Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιει ενα πραγμα που δεν ξερω αν μεταφραζεται ακριβως σαν προζυμι γιατι το συγκεκριμενο εχει μαγια,το προζυμι δεν εχει.Ναι ετσι το κανω κ εγω.Μια μερα πριν το "polish" και την επομενη ανακαταμα με το ζυμαρι.Κανει τρομερη διαφορα.Πρακτικα πρεπει ν ασχοληθεις 3 λεπτα ενα βραδυ πριν ξερω γω.

  • Like 3
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, alimentas είπε

Χρησιμοποιει ενα πραγμα που δεν ξερω αν μεταφραζεται ακριβως σαν προζυμι γιατι το συγκεκριμενο εχει μαγια,το προζυμι δεν εχει.Ναι ετσι το κανω κ εγω.Μια μερα πριν το "polish" και την επομενη ανακαταμα με το ζυμαρι.Κανει τρομερη διαφορα.Πρακτικα πρεπει ν ασχοληθεις 3 λεπτα ενα βραδυ πριν ξερω γω.

Γενικα και στις 2 περιπτωσεις θες τουλαχιστον 20-24 ωρες.

Αν πας με poolish θα κανεις λιγη δουλεια την προηγουμενη μερα και αρκετη δουλεια την μερα που θα ψησεις.

Αν πας με τη μεθοδο στο βιντεο που εβαλα πιο πανω, θα κανεις αρκετη δουλεια την προηγουμενη μερα και λιγη την ημερα που θα ψησεις.

Οποτε πρεπει να δεις ποια σε βολευει καλυτερα και στους χρονους σου. Εγω προτιμω να κανω τα πολλα την προηγουμενη και να μην εχω πολλα τημερα που θα ψησω, γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα εχω κι αλλα πραγματα να ετοιμασω.

Δημοσ.

Εγω παω με τις αναλογίες που αναφερει ο @SagoniasSlutRos φρεσκια μαγια , αλλά με 2πλο fremantation, ζυμη και μετα το balling στο συνονο περι τις 36ωρες (αν και το κρητήριο δεν ειναι οι ωρες αλλά το ιδιο το fermantation)...

Δημοσ.

Εγώ λέω να μην κάνω τίποτα από τα παραπάνω και απλά να έρχομαι για δοκιμή για να σας πω ποιος φτιάχνει την καλύτερη πίτσα 😜😜😜

  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eχω δει διαφορα βιντεο απο Vito και ακολουθω αυτη τη διαδικασια αλλα με διαφορετικες δοσολογιες.

Στο 1 κιλο αλευρι (caputo pizzeria) θα βαλω 700γρ νερο και 3γρ αλατι και συνολικα 24ωρες ωριμανση.

ΑΝ δεις το καναλι του εχει τροπο και για ψησιμο στο φουρνο.

 

@SagoniasSlutRos το Caputo Pizzeria πού το βρίσκεις;
Κάπου μέσα στο καλοκαίρι το είχα πετύχει στον AB και πήρα 12-14kg από τα οποία τώρα έχω μόνο 3kg.
Το κακό είναι ότι πλέον δεν το φέρνει και το στοκ εξαντλείται :(
Έχεις δοκιμάσει το "αλεύρι για pizza τύπου 00" των μύλων Αγ. Γεωργίου; Αξίζει σαν αντικαταστάτης του Caputo;
Ξέχασα να αναφέρω ότι μένω στη Χαλκίδα.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

@SagoniasSlutRos το Caputo Pizzeria πού το βρίσκεις;
Κάπου μέσα στο καλοκαίρι το είχα πετύχει στον AB και πήρα 12-14kg από τα οποία τώρα έχω μόνο 3kg.
Το κακό είναι ότι πλέον δεν το φέρνει και το στοκ εξαντλείται :(
Έχεις δοκιμάσει το "αλεύρι για pizza τύπου 00" των μύλων Αγ. Γεωργίου; Αξίζει σαν αντικαταστάτης του Caputo;
Ξέχασα να αναφέρω ότι μένω στη Χαλκίδα.

Caputo σε σουπερμάρκετ πχ Σκλαβενίτης

Να και η καλύτερη δική μου...

 

Screenshot_20220112_174520_com.google.android.apps.photos.jpg

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, alimentas είπε

Χρησιμοποιει ενα πραγμα που δεν ξερω αν μεταφραζεται ακριβως σαν προζυμι γιατι το συγκεκριμενο εχει μαγια,το προζυμι δεν εχει.Ναι ετσι το κανω κ εγω.Μια μερα πριν το "polish" και την επομενη ανακαταμα με το ζυμαρι.Κανει τρομερη διαφορα.Πρακτικα πρεπει ν ασχοληθεις 3 λεπτα ενα βραδυ πριν ξερω γω.

Τρομερή διαφορά στη γεύση το poolish και πανεύκολο στη προετοιμασία, και εγώ τέτοιο φτιάχνω πάντα

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Trelloneritis είπε

@SagoniasSlutRos το Caputo Pizzeria πού το βρίσκεις;
Κάπου μέσα στο καλοκαίρι το είχα πετύχει στον AB και πήρα 12-14kg από τα οποία τώρα έχω μόνο 3kg.
Το κακό είναι ότι πλέον δεν το φέρνει και το στοκ εξαντλείται :(
Έχεις δοκιμάσει το "αλεύρι για pizza τύπου 00" των μύλων Αγ. Γεωργίου; Αξίζει σαν αντικαταστάτης του Caputo;
Ξέχασα να αναφέρω ότι μένω στη Χαλκίδα.

Χτες αγορασε η γυναικα μου απο το ΑΒ στον Κηφισό 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Αρκετά υλικά έχει και στο Mypizza project

https://mypizzaproject.com/delishop

Ενδεχομένως να μπορεί κάποιος να βρει καλύτερες τιμές σε άλλα καταστήματα/σουπερμάρκετ.

Παραθέτω και σχετικές εικόνες, καθώς έχει μερικά προϊόντα που δεν σε αφήνει να τα δεις/αγοράσεις, αν δεν έχεις πάρει την πλάκα 

 

06E49B3C-8E9C-48BA-8291-5AB6DC2754D4.jpeg

CE632102-9C49-4A6B-A73E-1EF893DD1815.jpeg

99781804-75B9-4DAC-9CFE-1C2E80E12DA2.jpeg

A2FFE775-B58E-4BD4-91A9-A1E411F89F91.jpeg

  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Καλημερα,

ΑΝ για καποιον το ζητούμενο ειναι να φτιαξει Νεαπολιταν τοτε ειναι εξαιρετικά δυσκολο, αν οχι απιθανοι να φτιαξει σε BBQ με σχεδον οτι και να του βάλει... Πολλοι απο εμας προσπαθησαμε ξοδεψαμε αλλοι πολλα αλλοι λιγοτερα χρηματα ωστε τελικα να παμε στην σωστη λυση μιας εξειδικευμένης λυσεις οπως ΟΟΝΙ και αλλα...

Δυστυχώς δεν υπαρχει μεση λύση στο συγκεκριμένο λόγω των πολυ υψηλών θερμοκρασιων και φυσικα της παρασκευηςν της...

Η συμβουλη μου ειναι αν καποιος μπορει να περιμενει και να διαθεσει να παει να παρει εναν φούρνο με 250ε οταν βγαινουν σε προσφορα και να κανει την δουλεια του. Ολα τα αλλα ειναι "πεταμενα" λεφτά ΑΝ ξαναλεω επιθυμει καποιος να κανει σωστη Νεαπολιταν...

Αλλα είδη πιτσας μπορεις να τα πετυχεις παρα πολυ καλα (πολυ καλυτερα απο BBQ λογω της σταθεροτητας στην θερμοκρασια) σε ηλεκτρικό οικιακο φούρνο με την χρήση καποιας πλακας...

 

 

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες αν και εγώ μετέτρεψα με λίγα χρήματα το φουρνάκι Ferrari και πιάνει σε 15 λεπτά πάνω από 500 βαθμούς σε 90 δευτερόλεπτα μου την ψήνει!!! Έτσι τώρα επικεντρώνουμε όλη μου την προσοχή στο να πετύχει το ζυμάρι αργείς ωρίμανσης

8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eχω δει διαφορα βιντεο απο Vito και ακολουθω αυτη τη διαδικασια αλλα με διαφορετικες δοσολογιες.

Στο 1 κιλο αλευρι (caputo pizzeria) θα βαλω 700γρ νερο και 3γρ αλατι και συνολικα 24ωρες ωριμανση.

ΑΝ δεις το καναλι του εχει τροπο και για ψησιμο στο φουρνο.

 

εγω εχω αυτο 5 kg

https://mypizzaproject.com/shop/CaputoNuvola5kg

και ακολουθω αυτο

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fysikos είπε

Χτες αγορασε η γυναικα μου απο το ΑΒ στον Κηφισό 

ελα ρε κ ψαχνω.. αβ δε φερνει σπιτι λεει δεν υπαρχει για ονλινε αγορα τρομαρα τους. παω να παρω αν ειναι αυριο απο κηφισο.. ευκαιρια κ για φόρτιση το όχημα εκει

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Trelloneritis είπε

@SagoniasSlutRos το Caputo Pizzeria πού το βρίσκεις;
Κάπου μέσα στο καλοκαίρι το είχα πετύχει στον AB και πήρα 12-14kg από τα οποία τώρα έχω μόνο 3kg.
Το κακό είναι ότι πλέον δεν το φέρνει και το στοκ εξαντλείται :(
Έχεις δοκιμάσει το "αλεύρι για pizza τύπου 00" των μύλων Αγ. Γεωργίου; Αξίζει σαν αντικαταστάτης του Caputo;
Ξέχασα να αναφέρω ότι μένω στη Χαλκίδα.

Απο εδω

https://mypizzaproject.com/delishop

2 ώρες πριν, energy52 είπε

Πιτσα  Πετρετζικης εχει δοκιμασει κανεις αυτη τη συνταγη ετσι οπως το περιγραφει;

 

Ναι πολυ μετρια

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

ελα ρε κ ψαχνω.. αβ δε φερνει σπιτι λεει δεν υπαρχει για ονλινε αγορα τρομαρα τους. παω να παρω αν ειναι αυριο απο κηφισο.. ευκαιρια κ για φόρτιση το όχημα εκει

Ε ναι, δύο σε ένα. Εγώ πάντως το πήρα από τον Σκλαβενίτη στη Αλίμου. Προσοχή το  caputo pizzeria είναι στην κόκκινη συσκευασία.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...