Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Καλημέρα είπαμε?

https://photos.app.goo.gl/YXAvu2UQNpVxRLke6

Πόσο σε μισούμε εμείς που δεν ξέρουμε τα κόλπα (ίσα να ψήνουμε ξέρουμε και αυτό με ζόρι), είπαμε;  😆

Μέσα έχεις βάλει ξύλο; καλά κατάλαβα από το βίντεο;

Καλημέρα!!

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

τους καυστήρες τους ειχες ολους αναμμένους? ή μονο τους 2?

Όλους τους καυστήρες αναμμένους και το έβγαλα με εσωτερική θερμοκρασία γύρω στους 74-75. Άλλοι το βγαζουν στους 80. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Πόσο σε μισούμε εμείς που δεν ξέρουμε τα κόλπα (ίσα να ψήνουμε ξέρουμε και αυτό με ζόρι), είπαμε;  😆

Μέσα έχεις βάλει ξύλο; καλά κατάλαβα από το βίντεο;

Καλημέρα!!

Εγώ σας αγαπώ 😘

Πελετ oak για κάπνισμα έχω βάλει. Συμφέρει πολύ περισσότερο από τα ξυλαρακια.

4 λεπτά πριν, zanskou είπε

για πες λεπτομέρειες ! (κομμάτι, μπαχαρικά κλπ)

Black Angus ribs, ένα ελαφρό πέρασμα με λάδι και μετά μόνο αλάτι και πιπέρι. 

Μετά συνολικό μαγείρεμα θέλει κάπου 7 ώρες στους 270-280F μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει 198-203F και να έχει γίνει μαλακό σαν βούτυρο. 

  • Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγώ σας αγαπώ 😘

Πελετ oak για κάπνισμα έχω βάλει. Συμφέρει πολύ περισσότερο από τα ξυλαρακια.

Black Angus ribs, ένα ελαφρό πέρασμα με λάδι και μετά μόνο αλάτι και πιπέρι. 

Μετά συνολικό μαγείρεμα θέλει κάπου 7 ώρες στους 270-280F μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει 198-203F και να έχει γίνει μαλακό σαν βούτυρο. 

επειδη στη ρημαδοοθόνη του γραφείου δεν φαινεται καλά, στη σχάρα προθέρμανσης τα έχεις βάλει ; καλά ειδα ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, giannislazy είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Κυριακή θα κάνω την πρεμιέρα της σουβλας που έφτιαξα με ένα μικρό κοντοσουβλάκι (4-5 κομμάτια) να δω ότι είμαι έτοιμος για το Πάσχα. 

Για πείτε τι προτείνει η όμαδα από μέθοδο, θερμοκρασίες, καυστήρες και ώρα ψησίματος? Με το κάρβουνο το έβλεπα αλλιώς

Έχουμε και λέμε , μαρινάρισμα από το βράδυ .

Σούβλισμα και τύλιγμα με λαδόκολλα και ξανά μανά τύλιγμα με ασημόχαρτο .

Σε Weber spirit 310 με όλους τους καυστήρες ανοιχτούς στην χαμηλότερη ένταση

Ψήσιμο στους 200 βαθμούς γύρω στην μιάμιση με δύο ώρες (2.5 κιλά κοντοσούβλι) , όταν φτάσει εσωτερική θερμοκρασία 75 βαθμούς , ξετύλιγμα από λαδόκολλα και τα ρέστα και ψήσιμο ίσα για να πάρει χρώμα . Δεν χρειάζεται να βάλεις από κάτω ταψί με νερό αφού τυλιγμένο κρατάει τα ζουμιά του , δεν θα έχεις αναφλέξεις αφού είναι τυλιγμένο .

Ο χρόνος ψησίματος προφανώς διαφέρει ανάλογα με τα κιλά αλλά και το μέγεθος των κομματιών που έχεις κόψει το κρέας .

 

Επεξ/σία από Kostasm45
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, zanskou είπε

επειδη στη ρημαδοοθόνη του γραφείου δεν φαινεται καλά, στη σχάρα προθέρμανσης τα έχεις βάλει ; καλά ειδα ; 

Ναι για να έρχεται ο καπνός από κάτω. Τη προηγούμενη φορά που τα είχα κάνει στην κάτω σχάρα, είχαν πάρει ωραίο άρωμα και γεύση, αλλά αν είχε κάνει το smoke ring. Όποτε είπα να δοκιμάσω έτσι τώρα μήπως και γίνει. Σε κάρβουνα πάντα το πετύχαινα, αλλά εκεί ήταν από κάτω ο καπνός.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zanskou είπε

θεωρω οτι σε τέτοια ψησίματα πρέπει να ειναι αναμμένοι όλοι οι καυστήρες. αν ανάψεις του δύο ακριανούς στη μέση θα ψηθεί λιγότερο. 

Δεν είναι απαραίτητο. Σε αυτό που έκανα, άναψα μόνο τους 2 ακριανούς για το ψήσιμο και στο τέλος άναψα τον οπίσθιο για το χρώμα. Αν δεν υπάρχει οπίσθιος, τότε μπορεί να γίνει με όλους τους καυστήρες αναμμένους.

  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

@SagoniasSlutRos μοσχαρίσια ribs είναι; από που τα παίρνεις ; δώσε info 

Κρεοπωλείο Λεβέντης στο Περιστέρι. Κάνει και delivery. Αν θες σου στέλνω με πμ το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη να μιλήσεις απευθείας. Εμένα αυτός με εξυπηρετεί.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Κρεοπωλείο Λεβέντης στο Περιστέρι. Κάνει και delivery. Αν θες σου στέλνω με πμ το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη να μιλήσεις απευθείας. Εμένα αυτός με εξυπηρετεί.

ναι αν δεν σου κάνει κόπο θα το ήθελα,  τα έχει στάνταρ η τα παραγγέλνεις;

Δημοσ.

Χαίρεται! Θέλω τη γνώμη σας.. Έχω αγοράσει μια bbq campingaz 4 series (με 4 καυστήρες) και έχω δοκιμάσει δύο φιάλες. Την coral gas gogas 5kg και την coral gas 10kg. Οι ρυθμιστές είναι της coral οι αντίστοιχοι. Και με τις δύο η θερμοκρασία δεν μπορεί να ανέβει με κλειστό καπάκι πάνω από 220oC με τους 4 καυστήρες στο φουλ.

Επειδή προσπαθώ να βρω απάντηση αλλά από την εταιρία δεν μου λένε κάτι ξεκάθαρο.

Είναι λογικό?

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, cvstratos92 είπε

Χαίρεται! Θέλω τη γνώμη σας.. Έχω αγοράσει μια bbq campingaz 4 series (με 4 καυστήρες) και έχω δοκιμάσει δύο φιάλες. Την coral gas gogas 5kg και την coral gas 10kg. Οι ρυθμιστές είναι της coral οι αντίστοιχοι. Και με τις δύο η θερμοκρασία δεν μπορεί να ανέβει με κλειστό καπάκι πάνω από 220oC με τους 4 καυστήρες στο φουλ.

Επειδή προσπαθώ να βρω απάντηση αλλά από την εταιρία δεν μου λένε κάτι ξεκάθαρο.

Είναι λογικό?

Ευχαριστώ!

Δεν είναι λογικό να μην ανεβάζεις πάνω από 220. Ίσως να θέλει reset ο ρυθμιστής 

Από ένα manual που βρήκα, δεν παρατήρησα να αναφέρει κάτι παραπάνω

https://www.campingaz.com/trade/images/SpareParts/f1031708-ca54-48cc-9e18-7d38ae78c33f/4010045147.pdf

E3E5D4DC-CCAF-428B-955A-B22F852562AB.jpeg.8d7c77694d18a6e2d98c94bdbc8625e7.jpeg
 

Η εταιρεία οφείλει να σου δώσει οδηγίες, ώστε να βρεις την λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. 

Έχεις δοκιμάσει με τον δικό της ρυθμιστή και κάποια συμβατική μπουκάλα;

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, cvstratos92 said:

Χαίρεται! Θέλω τη γνώμη σας.. Έχω αγοράσει μια bbq campingaz 4 series (με 4 καυστήρες) και έχω δοκιμάσει δύο φιάλες. Την coral gas gogas 5kg και την coral gas 10kg. Οι ρυθμιστές είναι της coral οι αντίστοιχοι. Και με τις δύο η θερμοκρασία δεν μπορεί να ανέβει με κλειστό καπάκι πάνω από 220oC με τους 4 καυστήρες στο φουλ.

Επειδή προσπαθώ να βρω απάντηση αλλά από την εταιρία δεν μου λένε κάτι ξεκάθαρο.

Είναι λογικό?

Ευχαριστώ!

Δεν έχω απάντηση στο ερώτημα σου αλλά μια άσχετη ερώτηση, ο ρυθμιστής είναι ίδιος ή ξεχωριστός για τα 5 και τα 10 κιλά της coral;

39 minutes ago, ilpapacha said:

Έχεις δοκιμάσει με τον δικό της ρυθμιστή και κάποια συμβατική μπουκάλα;

Οι ρυθμιστές της coral είναι "ασφαλείας" και δεν κάνουν στις συμβατικές μπουκάλες. Ή εννοείς τον ρυθμιστή που είχε η ψησταριά (αν έρχεται με δικό της ρυθμιστή...δεν το γνωρίζω)

Επεξ/σία από thodoris1985

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...