Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όλα σχετικά είναι

εξαρτάται και τί ψησταριά έχεις

η kenton πχ που πήρα εγώ, αν δεν κάνω λάθος έχει εμαγιέ σχάρες οπότε έχει αντικολλητική προστασία όπως κάθε μαντεμένιο σκεύος με εμαγιέ επίστρωση

το πρόβλημα είναι ότι όπως κάθε εμαγιέ, θέλει προσοχή στην χρήση για να μην φύγει σε αντίθεση με το σκέτο μαντέμι που εκεί όσο το ξύνεις και το λαδώνεις τόσο πιο αντικολλητικό γίνεται σε βάθος χρόνου

  • Like 3
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Τα μαντεμένια σκεύη θέλουν λίγο περισσότερη προσοχή/φροντίδα για να διατηρούνται.

Μπορείς να βρεις στον φάκελο Συμβουλές - Οδηγίες, πατώντας στο λινκ που έχω στην υπογραφή μου, περισσότερες λεπτομέρειες για την συντήρησή τους.

@ilpapachaπου βρίσκουμε τον φάκελο με τις συμβουλές που ανάφερεις. Μπαίνω στο profil σου αλλά δεν το βρίσκω 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, iliast33 είπε

@ilpapachaπου βρίσκουμε τον φάκελο με τις συμβουλές που ανάφερεις. Μπαίνω στο profil σου αλλά δεν το βρίσκω 

Είναι στην υπογραφή μου, που βρίσκεται κάτω από κάθε ποστ που κάνω. Το λινκ που είναι κάτω από το gif. 

  • Like 1
Δημοσ.

Μιας και το συζητάμε για τον καθαρισμό. Αν το έχω καταλάβει σωστά. Μετά το ψήσιμο, απευθείας ανάβουμε καυστήρες φουλ, και μόλις κάψουν τα πάντα σβήνω και μετά ξύνω και λαδωνω? Η το κάνουμε ενώ καίνε οι καυστήρες? Και προφανώς καθαρισμός κάδου μόλις σβήσουμε και κρυώσει λίγο το εσωτερικό?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Είναι στην υπογραφή μου, που βρίσκεται κάτω από κάθε ποστ που κάνω. Το λινκ που είναι κάτω από το gif. 

ok το βρηκα εμπαινα απο κινητο και δεν το εβγαζε..

Να ρωτησω κατι:πηρα απο το my market το σπρει λαδιου που αναφερθηκε παραπάνω.Σημερα που θα κανω το πρωτο ψησιμο αφου χθες εκαψα την ψησταρια ποτε πρεπει να λαδωσω τις σχαρες ; αφου πιασει θερμοκρασια και πριν βάλω τα κρεατα πανω ή να τις περασω όταν ανψω την ψησταρια ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, iliast33 είπε

ok το βρηκα εμπαινα απο κινητο και δεν το εβγαζε..

Να ρωτησω κατι:πηρα απο το my market το σπρει λαδιου που αναφερθηκε παραπάνω.Σημερα που θα κανω το πρωτο ψησιμο αφου χθες εκαψα την ψησταρια ποτε πρεπει να λαδωσω τις σχαρες ; αφου πιασει θερμοκρασια και πριν βάλω τα κρεατα πανω ή να τις περασω όταν ανψω την ψησταρια ;

Όταν ρίχνεις το σπρέι θα κλείνεις τους καυστήρες γιατί είναι εύφλεκτο. 

Ναι θα το βάζεις είτε πριν το ψήσιμο για να μην κολλάνε τα κρέατα, είτε μετά την πυρολυση και το τρίψιμο για συντήρηση.

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, biovaggoulas είπε

Μιας και το συζητάμε για τον καθαρισμό. Αν το έχω καταλάβει σωστά. Μετά το ψήσιμο, απευθείας ανάβουμε καυστήρες φουλ, και μόλις κάψουν τα πάντα σβήνω και μετά ξύνω και λαδωνω? Η το κάνουμε ενώ καίνε οι καυστήρες? Και προφανώς καθαρισμός κάδου μόλις σβήσουμε και κρυώσει λίγο το εσωτερικό?

Το τρίψιμο μπορείς να το κάνεις είτε ενώ καίνε οι καυστήρες είτε μόλις τους κλείσεις, εφόσον έχουν κάψει καλά. Προτίμησε μια μακριά βούρτσα και γάντια (να μην επηρεάζεσαι από την κάψα που θα έχει). Για τον καθαρισμό του κάδου, δεν χρειάζεται να γίνεται κάθε φορά που ψήνεις, αλλά ανά τακτά διαστήματα και αναλόγως το τι έχεις ψήσει, πχ αν έχεις βάλει πολύ λιπαρά κρέατα καλό θα ήταν να γίνεται συχνότερα ο καθαρισμός. 

Για το λάδωμα, καλό θα είναι να έχουν κρυώσει λίγο οι σχάρες, όχι εντελώς.Προσοχή μόνο, δεν χρειάζεται υπερβολικό λάδωμα, αλλά μια πολύ λεπτή στρώση. Αν χρησιμοποιήσεις το σπρέι που αναφέραμε σε προηγούμενα ποστ, θα σου είναι πιο εύκολο το πέρασμα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, andreaspA είπε

Σου πυρώνει τα προστατευτικά των καυστήρων ?

 

Καλημέρα. Η φωτογραφία αυτή είναι με το πρώτο κάψιμο μετά το στήσιμο. Λογικά θα πυρώνονται αφού είναι πάνω από τους καυστήρες. Το πλάνο ήταν να την δουλέψω σήμερα (που έχει και φανταστική μέρα) αλλά δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν θα μπορέσω. Ελπίζω σύντομα να καταφέρω να την δουλέψω αλλιώς θα την βάλω και εγώ μέσα στο σπίτι τουλάχιστον να την θαυμάζω με το καφεδάκι μου....
Όταν πάντως την δουλέψω θα προσπαθήσω να βγάλω εκ νέου φωτογραφίες να δούμε πως θα φαίνεται!
@ilpapacha ευχαριστούμε για όλα τα βιβλία. Να δω πότε θα βρούμε χρόνο ώστε να τα ξεφυλίσουμε τουλάχιστον!
Στο θέμα του ψησίματος τι θεωρείται σαν απαραίτητα αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουμε?
Προσωπικά εμείς θα ψήνουμε κρεατικά (λογικό) ψάρια και φυσικά λαχανικά!

Επεξ/σία από oceanakis
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, oceanakis είπε

Καλημέρα. Η φωτογραφία αυτή είναι με το πρώτο κάψιμο μετά το στήσιμο. Λογικά θα πυρώνονται αφού είναι πάνω από τους καυστήρες. Το πλάνο ήταν να την δουλέψω σήμερα (που έχει και φανταστική μέρα) αλλά δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν θα μπορέσω. Ελπίζω σύντομα να καταφέρω να την δουλέψω αλλιώς θα την βάλω και εγώ μέσα στο σπίτι τουλάχιστον να την θαυμάζω με το καφεδάκι μου....
Όταν πάντως την δουλέψω θα προσπαθήσω να βγάλω εκ νέου φωτογραφίες να δούμε πως θα φαίνεται!
@ilpapacha ευχαριστούμε για όλα τα βιβλία. Να δω πότε θα βρούμε χρόνο ώστε να τα ξεφυλίσουμε τουλάχιστον!
Στο θέμα του ψησίματος τι θεωρείται σαν απαραίτητα αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουμε?
Προσωπικά εμείς θα ψήνουμε κρεατικά (λογικό) ψάρια και φυσικά λαχανικά!

Θα προσθέτω αρχεία με συνταγές/συμβουλές κατά καιρούς. 

Από αξεσουάρ, θα χρειαστείς 

1) 2-3 λαβίδες

2) Σπάτουλα 

3) Γάντια

4) Βούρτσα καθαρισμού 

5) Θερμόμετρο (μπορείς να το πάρεις σε 2ο χρόνο)

6) Μαντεμένια πλάκα (μπορείς να την πάρεις σε 2ο χρόνο)

7) Σούβλα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

8) Πέτρα για πίτσα (αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τέτοιου είδους ψησίματα)

Ξεκίνα με τα πρώτα 4-5 και βλέποντας και τις δικές σου ανάγκες, προχωράς αναλόγως και στα επόμενα.

  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα σας, έγιναν χθες τα εγκαίνια της Ναπολέων. Όλα πήγαν εξαιρετικα. 

Πρώτο ψήσιμο ένα φαγκρι 1,2 κιλά. 

Έγινε λουκούμι σε 25 λεπτά. 

Το μόνο μου θέμα είναι ότι μυρίζει η ψησταριά ψαρίλα. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να φύγει η μυρωδιά γιατί σήμερα θα έχουμε κρέας;

Ευχαριστώ πολύ.

received_240182091402376.jpeg

  • Like 5
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tacolla είπε

Καλημέρα σας, έγιναν χθες τα εγκαίνια της Ναπολέων. Όλα πήγαν εξαιρετικα. 

Πρώτο ψήσιμο ένα φαγκρι 1,2 κιλά. 

Έγινε λουκούμι σε 25 λεπτά. 

Το μόνο μου θέμα είναι ότι μυρίζει η ψησταριά ψαρίλα. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να φύγει η μυρωδιά γιατί σήμερα θα έχουμε κρέας;

Ευχαριστώ πολύ.

received_240182091402376.jpeg

Δες μια τα παρακάτω ποστ

 

  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Chuck roll black Angus έτοιμο να μπει για κάπνισμα αύριο πρωί στις 07:00 και να είναι έτοιμο κατά τις 14-15:00. 

Τελευταίο κάπνισμα στη genesis. Τα άλλα θα τα αναλάβει η master touch.

IMG-42dd5e429638838482886ee3f4aca5b9-V.jpg

Είμαστε ήδη στις 4:15 ώρες ψήσιμο.... Προβλέπεται μεγάλη πείνα!

 

Screenshot_20211128_111541_com.apptionlabs.meater_app.jpg

  • Like 4
Δημοσ.

Για μαντεμένιες πλάκες, βρήκα και το παρακάτω site, όπου αναφέρουν ότι είναι χυτήριο.

http://vastardis.gr/πλακεσ-ψησιματοσ/

Για κρέατα/κοπές ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω που φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα

https://www.carnicero.gr

https://kerkinifarm.gr

  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ειπα και εγω...
Υπερβολές!
Δεν μενει νερο οταν βαζεις τις σχαρες εκει που στραγγιζεις τα πιατα. Στραγγιζουν και στεγνώνουν.
Τοσα χρονια ετσι το κανω, δεν σκούριασε ποτε καμια σχάρα. Βεβαια δεν θα ξαναψησω μετα απο 3 μηνες. Μεσα στην εβδομάδα οπωσδήποτε θα ξαναψήσω.

 

Τοτε δεν είναι μαντέμι αυτο που πλένεις.

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...