Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Η spirit είναι το entry μοντέλο της Weber. Σαφώς η Genesis και η Rogue είναι ένα σκαλί παραπάνω.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας να τις δεις από κοντά. Για να μπορέσεις να έχεις και ο ίδιος άποψη για τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν. Αν βρίσκεται Αθήνα, όλο και κάποιο κατάστημα θα βρίσκεται κοντά σου. Μπορείς επίσης να επισκεφτείς τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες Napoleon (https://homing.gr), Weber (https://www.kyso.gr) και Broil King (https://www.generalgas.gr), όπου θα έχουν περισσότερα μοντέλα στημένα.

Από αυτά που αναφέρεις θα σου πρότεινα τη Napoleon Rogue, καθώς έχει την καλύτερη συνολική εγγύηση, 4 καυστήρες (μεγαλύτερη ευελιξία στο ψήσιμο), ντουλάπι για μπουκάλα/αξεσουάρ, υψηλότερη απόσταση μεταξύ σούβλας και σχάρας και μεγαλύτερη ισχύς καυστήρων. Επίσης διαθέτει σύστημα αυτόματης ανάφλεξης (ουσιαστικά απλά γυρνάς τον διακόπτη και ανάβει).

Το συμβατικό πλαϊνό μάτι είναι μια ωραία προσθήκη. Έχε υπόψη σου όμως ότι δεν είναι «ανεκτικό» στις καιρικές συνθήκες, πχ αέρας, και ότι θα χρειαστείς μαντεμένια σκεύη για να έχεις καλύτερη απόδοση. Επίσης θα μπορούσες να πάρεις μια ψησταριά χωρίς συμβατικό πλαϊνό μάτι και να αγοράσεις ένα ξεχωριστά, όπου θα μπορούσες να το τοποθετήσεις επάνω στο πλαϊνό ράφι. Θα χρειαστεί βέβαια να βάλεις μια διακλάδωση στο λάστιχο, μετά τον ρυθμιστή.

Για το ματι είχαμε ξανά πει και στο παρελθόν για DIY κατασκευές όπως επίσης την λύση του επαγωγικου ματιού με την προϋποθέση να έχεις κοντά ρεύμα. Εγώ κατέληξα στο επαγωγικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος plus ότι δεν επηρεάζεται από τον αέρα!

AF8654CD-68C5-4904-A7C1-FB1A8724F062.jpeg

  • Like 4
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους,

ειμαι ετοιμος για την αγορα ψησταριας υγραεριου,που θα ειναι η πρωτη μου επαφη με αυτου του ειδους ψησταριας.

Εχοντας διαβασει μεγαλο μερος του thread, εχω καταληξει σε 1 μοντελο της napoleon αλλα σε 2 διαφορετικες εκδοσεις.

Η πρωτη επιλογη ειναι το βασικο μοντελο rogue 425 με τους 3 καυστηρες,με σημερινη αξια στα 700€.

Η δευτερη επιλογη ειναι η rogue 425 SE SS με εξτρα πλαινο ματι υπερυθρων,οπισθιο καυστηρα και inox σχαρες,με σημερινη αξια στα 1350€.

Θεωρειτε πως αξιζει να δωσει καποιος σχεδον τα 2πλασια λεφτα για να παρει την 2η επιλογη; Περα απο το ψησιμο με σουβλα,που αλλου χρησιμευει ο οπισθιος καυστηρας;

Αν εχει να προτεινει καποιος καποιο αντιστοιχο μοντελο (ειδικα σε broil king) πολυ ευχαριστως…

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.  

Επεξ/σία από little_john
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, drg1974 είπε

Tips για καραβίδες έχει κανείς να προτείνει ? Θερμοκρασία - χρόνο ψησίματος ?

Ίσως σε βοηθήσει το παρακάτω 

https://www.weber.com/US/en/blog/grilling-inspiration/how-to-grill-lobster-tails-with-a-fan-favorite-recipe/weber-151955.html

31 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε

Για το ματι είχαμε ξανά πει και στο παρελθόν για DIY κατασκευές όπως επίσης την λύση του επαγωγικου ματιού με την προϋποθέση να έχεις κοντά ρεύμα. Εγώ κατέληξα στο επαγωγικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος plus ότι δεν επηρεάζεται από τον αέρα!

AF8654CD-68C5-4904-A7C1-FB1A8724F062.jpeg

Ακριβώς!

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! 

Σήμερα χτύπησα και εγώ την Weber 310 από Κωτσοβολο στα 525.Τελειως αρχάριος στις ψησταριες υγραερίου αλλά με μεράκι στο ψησιμο διαβάζοντας το νημα εδώ ήθελα μια ποιοτική ψησταριά αλλά χωρίς.α ξεφύγω πολύ οικονομικα. Ήμουν μεταξύ της napoleon 425 και τηs 310 και μιας και την βρήκα σήμερα προσφορά δεν το σκεφτηκα πολύ. Ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάπου οδηγός η και κάποια tips για τα πρώτα ψησιματα.. Επειδή θα την έχω σε μπαλκόνι κοιτάζω και για κάποιο κάλυμμα η οπως ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω δεν χρειάζεται? Τέλος ποια αξεσουάρ πιστεύετε αξίζουν για την συγκεκριμένη για μελλοντική χρήση.. 

 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, little_john είπε

Καλησπέρα σε ολους,

ειμαι ετοιμος για την αγορα ψησταριας υγραεριου,που θα ειναι η πρωτη μου επαφη με αυτου του ειδους ψησταριας.

Εχοντας διαβασει μεγαλο μερος του thread, εχω καταληξει σε 1 μοντελο της napoleon αλλα σε 2 διαφορετικες εκδοσεις.

Η πρωτη επιλογη ειναι το βασικο μοντελο rogue 425 με τους 3 καυστηρες,με σημερινη αξια στα 700€.

Η δευτερη επιλογη ειναι η rogue 425 SE SS με εξτρα πλαινο ματι υπερυθρων,οπισθιο καυστηρα και inox σχαρες,με σημερινη αξια στα 1350€.

Θεωρειτε πως αξιζει να δωσει καποιος σχεδον τα 2πλασια λεφτα για να παρει την 2η επιλογη; Περα απο το ψησιμο με σχαρα,που αλλου χρησιμευει ο οπισθιος καυστηρας;

Αν εχει να προτεινει καποιος καποιο αντιστοιχο μοντελο (ειδικα σε broil king) πολυ ευχαριστως…

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.  

Εάν έχεις την δυνατότητα να πας στην 425 SE, τότε προχωράς σε αυτήν άφοβα. Θα έχεις ανοξείδωτες σχάρες, πλαϊνό μάτι infrared και οπίσθιο καυστήρα.

Με το infrared, θα μπορείς να κάνεις, εκτός από θωράκισμα στα κρέατα, πολλά περισσότερα 

Ο οπίσθιος καυστήρας, πέραν της σούβλας, βοηθάει πολύ και στις πίτσες

 

25 λεπτά πριν, iliast33 είπε

Καλησπέρα σε όλους! 

Σήμερα χτύπησα και εγώ την Weber 310 από Κωτσοβολο στα 525.Τελειως αρχάριος στις ψησταριες υγραερίου αλλά με μεράκι στο ψησιμο διαβάζοντας το νημα εδώ ήθελα μια ποιοτική ψησταριά αλλά χωρίς.α ξεφύγω πολύ οικονομικα. Ήμουν μεταξύ της napoleon 425 και τηs 310 και μιας και την βρήκα σήμερα προσφορά δεν το σκεφτηκα πολύ. Ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάπου οδηγός η και κάποια tips για τα πρώτα ψησιματα.. Επειδή θα την έχω σε μπαλκόνι κοιτάζω και για κάποιο κάλυμμα η οπως ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω δεν χρειάζεται? Τέλος ποια αξεσουάρ πιστεύετε αξίζουν για την συγκεκριμένη για μελλοντική χρήση.. 

 

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Πρώτο άναμμα με φουλ τους καυστήρες για κανά 30λεπτο, να καούν όλα τα υπολείμματα από την κατασκευή/συναρμολόγηση. Έπειτα, εφόσον πέσει η θερμοκρασία, πέρνα λίγο λάδι, κατά προτίμηση ηλιέλαιο, τις σχάρες.

Το κάλυμμα, γενικά, δεν είναι απαραίτητο. Σίγουρα όμως θα την κρατήσει πιο καθαρή από, πχ σκόνη/βροχή και θα προστατεύσει καλύτερα τα μέρη από πλαστικό, πχ διακόπτες.

Το ψήσιμο θα το μάθεις με την χρήση. Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο YouTube που μπορούν να σε βοηθήσουν σε χρόνους και τρόπους ψησίματος. Αν θες ρίχνεις και μια μάτια στα βιβλία συνταγών που έχω στο link (υπογραφή).

Από αξεσουάρ, θα χρειαστείς 

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

Από εκεί και πέρα θα μπορούσες να προσθέσεις και μια σούβλα, εφόσον σου αρέσουν τέτοιου είδους ψησίματα.
 

  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Εάν έχεις την δυνατότητα να πας στην 425 SE, τότε προχωράς σε αυτήν άφοβα. Θα έχεις ανοξείδωτες σχάρες, πλαϊνό μάτι infrared και οπίσθιο καυστήρα.

Με το infrared, θα μπορείς να κάνεις, εκτός από θωράκισμα στα κρέατα, πολλά περισσότερα 

Ο οπίσθιος καυστήρας, πέραν της σούβλας, βοηθάει πολύ και στις πίτσες

 

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Πρώτο άναμμα με φουλ τους καυστήρες για κανά 30λεπτο, να καούν όλα τα υπολείμματα από την κατασκευή/συναρμολόγηση. Έπειτα, εφόσον πέσει η θερμοκρασία, πέρνα λίγο λάδι, κατά προτίμηση ηλιέλαιο, τις σχάρες.

Το κάλυμμα, γενικά, δεν είναι απαραίτητο. Σίγουρα όμως θα την κρατήσει πιο καθαρή από, πχ σκόνη/βροχή και θα προστατεύσει καλύτερα τα μέρη από πλαστικό, πχ διακόπτες.

Το ψήσιμο θα το μάθεις με την χρήση. Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο YouTube που μπορούν να σε βοηθήσουν σε χρόνους και τρόπους ψησίματος. Αν θες ρίχνεις και μια μάτια στα βιβλία συνταγών που έχω στο link (υπογραφή).

Από αξεσουάρ, θα χρειαστείς 

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

Από εκεί και πέρα θα μπορούσες να προσθέσεις και μια σούβλα, εφόσον σου αρέσουν τέτοιου είδους ψησίματα.
 

Σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές!! 

Όσο αφορά το καθάρισμα τι πρέπει να προσέχω? Χρειάζεται να πάρω κάποια καθαριστικά συγκεκριμένα? 

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρέα.

Μεταξυ της spirit 310 και της μικρής rogue 365 που παίζουν στα ιδια χρηματα ποια προτεινετε για χρηση οικογενειας 4 ατομων?

Το budget που διαθέτω δεν μπορεί να ανέβει για καποια αλλη επιλογή.

  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, iliast33 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές!! 

Όσο αφορά το καθάρισμα τι πρέπει να προσέχω? Χρειάζεται να πάρω κάποια καθαριστικά συγκεκριμένα? 

Για τις σχάρες μπορείς να το κάνεις μόλις τελειώσεις με το ψήσιμο ή στην προθέρμανση του επόμενου. Για τον κάδο, καλό είναι να την ανάψεις στο φουλ για 10-15 λεπτά και μόλις κρυώσει, να ξεκινήσεις να ξύνεις με μια ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα. Έπειτα χρησιμοποιείς υγρό πιάτων με νερό, για να τον καθαρίσεις. Έχε υπόψη σου ότι ο κάδος δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν όταν την αγόρασες.

  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, assos01 είπε

Καλησπερα στην παρέα.

Μεταξυ της spirit 310 και της μικρής rogue 365 που παίζουν στα ιδια χρηματα ποια προτεινετε για χρηση οικογενειας 4 ατομων?

Το budget που διαθέτω δεν μπορεί να ανέβει για καποια αλλη επιλογή.

Η σειρά Spirit, συγκρίνεται με την σειρά Freestyle (όπου θα έρθει τέλος του χρόνου, λογικά). Από τις 2, καλύτερη η Rogue. Για θέμα χώρου ψησίματος και εφόσον σε παίρνει οικονομικά, προτίμησε την 425.

  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αν κάποιος πάρει ooni από Ελλάδα πρέπει να πάρει και λάστιχο και ρυθμιστή. Δεν έχει μέσα το πακέτο. 

Εγινε παραγγελία λόγω της προσφοράς -20% που αναφέρθηκε 2-3 σελίδες πριν, της ooni koda 16. Thanks για το tip, οπότε πρέπει να προστεθούν και αυτά στο πακέτο ξεχωριστά.

Για τη weber 310 καθώς και για την ooni, υπάρχει κάποια φιάλη υγραερίου που συστήνετε όσοι τις χρησιμοποιείτε;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Gataros είπε

Εγινε παραγγελία λόγω της προσφοράς -20% που αναφέρθηκε 2-3 σελίδες πριν, της ooni koda 16. Thanks για το tip, οπότε πρέπει να προστεθούν και αυτά στο πακέτο ξεχωριστά.

Για τη weber 310 καθώς και για την ooni, υπάρχει κάποια φιάλη υγραερίου που συστήνετε όσοι τις χρησιμοποιείτε;

Βολεύει να πάρεις prime να αλλάζεις εύκολα, αλλά είναι πιο ακριβά. Εγώ έχω petrogaz βέβαια

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, assos01 είπε

Καλησπερα στην παρέα.

Μεταξυ της spirit 310 και της μικρής rogue 365 που παίζουν στα ιδια χρηματα ποια προτεινετε για χρηση οικογενειας 4 ατομων?

Το budget που διαθέτω δεν μπορεί να ανέβει για καποια αλλη επιλογή.

θεωρω οτι κ οι 2 ειναι ιδια φαση δεν υπερτερεί καπου η μια εναντι της αλλης

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Για τις σχάρες μπορείς να το κάνεις μόλις τελειώσεις με το ψήσιμο ή στην προθέρμανση του επόμενου. Για τον κάδο, καλό είναι να την ανάψεις στο φουλ για 10-15 λεπτά και μόλις κρυώσει, να ξεκινήσεις να ξύνεις με μια ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα. Έπειτα χρησιμοποιείς υγρό πιάτων με νερό, για να τον καθαρίσεις. Έχε υπόψη σου ότι ο κάδος δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν όταν την αγόρασες.

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Θα επανέλθω με αναλυτικό review μόλις την στησω και ξεκινήσω το ψησιμο

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/11/2021 στις 5:01 ΜΜ, duke21gr είπε

Hello παιδια, εδω και λιγες μερες εχει αρχισει να μου σκαει αυτες τις κοκκινες φλογες απο τους καυστηρες. τσεκαρα τους καυστηρες και οι οπες ειναι καθαρες (βουρτσακι δεν εχω για να καθαρισω μεσα). Μπουκαλα εχω την prime και δοκιμασα και καινουργια. εχει κανεις καμια ιδεα τι παιζει? 

0-02-05-9cf801fa70dffb419f385ea2366c3c4fe78e528f1b35903fc62d4e35cf95c814_e66cfda591d52070.jpg

Είναι η πολλαπλή περίπτωση που διαβάζω για το ίδιο "σύμπτωμα". Και η  έχω το ίδιο αλλά με άλλη ψησταριά. Σε όλες τις περιπτώσεις το κοινό είναι η coral prime.... Μήπως ρε παιδιά φταίει η φιάλη ή μάλλον ο ρυθμιστής; 

Εγω πάντως θα πάρω την επόμενη την απλή coral gas για να το τσεκαρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...