ηνίοχος Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Ανάλογα το πως είναι κατασκευασμένη η ψησταριά μπορεί είτε να συμβαίνει το ένα είτε το άλλο... Δηλαδή τι ακριβώς ;
ilpapacha Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε Δηλαδή τι ακριβώς ; Είτε αυτό που έγραψα στο προηγούμενο ποστ, είτε αυτό που έγραψες εσύ
cambo99 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 12 minutes ago, KostasTk said: Πιθανον να το δοκιμασω σημερα για πρωτη φορα και εγω.. Πριν την πρωτη πρωτη χρηση της πετρας να την πλύνω ή οχι?? Υπάρχει φοβος να την καταστρεψω?? Μην την πλύνεις! Απλά εγώ για να μην την λερώνω βάζω πάνω από την πέτρα και σε κάθε πίτσα διαφορετικό αντικολλητικό χαρτί. Προσοχή να το κόβεις στο σχήμα της πέτρας και να μην εξέχει από την πέτρα, για να μην μαυρίσει - καεί . Όταν είναι έτοιμη η πίτσα την βγάζεις μαζί με το χαρτί. Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές όλα καλά θα πάνε. Περιμένω φώτο με το καλό ... 😋 2
sounis11 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 6 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Ευχαριστώ...!!! ...μεταξύ αλλών δουλειών ειχα καταφέρει και περάσει την προηγούμενη εβδομάδα απο το κατάστημα psistis.gr στην Κηφισίας οπως μου ειχε προτείνει ο @SagoniasSlutRosμιας και ειναι σχετικά κοντά μου...και ειχα δει αυτο το setup αλλά δεν ημουν σιγουρος πως θα βολέψει... αφου λοιπόν το χρησιμοποιείς ήδη και σε εχει βολέψει...εκανα και εγώ μια παραγγελία (σουβλα 7,5ε, μοτερ 10ε, και 2 πιαστράκια 2ε, ολα μαζι με τα μεταφορικά 2ε = 21,5ε) και περιμένω να ερθεί μιας και δεν μας βλέπω για πάσχα στο χωριό... με αυτούς που μπλέξαμε...!!! Και μιας και λέμε για μοτέρ κτλ...αφου πηγα στον ψηστη περασα και απο τον γνωστό επι της καποδιστριου ακριβώς πριν την διασταυρωση με Χαλάνδρι αφού περνάς την γεφυρα της Κιφησίας...μιας και δειχνει να μπορείς να βρείς ποιο πολλές λύσεις ιδιοκατασκευής μιας και ειναι σιδεράς και το κατάστημα ειναι εκεί απο πάντα που λέει ο λόγος...ο κυριος που ηταν εκει μου έδειξε καποιες λύσεις τυποποιημένες και μεταξύ αυτών και το ίδιο μοτέρ και την ιδια σουβλα και τα ιδια πιαστράκια... ρωτησα τιμές για ολα και μεταξυ αυτών και αυτά που είχα δει στον ψηστη για να εχω ενα μέτρο συγκρισης, προς μεγάλη μου εκπληξη ηταν απο 50% έως και 300% πιο ακριβός (σουβλα 15ε, μοτερ 15ε και 2 πιαστράκια 6ε = 36ε) δλδ το ιδιο setup θα μου εβγαινε κοντά 75% ακριβότερα...δεν το περίμενα... Το μόνο που θα πρέπει να δεις είναι πως θα σταθεροποιήσεις το μοτέρ να μη γυρνάει μαζί με τη σούβλα.Εγω το έδεσα με σύρμα όπως είδες από τις κρεμαστές.Τελειως αχαΐρευτος.....Επίσης να προτείνω κάτι που έκανα και νομίζω πρέπει να το κάνεις και συ ...αφού έβαλα τη σούβλα στην υποδοχή του μοτέρ έκανα με ένα ψιλό τρυπάνι μια διαμπερές τρύπα και όταν θέλω να ψήσω, περνώ από μέσα ένα κομμάτι σύρμα που διπλώνω ,σαν πυρακι ένα πράγμα, για να μην σου βγαίνει ο μηχανισμός και την διάρκεια του ψησίματος..δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ από την φωτογραφία 1
berny Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Καλησπέρα στην παρέα! Ευχαριστιμενις Κάτοχος broil king Gem 340 και λόγω πασχα στο μπαλκόνι ψάχνω για ηλεκτρική σούβλα.. διαβασα για λεροι μερλιν αλλα δεν ξερω το ιδανικό μήκος και αν θα χρειαστεί να κανω παρέμβαση για να μπει σωστα στην ψησταριά.. εχει κανείς εμπειρία με την συγκεκριμένη; 1
toxotis67 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Με το θέμα της πυρόλυσης, βλέπω ότι άλλοι την κάνουν μετά το ψήσιμο για καθαρισμό (5-10 λεπτά στο full κάψιμο και μετά τρίψιμο στις σχάρες με τη βούρτσα), ενώ άλλοι και για λόγους οικονομίας την κάνουν μετά την προθέρμανση της ψησταριάς, τρίψιμο με βούρτσα και αμέσως μετά ψήσιμο. Η απορία που έχω είναι, αν μετά την προθέρμανση, ανοίξεις το καπάκι και καθαρίσεις τη σχάρα για μερικά λεπτά, δεν πάει στράφι η προθέρμανση; Επίσης το τρίψιμο στη σχάρα γίνεται με την ψησταριά αναμμένη; Ευχαριστώ.
cambo99 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 8 minutes ago, toxotis67 said: Με το θέμα της πυρόλυσης, βλέπω ότι άλλοι την κάνουν μετά το ψήσιμο για καθαρισμό (5-10 λεπτά στο full κάψιμο και μετά τρίψιμο στις σχάρες με τη βούρτσα), ενώ άλλοι και για λόγους οικονομίας την κάνουν μετά την προθέρμανση της ψησταριάς, τρίψιμο με βούρτσα και αμέσως μετά ψήσιμο. Η απορία που έχω είναι, αν μετά την προθέρμανση, ανοίξεις το καπάκι και καθαρίσεις τη σχάρα για μερικά λεπτά, δεν πάει στράφι η προθέρμανση; Επίσης το τρίψιμο στη σχάρα γίνεται με την ψησταριά αναμμένη; Ευχαριστώ. Το καλύτερο είναι μετα το ψήσιμο... Ανοίγεις όλους τους καυστηρες στο μέγιστο, τους κλείνεις μετά από 10 λεπτά, τρίβεις, λαδώνεις και είσαι έτοιμος για την επόμενη φορά. Τώρα τι κάνουμε στην πράξη και πόσο συχνά το κάνουμε είναι και θεμα όρεξης και διάθεσης. Το ιδανικό πάντως είναι μετά το ψήσιμο να την καθαρίζεις, έστω και πρόχειρα. 1
toxotis67 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 4 λεπτά πριν, cambo99 είπε Το καλύτερο είναι μετα το ψήσιμο... Ανοίγεις όλους τους καυστηρες στο μέγιστο, τους κλείνεις μετά από 10 λεπτά, τρίβεις, λαδώνεις και είσαι έτοιμος για την επόμενη φορά. Τώρα τι κάνουμε στην πράξη και πόσο συχνά το κάνουμε είναι και θεμα όρεξης και διάθεσης. Το ιδανικό πάντως είναι μετά το ψήσιμο να την καθαρίζεις, έστω και πρόχειρα. Κι εγώ αυτό κάνω μέχρι τώρα, απλά είχα την απορία για όσους το κάνουν διαφορετικά. Το λάδωμα το κάνω με χαρτί κουζίνας, ώστε να προσέξω μήπως έχει μείνει καμία τρίχα από τη βούρτσα πάνω στη σχάρα.. 1
cambo99 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Το λάδωμα μπορείς να το κάνεις και με πινέλο σιλικόνης, ώστε να πάει παντού και να μην αφήνεις τρίχες κλπ ...
sounis11 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Και επί τω έργω.. χθεσινό απογευματινό κοντοσούβλι πρόβειο 3,5 κιλά και κάτι.. VID20210417184256.mp4 VID20210417184232.mp4 10
Rabbit30 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε Ευχαριστώ...!!! ...μεταξύ αλλών δουλειών ειχα καταφέρει και περάσει την προηγούμενη εβδομάδα απο το κατάστημα psistis.gr στην Κηφισίας οπως μου ειχε προτείνει ο @SagoniasSlutRosμιας και ειναι σχετικά κοντά μου...και ειχα δει αυτο το setup αλλά δεν ημουν σιγουρος πως θα βολέψει... αφου λοιπόν το χρησιμοποιείς ήδη και σε εχει βολέψει...εκανα και εγώ μια παραγγελία (σουβλα 7,5ε, μοτερ 10ε, και 2 πιαστράκια 2ε, ολα μαζι με τα μεταφορικά 2ε = 21,5ε) και περιμένω να ερθεί μιας και δεν μας βλέπω για πάσχα στο χωριό... με αυτούς που μπλέξαμε...!!! Και μιας και λέμε για μοτέρ κτλ...αφου πηγα στον ψηστη περασα και απο τον γνωστό σιδερά επι της καποδιστριου ακριβώς πριν την διασταυρωση με Χαλάνδρι αφού περνάς την γεφυρα της Κιφησίας...μιας και δειχνει να μπορείς να βρείς ποιο πολλές λύσεις ιδιοκατασκευής μιας και ειναι σιδεράς και το κατάστημα ειναι εκεί απο πάντα που λέει ο λόγος...ο κυριος που ηταν εκει μου έδειξε καποιες λύσεις τυποποιημένες και μεταξύ αυτών και το ίδιο μοτέρ και την ιδια σουβλα και τα ιδια πιαστράκια... ρωτησα τιμές για ολα και μεταξυ αυτών και αυτά που είχα δει στον ψηστη για να εχω ενα μέτρο συγκρισης, προς μεγάλη μου εκπληξη ηταν απο 50% έως και 300% πιο ακριβός (σουβλα 15ε, μοτερ 15ε και 2 πιαστράκια 6ε = 36ε) δλδ το ιδιο setup θα μου εβγαινε κοντά 75% ακριβότερα...δεν το περίμενα... την παραγγελία την εκανες απο τον ψηστη;
tsiro7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 6 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Να βγαλώ και εγω λοιπον τα συμπεράσματα μου σχετικά με το χθεσινό ψήσιμο... το οποίο μπορεί να μην φαινεται ιδανικό στις φωτογραφίες αλλά γευστικά ηταν πολύ πάνω απο μετρίο...πολυ καλυτερο απο του φουρνου (ειδικά λογω υγρασιας στο εσωτερικό του ζυμαριού)... Επίσης να βάλουμε και τον παράγοντα οτι ηταν το πρώτο τετοιου ειδους ψησιμο σε bbq...τα δεδομένα ειναι οτι χρησιμοποιώ το ίδιο ζυμάρι πολύ καιρό και έχω κάνει με αυτό το ζυμάρι αρκετά ψησίματα σε οικιακό φούρνο οπότε και μπορώ να βγάλω καποια σχετικά ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με τις διαφορές... Πρώτη φορά έχω τέτοιο φουσκωμα στο πλαινό της πίτσας, και αυτό οφείλετε αποκλειστικά στις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έπιασε ο χώρος ψησίματος που με τον ηλεκτρικό δεν μπορείς να πιάσεις ο δικος μου φτάνει μαξ τους 270 η ψησταριά εφτασε 350 εύκολα... Επίσης στην πρώτη εκανα το λάθος και εσβησα (ξεχασα δλδ) τους μεσαίους καυστήρες αφού ειχα βαλει την πιτσα μέσα για 1-2 λεπτά οπότε για αυτό κυρίως θεωρώ οτι κάηκε η βάση...ξεχασα να το γράψω στο αρχικό ποστ... στις επόμενες δοκιμές στο σύνολο 3 πιτσες το αποτέλεσμα ολο και βελτιωνόταν εως την τελευταία που έπιασα και ενα καλο σχετικά crunchy but soft στις άκρες...χωρίς φυσικά το απαραιτητο χρώμα... Δυστηχώς δεν κατάφερα να κάνω αλλη μια δοκιμή 1. γιατί η οικογένεια έσκασε...2. κυριώς γιατί ΞΕΜΕΙΝΑ απο ΓΚΑΖΙ...!!! χαχαχαχαχαχαχαχα...!!! Η τεχνική που θα ακολουθήσω την επομενη φορά, γιατί φυσικά και δεν θα το παρατήσω το θέμα μιας και βλέπω περιθώρια απο την πλευρά τεχνικής για βελτίωση του αποτελέσματος καθώς και θα εχω και γεμάτη μπουκάλα χαχαχαχαχαχαχα: 1. Φουλ ζέσταμα για 15 λεπτά η Ναπολέον πιάνει περι τους 320-350 βαθμούς σε αυτό το διάστημα... 2. Στα 15λεπτά κλείσιμό ή γυρισμα στο ελάχιστο των μεσαίων καυστήρων (αυτοί ακριβως κατώ απο την πλάκα δλδ) πράγμα που σημαινει οτι θα πέσει η θερμοκρασία στην πλάκα αλλά θα συνεχίσει να συσσωρεύει θερμόκρασία απο το περιβάλλον...επίσης η Ναπολέον διατηρεί εκπληκτικά καλά την θερμοκρασία αν δεν ανοίξεις καπάκι...και ζέσταμα ακόμα για 2-3 λεπτά... 3. Βάζω πιτσα μέσα...το καπάκι ανοίγει ελάχιστα για να βάλεις την πιτσα στον θάλαμο οπότε η απώλεια της ζέστης ειναι σχετικά μικρή (στον φούρνο λογω οτι η πόρτα ανοίγει προς τα κάτω δεν μπορείς να το κάνεις γιατι θα καείς)... 4. Έλεγχος στα 4 λεπτά να δώ την βάση και αν με παιρνεί να ανεβάσω τέρμα και πάλι τους καυστήρες για τα τελευταία 1-2 λεπτά του ψησίματος... Ολες οι δοκιμές θα συνεχίσουν εως οτου εγκριθεί κονδύλι για αγορά φουρνου ειτε ooni ειτε roccbox ειτε ηλεκτρικού... Μιά χαρά βολεψε και βοήθησε αρκετά...απλά (οπως λέω και στο παραπάνω σχόλιο μου...θα επρεπε να εχω αλλάξει και μπουκάλα...χαχαχαχαχαχαχα Σου προτείνω να δοκιμάσεις αυτό που κάνω εγώ. Παράλληλα με την ψησταριά ανάβω το φούρνο στο φουλ την πάνω αντίσταση. Ψήνω 3-4 λεπτά την πίτσα στο bbq (θερμοκρασία πλάκας 320-350)και με το φτυάρι την μεταφέρω σε μια λαμαρίνα στην πάνω σκάλα του φούρνου μόνο να ψηθούν τα υλικά από πάνω . 4
ilpapacha Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, berny είπε Καλησπέρα στην παρέα! Ευχαριστιμενις Κάτοχος broil king Gem 340 και λόγω πασχα στο μπαλκόνι ψάχνω για ηλεκτρική σούβλα.. διαβασα για λεροι μερλιν αλλα δεν ξερω το ιδανικό μήκος και αν θα χρειαστεί να κανω παρέμβαση για να μπει σωστα στην ψησταριά.. εχει κανείς εμπειρία με την συγκεκριμένη; Θα πρέπει να μετρήσει το εσωτερικό μήκος της ψησταριάς και να υπολογίσεις +10-15εκ για την σούβλα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δεις τι πατέντα θα χρειαστεί να κάνεις ώστε να τοποθετηθεί/στηριχθεί σωστά στην ψησταριά σου. 2
toxotis67 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, sounis11 είπε Και επί τω έργω.. χθεσινό απογευματινό κοντοσούβλι πρόβειο 3,5 κιλά και κάτι.. VID20210417184256.mp4 VID20210417184232.mp4 Ταψάκι από κάτω δεν έβαλες, ή δεν το έπαιρνε?
Evgenios_V Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, sounis11 είπε Το μόνο που θα πρέπει να δεις είναι πως θα σταθεροποιήσεις το μοτέρ να μη γυρνάει μαζί με τη σούβλα.Εγω το έδεσα με σύρμα όπως είδες από τις κρεμαστές.Τελειως αχαΐρευτος.....Επίσης να προτείνω κάτι που έκανα και νομίζω πρέπει να το κάνεις και συ ...αφού έβαλα τη σούβλα στην υποδοχή του μοτέρ έκανα με ένα ψιλό τρυπάνι μια διαμπερές τρύπα και όταν θέλω να ψήσω, περνώ από μέσα ένα κομμάτι σύρμα που διπλώνω ,σαν πυρακι ένα πράγμα, για να μην σου βγαίνει ο μηχανισμός και την διάρκεια του ψησίματος..δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ από την φωτογραφία Σωστός...ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες...!!! Θα προσπαθήσω να φτιάξω κατι ποιο συμπαγές και ευκολο για να μπαινοβγαίνει ποιο ευκολά και να ειναι λιγο ποιο "ομορφο" το αποτέλεσμά...αλλά ξεροντας οτι με πιάνει η βαρεμάρα...με αχαιρευτο τροπο με βλέπω και εμένα... θα ΄δω οταν έρθει...καλα μας ψησίματα...!!! 2 ώρες πριν, sounis11 είπε Και επί τω έργω.. χθεσινό απογευματινό κοντοσούβλι πρόβειο 3,5 κιλά και κάτι.. VID20210417184256.mp4 VID20210417184232.mp4 Ο λογος που θέλω σουβλά... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα