τα λιπη. Τοσο ζημια λες να κανει;
sndev Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) ξερω γω; σκεψου οτι εκεί έχεις 300 350 βαθμούς τι λες να κανει το αλουμίνοχαρτο σε τέτοιες θερμοκρασίες; συρταρωτο κατω απο τους καυστηρες δεν ειναι? Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από sndev
vforvaggelis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, sndev είπε ξερω γω; σκεψου οτι εκεί έχεις 300 350 βαθμούς τι λες να κανει το αλουμίνοχαρτο σε τέτοιες θερμοκρασίες; συρταρωτο κατω απο τους καυστηρες δεν ειναι? Ναι συρταρωτο κατω απο τους καυστηρες. 1
dakangr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 10 λεπτά πριν, sndev είπε ξερω γω; σκεψου οτι εκεί έχεις 300 350 βαθμούς τι λες να κανει το αλουμίνοχαρτο σε τέτοιες θερμοκρασίες; συρταρωτο κατω απο τους καυστηρες δεν ειναι? Και οι weber εχουν ταψακι αλουμινιου μιας χρησης. Και στη δικια μου τη Monarch που εχει μαντεμενιο ταψακι βαζω αλουμινοχαρτο για να μη χρειαζεται καθαρισμα. Επειδη δεν ερχεται σε αμεση επαφη με το φαγητο δε θεωρω οτι υπαρχει προβλημα.
sndev Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) ξερω οτι βολευει αρκετα (οχι τοσο οσο νομίζεις αλλα κανει δουλεια) παρολαυτα οι αναθυμιασεις σε αυτες τις θερμοκρασιες λουζουν τις τροφες σου που καταληγουν στη κοιλιτσα σου. νομίζω ειναι καλυτερα τα περισσοτερα 5 λεπτα τριψηματος η αλλαγη νεου ταψιου καθε 1 μισή χρόνο αν μαυρισει παρα το αλουμινοχαρτο. γνωμη μου απο εκει περα οτι νομιζει ο καθενας καλυτερα.. κ αλλο το απλο αλουμινοχαρτο κ αλλο το ταψακι αλλες αντοχες αν κ το ταψακι ακομα δεν ειναι για 300 βαθμους. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από sndev 2 1
dakangr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, sndev είπε ξερω οτι βολευει αρκετα (οχι τοσο οσο νομίζεις αλλα κανει δουλεια) παρολαυτα οι αναθυμιασεις σε αυτες τις θερμοκρασιες λουζουν τις τροφες σου που καταληγουν στη κοιλιτσα σου. νομίζω ειναι καλυτερα τα περισσοτερα 5 λεπτα τριψηματος η αλλαγη νεου ταψιου καθε 1 μισή χρόνο αν μαυρισει παρα το αλουμινοχαρτο. γνωμη μου απο εκει περα οτι νομιζει ο καθενας καλυτερα.. κ αλλο το απλο αλουμινοχαρτο κ αλλο το ταψακι αλλες αντοχες αν κ το ταψακι ακομα δεν ειναι για 300 βαθμους. Δε γνωριζω και κουβεντα κανουμε, αλλα αν ισχυει αυτο που λες γιατι η Weber βαζει αλουμινενιο ταψακι; Και επίσης η θερμοκρασία απο κάτω απο τον κάδο λογικά δεν είναι χαμηλότερη σε σχέση με μέσα στον κάδο;
zanskou Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 γιατί δεν αλλάζετε το ταψάκι (σε περίπτωση που έχει τρύπα για αποροή των λιπων) με ένα ιδιων διαστάσεων χωρίς τρύπα στο οποίο θα βάλετε λίγο νεράκι για πιο εύκολο καθαρισμο ; 1 1
sndev Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 γτ ο παπαστρατος βγαζει τσιγαρα αφου ειναι επιβλαβη? δεν απαγορευει κανεις καποια εταιρια να βγαλει ενα προιον επεισης η κατασκευη της weber για το ταψακι ειναι διαφορετικη απο το συρταρωτο κατω απο τους καυστηρες του φιλου αν δε κανω λαθος. η δικια μου με θερμόμετρο lazer παντως εκεί κατω ειναι στους 310. τωρα καντε ότι νομιζετε καλυτερο για σας 2
dimitris557 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, villasg είπε Εχουμε αποψη για ENDERS ?? https://el.enders-outdoor.com/product-category/psistaries/psistaries-ugraeriou/ Την πήρε τελικά ο κουνιάδος μού. Με 2 λόγια ποιοτικά σε υλικα αλλά δυστυχώς όλα τα άλλα σε άμεση σύγκριση με την monarch που έχω πολύ δύσκολη τρομερές αναφλέξεις, δεν κρατάει θερμοκρασία ίσως λίγο το inox το τζάμι δεν ξέρω εγώ παντος που την δούλεψα αγάπησα ποιο πολύ τη ψησταρια μου γιατί κατάλαβα τελικά την ευκολία και την ποιότητα. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από dimitris557 4
gdeli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 11 ώρες πριν, vforvaggelis είπε Ποσο κοντα ειναι στην γευση κεμπαπ; Γιατι οι περισσοτεροι που πουλανε κεμπαπ (και τα ψητοπωλεια) ειναι ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ και τα λενε κεμπαπ! Αχχ, πονεμένη ιστορία τα κεμπάμπ στην Ελλάδα. Συνήθως είναι κιμάς διπλοπερασμένος κιόλας, με ένα σωρό μπαχαρικά, και βγαίνει σαν βαρύ μαλακό συμπαγές μπιφτέκι. Επειδή πριν 1,5 χρόνο λόγω δουλειάς έκατσα 1 μήνα στα Άδανα (=πατρίδα του κεμπάμπ στην Τουρκία) και έτρωγα ΚΑΘΕ μεσημέρι κεμπάμπ, απέκτησα μια απέχθεια προς τα ετοιματζίδικα που έχουν τα σουβλατζίδικα. Εκεί δεν χρησιμοποιούν κιμά, αλλά μια συγκεκριμένη αναλογία λίπους από την ουρά του προβάτου και ψαχνού, τα οποία ψιλοκόβουν με μαχαίρια. Μετά βάζουν ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, ίσως λίγο κύμινο, αλάτι πιπέρι και καμιά αποξηραμένη καυτερή πιπεριά, ανάλογα με τη γεύση που θέλουν να δώσουν. Το αποτέλεσμα δεν παίζεται, χωρίς υπερβολή εγώ δεν βαρέθηκα ποτέ το κεμπάμπ ας το έτρωγα επί 27 ημέρες ασταμάτητα. Εδώ δεν έχω φάει σε πολλά κεμπαπτζίδικα αλλά το πιο κοντινό στο τούρκικο μου φάνηκε του Προέδρου, νομίζω είναι του ίδιου ιδιοκτήτη που έχει τον κυρ Αρίστο που αναφέρθηκε πιο πάνω. 55 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε Ειναι στο ταψακι απο κατω που μαζευει τα λιπη. Τοσο ζημια λες να κανει; Κι εγώ θα πρότεινα να μην έχεις το αλουμινόχαρτο σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Οι αναθυμιάσεις είναι βλαβερές, βέβαια πολύ μικρή ποσότητα θα είναι αλλά γιατί να το υφίστασαι; Λίγο τρίψιμο και θα είσαι ΟΚ! 2 1
zanskou Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 21 λεπτά πριν, dimitris557 είπε Την πήρε τελικά ο κουνιάδος μού. Με 2 λόγια ποιοτικά σε υλικα αλλά δυστυχώς όλα τα άλλα σε άμεση σύγκριση με την monarch που έχω πολύ δύσκολη τρομερές αναφλέξεις, δεν κρατάει θερμοκρασία ίσως λίγο το inox το τζάμι δεν ξέρω εγώ παντος που την δούλεψα αγάπησα ποιο πολύ τη ψησταρια μου γιατί κατάλαβα τελικά την ευκολία και την ποιότητα. wtf ? βενζινη ρίξατε ;
plasTOST Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, zanskou είπε γιατί δεν αλλάζετε το ταψάκι (σε περίπτωση που έχει τρύπα για αποροή των λιπων) με ένα ιδιων διαστάσεων χωρίς τρύπα στο οποίο θα βάλετε λίγο νεράκι για πιο εύκολο καθαρισμο ; Είπες ωραία ιδέα! Ακόμα και στις weber που έχουν το συρταρακι για τα λίπη μπορούμε και εκεί μέσα να ρίχνουμε λίγο νερό για να μην κολλάνε τα λίπη και μετά καθάρισμα εύκολο. Ωραίος δεν το είχα σκεφτεί 1
sndev Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 πληροφοριακα αλλα δοκιμαστε το κιολας, αν βαζεις νερο στο ταξι θα βρασει με τα λιποι κ θα παρει μια ωωωωωωραια γευση το ψητο.. (αηδια :p)
Evgenios_V Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, zanskou είπε noted ! σε σχέση με τον κυρ Αρίστο στο π.Φάληρο ; Κυρ Αρίστος ειναι πολύ καλός... απλά για εμένα την γεύση που έχει το κεμπαμπ του Μπαρμπαλέξη...δεν την έχω βρει πουθενά...περα απο Τουρκία μεριά... Λογικό ισως μιας και τα περισσότερα υλικά ερχονται απευθείας απο εκεί... Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από Evgenios_V 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα