Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 26/2/2019 στις 11:17 ΠΜ, skoudinio είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Καλό θα ήταν να πει και την γνώμη του άτομα που της έχουν. Για Campingaz 4 Series Classic LS Plus βλέπω πολύ καλά σχόλια στο Internet. 

Αυτό που παίζει ρόλο στις ψησταριές υγραερίου είναι οι καυστήρες  , αυτοί που είναι από μαντεμι απλά δε χαλάνε ποτέ , όλοι οι άλλοι κάποια στιγμή διαβρώνονται κα8 σαπίζουν 

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2513

  • ilpapacha

    2204

  • sndev

    1179

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα σκέφτομαι να αγοράσω μια ψησταριά υγραερίου, δεν είμαι γνώστης και διαθέτω 350 με 400 ευρώ. Έχω δει τρεις στα λεφτά που θέλω να δώσω. 

BLACKBULL "GLASSLID" 0304BLB https://www.skroutz.gr/s/15650501/Blackbull-Glasslid-0304BLB.html

VANWARD 4815S https://www.skroutz.gr/s/15154587/Vanward-BBQ-4815S.html

Landmann Rexon PTS 3.0 https://www.skroutz.gr/s/10302232/Landmann-Rexon-PTS-3-0-12229.html

Αν έχετε κάποια η ξέρετε κάποια που αξιζει σε αυτά τα λεφτά είμαι όλος αυτιά και μάτια!!!

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nikpar00 είπε

Καλησπέρα σκέφτομαι να αγοράσω μια ψησταριά υγραερίου, δεν είμαι γνώστης και διαθέτω 350 με 400 ευρώ. Έχω δει τρεις στα λεφτά που θέλω να δώσω. 

BLACKBULL "GLASSLID" 0304BLB https://www.skroutz.gr/s/15650501/Blackbull-Glasslid-0304BLB.html

VANWARD 4815S https://www.skroutz.gr/s/15154587/Vanward-BBQ-4815S.html

Landmann Rexon PTS 3.0 https://www.skroutz.gr/s/10302232/Landmann-Rexon-PTS-3-0-12229.html

Αν έχετε κάποια η ξέρετε κάποια που αξιζει σε αυτά τα λεφτά είμαι όλος αυτιά και μάτια!!!

Θα σου πρότεινα να πας στην BBQ.gr και να επισκεφθείς το κατάστημα (νομίζω στον Άλιμο). Ο άνθρωπος εκεί ξέρει τα πάντα, είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένο μαγαζί, εγώ τους περνώ τηλ και τους λέω ότι τελείωσε η μπουκάλα και ξέρουν ακριβώς ποιός είμαι και τί μπουκάλα χρειάζεται το γκριλ μου. Έχουν broil king & Weber μόνο, που είναι στα λεφτά σου.

  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Θα σου πρότεινα να πας στην BBQ.gr και να επισκεφθείς το κατάστημα (νομίζω στον Άλιμο). Ο άνθρωπος εκεί ξέρει τα πάντα, είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένο μαγαζί, εγώ τους περνώ τηλ και τους λέω ότι τελείωσε η μπουκάλα και ξέρουν ακριβώς ποιός είμαι και τί μπουκάλα χρειάζεται το γκριλ μου. Έχουν broil king & Weber μόνο, που είναι στα λεφτά σου.

Εσύ ποια έχεις φίλε? Είσαι ευχαριστημένος? 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια τριπλής εστίας broil king, δεν θυμάμαι μοντέλο, την είχα πάρει από το εν λόγω μαγαζί περίπου €350 Η μόνη ενόχληση είναι ότι πρέπει να καθαρίζεται συχνά, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για την ελαχιστοποίηση του καπνίσματος - ο λόγος που πήρα υγραερίου είναι για να μην βγαίνει πολύς καπνός και έχω θέματα με τη γειτονια (ψήνω στο μπαλκόνι δυστυχώς). 

Με λιπαρές τροφές (χοιρινό, αρνί, λουκάνικα) βγαίνει πολύς καπνός και έχει αναφλέξεις (flare ups)  και το αποφεύγω. Ειδικά με κλειστό καπάκι  τα flare ups πάντα καταλήγουν σε φλόγα  που αν δεν τη πάρεις χαμπάρι έγκαιρα καρβουνιαζει το φαγητό.

Για μοσχάρι (burgers, μπριζόλες) και ψάρι βγάζει πολύ λίγο καπνό, εφ' όσον βέβαια γίνεται προσεκτική χρήση λαδιού και έχει γίνει και ο απαραίτητος καθαρισμός.

Αν ξαναπαιρνα ψησταριά υγραερίου θα προσπαθούσα να βρω μια που συγχωρεί τους πιο αραιους καθαρισμούς γιατί είναι μπελάς.

Επεξ/σία από invisiblesurfer
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε αναζήτηση ψησταριας αερίου έχω καταλήξει σε 3 μοντέλα της broilking signet 390 (το οποίο είναι τελευταίο στην λίστα μου), monarch 390 και  baron 490. Δυστυχώς βρίσκομαι σε νησί και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τις δω από κοντά. Πριν τις broilking είχα στο μυαλό μου και ένα μοντέλο  της Weber αλλά το κόστος ξεφευγε αρκετά οπότε το απεκλεισα. 

Η βασική ερώτηση μου είναι αν τις έχει δει κάποιος από κοντά ή  έχει κάποιο από αυτά τα μοντέλα και έχει να μου πει επισημάνει κάποια ιδιατεροτητα?

Και μια 2η ερώτηση :εχει κάποιος να προτεινει κάποιο άλλο μοντέλο άλλης εταιρείας μέχρι τα 1200ευρω και να είναι διαθέσιμο από online κατάστημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χωρίς να κριτικάρω η να ρωτάω από περιέργεια υπάρχει λόγος που θες τόσο μεγάλη με τόσους καυστήρες?

πρακτικα σε ρωτάω επειδη εχω με 4ς καυστήρες κ τη θεωρώ υπερβολή. σε ψησίματα 8-10  ατόμων ακομα κ με 3ς καυστήρες θεωρω οτι εισαι καλημενος για ποσότητα ογκου.

απλα στο λεω γτ μπορείς να πας σε μια ποιοτική weber στα ίδια λευτα με 3ς καυστήρες η να δώσεις πολυ λιγότερα σε άλλες. εχει να κανει με τις αναγκες σου κ γιαυτο η ερωτηση  

 

επίσης η σειρα baron είναι 1 μιση   κλικ πάνω απ οτις monarch ποιοτικά κ με καλύτερες σχάρες  

monarch < signet <baron 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

χωρίς να κριτικάρω η να ρωτάω από περιέργεια υπάρχει λόγος που θες τόσο μεγάλη με τόσους καυστήρες?

πρακτικα σε ρωτάω επειδη εχω με 4ς καυστήρες κ τη θεωρώ υπερβολή. σε ψησίματα 8-10  ατόμων ακομα κ με 3ς καυστήρες θεωρω οτι εισαι καλημενος για ποσότητα ογκου.

απλα στο λεω γτ μπορείς να πας σε μια ποιοτική weber στα ίδια λευτα με 3ς καυστήρες η να δώσεις πολυ λιγότερα σε άλλες. εχει να κανει με τις αναγκες σου κ γιαυτο η ερωτηση  

επίσης η σειρα baron είναι 1 μιση   κλικ πάνω απ οτις monarch ποιοτικά κ με καλύτερες σχάρες  

monarch < signet <baron 

Τα ψησιματα θα είναι 10 ατόμων max αλλά συνήθως θα είναι 6 τα άτομα. Για αυτό ποσταρα να δω τι παίζει από κάποιον που έχει εμπειρία. Άρα η διαφορά τιμης monarch 390(3 καυστηρες) με baron 490(4 καυστηρες) δεν δικαιολογειται για την χρήση που θέλω. Άλλες προτάσεις σε μάρκα /μοντέλο? Weber εως ~ 950 ευρώ δεν βλέπω τουλάχιστον σε θέμα χαρακτηριστικων (στα χαρτιά τουλάχιστον) να υπερτερεί σε σχέση με τις Broil. Μετά σαν επιλογές landmann, outdoorchef και vanward (άλλη κατηγορία στο 1/3 της τιμής βέβαια) δεν ξέρω τι παίζει σε θέμα ψήσιματος και από διασπαρτες κριτικές δεν βγάζω άκρη για αυτό είπα να πάω σε κάτι επώνυμο μια και καλή. 

  • Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, solton57010 said:

Τα ψησιματα θα είναι 10 ατόμων max αλλά συνήθως θα είναι 6 τα άτομα. Για αυτό ποσταρα να δω τι παίζει από κάποιον που έχει εμπειρία. Άρα η διαφορά τιμης monarch 390(3 καυστηρες) με baron 490(4 καυστηρες) δεν δικαιολογειται για την χρήση που θέλω. Άλλες προτάσεις σε μάρκα /μοντέλο? Weber εως ~ 950 ευρώ δεν βλέπω τουλάχιστον σε θέμα χαρακτηριστικων (στα χαρτιά τουλάχιστον) να υπερτερεί σε σχέση με τις Broil. Μετά σαν επιλογές landmann, outdoorchef και vanward (άλλη κατηγορία στο 1/3 της τιμής βέβαια) δεν ξέρω τι παίζει σε θέμα ψήσιματος και από διασπαρτες κριτικές δεν βγάζω άκρη για αυτό είπα να πάω σε κάτι επώνυμο μια και καλή. 

Προσωπικά θα συμφωνούσα με την προσέγγιση του @sndev, θεωρώ ότι πάνω από τρεις, άντε τέσσερις καυστήρες ΔΕΝ χρειάζεσαι, ακόμη και για ψήσιμο για 6 άτομα. Και θεωρώ ότι σε αυτά τα χρήματα (± 1.000 ευρώ) μπορείς να βρεις την Weber Spirit E-320 GBS με τρεις καυστήρες και μία έξτρα εστία εξωτερικά για να τηγανίσεις ή να βράσεις μια σάλτσα ταυτόχρονα. 

Αν δεν θέλεις εξωτερική εστία, έχεις πάντα την επιλογή της Weber Spirit II E-310 (είναι και πιο καινούργια από την Spirit E-320) που θα σου κοστίζει κάτω από 700 ευρώ. 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όσον άφορα το κόστος στις επώνυμες εκτος απο τις σχάρες (που είναι ΠΟΛΎ σημαντικό) οι τιμες αυξανονται κ βαση της εξωτερικης κατασκευης κ το support. 

πχ οι monach εξωτερικό το χερούλι ειναι πλαστικό. σε φίλου μου στο 5 μηνο ξεχαρβάλωσε. δε σημαίνει τπτ απολυτος αυτο εξαιρετικο ψήσιμο αλλά τη ξενερα τη τρως όταν σκας 800 ε.

η Weber Spirit E-320 GBS που σου λέει ο @paredwse είναι εξαιρετική (για τις ανάγκες μου κ λογικά κ για τις δικες σου ) και τη ζαχαρώνω πάνω από χρόνο. γτ δε τη παιρνω? περιμένω να τα αποτινάξει εντελώς η υπαρχουυσα. πριν 6 χρόνια αγόρασα μια no name απο leroy με 250 ευρώ η οποία εχει βγει θηριο στο ψήσιμο. τρελή απόσβεση για τη σχεδόν καθημερινή χρήση της. Ηταν 4ς καυστήρες πιάνει πολυ χώρο και η επόμενη αγορά στο επόμενο διαστημα θα ειναι η spirit.

γτ στην αναφέρω? ανοικει στις κατηγοριες  landmann, outdoorchef και vanward που αναφέρεις.

μειωνεκτηματα? χάλασε το κουμπι που αναβει ο ενας καυστηρας. χαλασανε σε όλους του καυστήρες οι σπίθες κ τους ανάβω με αναπτήρα. ξεφλουδισε εσωτερικά ΟΛΟ Το καπάκι ( δε ξερω τι παίζει από θέμα υγείας όσο ψήνω και ούτε θέλω να το σκευτομαι ) . οι σχάρες απο την αρχή μάπα - δε ήταν μαντέμι - (ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ ) ,μετά από 10-20 τριψίματα καθαρίσματα ξεφλουδιζανε και αυτά τα τρως από ότι καταλαβαινεις. αγόρασα σχάρες εξτρά https://bbq.gr/grill-grate (εξαιρετικές αλλα ΟΧΙ ΜΑΝΤΕΜΙ για τα εκλεκτά flank taliates blank angus πικανιες γενικά τα ακριβά κρεατάκια που φτιάχνω). αγόρασα από αμερικη που βρέθηκα καποια στιγμή πλακα μαντέμι 12 δολαρια εκει 120 ευρώ εδώ το ίδιο. αυτά τα μαντέμια κοστίζουν κ στις ακριβές κατηγορίες weber broil king τα έχουν από μόνες τους (μαντεμένιες σχάρες). άλλο μειονέκτημα είναι ότι στις φθηνές η θερμοκρασία στο άνοιξε κλείσε χάνετε πολύ πολύ πιο εύκολα από τις επώνυμες. θα μου πεις τωρα φιλαράκι εδωσες 250 ευρω + 100 + 100 (θεωρητικά) έκανες απόσβεση δεν έδωσες 1000. ναι ισχυει. δε παύουν όμως να είναι μειωνεκτηματα που υπάρχουν κ κάλο είναι να τα γνωρίζεις γτ σε αυτές δε θα βρίσκεις κ ανταλακτηκα όπως εγώ με το κουμπί κ τους καυστήρες (support). και οι επώνυμες έχουν φθορές να ξέρεις άλλα θα βρεις ανταλλακτικά. ένα αλλο θετικο ειναι οτι οι ακριβές είναι τα υλικά τους τέτοια που εσωτερικά καθαρίζουν ΠΟΛΥ πιο εύκολα.

επίσης το πλαϊνό μάτι έμενα με βόλεψε φουλ στο τηγάνισμα πατάτας γτ δε μυριζει το σπίτι.

βαλτά κάτω δώσε προτεραιότητα στο μαντέμι δες τα - και τα + αναλογικά με το κόστος και πραξε ανάλογα . μη κοιτας μέγεθος και καυστήρες με 3ς - 4ς καυστήρες είσαι καλυμμένος. αν εισαι μερακλής με εκλεκτά κρέατα μην πάρεις κατι διαφορετικό πέρα broil king και weber των 700 + , γτ οι πιο φθηνές των weber broil king  δεν αξίζουν τα χρήματα τους σε εκεινη τη περίπτωση  καλύτερα να πας σε αγνωστες μαρκες. Αν ψηνεις κοτοπουλο και χοιρινές και στις πιο φθηνες no name κάνεις σχετικα καλά τη δουλειά σου με οσα θεματα σου ανέφερα παραπάνω που θα σου βγουν μελλοντικά

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τι χρησιμοποιείται για το καθάρισμα; Πήρα μια Outdoorchef και γενικά είμαι εξαιρετικά!!!! ευχαριστημένος. Δεν αναφλέγεται τίποτα σε σχέση με άλλες που έχω δει/δουλέψει. Πήρα και το σπρέι καθαρισμού της και μετά από 6 χρήσεις σήμερα έκανα ένα βαθύ καθαρισμό. Φυσικά παίζει βούρτσα ανάμεσα σε κάθε ψήσιμο. 

Εσείς πόσο συχνά, πώς και με τι καθαρίζετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, fylatos είπε

Τι χρησιμοποιείται για το καθάρισμα; Πήρα μια Outdoorchef και γενικά είμαι εξαιρετικά!!!! ευχαριστημένος. Δεν αναφλέγεται τίποτα σε σχέση με άλλες που έχω δει/δουλέψει. Πήρα και το σπρέι καθαρισμού της και μετά από 6 χρήσεις σήμερα έκανα ένα βαθύ καθαρισμό. Φυσικά παίζει βούρτσα ανάμεσα σε κάθε ψήσιμο. 

Εσείς πόσο συχνά, πώς και με τι καθαρίζετε;

το εσωτερικό καθάρισμα έχει να κάνει με το πόσο συχνά κάνεις χρήση. και προφανώς το τι ψηνεις. αν ψησεις τύπου πανσετες ε... θες καθάρισμα γτ πολύ λίγδα η οποία βράζει στο επόμενο ψήσιμο κάνει φλογα και παίρνουν μυρωδιες τα αλλα κρέατα. αν ψηνεις κοτόπουλο μοσχάρι και να μη κάνεις βαθύ καθαρισμό δεν έγινε κάτι.

της σχάρες της καθαρίζω πάντα στο επόμενο ψήσιμο.

δλδ ψήνω τρώω κ όταν ξαναψησω τη ζεσταίνω βούρτσα στη σχάρα που χουν ξεραθεί να φύγουν πέρασμα με χαρτί κουζίνας βρεγμένο να φύγει η μαυρίλα ξανά πέρασμα με στεγνό χαρτί κουζίνας κ τέλος οι σχάρες. σε μαντέμι αυτό k αλουμίνιο .διαδικασία λιγότερο απο 5 λεπτά. α κ αν εχω λεμονια κ δε βαριεμαι κανω κ ενα περασμα με λεμονι. κάλο αποτέλεσμα έχει να ξέρεις κ το κρεμυδι αν τις περάσεις μετά τη βούρτσα.   εχει να κάνει όμως κ τι σχάρες εχεις γτ αν είναι τις πλάκας δεν ενδεικνύεται αυτός ο τρόπος γτ θα οξιδοθον θα σκουριασουν θα ξεβαψουν κ θα τα φας αυτά μετά :D

χημικά αποφεύγω... 

 

 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sndev είπε

το εσωτερικό καθάρισμα έχει να κάνει με το πόσο συχνά κάνεις χρήση. και προφανώς το τι ψηνεις. αν ψησεις τύπου πανσετες ε... θες καθάρισμα γτ πολύ λίγδα η οποία βράζει στο επόμενο ψήσιμο κάνει φλογα και παίρνουν μυρωδιες τα αλλα κρέατα. αν ψηνεις κοτόπουλο μοσχάρι και να μη κάνεις βαθύ καθαρισμό δεν έγινε κάτι.

της σχάρες της καθαρίζω πάντα στο επόμενο ψήσιμο.

δλδ ψήνω τρώω κ όταν ξαναψησω τη ζεσταίνω βούρτσα στη σχάρα που χουν ξεραθεί να φύγουν πέρασμα με χαρτί κουζίνας βρεγμένο να φύγει η μαυρίλα ξανά πέρασμα με στεγνό χαρτί κουζίνας κ τέλος οι σχάρες. σε μαντέμι αυτό k αλουμίνιο .διαδικασία λιγότερο απο 5 λεπτά. α κ αν εχω λεμονια κ δε βαριεμαι κανω κ ενα περασμα με λεμονι. κάλο αποτέλεσμα έχει να ξέρεις κ το κρεμυδι αν τις περάσεις μετά τη βούρτσα.   εχει να κάνει όμως κ τι σχάρες εχεις γτ αν είναι τις πλάκας δεν ενδεικνύεται αυτός ο τρόπος γτ θα οξιδοθον θα σκουριασουν θα ξεβαψουν κ θα τα φας αυτά μετά :D

χημικά αποφεύγω... 

Καλά προφανώς παίζει ρόλο το τι ψήνεις. 

Θενξ για τις συμβουλές με τις σχάρες. Εγώ τις έκανα με βούρτσα και χαρτί βρεγμένο. 

Το καθαριστικό που πήρα από ότι κατάλαβα είναι άφοβο και να το φας αλλά ξεπλένεται εντελώς πανευκολα με ένα δύο ποτήρια νερό. Επίσης μετά στο κάψιμο δε μυρίζει. 

Η μπουκάλα εκτός από το να είναι σε σκιερό μέρος θέλει κάτι; Της coral gas χρησιμοποιώ με τον πορτοκαλί ρυθμιστή.

Γενικά δε πίστευα ποσό εύχρηστη και γρήγορη θα ήταν η ψησταριά και πόσο σε γλιτώνει από μυρωδιές στη κουζίνα κλπ. Μέχρι στιγμής είμαι σε 3-4 χρήσεις στην εβδομάδα και δε νομίζω να το ελαττωσω.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σας.

Είμαι αναμεσα σε 2 και δεν ξερω ποια ειναι καλυτερη.

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209623/

https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&path=5568_428&product_id=189545

Ποια να προτιμησω και γιατι;

Εχει καποιος προσωπικη αποψη για καποια απο αυτες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...