Amaretos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Χτες το βραδυ, δοκιμασα την πρωτη μου tomahawk περιπου 1.250 gr. Μαριναρισμενη ετοιμη, με αλατι/πιπερι/δεντρολιβανο το μονο που εκανα εβαλα λιγο αλατι πριν το ψησιμο μην ρωτατε γιατι, ηθελα να βαλω την πινελια μου Την εβγαλα απο το ψυγειο γυρω στις 1.45-2.00 ωριτσες. Την εψησα εμμεσα, θερμομετρα της προκοπης δεν εχω ακομα, οποτε ηταν στο περιπου η φαση, εχω παραγγειλει θερμομετρο ερχεται... Η λογικη ηταν να ψηθει εμμεσα μεχρι να φτασει 55 και μετα στο τελος να προσπαθησω να κανω θωρακισμα με τερμα τους καυστηρες. Απο την στιγμη που τα θερμομετρα ηταν στο περιπου, προτιμησα να τα κανω ολα λιγο παραπανω μην εχουμε κανα fail,και επισης τα παιδια και η γυναικα δεν πολυγουσταρουν "αιματακια". Για πρωτη μου φορα ειμαι πολυ happy με το αποτελεσμα και την ευκολια του υγραεριου. Δοκιμασα και λαχανικα (πιπεριες/κολοκυθακι/κρεμυδια/μανιταρια) με ενα ταψακι που αγορασα το σαββατο απο praktiker, και μπορω να πω οτι ειμαι 100% ευχαριστημενος, αυτο το ταψακι ειναι μανουλα για λαχανικα, και πανευκολο. Για οποιον ενδιαφερται για το σκευος https://www.praktiker.gr/p/skeyos-bbq-laxanikon-jamestown-anokseidoto-129318 6
plasTOST Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Amaretos είπε Χτες το βραδυ, δοκιμασα την πρωτη μου tomahawk περιπου 1.250 gr. Μαριναρισμενη ετοιμη, με αλατι/πιπερι/δεντρολιβανο το μονο που εκανα εβαλα λιγο αλατι πριν το ψησιμο μην ρωτατε γιατι, ηθελα να βαλω την πινελια μου Την εβγαλα απο το ψυγειο γυρω στις 1.45-2.00 ωριτσες. Την εψησα εμμεσα, θερμομετρα της προκοπης δεν εχω ακομα, οποτε ηταν στο περιπου η φαση, εχω παραγγειλει θερμομετρο ερχεται... Η λογικη ηταν να ψηθει εμμεσα μεχρι να φτασει 55 και μετα στο τελος να προσπαθησω να κανω θωρακισμα με τερμα τους καυστηρες. Απο την στιγμη που τα θερμομετρα ηταν στο περιπου, προτιμησα να τα κανω ολα λιγο παραπανω μην εχουμε κανα fail,και επισης τα παιδια και η γυναικα δεν πολυγουσταρουν "αιματακια". Για πρωτη μου φορα ειμαι πολυ happy με το αποτελεσμα και την ευκολια του υγραεριου. Δοκιμασα και λαχανικα (πιπεριες/κολοκυθακι/κρεμυδια/μανιταρια) με ενα ταψακι που αγορασα το σαββατο απο praktiker, και μπορω να πω οτι ειμαι 100% ευχαριστημενος, αυτο το ταψακι ειναι μανουλα για λαχανικα, και πανευκολο. Για οποιον ενδιαφερται για το σκευος https://www.praktiker.gr/p/skeyos-bbq-laxanikon-jamestown-anokseidoto-129318 Άψογος!
fantakola Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Έχει φτιάξει κανείς Ινοξ σχάρα για Napoleon Rogue 425? Και αν ναι, πόσο το μαλλί και από πού? Είμαι φουλ ικανοποιημένος από το μαντέμι, αλλά σκέφτομαι μήπως το γυρίσω σε ινοξ . Και ναι δεύτερη ερώτηση Θα ψήσω μια Τομαχωκ, μια Πικανια και κάνα δυο Flank steaks στην Rogue και επειδή θα είναι η πρώτη φορά (ανάλογα κομμάτια έχω ψήσει μόνο σε κάρβουνο), τι χρόνους να υπολογίζω και τι θερμοκρασίες? Το τσεκούρι του πολέμου είναι 1.250 , η πικανια 1.900 και τα Φλανκ από 600γρ Reverse searing πάντα Σημείωση δεν έχω θερμόμετρο (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ). Ψήνω με βάση την αίσθηση και την εμπειρία μου 🙂 1
Amaretos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 36 λεπτά πριν, fantakola είπε Έχει φτιάξει κανείς Ινοξ σχάρα για Napoleon Rogue 425? Και αν ναι, πόσο το μαλλί και από πού? Είμαι φουλ ικανοποιημένος από το μαντέμι, αλλά σκέφτομαι μήπως το γυρίσω σε ινοξ . Και ναι δεύτερη ερώτηση Θα ψήσω μια Τομαχωκ, μια Πικανια και κάνα δυο Flank steaks στην Rogue και επειδή θα είναι η πρώτη φορά (ανάλογα κομμάτια έχω ψήσει μόνο σε κάρβουνο), τι χρόνους να υπολογίζω και τι θερμοκρασίες? Το τσεκούρι του πολέμου είναι 1.250 , η πικανια 1.900 και τα Φλανκ από 600γρ Reverse searing πάντα Σημείωση δεν έχω θερμόμετρο (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ). Ψήνω με βάση την αίσθηση και την εμπειρία μου 🙂 Στο επισημο site το ξενο εχουν γυρω στα 145 https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/two-stainless-steel-cooking-grids-s83013 Ειχα ρωτησει και εγω στο homing οταν πηρα την δικια μου πριν κανα μηνα ετσι ενημερωτικα, δεν μου ειπαν τιμη , αλλα μπορεις να τις παραγγειλεις εκει και να στις φερουν. Εγω χτες που εψησα την tomahawk στο προηγουμενο ποστ, 1,250 και εμενα, την εβαλα εμμεσα αναμενος ο τερμα αριστερος μονο καυστηρας περιπου 2 ωρες, στους 140-150, δεν καταφερα να εχω κατω απο 150 με τους 2 οσο χαμηλα και να ηταν, οποτε τον εσβησα τον μεσαιο. Και στο τελος, αναψα τους 2 αριστερα τερμα και μολις ζεσταθηκε καλα η σχαρα, κανα 4λεπτο η καθε μερια.
fantakola Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Amaretos είπε Στο επισημο site το ξενο εχουν γυρω στα 145 https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/two-stainless-steel-cooking-grids-s83013 Ειχα ρωτησει και εγω στο homing οταν πηρα την δικια μου πριν κανα μηνα ετσι ενημερωτικα, δεν μου ειπαν τιμη , αλλα μπορεις να τις παραγγειλεις εκει και να στις φερουν. Εγω χτες που εψησα την tomahawk στο προηγουμενο ποστ, 1,250 και εμενα, την εβαλα εμμεσα αναμενος ο τερμα αριστερος μονο καυστηρας περιπου 2 ωρες, στους 140-150, δεν καταφερα να εχω κατω απο 150 με τους 2 οσο χαμηλα και να ηταν, οποτε τον εσβησα τον μεσαιο. Και στο τελος, αναψα τους 2 αριστερα τερμα και μολις ζεσταθηκε καλα η σχαρα, κανα 4λεπτο η καθε μερια. 2 ώρες έμμεσο ψήσιμο?? Πολύ μου φαίνεται ρε συ. Εγώ υπολόγιζα κάτι σε 20' κοντά στους 150° και από 2' searing μετά Ο λόγος που ρωτάω για ινοξ σχάρα ειναι γιατί θέλω να αποφύγω το 150-200αρι της Ναπολέων 🙂 , αλλά θενξ
ilpapacha Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 15 λεπτά πριν, fantakola είπε 2 ώρες έμμεσο ψήσιμο?? Πολύ μου φαίνεται ρε συ. Εγώ υπολόγιζα κάτι σε 20' κοντά στους 150° και από 2' searing μετά Ο λόγος που ρωτάω για ινοξ σχάρα ειναι γιατί θέλω να αποφύγω το 150-200αρι της Ναπολέων 🙂 , αλλά θενξ Για τιμές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις κάποια σιδηρουργεία που έχεις στην γειτονιά/περιοχή σου. Η τιμή, πέρα από τις διαστάσεις, έχει να κάνει με την ποιότητα του μετάλλου, το πάχος, την πυκνότητα των βεργών κτλ.
Amaretos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 20 λεπτά πριν, fantakola είπε 2 ώρες έμμεσο ψήσιμο?? Πολύ μου φαίνεται ρε συ. Εγώ υπολόγιζα κάτι σε 20' κοντά στους 150° και από 2' searing μετά Ο λόγος που ρωτάω για ινοξ σχάρα ειναι γιατί θέλω να αποφύγω το 150-200αρι της Ναπολέων 🙂 , αλλά θενξ Τι να σου πω, τα χαζα τα θερμομετρα που ειχα εκει με πηγαν, παντως ηταν 4 εκατοστα παχος, καντο και εσυ μιας και εχουμε την ιδια roque και μας λες πως πηγε, θυμιζω ειχα μονο τον ενα καυστηρα στην ακρη αναμενο, με τους 2 στο τερμα χαμηλα πηγαινε πανω απο 150.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Πάντως τα μεσαία κομμάτια της tomahawk φαίνονται αρκετά στεγνά στη φωτό, σε φάση δεν τρώγονται. Τα ακριανά πάνε κι έρχονται. Δεν ξέρω βέβαια πώς ήταν στην πραγματικότητα.
Amaretos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Πάντως τα μεσαία κομμάτια της tomahawk φαίνονται αρκετά στεγνά στη φωτό, σε φάση δεν τρώγονται. Τα ακριανά πάνε κι έρχονται. Δεν ξέρω βέβαια πώς ήταν στην πραγματικότητα. Οχι δεν ήταν έτσι όπως τα λες ίσως έπρεπε να βγάλω και μια κοντινή, απλά όπως είπα δεν είχα θερμόμετρο της προκοπής οπότε προτίμησα να πάει παραπάνω παρά να είναι ζωντανή και να μου την φέρει καπέλο η φαμίλια Ετσι και αλλιώς η πρώτη μου ήταν
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Ναι ΟΚ, το σχόλιό μου δεν αφορούσε τόσο στο αν την πέτυχες, όσο αν σου άρεσε όπως την έβγαλες. 1
@pnea1973 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Φτερούγες κοτόπουλο δεν έχω ξανακάνει... Άμεσο ψήσιμο στους δρόμους 200?και μετά υπέρυθρες για χρώμα?
Trelloneritis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Στις 7/10/2021 στις 8:14 ΜΜ, ilpapacha είπε Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει προσφορά για μπουκάλες coral prime https://www.facebook.com/coralgasofficial/ Έκανα την αλλαγή και πήγα σε Coral Prime. Ακόμα δεν την έχω κουμπώσει, μιας και είχα γεμάτη μπουκάλα στην ψησταριά (έχω 2 μπουκάλες στο σπίτι, μια σε χρήση και μια ανταλλακτική). Κόστος φιάλης και ρυθμιστή €34. Επίσης, για ακόμα μια φορά ζήτησα να πάρω προπάνιο και με απέτρεψαν Η παρατήρησή μου είναι ότι ο ρυθμιστής της Prime είναι 1,3kg/h ενώ αυτός που έχει πάνω είναι 1,5kg/h. Δε ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο. Έχω την Napoleon Rogue 425 Phantom. 1
ilpapacha Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 44 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Φτερούγες κοτόπουλο δεν έχω ξανακάνει... Άμεσο ψήσιμο στους δρόμους 200?και μετά υπέρυθρες για χρώμα? Πήγαινε για άμεσο ψήσιμο στους 200-210 και ρίχνε μια μάτια/γύρνα τες κάθε 5-6 λεπτά. Το υπέρυθρο δε νομίζω πως χρειάζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση. 1
Amaretos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε Έκανα την αλλαγή και πήγα σε Coral Prime. Ακόμα δεν την έχω κουμπώσει, μιας και είχα γεμάτη μπουκάλα στην ψησταριά (έχω 2 μπουκάλες στο σπίτι, μια σε χρήση και μια ανταλλακτική). Κόστος φιάλης και ρυθμιστή €34. Επίσης, για ακόμα μια φορά ζήτησα να πάρω προπάνιο και με απέτρεψαν Η παρατήρησή μου είναι ότι ο ρυθμιστής της Prime είναι 1,3kg/h ενώ αυτός που έχει πάνω είναι 1,5kg/h. Δε ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο. Έχω την Napoleon Rogue 425 Phantom. Έχω την rogue 425 έβαλα την coral gas προπάνιο από την 1η μέρα με τον ρυθμιστή της, όλα μια χαρά ! 2
ilpapacha Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε Έκανα την αλλαγή και πήγα σε Coral Prime. Ακόμα δεν την έχω κουμπώσει, μιας και είχα γεμάτη μπουκάλα στην ψησταριά (έχω 2 μπουκάλες στο σπίτι, μια σε χρήση και μια ανταλλακτική). Κόστος φιάλης και ρυθμιστή €34. Επίσης, για ακόμα μια φορά ζήτησα να πάρω προπάνιο και με απέτρεψαν Η παρατήρησή μου είναι ότι ο ρυθμιστής της Prime είναι 1,3kg/h ενώ αυτός που έχει πάνω είναι 1,5kg/h. Δε ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο. Έχω την Napoleon Rogue 425 Phantom. Ο ρυθμιστής που αναφέρεις είναι ο κόκκινος για το μείγμα, όπου όντως αναφέρει 1,3kg/h. Ο αντίστοιχος γκρι που είναι για προπάνιο, αναφέρει 1,5kg/h. Αν ο ίδιος δεν εμπορεύεται ή δεν θέλει να εμπορεύεται μπουκάλες προπανίου είναι δικό του θέμα και όχι δικό σου. Αν όντως σε ενδιαφέρει να πάρεις μπουκάλα και ρυθμιστή προπανίου, ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξεις προμηθευτή. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από ilpapacha 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα