Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα  , επειδή προβληματίζομαι σε κάτι θα ήθελα λίγο τα φώτα σας  . 
Από ότι βλέπω υπάρχουν εκτός από τις κλασικές ψησταριές υγραερίου και οι στρογγυλές .

Το κόστος είναι περίπου το ίδιο οπότε το ερώτημα είναι ποιες ψήνουν καλύτερα .

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!
 

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2515

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimdim125 είπε

Καλησπέρα  , επειδή προβληματίζομαι σε κάτι θα ήθελα λίγο τα φώτα σας  . 
Από ότι βλέπω υπάρχουν εκτός από τις κλασικές ψησταριές υγραερίου και οι στρογγυλές .

Το κόστος είναι περίπου το ίδιο οπότε το ερώτημα είναι ποιες ψήνουν καλύτερα .

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!
 

Φαντάζομαι το ίδιο ψήνουν απλά είναι θέμα χωροταξίας αν έχεις μικρότερο χώρο.

  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Ο ποιο εύκολος τρόπος είναι το ζύγισμα   αφαιρούμε το αποβαρο και υπολογίζουμε την κατανάλωση της ψησταριάς ,

Το αποβαρο για μια 10αρα φιάλη κυμαίνεται από 11 έως 12,5 κιλά 

Όσο για την κατανάλωση εξαρτάται από την ψησταριά και από το πόσο δυνατή είναι η φωτιά  , πρέπει όμως να χουμε υπόψη ότι όσο μικρότερη είναι η στάθμη στη φιάλη  τοσο περισσότερο επηρεάζεται η ένταση της προς το χειρότερο , για αυτό όσοι έχετε καιρό τη φιάλη και σας φαίνεται ελαφριά καλύτερα να προμηθευτείτε μια δεύτερη έτσι και αλλιώς το καλοκαίρι είναι μπροστά μας

H δεύτερη φιάλη πάντα είναι η καλύτερη λύση ωστόσο Αφενός έχεις ένα επιπλέον κόστος 50€ για την αγορά και αφετέρου δεν είναι εύκολο και ασφαλεσ Να έχεις αποθηκευμένη 2η στο διαμέρισμα...

δυστυχώς Ουκ ολίγες φορές έχω μείνει στη μέση ψησίματος και αναγκάζομαι να τη φορτώσω στο Αμαξι και να τρέχω στο βενζινάδικο (που δεν έχω και πολύ κοντά βενζινάδικο με φιάλες)

4 λεπτά πριν, dimdim125 είπε

Καλησπέρα  , επειδή προβληματίζομαι σε κάτι θα ήθελα λίγο τα φώτα σας  . 
Από ότι βλέπω υπάρχουν εκτός από τις κλασικές ψησταριές υγραερίου και οι στρογγυλές .

Το κόστος είναι περίπου το ίδιο οπότε το ερώτημα είναι ποιες ψήνουν καλύτερα .

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!
 

Από την εμπειρία μου η κανονική δεκάρα φιάλη ψήνει καλύτερα σε σχέση με την gogas ιδίως σε μεγάλες ψησταριές (3 καυστήρες και πάνω). Όταν πηρα την τρέχουσα (3 καυστήρες) είχα gogas και δεν ανέβαζε θερμοκρασία μέχρι που την επέστρεψα κ πηρα κανονική φιάλη.  

  • Like 3
Δημοσ.

Όταν μια ψησταριά λέει π.χ. κατανάλωση 700gr/hour, εννοεί στο φουλ όλους τους καυστήρες ή έναν μέσο όρο ;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, paylidis είπε

H δεύτερη φιάλη πάντα είναι η καλύτερη λύση ωστόσο Αφενός έχεις ένα επιπλέον κόστος 50€ για την αγορά και αφετέρου δεν είναι εύκολο και ασφαλεσ Να έχεις αποθηκευμένη 2η στο διαμέρισμα...

δυστυχώς Ουκ ολίγες φορές έχω μείνει στη μέση ψησίματος και αναγκάζομαι να τη φορτώσω στο Αμαξι και να τρέχω στο βενζινάδικο (που δεν έχω και πολύ κοντά βενζινάδικο με φιάλες)

Από την εμπειρία μου η κανονική δεκάρα φιάλη ψήνει καλύτερα σε σχέση με την gogas ιδίως σε μεγάλες ψησταριές (3 καυστήρες και πάνω). Όταν πηρα την τρέχουσα (3 καυστήρες) είχα gogas και δεν ανέβαζε θερμοκρασία μέχρι που την επέστρεψα κ πηρα κανονική φιάλη.  

Το κόστος είναι ένα θέμα αλλά και πάλι αυτό  είναι εφάπαξ  άσε που γλυτώνεις απ' το να τρέχεις τελευταία στιγμή ,όσο για την ασφάλεια αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν η φιάλη αποθηκεύεται σε ανοιχτό χώρο που δεν έχουν πρόσβαση μικρά παιδιά δεν υπάρχει πρόβλημα η νομοθεσία όμως δεν ξέρω αν συμφωνεί 

18 λεπτά πριν, al3xis είπε

Όταν μια ψησταριά λέει π.χ. κατανάλωση 700gr/hour, εννοεί στο φουλ όλους τους καυστήρες ή έναν μέσο όρο ;

Αναφέρεται στη μέγιστη ένταση / κατανάλωση 

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xeni είπε

καλημέρα κάτοχος κ εγω μιας ψησταριας υγραεριου weber II E -210 gbs 8-10 λεπτα φτανει 300 βαθμούς

Την άναψα πάλι με όλους τους καυστήρες στο φουλ. Μετά από λίγο έφτασε το θερμόμετρο στο τέρμα. Τώρα την έχω και με τους τρεις καυστήρες στο μισο και διατηρεί τους 350 βαθμούς

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fuz10n είπε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟΙ

το κοτετσοσυρμα παει συννεφο

AE3E273C-705B-433C-89F0-17D9A022EDD6.jpeg

5D8BF0C0-8024-4C2A-9195-B19E8C7FC1D8.jpeg

42637F9F-562C-4ACC-A75B-9DF15EC13F51.jpeg

το μοτερ δουλευει και με ρευμα και μπαταρια?

λινκ αγορας?

 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, zeys13 είπε

Παρέλαβα επιτέλους και εγώ χτες, και σήμερα το πρωί την έστησα. Πρώτο κάψιμο μισή ώρα και θερμοκρασία έφτασε τέρμα. Το απόγευμα έκανα και τη μοντα με το μοτέρ του αρνιού και τη σούβλα που είχα απο το κοκορέτσι. Δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 200 για τη σούβλα τους.  Για   πείτε πως ψήνουμε το κοκορέτσι, αν το έχει κάνει κάποιος; χρειάζεται να το τυλιξουμε  αλουμινόχαρτο; η Πάμε στους 200 για 2-3 ώρες; Να ρωτήσω και κάτι αλλο, οι κλασικές φιάλες υγραερίου μετρώνται με κιλά η με λίτρα; και με πόσο έρχονται γεμισμενες;  

Στη πρώτη δοκιμή εγώ έπαιξα περίπου μιάμιση ώρα με δύο καυστήρες στο πολύ χαμηλό και μια πάρα κάτι με 3 πάλι στο χαμηλο. Την Κυριακή θα βάλω 2 σαν και αυτό και θα παίξω με 3 απ'την αρχη.

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, λόγω ημέρας έκανα γαρίδες. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω γαρίδες είναι φοβερές σε γεύση.

Μονό 2 λεπτά από κάθε μεριά στους 200 βαθμούς.

Αύριο κοκορέτσι, Κυριακή παϊδάκια, δευτέρα κοντοσουβλι.

 

IMG_20200417_140726.jpg

9 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Στη πρώτη δοκιμή εγώ έπαιξα περίπου μιάμιση ώρα με δύο καυστήρες στο πολύ χαμηλό και μια πάρα κάτι με 3 πάλι στο χαμηλο. Την Κυριακή θα βάλω 2 σαν και αυτό και θα παίξω με 3 απ'την αρχη.

Αύριο θα κάνω πρώτη φορά κοκορέτσι σε ψησταριά υγραερίου. σκεφτόμουν 250 με 260 βαθμούς τους 3 καυστήρες ανοιχτούς με τον μεσαίο στο ποιο χαμηλό.

Λογικά το αντερο θέλει δυνατή φωτιά σου ήταν ένταξή η έφερνε λίγο σαν βραστό?

  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nikpar00 είπε

Καλησπέρα, λόγω ημέρας έκανα γαρίδες. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω γαρίδες είναι φοβερές σε γεύση.

Μονό 2 λεπτά από κάθε μεριά στους 200 βαθμούς.

Αύριο κοκορέτσι, Κυριακή παϊδάκια, δευτέρα κοντοσουβλι.

IMG_20200417_140726.jpg

Αύριο θα κάνω πρώτη φορά κοκορέτσι σε ψησταριά υγραερίου. σκεφτόμουν 250 με 260 βαθμούς τους 3 καυστήρες ανοιχτούς με τον μεσαίο στο ποιο χαμηλό.

Λογικά το αντερο θέλει δυνατή φωτιά σου ήταν ένταξή η έφερνε λίγο σαν βραστό?

Ήθελε λίγο πιο δυνατά ναι. Βέβαια το συγκεκριμένο είχε πολύ έντερο και καθόλου γλυκαδια, ήταν λίγο περίεργο.. πάντως τα άλλα πιο δυνατά, όχι όμως στους 250, είναι πολύ νομίζω.

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, paylidis είπε

Ήθελα να πάρω τέτοιο και ο βενζινάς που παίρνω φιάλη μου είπε δε δουλεύει μη το πάρεις. Το έχεις δοκιμάσει; Λειτουργεί ;

εγώ που το έχω δείχνει να λειτουργεί πάντως. χθες την έβαλα πρώτη φορά να κάψει. θα δω πως θα προχωρήσει Κ θα σου πω. . 

36 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Στη πρώτη δοκιμή εγώ έπαιξα περίπου μιάμιση ώρα με δύο καυστήρες στο πολύ χαμηλό και μια πάρα κάτι με 3 πάλι στο χαμηλο. Την Κυριακή θα βάλω 2 σαν και αυτό και θα παίξω με 3 απ'την αρχη.

το ίδιο θα παίζει κ σε κοντοσούβλι?

είδα από κάτω έβγαλες την σχάρα. γιατί? ?

Όπως επίσης ότι έβαλες ταψάκι! Είναι απαραίτητο? κυρίως επειδή θα βάλω κοντοσούβλι σχεδόν σε όλη τη σούβλα θα πρέπει να γεμίσω ταψί πέρα πέρα.

εμένα που έχει 5 καυστήρες να βάλω 3 λες? δύο στις άκρες Κ ένα στη μέση?

  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Ήθελε λίγο πιο δυνατά ναι. Βέβαια το συγκεκριμένο είχε πολύ έντερο και καθόλου γλυκαδια, ήταν λίγο περίεργο.. πάντως τα άλλα πιο δυνατά, όχι όμως στους 250, είναι πολύ νομίζω.

Να εκφράσω καποιες αποριες?

Χωρίς ταψάκι το ψήσιμο ειναι απαγορευτικό νομιζεις (για φλογες εννοώ), ή

τουλαχιστον αφου στραγγισουν τα πολλα υγρα;

Οι υδρατμοί που βγαίνουν απο τα υγρά που βράζουν στο ταψάκι  επηρεαζουν την γευση;

Στο ταψακι ρίχνεις νερό ή κάποιο αλλο υγρο;

Έισαι ο " μπούσουλας" μου γι αυτο σε πρηζω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, wind25 είπε

εγώ που το έχω δείχνει να λειτουργεί πάντως. χθες την έβαλα πρώτη φορά να κάψει. θα δω πως θα προχωρήσει Κ θα σου πω. . 

το ίδιο θα παίζει κ σε κοντοσούβλι?

είδα από κάτω έβγαλες την σχάρα. γιατί? ?

Όπως επίσης ότι έβαλες ταψάκι! Είναι απαραίτητο? κυρίως επειδή θα βάλω κοντοσούβλι σχεδόν σε όλη τη σούβλα θα πρέπει να γεμίσω ταψί πέρα πέρα.

εμένα που έχει 5 καυστήρες να βάλω 3 λες? δύο στις άκρες Κ ένα στη μέση?

Και γω με το ταψακια από άλλους το είδα. Μαζεύει το λίπος που πέφτει και μπορείς να βάλεις μέσα και κρασί και αρωματικά φρέσκα. Ειδικά για κοντοσούβλι νομίζω είναι must!!

50 λεπτά πριν, sounis11 είπε

Να εκφράσω καποιες αποριες?

Χωρίς ταψάκι το ψήσιμο ειναι απαγορευτικό νομιζεις (για φλογες εννοώ), ή

τουλαχιστον αφου στραγγισουν τα πολλα υγρα;

Οι υδρατμοί που βγαίνουν απο τα υγρά που βράζουν στο ταψάκι  επηρεαζουν την γευση;

Στο ταψακι ρίχνεις νερό ή κάποιο αλλο υγρο;

Έισαι ο " μπούσουλας" μου γι αυτο σε πρηζω.

Μπορείς να το δοκιμάσεις και χωρίς ταψακια. Και γω θα το κάνω. Στο κοκορέτσι σκέφτομαι θα πέφτει πολύ ζουμί για ώρα. Κοντοσούβλι με λαιμό - πανσετα, και αυτό λιπαρό. Θα δείξει, και εγώ τώρα ξεκίνησα με τη σούβλα στο υγραέριο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lambros είπε

το μοτερ δουλευει και με ρευμα και μπαταρια?

λινκ αγορας?

ναι εχει τροφοδοτικο μικρο, και παιρνει μεσα μια μεγαλη 1.5V (δεν ειναι αυτοκινητου). το πηρα 18€ απο βαρυμπομπη εκει που εχει ψησταριες στο τερμα της τατοιου. ακριβο. με 7€ ειχε ιδιο μονο μπαταρια, αντε να ταν λιγο μικροτερο.

Δημοσ.
Στις 28/1/2020 στις 12:17 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Θερμομετρο εχω παρει αυτο και ειναι σουπερ https://www.amazon.co.uk/gp/product/B076QBJVWX

Κουκουλα επισης αυτη και ειναι κομπλε 2 μηνες τωρα https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0765BJV74

Σκέφτομαι να πάρω την ίδια κουκούλα για την Weber Spirit II E-310, αλλά μάλλον θα πάρω το 60 inch / 152 cm μέγεθος καθώς βλέπω οτι το πλάτος του είναι 70cm ενώ του αμέσως μικρότερου είναι 60cm και λογικά δεν θα χωράει.

Εσύ σε ποιά ψησταριά την έχεις; Αν κατάλαβα καλά απο το link, έχεις πάρειο το 58 inch / 147 cm μέγεθος, σωστά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...