Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Κυρ Αρίστος ειναι πολύ καλός...

απλά για εμένα την γεύση που έχει το κεμπαμπ του Μπαρμπαλέξη...δεν την έχω βρει πουθενά...περα απο Τουρκία μεριά...

Λογικό ισως μιας και τα περισσότερα υλικά ερχονται απευθείας απο εκεί...

To θεμα ειναι να μπορουμε να τα προμηθευτουμε απο καπου να τα ψησουμε μονοι μας

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Νομίζω ότι μόνος σου θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει να βρεις καλό χασάπη να σου δώσει ουρά προβατίνας, αν και τα δικά μας πρόβατα δεν έχουν τόσο λίπος εκεί. Νομίζω βάζουν και μοσχαρίσιο στήθος με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος. Κατά τα άλλα, ακόμα και αν το περάσεις από την δική σου κιμαδομηχανή στο πιο χοντρό μέγεθος και μια μόνο φορά, πιστεύω θα φτάσεις πολύ κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν και πολλά βίντεο στο youtube με την μέθοδο που το πλάθεις και το κολλάς επάνω στην μεταλλική σούβλα.

Δημοσ.

Άλλωστε κεμπαμπ υπάρχουν διαφόρων τυπων - Αιγυπτου - Ανατολίας - Αρμένικο κτλ κτλ...

νομίζω οτι αυτό θα πρέπει να ειναι το επόμενο προτζεκτ... σπαθια/σουβλες και χασαπομάχαιρο για κιμα...

Δημοσ.

Παιδια εχω βολευτει τοσο πολυ με τα ετοιμα απο το συγκεκριμενο κρεοπωλειο, που δεν μπαινω καν στη διαδικασια. Γι αυτο ρωτησα για ετοιμα προς ψησιμο. Ειναι καποια πραγματα που δεν πιστευω οτι αξιζει ο κοπος να τα φτιαξω. Μονο αν δεν μπορω να βρω ετοιμο αυτο που θελω θα κατσω να το φτιαξω μονος μου.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dakangr είπε

Ακριβως τα ιδια και εγω με την ιδια ψησταρια. Εξαιρετική ψησταριά αλλά το πλαινο είναι απογοητευτικό. Εγω πήρα αυτήν:

https://www.skroutz.gr/s/25122123/Proton-GS01.html

Η οποία χωρίς να κόψεις λαμαρίνα ΔΕΝ χωράει να μπει στη θέση της εργοστασιακής. Οπότε πήρα ενα Υ και απο την μπουκαλα εβγαλα δευτερο λάστιχο , και την έχω ακουμπήσει πάνω απο την εργοστασιακή με κλειστό καπάκι και ψήνει εξαιρετικά πατάτες.

Παντως συμβουλη για οποιον ενδιαφέρεται για αγορα Monarch, ή για την 320 χωρις πλαινο ή για την 390 με τον πισω καυστήρα για σουβλες. Τα λεφτά του το πλαινο δεν τα αξίζει. 

Ίδια λύση σκέφτομαι και εγώ.. Αυτή η εστία που πήρες θέλει ρυθμιστή πίεσης;;; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, koklas είπε

Ίδια λύση σκέφτομαι και εγώ.. Αυτή η εστία που πήρες θέλει ρυθμιστή πίεσης;;; 

Εχω την gogas, μετα το ρυθμιστη εβαλα το Υ,  το ενα λαστιχο στην ψησταρια και το αλλο στο ματι. 

  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mixomoras είπε

Καλημέρα στην ομάδα!

λογικά μέσα στην βδομάδα κάνω entry και εγώ με την weber spirit II 210 που την βρήκα στον επίσημο αντιπρόσωπο της περιοχής και είναι κ δίπλα στο σπίτι μ στα 550.

Οπότε μιας και ετοιμάζομαι ήθελα να σας ρωτήσω τι χρησιμοποιέιτε/ προτείνεται για αξεσουάρ και ποια θεωρείται απαραίτητα? γαντια, βαση κοπης, μαχαιρια, τσιμπιδες...

Έχει κανείς αυτή τη κασετίνα να μας πει?

https://www.skroutz.gr/s/12153424/Leopold-Vienna-Σετ-BBQ-18-τμχ-Leopold-Vienna.html?from=account_favorites

 

 

 

Εγω εχω αυτη την κασετίνα,μου την ειχαν κανει δώρο!! χρησιμοποιώ κυριως την μεγάλη σπάτουλα και μπορώ να πω οτι εινΙ πολυ καλη!!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

Εγω εχω αυτη την κασετίνα,μου την ειχαν κανει δώρο!! χρησιμοποιώ κυριως την μεγάλη σπάτουλα και μπορώ να πω οτι εινΙ πολυ καλη!!

Thanks για το info άρχοντα! Τσεκαρα στο site της Leopold Vienna και την έχει 50 γιουρο οπότε δεν πιστεύω και γω να ναι της πλάκας. Επίσης για κάποιον λόγο με έψησαν και οι μικρες τσιμπηδες που έχει για καλαμπόκι χαχααχ 😁

Επεξ/σία από mixomoras
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, dakangr είπε

Ακριβως τα ιδια και εγω με την ιδια ψησταρια. Εξαιρετική ψησταριά αλλά το πλαινο είναι απογοητευτικό. Εγω πήρα αυτήν:

https://www.skroutz.gr/s/25122123/Proton-GS01.html

Η οποία χωρίς να κόψεις λαμαρίνα ΔΕΝ χωράει να μπει στη θέση της εργοστασιακής. Οπότε πήρα ενα Υ και απο την μπουκαλα εβγαλα δευτερο λάστιχο , και την έχω ακουμπήσει πάνω απο την εργοστασιακή με κλειστό καπάκι και ψήνει εξαιρετικά πατάτες.

Παντως συμβουλη για οποιον ενδιαφέρεται για αγορα Monarch, ή για την 320 χωρις πλαινο ή για την 390 με τον πισω καυστήρα για σουβλες. Τα λεφτά του το πλαινο δεν τα αξίζει. 

Στη μικρή διάσταση δεν με παίρνει για περίπου 3 εκατοστά. (Θα προεξεχει)..  Οπότε πρέπει να γίνει πατέντα μεγαλωματος κατά λίγους πόντους του ενός από τα δύο ράφια 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, zanskou είπε

Στη μικρή διάσταση δεν με παίρνει για περίπου 3 εκατοστά. (Θα προεξεχει)..  Οπότε πρέπει να γίνει πατέντα μεγαλωματος κατά λίγους πόντους του ενός από τα δύο ράφια 

Αδερφέ το μέτρησα για πάρτη σου. 1 εκατοστό είναι από καθε πλευρά πιο μέσα τα ποδαράκια άρα για ένα εκατοστό δεν σου χωράει.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτέλους...

Ήρθε ο ανταπτορας, ενώθηκε η μπουκάλα...

Έγινε το πρώτο κάψιμο στο 15λεπτο...με άνοιξε κλείσε καπάκι να κάνουν όλα καλά...

Έκανα και seasoning με ελαιόλαδο, θα νόμιζαν στην γειτονιά ότι εψινα πρόβατο αλλά δεν πειράζει...

Στο 15λεπτο Φτάνει κάπου στους 350 (ανάμεσα στους 315 και 370 που έχει σημάδια)...το εργαλείο φουντώνει... Δεν ξέρω αν την άφηνα λίγο παραπάνω θα έφτανε ίσως λίγο περισσότερο αλλά καλά πάει...

Τώρα κρυώνει και πάει για σκέπασμα...

Έτοιμη για το ψήσιμο...με την πρώτη ευκαιρία ίσως και νωρίτερα από σκ...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 5
Δημοσ.

Στη δίκη μου ψησταριά πάντως έχω βάλει στο συρταράκι από κάτω αλουμινόχαρτο και άμμο . Ο καθαρισμός πολύ εύκολος ...

Δημοσ.

Θέλει πέρασμα και με αλλο λάδι τώρα στο κρύωμα...??? Έβαλα αρκετό πάντως και τα μαντεμια είναι αρκετά μαύρα τώρα και ψιλογυαλιστερα...

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Θέλει πέρασμα και με αλλο λάδι τώρα στο κρύωμα...??? Έβαλα αρκετό πάντως και τα μαντεμια είναι αρκετά μαύρα τώρα και ψιλογυαλιστερα...

Όχι δεν θέλει άλλο πέρασμα. Πόση ώρα την έκαψες?

Εγώ την δικιά μου στην αρχή την έκαψα ένα 45λεπτο και θεωρώ οτι θα μπορούσα και λίγο παραπάνω γιατί είχε ακόμα σημάδια απο λάδι εμφανή. Έχω κάνει 5-6 ψησίματα και σκέφτομαι να την αφήσω καμια ώρα αυτή τη φορά, πριν το επόμενο ψήσιμο. Αν κάποιος έχει μεγαλύτερη εμπειρία απο napoleon ας μας πεί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, skskre είπε

Όχι δεν θέλει άλλο πέρασμα. Πόση ώρα την έκαψες?

Εγώ την δικιά μου στην αρχή την έκαψα ένα 45λεπτο και θεωρώ οτι θα μπορούσα και λίγο παραπάνω γιατί είχε ακόμα σημάδια απο λάδι εμφανή. Έχω κάνει 5-6 ψησίματα και σκέφτομαι να την αφήσω καμια ώρα αυτή τη φορά, πριν το επόμενο ψήσιμο. Αν κάποιος έχει μεγαλύτερη εμπειρία απο napoleon ας μας πεί

Την έκαψα ένα 15 - 20λεπτο πριν κάνω seasoning...

Και άλλο ένα 15 - 20λεπτο την δεύτερη στο seasoning...

 

Τι εννοείς με το είχε ακόμη λάδι...???

Επεξ/σία από Evgenios_V

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...