Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και πολύ καλά έκανες. Επίσης να συμπληρώσω ότι τα μοτέρ που πουλάνε οι βέμπερ μπρόιλ ναπολεόν κλπ είναι χειρότερα από αυτά για τις ηλεκτρικές κουζίνες. Κάποια απ΄ αυτά που έχω δει ανοιγμένα είχαν γρανάζια από πλαστικό. Απαράδεκτο για κάτι που θα ανεβάσει θερμοκρασία λόγω θέσης. Δεν θα έδινα ούτε 15 ευρώ για κάτι τέτοιο.

Έκανες την καλύτερη δουλειά. Παίρνεις και δύο αφαλούς για σούβλες με διαφορετική διατομή και το χρησιμοποιείς όπου θες.

Επεξ/σία από PJK
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Περσυ τετοια εποχη ημασταν σελιδα 56 και τωρα ειμαστε 560!!!

ή ψησταριά ή τηλεόραση... hot topic 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/4/2021 στις 12:51 ΠΜ, alimentas είπε

Eιναι απλος ο λογος που γινεται αυτο στο bbq κ ειναι κ ο λογος που δεν γινεται να παρεις σωστος αποτελεσμα.ΟΤΙ και να κανεις στην ψησταρια υγραεριου η φωτια ερχεται αποκλειστικα απο κατω οποτε ή θα καψεις τον πατο μεχρι να ψηθει το πανω ή θα να ειναι αψητο το πανω κ σωστη η βαση.

Οπως κ να διαχειριστεις το bbq την στιγμη που η φωτια προερχεται απο κατω δεν μπορεις ν αλλαξεις το αποτελεσμα.Στους ξυλοφουρνους ή στο ooni η φωτια ερχεται απο πισω.Για μενα ο οικιακος φουρνος (κ αυτος με τα προβληματα του) σιγουρα δινει 5 φορες καλυτερο αποτελεσμα απο οποιαδηποτε ψησταρια υγραεριου γιατι απλα η θερμοτητα μοιραζεται καπως καλυτερα.

Εν μέρη κάνεις λάθος, διότι μπορείς να ψήσεις φανταστική πίτσα στο μπάρμπεκιου υγραερίου αλλά με έμμεσο ψήσιμο!

Εγώ στη Rogue 425 αφήνω την πίτσα επάνω από σβηστό καυστήρα επάνω σε καυτή πέτρα ψησίματος και κάνω έμμεσο ψήσιμο με τον δίπλα ανοιχτό.

Δεν υπάρχει το ψήσιμο που γίνεται... ούτε καμμένη από κάτω ούτε άψητη από πάνω! Μην ξεχνάς ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει...

Επεξ/σία από eliassgr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, coyote2 είπε

Μία ερώτηση (που είναι το πιο σοβαρό για εμένα)

Αν έχει μπαλκόνι που όλη μέρα έχει ήλιο.... (το καλοκαίρι δε θα την χρησιμοποιώ μέρα) αν την έχεις σκεπασμένη τη φιάλη τη φοβάστε για να συμβεί οτιδήποτε?

Για τον ήλιο και την φιάλη? εφόσον ειναι μέσα στο ντουλαπάκι... φαντάζομαι ότι ο ήλιος και η ζέστη δεν επηρεάζουν τις φιάλες? 

Επεξ/σία από coyote2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eliassgr είπε

Εν μέρη κάνεις λάθος, διότι μπορείς να ψήσεις φανταστική πίτσα στο μπάρμπεκιου υγραερίου αλλά με έμμεσο ψήσιμο!

Εγώ στη Rogue 425 αφήνω την πίτσα επάνω από σβηστό καυστήρα επάνω σε καυτή πέτρα ψησίματος και κάνω έμμεσο ψήσιμο με τον δίπλα ανοιχτό.

Δεν υπάρχει το ψήσιμο που γίνεται... ούτε καμμένη από κάτω ούτε άψητη από πάνω!

Noμιζω αναφερονται τα παιδια σε neapolitan pizza που φτιαχνουμε καποιοι η οποια πρεπει να γινει οσο πιο γρηγορα γινεται. Σε απλη πιτσα που την ψηνεις κανενα 10' τουλαχιστον ναι γινεται μια χαρα στο bbq. H neapolitan θελει 1.5λεπτο το πολυ δυο, που σε bbq απλο δεν παιζει. Οποτε εκει στοχευεις στα 4 λεπτα το πολυ για να εισαι καπως κοντα σε αυτο το στυλ.

  • Like 4
Δημοσ.
3 hours ago, coyote2 said:

Μία ερώτηση (που είναι το πιο σοβαρό για εμένα)

Αν έχει μπαλκόνι που όλη μέρα έχει ήλιο.... (το καλοκαίρι δε θα την χρησιμοποιώ μέρα) αν την έχεις σκεπασμένη τη φυάλη τη φοβάστε για να συμβεί οτιδήποτε?

Πέρνα απλά απο ένα βενζινάδικο που έχει φιάλες. Θα δεις οτι συνήθως τις έχουν απόμερα μέσα στον ήλιο ( σε κάποιο κλουβάκι). Γενικά δεν έχουν θέμα. Αν πάλι μπορείς να της προσφέρεις λίγο ίσκιο ακόμα καλύτερα.

  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, coyote2 είπε

Για τον ήλιο και την φιάλη? εφόσον ειναι μέσα στο ντουλαπάκι... φαντάζομαι ότι ο ήλιος και η ζέστη δεν επηρεάζουν τις φιάλες? 

Προσωπικά ποτέ μα ποτέ δεν θα άφηνα μια φιάλη υγραερίου εκτεθειμένη για ώρες στον ήλιο, ειδικά καλοκαίρι, και ειδικά στο ίδιο μου το σπίτι.

Ένας φιαλάς μου είπε κάποτε: «δεν κοιτάς εδώ που τις έχω και τις βαράει ο ήλιος δεν παθαίνουν τίποτα...» ... τα συμπεράσματα δικά σου.. αν εσύ θέλεις στο σπίτι σου να την έχεις και να τη βαράει ο ήλιος πάω πάσο! Η δική μου κοινή λογική λέει καλύτερα μέσα στο ντουλαπάκι και για ασφάλεια αλλά και για λόγους αισθητικής. Το 100% των φιαλών είναι χτυπημένες, αποχρωματισμένες (κάποιες ψιλοσμασμένες αν είναι από τις πλαστικές) ... σε καμία περίπτωση αισθητικά δεν συνάδουν με το porcshe design της Napoleon αλλά και γενικότερα και των άλλων εταιριών.

  • Like 1
Δημοσ.

καλά μέσα στο ντουλαπάκι θα ειναι σίγουρα και η συσκευή σκεπασμένη.... αλλά ο ήλιος τη βαράει από τις 1200 μέχρι τις 1900

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περί φιαλών υγραερίου

https://www.fire.gr/?p=2946

https://www.fire.gr/?p=24561

http://forest-fighter-stereas.blogspot.com/2012/04/blog-post_29.html

https://www.coralgas.gr/products/faq-gogas

Υπάρχουν και ειδικά καλύμματα, με μια απλή αναζήτηση θα βρείτε διάφορα.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους έχουν την Spirit II και ψήνουν νύχτα, αντί για τον επίσημο φακό που έχει 20-30Ε να πω ότι έχει το leroy αυτόν εδώ με 3Ε! Κουμπώνει φανταστικά πάνω στο χερούλι και όταν ανοίγεις έχεις άψογο φως. Φαντάζομαι θα ταιριάζει και σε άλλες ψησταριές αλλα στη 310 είναι και ίδια η διάμετρος του γάντζου και του χερουλιού.

Spoiler

20210406_224834.jpg.be230f058212573dd872853ca4dcee08.jpg20210412_225525.jpg.580d9a5a89e346978cad9825f6aa68b9.jpg20210406_224824.jpg.51c074cb33b6b91a3e004b4af493f3cf.jpg

 

Επεξ/σία από remalis
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, coyote2 είπε

καλά μέσα στο ντουλαπάκι θα ειναι σίγουρα και η συσκευή σκεπασμένη.... αλλά ο ήλιος τη βαράει από τις 1200 μέχρι τις 1900

Αν την έχεις μέσα σε ντουλαπάκι θεωρώ πως δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Noμιζω αναφερονται τα παιδια σε neapolitan pizza που φτιαχνουμε καποιοι η οποια πρεπει να γινει οσο πιο γρηγορα γινεται. Σε απλη πιτσα που την ψηνεις κανενα 10' τουλαχιστον ναι γινεται μια χαρα στο bbq. H neapolitan θελει 1.5λεπτο το πολυ δυο, που σε bbq απλο δεν παιζει. Οποτε εκει στοχευεις στα 4 λεπτα το πολυ για να εισαι καπως κοντα σε αυτο το στυλ.

Οσο περισσοτερο ψηνεις κατι τοση περισσοτερη υγρασια χανει.Το εμμεσο ψησιμο σε πιτσα μπορει να σημαινει κ 15 λεπτα.Τωρα να κατσει καποιος ν ασχοληθει κ να περιμενει για να φτιαξει ενα ζυμαρι 2-3 ημερες κ να μην το ψησει σωστα ειναι κριμα για τον χρονο του.Το συστημα αυτο θα δουλευει ωραια για πιτσα ταψιου (που εγω τρελενομαι προσωπικα) που εχει αρκετο λαδι κ χρειαζεται ενα ωραιο ζυμαρι 2 ωρων.

Επιμενω για τον φουρνο παντα σε σχεση με την ψησταρια υγραεριου.Δεν ειναι τοσο αδυναμη η πανω αντισταση για να μην ψησει κατι καλυτερα απ τον τροπο που ψηνει το bbq.H ψησταρια αυτη δεν ειναι φτιαγμενη για να κανει πιτσες.

edit:λαθος quote ,στον φιλο eliassgr παει η απαντηση.Νομιζα οτι θα επιανε κ τα  2 σχολια.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, alimentas είπε

Οσο περισσοτερο ψηνεις κατι τοση περισσοτερη υγρασια χανει.Το εμμεσο ψησιμο σε πιτσα μπορει να σημαινει κ 15 λεπτα.Τωρα να κατσει καποιος ν ασχοληθει κ να περιμενει για να φτιαξει ενα ζυμαρι 2-3 ημερες κ να μην το ψησει σωστα ειναι κριμα για τον χρονο του.Το συστημα αυτο θα δουλευει ωραια για πιτσα ταψιου (που εγω τρελενομαι προσωπικα) που εχει αρκετο λαδι κ χρειαζεται ενα ωραιο ζυμαρι 2 ωρων.

Επιμενω για τον φουρνο παντα σε σχεση με την ψησταρια υγραεριου.Δεν ειναι τοσο αδυναμη η πανω αντισταση για να μην ψησει κατι καλυτερα απ τον τροπο που ψηνει το bbq.H ψησταρια αυτη δεν ειναι φτιαγμενη για να κανει πιτσες.

Εμείς σπίτι δουλεύουμε το ζυμάρι 2 ωρών που αναφέρεις και υγιεινής διατροφής σε υπερβολικό level (ελαιόλαδο μπαίνει στα φαγητά μόνο με ζυγαριά του καφέ σκέψου - ακρίβεια - 0,1 γρ.) οπότε για να είμαι ειλικρινής επειδή δεν έχω μάθει να τρώω με βάση τόσο πολύ τη νοστιμιά ως Νο.1 ζητούμενο, σίγουρα δεν μπορώ να κρίνω μια νόστιμη πίτσα όπως εσύ! Απλά έχω μείνει ικανοποιημένος στο βαθμό πάντα που μπορώ να αντιληφθώ.

Πριν την 425 κι εγώ έπαιζα φούρνο μόνιμα για ψήσιμο πίτσας σε απλό ταψί, για αυτό κάνω την σύγκριση με το έμμεσο ψήσιμο που έγραψα.

Επίσης, στην αρχή στα πρώτα ψησίματα πίτσας που ήμουν ακόμα φρέσκος και έλεγα να βάζω χρονόμετρα στο κινητό κτλ, έπαιζα άμεσο ψήσιμο σε medium προς low και αν ήμουν ακριβής στο χρόνο την έβγαζα και πάλι μια χαρά χωρίς να μου καεί από κάτω αλλά ήταν και πάλι τραγανή , δεν είναι αυτό της πιτσαρίας τύπου dominos (δεν το λέω για καλό) που ίσως έχει συνηθίσει ο κόσμος που είναι μαλακό από κάτω.

  • Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, remalis είπε

Για όσους έχουν την Spirit II και ψήνουν νύχτα, αντί για τον επίσημο φακό που έχει 20-30Ε να πω ότι έχει το leroy αυτόν εδώ με 3Ε! Κουμπώνει φανταστηκά πάνω στο χερούλι και όταν ανοίγεις έχεις άψογο φως. Φαντάζομαι θα ταιριάζει και σε άλλες ψησταριές αλλα στη 310 είναι και ίδια η διάμετρος του γάντζου και του χερουλιού.

  Απόκρυψη περιεχομένων

20210406_224834.jpg.be230f058212573dd872853ca4dcee08.jpg20210412_225525.jpg.580d9a5a89e346978cad9825f6aa68b9.jpg20210406_224824.jpg.51c074cb33b6b91a3e004b4af493f3cf.jpg

 

@remalis πως μας εφτιαξες ετσι πως!

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...