ilpapacha Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Ακριβώς η δεύτερη φιάλη είναι η καλύτερη λύση! Σε προηγούμενο ποστ έχω αναφέρει το τι αναγράφει το manual στις Napoleon για τις μπουκάλες Έχω αποφασίσει να πάω σε προπάνιο για την ψησταριά που αναμένω. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2021 από ilpapacha 1
Kostas3917 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Παρέλαβα και εγώ την 425sb και πιστεύω σήμερα να προλάβω να την φτιάξω 5
Dennis7360 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Σημερα πηγα στο καταστημα Καλιπολιτης Καβαλα,( εξειδικευεται σε τυπους αεριου/υγραεριου,κ.τ.λ) και πηρα μια φιαλη 7.5 κg regasco Fgas..την διαφανη πρασινη(που χωραει μέσα), σε προπάνιο...επέμενε ο αρμόδιος εκει (ηταν απόλυτος μαλιστα) οτι δεν χρειαζομαι αλλαγη ρυθμιστη απο 29mbar, 1kg/h, σε 37mbar...δεν εχω (λεει) απολυτως κανενα προβλημα, ούτε μειωση αποδοσης λογο του 29mbar...Και ετσι, αγορασα μια φιαλη. 40 ευρω η φιαλη, +15 το προπανιο=55 ευρω...Τον άλλο μηνα, ακομα μια φιαλη αγορα, και τελος.. Και μου ειπε επισης, οτι οταν φθανει στο ένα δάχτυλο, εχω ακομα 1 ψήσιμο.. Είδωμεν... Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2021 από Dennis7360
ilpapacha Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, Kostas3917 είπε Παρέλαβα και εγώ την 425sb και πιστεύω σήμερα να προλάβω να την φτιάξω Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Όταν μπορέσεις ανέβασε και καμία φωτό. Άντε να δούμε πότε θα παραλάβουμε κι εμείς… 2
Fetas1979 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, Kostas3917 είπε Παρέλαβα και εγώ την 425sb και πιστεύω σήμερα να προλάβω να την φτιάξω Καλορίζικη και καλά ψησίματα 3
ηνίοχος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, ilpapacha είπε Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Όταν μπορέσεις ανέβασε και καμία φωτό. Άντε να δούμε πότε θα παραλάβουμε κι εμείς… Είναι γλυκιά η αγωνια της προσμονής 1
Dennis7360 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Παιδια, σκεφτομαι να κανω αυτη την συνταγη σουβλα: Πως λετε να το ψησω? στην αρχη, full οι καυστηρες ναπανε 250, και μετα στους 130-140? και με τους 3 καυστηρες? η να σβησω τον μεσαιο?
ilpapacha Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε Είναι γλυκιά η αγωνια της προσμονής Όχι τίποτα άλλο, έχω πριζώσει φίλους και κουμπάρους και ήδη έχουν φάει μια ξενέρα με την αναμονή και πλέον ξεκινάνε κι αυτοί άδειες κτλ, οπότε η καλή μάζωξη θα πάει για Σεπτέμβριο έτσι όπως το κόβω… Ελπίζω τουλάχιστον να μην γίνει άλλη αλλαγή στην ημερομηνία παραλαβής και να είναι εδώ στα τέλη Ιουλίου. 1 ώρα πριν, Dennis7360 είπε Παιδια, σκεφτομαι να κανω αυτη την συνταγη σουβλα: Πως λετε να το ψησω? στην αρχη, full οι καυστηρες ναπανε 250, και μετα στους 130-140? και με τους 3 καυστηρες? η να σβησω τον μεσαιο? Ξεκίνα με τους 2 ακριανούς να πιάσεις 170, να ψηθεί μέχρι μέσα και προς το τέλος τους βάζεις όλους στο φουλ να πάρει και χρώμα Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2021 από ilpapacha 2
Dennis7360 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 8 ώρες πριν, ilpapacha είπε Όχι τίποτα άλλο, έχω πριζώσει φίλους και κουμπάρους και ήδη έχουν φάει μια ξενέρα με την αναμονή και πλέον ξεκινάνε κι αυτοί άδειες κτλ, οπότε η καλή μάζωξη θα πάει για Σεπτέμβριο έτσι όπως το κόβω… Ελπίζω τουλάχιστον να μην γίνει άλλη αλλαγή στην ημερομηνία παραλαβής και να είναι εδώ στα τέλη Ιουλίου. Ξεκίνα με τους 2 ακριανούς να πιάσεις 170, να ψηθεί μέχρι μέσα και προς το τέλος τους βάζεις όλους στο φουλ να πάρει και χρώμα Ok...Ευχαριστώ..Και κάθε 15-20 λεπτά έλεγχο,λάδωμα...
plasTOST Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 17 ώρες πριν, Kostas3917 είπε Παρέλαβα και εγώ την 425sb και πιστεύω σήμερα να προλάβω να την φτιάξω Καλορίζικα και καλά ψησίματα! 2
ilpapacha Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Dennis7360 είπε Ok...Ευχαριστώ..Και κάθε 15-20 λεπτά έλεγχο,λάδωμα... Ο κανόνας με αυτού του είδους ψησταριές είναι «if you re looking you ain’t cooking…», οπότε το να ανοίγεις το καπάκι κάθε 15-20 λεπτά το ξεχνάς. Μπορείς να ρίχνεις μια μάτια ανά μισάωρο να δεις πως πάει το ψήσιμο, αν θες. Όταν βάζω κοντοσούβλι, το κοιτάω μετά από 45 λεπτά περίπου. Το συνεχές λάδωμα είναι και θέμα προσωπικού γούστου, εγώ δεν το κάνω. Καλό θα ήταν κάτω από την σούβλα να τοποθετήσεις κι ένα ταψάκι με νερό. 2
Dennis7360 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Ο κανόνας με αυτού του είδους ψησταριές είναι «if you re looking you ain’t cooking…», οπότε το να ανοίγεις το καπάκι κάθε 15-20 λεπτά το ξεχνάς. Μπορείς να ρίχνεις μια μάτια ανά μισάωρο να δεις πως πάει το ψήσιμο, αν θες. Όταν βάζω κοντοσούβλι, το κοιτάω μετά από 45 λεπτά περίπου. Το συνεχές λάδωμα είναι και θέμα προσωπικού γούστου, εγώ δεν το κάνω. Καλό θα ήταν κάτω από την σούβλα να τοποθετήσεις κι ένα ταψάκι με νερό. Ο.κ..Ευχαριστώ..ταψάκια με νερο, θα έβαζα οπωσδήποτε.... Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2021 από Dennis7360
ηνίοχος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 18 ώρες πριν, Dennis7360 είπε Σημερα πηγα στο καταστημα Καλιπολιτης Καβαλα,( εξειδικευεται σε τυπους αεριου/υγραεριου,κ.τ.λ) και πηρα μια φιαλη 7.5 κg regasco Fgas..την διαφανη πρασινη(που χωραει μέσα), σε προπάνιο...επέμενε ο αρμόδιος εκει (ηταν απόλυτος μαλιστα) οτι δεν χρειαζομαι αλλαγη ρυθμιστη απο 29mbar, 1kg/h, σε 37mbar...δεν εχω (λεει) απολυτως κανενα προβλημα, ούτε μειωση αποδοσης λογο του 29mbar...Και ετσι, αγορασα μια φιαλη. 40 ευρω η φιαλη, +15 το προπανιο=55 ευρω...Τον άλλο μηνα, ακομα μια φιαλη αγορα, και τελος.. Και μου ειπε επισης, οτι οταν φθανει στο ένα δάχτυλο, εχω ακομα 1 ψήσιμο.. Είδωμεν... σίγουρα υπάρχει διαφορά απόδοσης ανάμεσα στους δυο ρυθμιστές, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα χεις πρόβλημα στο ψήσιμο , αφου μπορεί αυτή η επιπλέον δύναμη απλά να μη τη χρειάζεσαι και έχει σχέση με την απόδοση της ψησταριάς , που πιθανόν ο προμηθευτής να την ξέρει και για αυτό σου πρότεινε αυτόν .Στη δική μου π.χ. έχω 30αρη ρυθμιστή με προπάνιο χειμώνα καλοκαίρι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα θερμοκρασίας 11 ώρες πριν, Dennis7360 είπε Παιδια, σκεφτομαι να κανω αυτη την συνταγη σουβλα: Πως λετε να το ψησω? στην αρχη, full οι καυστηρες ναπανε 250, και μετα στους 130-140? και με τους 3 καυστηρες? η να σβησω τον μεσαιο? εγω θα σου πρότεινα όλους τους καυστήρες για ομιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας και σε χαμηλή θερμοκρασία κάτω απο τους 180 θερμοκρασία φούρνου , και οποσδήποτε δοχείο με νερό σε μια γωνιά έχει μεγάλη διαφορά σε όλα τα ψησίματα, να ξέρεις όμως οτι το μοσχαρι κοντοσούβλι είναι δυσκολο στη διαχείριση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα