Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα θα ήθελα την βοήθεια σας παρακαλώ. Είμαι καινούριος και δεν ξέρω τι να επιλέξω σε ψησταριά υγραερίου μέχρι 400 ευρώ. Έχω δει κάποιες unimac με 4 καυστήρες και ένα πλαϊνό μάτι και μαντέμι. Έχει κάποιος κάτι αντίστοιχο ; Είναι ευχαριστημένος ;

  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2200

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, skskre είπε

Είναι αντιγραφή του συστήματος της weber για Napoleon ή εμένα μου φαίνεται?

https://www.ebay.de/itm/193241208200?var=493433537449&mkevt=1&mkcid=1&mkrid=707-53477-19255-0&toolid=20006&campid=5337770552&customid=2Eyl4szSrCEED_UZ1-FBSg&shqty=1&isGTR=1#shId

Ουσιαστικά ναι. Είναι μια after market εναλλακτική για τις σχάρες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannislazy είπε

@treloneritis Homing k General Gas στη Βούλα είναι σε απόσταση 10 λεπτών. 

Από κοντά θα δεις καλύτερα που θα σου κλείσει το μάτι. 

Σε βλέπω έτοιμο για Ναπολεον όμως, και σε καλοσοριζω ήδη στην οικογένεια.

Καρφώνομαι έ;
Έχω εντυπωσιαστεί με τις Napoleon παρ' όλο που δεν τις ήξερα. Είχα ακουστά μόνο Broil King και Weber.

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Rabbit30 είπε

 το kyso 7586 δινει για κωδικο και οχι αυτο που εγραφε στο site της weber

https://www.skroutz.gr/s/13831650/Weber-Σχάρα-Inox-Ψησίματος-Gourmet-Spirit-59x44.html?from=account_favorites

έχει κανείς πόσο θα κοστίσει να σου φτιάξει ένας Σιδερας μια ανοξείδωτη σχαρα απλή στις διαστάσεις που θέλουμε?

Έτσι κ αλλιώς το gbs δεν ξερω αν θα το χρησιμοποιώ και συχνά.

 

 

Επίσης, παϊδάκια αρνίσια πως φτιάχνουμε? Έχει κανείς καμιά καλή συνταγη με μαριναρισμα? Επίσης ψήνουμε κανονικά με κλειστό καπάκι  η απλά πετάμε όπως και στο κάρβουνο?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μερικές ερωτήσεις καθώς μέχρι τώρα δούλευα τις μικρές τις μπουκάλες της coral gas.

1) Έχω αυτόν τον ρυθμιστή, που πάνω έχει ένα διακοπτάκι + - / Που πρέπει να το έχω ρυθμισμένο ; https://taxygas.gr/product/ρυθμιστής-εσωτερικής-χαμηλής-πίεσης/

2) Η μπουκάλα από εκεί που ανοίγει/κλείνει, κάνει θόρυβο και μερικές φορές σαν να βγάζει αέριο. Υπάρχει τέτοια περίπτωση να έχει διαρροή από τον διακόπτη ανοίγματος/κλεισίματος;

Δημοσ.

Πρώτη απόπειρα ψησίματος απλής25693E1D-306E-41FA-8D82-285EE50FCAEA.jpeg.c1905a5b0d936807ed5c7961ec144f9a.jpeg πίτσας στη Weber στον μαντεμένια πλάκα. Τυρί, ντοματίνια, πιπεριά, σάλτσα. Ψήθηκε τέλεια, στη φωτό φαίνεται η μισή που μπήκε σε ταψί για να αφαιρεθεί από το μαντέμι. 

  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, remalis είπε

έχει κανείς πόσο θα κοστίσει να σου φτιάξει ένας Σιδερας μια ανοξείδωτη σχαρα απλή στις διαστάσεις που θέλουμε?

Έτσι κ αλλιώς το gbs δεν ξερω αν θα το χρησιμοποιώ και συχνά.

Ίσως ο @dimitris557 μπορεί να σε βοηθήσει με μια εκτίμηση κόστους

 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Καρφώνομαι έ;
Έχω εντυπωσιαστεί με τις Napoleon παρ' όλο που δεν τις ήξερα. Είχα ακουστά μόνο Broil King και Weber.

Εγώ φιλικά λέγοντας το πάντα και χωρίς καμία παρεξήγηση...και έχοντας την 525...οπότε αρκετα αντικείμενικα...

1.500ε για 3ης καυστήρες δεν θα έδινα...

Από την έως τώρα εμπειρία μου...

 ο αριθμός καυστήρων συν την ποιότητα κατασκευής είναι από τα σημαντικότερα κριτήρια...Ειδικά απότην στιγμή που θα έχει και όλα τα άλλα καλουδια...

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, remalis είπε

έχει κανείς πόσο θα κοστίσει να σου φτιάξει ένας Σιδερας μια ανοξείδωτη σχαρα απλή στις διαστάσεις που θέλουμε?

Έτσι κ αλλιώς το gbs δεν ξερω αν θα το χρησιμοποιώ και συχνά.

 

 

Επίσης, παϊδάκια αρνίσια πως φτιάχνουμε? Έχει κανείς καμιά καλή συνταγη με μαριναρισμα? Επίσης ψήνουμε κανονικά με κλειστό καπάκι  η απλά πετάμε όπως και στο κάρβουνο?

εγω στα παϊδακια βαζω μόνο αλατι πιπερι και τα βαζω σε μια σχαρα για να τα γυρνάω ολα με την μια, το καπακι το κλείνω αλλα νομίζω και με ανοιχτό δεν υπάρχει θεμα.

IMG_20210304_140150.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

κι ε΄γω στα παϊδάκια δεν βάζω κάτι άλλο πέρα από αλατοπίπερο.

για το ψήσιμο, προθερμαίνω καλά την ψησταριά γυρω στους 280 βαθμούς και όταν πιάσει τη θερμοκρασια γυρναω τους καυστηρες στο minimum ώστε να ελαχιστοποιήσω τις αναφλέξεις και τα βάζω πάνω.

οπότε ψήνονται πολύ γρήγορα και χωρίς καψίματα.

  • Thanks 1
Δημοσ.

ευχαριστώ! άρα αλάτι πιπέρι και direct heating σε χαμηλή στάθμη. Καπάκι αδιάφορο. Θα δοκιμάσω και θα σας πω.

θα δοκιμάσω και αρνίσιο μπούτι με το κόκκαλο να δω τι θα βγει. Αργό indirect λένε στο ιντερνετ.

 

  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Εδώ πάντως αναφέρει άλλο κωδικό, χωρίς gbs βέβαια

https://consumer-care.weber.com/hc/en-us/articles/360023604792-What-cooking-grates-fit-my-gas-grill-

πάντως με κολλάει το γεγονός ότι δεν είναι ξεκάθαρη η ιστοσελίδα αν είναι συμβατές και για τις Spirit II. Έστειλα mail μπας και το διευκρινίσου.

Εμένα πάντος θα με ενδιέφερε για σχάρα ανοξείδωτη χωρίς gbs...

Δημοσ.

Aν κοιτουσα για αλλαγη σχαρας θα ηταν να κανω ανοξειδωτες χοντρες (ακριβες ομως) για να μην εχω στο νου μου τη συντηρηση, ειτε τις grillgrates που ειναι αλουμινιου (που εχει υποστει ανοδιωση βεβαια), μιας και με αυτες θα υπαρχουν πολυ πολυ λιγες αναφλεξεις λογω σχεδιασμου. Και σε μαντεμι ισως πηγαινα αν το εβρισκα φθηνο, αλλα χωρις GBS.

  • Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, adnis είπε

πάντως με κολλάει το γεγονός ότι δεν είναι ξεκάθαρη η ιστοσελίδα αν είναι συμβατές και για τις Spirit II. Έστειλα mail μπας και το διευκρινίσου.

Εμένα πάντος θα με ενδιέφερε για σχάρα ανοξείδωτη χωρίς gbs...

Η spirit II λανσαρίστηκαν το 2018, σύμφωνα με το παρακάτω 

https://www.weber.com/US/en/blog/behind-the-grill/introducing-the-new-spirit-ii-series/weber-29413.html

Δεν αναφέρεται πουθενά ότι έχει αλλάξει κάτι στις διαστάσεις της επιφάνειας ψησίματος, οπότε λογικά θα είναι ΟΚ. Εξάλλου λέει για spirit κατασκευής από το 2013 και  μετά. 

Αν έχεις νεότερα, ενημέρωσέ μας, ώστε να γνωρίζουμε τι ισχύει τελικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...