Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, aloop είπε

Ε ναι, δύο σε ένα. Εγώ πάντως το πήρα από τον Σκλαβενίτη στη Αλίμου. Προσοχή το  caputo pizzeria είναι στην κόκκινη συσκευασία.

εκανες πίτσα στην ooni??

PS η αλήθεια ειναι οτι ψαχνω αφορμες για km.. :P

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Oι καλυτερες που εχω φτιαξει μεχρι τωρα....

ΔΕΝ ειναι ναπολιτανα,απ τα πιο νοστιμα ζυμαρια ομως μακραν(δικεμου αναλογιες μετα απο πειραματισμους)

qLug-ZLg.jpgsm6SBemg.jpg

PkVOKC2g.jpg

 

Αυτη ειναι ναπολιτανα.Το λεοπαρ στο συγκεκριμενο ζυμαρι κ ψησιμο ειναι εργο τεχνης νομιζω...

amCbgeCQ.jpg

SaQh3CFQ.jpg

 

  • Like 12
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

Ρε είναι σούπερ! τι σκατα κάνω λάθος ρε γαμωτο

Μάλλον το ζυμάρι. Την πρώτη φορά δεν μου βγήκε καλό και ενώ από εικόνα ήταν ανεκτή από γεύση ήταν βαριά και άψητη η ζύμη. Αυτό που βλέπεις στο βίντεο, ήταν με poolish από τον vito και 70 % hydration. Η αλήθεια είναι πως με δυσκόλεψε λιγάκι στο άνοιγμα λόγω της υγρασίας, αλλά βγήκε καλό. Περίμενα πως θα φουσκώσει λιγάκι παραπάνω αλλά ίσως την επόμενη φορά.

Ένα tip που μπορώ να δώσω είναι να αποφευγεις τα πολλά υγρά πάνω στη ζύμη, γιατι την κάνει να κολλάει παντού και σε δυσκολεύει ακόμη και να ξεκολλήσει από το φτυάρι. Να φανταστείς η τελευταία που έκανα, επειδη έβαλα ότι είχε μείνει από σάλτσα και είχε πολλά υγρά, μου την μαλάκωσε σε τέτοιο βαθμό που δεν μπόρεσα να την βάλω για ψήσιμο, μου διαλύθηκε-κόλλησε μισή στο φτυάρι και μισή στην πέτρα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το 95% της επιτυχιας στο ooni ειναι το πρωτο γυρισμα .Πρεπει να γινει κατω απ τα πρωτα 20 δευτερολεπτα.Κ ειναι κατι που επειδη το ζυμαρι δεν εχει σεταρει,ΑΠΑΙΤΕΙ φτυαρι.Ειδανικα τετοιο https://www.skroutz.gr/s/29566060/GTSA-Φτυάρι-Πίτσας-Αλουμινίου-Ø32cm-53-962.html

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, aloop είπε

Μάλλον το ζυμάρι. Την πρώτη φορά δεν μου βγήκε καλό και ενώ από εικόνα ήταν ανεκτή από γεύση ήταν βαριά και άψητη η ζύμη. Αυτό που βλέπεις στο βίντεο, ήταν με poolish από τον vito και 70 % hydration. Η αλήθεια είναι πως με δυσκόλεψε λιγάκι στο άνοιγμα λόγω της υγρασίας, αλλά βγήκε καλό. Περίμενα πως θα φουσκώσει λιγάκι παραπάνω αλλά ίσως την επόμενη φορά.

Ένα tip που μπορώ να δώσω είναι να αποφευγεις τα πολλά υγρά πάνω στη ζύμη, γιατι την κάνει να κολλάει παντού και σε δυσκολεύει ακόμη και να ξεκολλήσει από το φτυάρι. Να φανταστείς η τελευταία που έκανα, επειδη έβαλα ότι είχε μείνει από σάλτσα και είχε πολλά υγρά, μου την μαλάκωσε σε τέτοιο βαθμό που δεν μπόρεσα να την βάλω για ψήσιμο, μου διαλύθηκε-κόλλησε μισή στο φτυάρι και μισή στην πέτρα.

Να τέτοιες τραγελαφικες κατάστασης  παθαίνω κ ξενερώνω.. ούτε το φτιάρυ αλουμίνιου από μακρο βοήθησε που μου είπανε. Φφφφ την έχω κάθετε με κοιτάει τη κοιτάω λέω άντε μια ευκαιρία ακόμα κ καταλήγω να τσακώνομαι από τα νεύρα με τη δικιά μου

Επεξ/σία από sndev
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

Να τέτοιες τραγελαφικες κατάστασης  παθαίνω κ ξενερώνω.. ούτε το φτιάξει αλουμίνιο από μακριά βοήθησε που μου είπανε. Φφφφ την έχω κάθετες με κοιτάει τη κοιτάω λέω άντε μια ευκαιρία ακόμα κ καταλήγω να τσακώνομαι από τα νεύρα με τη δικιά μου

Κοίτα, εγώ είχα αποφασίσει πως αν δεν μου πετύχει το 70αρι θα κατέβω σε υγρασία στο 60-65.

ίσωσ είναι πιο safe να ξεκινήσεις έτσι και μετά ανεβαινεις στο 70. Κάνε τη συνταγή του vito με poolish αλλά με 63% υγρασία, μόνο το νερό αλλάζεις. αντι για σύνολο 700ml βαλε 630. Αν σε μπερδεύω να σου στείλω αναλογίες και βήματα.

  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, aloop είπε

Κοίτα, εγώ είχα αποφασίσει πως αν δεν μου πετύχει το 70αρι θα κατέβω σε υγρασία στο 60-65.

ίσωσ είναι πιο safe να ξεκινήσεις έτσι και μετά ανεβαινεις στο 70. Κάνε τη συνταγή του vito με poolish αλλά με 63% υγρασία, μόνο το νερό αλλάζεις. αντι για σύνολο 700ml βαλε 630. Αν σε μπερδεύω να σου στείλω αναλογίες και βήματα.

Όχι καταλάβαινω τι λες , κομπλέ πάω να πάρω το Caputo να ξαναδοκιμάσω με 63% από βδομάδα

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, gudinakos είπε

εγω εχω αυτο 5 kg

αυτο θελω να δοκιμασω. Υποτιθεται κανει πιο φουσκωτο στεφανι με αυτο. Βασικα το nuvola super ψαχνω αλλα δεν το βρισκω Ελλαδα.

Το pizzeria το βρισκω σχεδον σε οσα μεγαλα ΑΒ και Σκλαβενιτη εχω παει. Ισως σας μπερδευει που εχει αλλαξει τη συσκευασια σε κοκκινη και εχει κρατησει τη μπλε μονο για το classica που ειναι για ολες τις χρησεις.

9 ώρες πριν, sndev είπε

Να τέτοιες τραγελαφικες κατάστασης  παθαίνω κ ξενερώνω.. ούτε το φτιάρυ αλουμίνιου από μακρο βοήθησε που μου είπανε. Φφφφ την έχω κάθετε με κοιτάει τη κοιτάω λέω άντε μια ευκαιρία ακόμα κ καταλήγω να τσακώνομαι από τα νεύρα με τη δικιά μου

Θα εχεις δυο φτυαρια. Ενα ξυλινο που γλυστραει φοβερα και δεν κολλαει το ζυμαρι για να την βαζεις μεσα, και ενα αλουμινιου για να τη γυριζεις και να την βγαζεις. Αν χρησιμοποιεις ενα μονο αλουμινιου, εκτος του οτι κολλαει περισσοτερο, αν εχει ζεσταθει λιγο απο την πρωτη πιτσα και πας να βαλεις τη δευτερη θα κολλησει σχεδον σιγουρα.

Εγω ανοιγω τη ζυμη και την τοποθετω πανω στο ξυλινο φτυαρι που εχω βαλει λιγο σιμιγδαλι. Και μετα βαζω τα υλικα γρηγορα και καπακι στο φουρνο. Αν την αφησεις ωρα πανω στο φτυαρι, αν σου τρυπησει, αν πεσει λιγο σαλτσα εξω, κατα πασα πιθανοτητα θα σου κολλησει. Αλλα το ξυλο βοηθαει πολυ. Και πρεπει να ειναι σκετο το ξυλο οπως σου ερθει. Μην το περασεις με τπτ λαδια και τετοια για προστασια.

Παιξε και με την υγρασια μεχρι να νιωθεις οκ να πας παραπερα. Εγω ειχα ξεκινησει με 60. Πηγα αποτομα στα 70, αλλα η διαφορα ηταν χαοτικη στο αποτελεσμα.

Και να ξερεις οτι σχεδον παντα θα εχεις εστω μια πιτσα που κατι θα στραβωσει και δεν θα πετυχει. Οποτε φτιαχνουμε παντα παραπανω και ας περισσεψει.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Και να ξερεις οτι σχεδον παντα θα εχεις εστω μια πιτσα που κατι θα στραβωσει και δεν θα πετυχει. Οποτε φτιαχνουμε παντα παραπανω και ας περισσεψει.

Αν είστε από αυτούς που τους περισσεύει πίτσα, παρακαλώ πολύ ενημερώστε με για το που και πότε, ώστε να σας απαλλάξω από τα περισσευούμενα. Ευχαριστώ…😁

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Αν είστε από αυτούς που τους περισσεύει πίτσα, παρακαλώ πολύ ενημερώστε με για το που και πότε, ώστε να σας απαλλάξω από τα περισσευούμενα. Ευχαριστώ…😁

Εγω λεω οτι πρεπει να κανονισουμε οταν ξεμπερδεψουμε απο κορονοιο μια μεγαλη μαζωξη τα μελη απο εδω να κανουμε χαμο.

Btw αποψε θα φτιαξω ζυμαρι για 4 πιτσες να το εχω αυριο. Δυο ατομα θα ειμαστε, πιστευω ειναι καλα!

  • Like 8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

αυτο θελω να δοκιμασω. Υποτιθεται κανει πιο φουσκωτο στεφανι με αυτο. Βασικα το nuvola super ψαχνω αλλα δεν το βρισκω Ελλαδα.

Το pizzeria το βρισκω σχεδον σε οσα μεγαλα ΑΒ και Σκλαβενιτη εχω παει. Ισως σας μπερδευει που εχει αλλαξει τη συσκευασια σε κοκκινη και εχει κρατησει τη μπλε μονο για το classica που ειναι για ολες τις χρησεις.

Θα εχεις δυο φτυαρια. Ενα ξυλινο που γλυστραει φοβερα και δεν κολλαει το ζυμαρι για να την βαζεις μεσα, και ενα αλουμινιου για να τη γυριζεις και να την βγαζεις. Αν χρησιμοποιεις ενα μονο αλουμινιου, εκτος του οτι κολλαει περισσοτερο, αν εχει ζεσταθει λιγο απο την πρωτη πιτσα και πας να βαλεις τη δευτερη θα κολλησει σχεδον σιγουρα.

Εγω ανοιγω τη ζυμη και την τοποθετω πανω στο ξυλινο φτυαρι που εχω βαλει λιγο σιμιγδαλι. Και μετα βαζω τα υλικα γρηγορα και καπακι στο φουρνο. Αν την αφησεις ωρα πανω στο φτυαρι, αν σου τρυπησει, αν πεσει λιγο σαλτσα εξω, κατα πασα πιθανοτητα θα σου κολλησει. Αλλα το ξυλο βοηθαει πολυ. Και πρεπει να ειναι σκετο το ξυλο οπως σου ερθει. Μην το περασεις με τπτ λαδια και τετοια για προστασια.

Παιξε και με την υγρασια μεχρι να νιωθεις οκ να πας παραπερα. Εγω ειχα ξεκινησει με 60. Πηγα αποτομα στα 70, αλλα η διαφορα ηταν χαοτικη στο αποτελεσμα.

Και να ξερεις οτι σχεδον παντα θα εχεις εστω μια πιτσα που κατι θα στραβωσει και δεν θα πετυχει. Οποτε φτιαχνουμε παντα παραπανω και ας περισσεψει.

Με ξύλινο τη τοποθετούσα αλλά δεν γλιστρούσε η έμενε η μισή πίσω κάποιες φορές φεύγαμε τα υλικά μέσα περνάνε φωτιά 🔥 πάνω στη Πλάκα χαμός. Ε μετά τη φωτιά, που δε σβήνει προφανώς τετέλεσται , δεν μπορείς να βάλεις άλλη μέσα μέχρι να κρυώσει να βγει να καθαρίστει να ξαναπάρει θερμοκρασία, ανάβεις bbq κ πετάς μια πριζολα κ τέλος. Κ στο αλουμίνενιο τα ίδια. Anyway ίσως βάζω πολλά υλικά ίσως πολύ σάλτσα ίσως μενουν τα υλικά ώρα δε ξέρω μάλλον δε με θέλει κ θα πρέπει να το αποδεχτώ 

  • Sad 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, sndev είπε

Με ξύλινο τη τοποθετούσα αλλά δεν γλιστρούσε η έμενε η μισή πίσω κάποιες φορές φεύγαμε τα υλικά μέσα περνάνε φωτιά 🔥 πάνω στη Πλάκα χαμός. Ε μετά τη φωτιά, που δε σβήνει προφανώς τετέλεσται , δεν μπορείς να βάλεις άλλη μέσα μέχρι να κρυώσει να βγει να καθαρίστει να ξαναπάρει θερμοκρασία, ανάβεις bbq κ πετάς μια πριζολα κ τέλος. Κ στο αλουμίνενιο τα ίδια. Anyway ίσως βάζω πολλά υλικά ίσως πολύ σάλτσα ίσως μενουν τα υλικά ώρα δε ξέρω μάλλον δε με θέλει κ θα πρέπει να το αποδεχτώ 

Προσωπικα ουτε με το ξυλινο ουτε με το αλουμινενιο αντιμετωπισζω θεμα...

Αυτο που προσεχω ειναι να εχει σιμιγδαλι πανω στο φτυαρι, το ζυμαρι να εχει επισης σιμιγδαλι (οπως το ανοιγεις δλδ) για να μην κολλαει και γενικά απο την ωρα που θα μπει πανω στο φτυαρι (αφου εχω βαλει υλικα σαλτσες κτλ) να κινηθω σχετικα σβελτα...οποιαδηποτε υγρασια πανω στο φτυαρι θα εχει ως αποτελεσμα το κολλημα του ζυμαριου σε αυτο...

Στο οονι το πρωτο γυρισμα το κανω στα περιπου 30" και μετά μέχρι τα 90" πολυ συχνοτερα στις υπολοιπες πλευρές...

  • Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Btw αποψε θα φτιαξω ζυμαρι για 4 πιτσες να το εχω αυριο. Δυο ατομα θα ειμαστε, πιστευω ειναι καλα!

Πολύ είναι, αλλά έχω σκεφτεί λύση! 😀

3 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Προσωπικα ουτε με το ξυλινο ουτε με το αλουμινενιο αντιμετωπισζω θεμα...

Αυτο που προσεχω ειναι να εχει σιμιγδαλι πανω στο φτυαρι, το ζυμαρι να εχει επισης σιμιγδαλι (οπως το ανοιγεις δλδ) για να μην κολλαει και γενικά απο την ωρα που θα μπει πανω στο φτυαρι (αφου εχω βαλει υλικα σαλτσες κτλ) να κινηθω σχετικα σβελτα...οποιαδηποτε υγρασια πανω στο φτυαρι θα εχει ως αποτελεσμα το κολλημα του ζυμαριου σε αυτο...

Στο οονι το πρωτο γυρισμα το κανω στα περιπου 30" και μετά μέχρι τα 90" πολυ συχνοτερα στις υπολοιπες πλευρές...

Χωρίς να έχω ψήσει σε ooni, και χωρίς να έχω σε καμία περίπτωση την εξειδίκευσή σας, θα σας πω τι κάνω εγώ όταν ψήνω πίτσες στον ξυλόφουρνο στο εξοχικό. Βάζω σιμιγδάλι χοντρό στο φτυάρι (αλουμινένιο έχω) και βάζω το ζυμάρι επάνω αφού το έχω διαμορφώσει. Αμέσως βάζω σάλτσα και υλικά και ΠΡΙΝ πετάξω την πίτσα μέσα στον φούρνο κάνω μια απότομη κίνηση με το φτυάρι μπρος - πίσω για να σιγουρευτώ ότι γλιστράει άνετα η πίτσα επάνω του και δεν έχει κολλήσει. Θέλει προσοχή μεν για να μην πέσει η πίτσα και την κλαις, αλλά προσωπικά δεν μου έχει συμβεί ποτέ και είμαι σίγουρος ότι θα την βάλω στον ξυλόφουρνο χωρίς παρατράγουδα. Το είχα δει σε ένα βιντεάκι του mypizza project και το κάνω πάντα. Τώρα μέσα στον φούρνο τις πρώτες δεν τις γυρίζω γιατί καίω τον φούρνο πολύ καλά και τις βάζω μέσα μέσα, οπότε ψήνονται ομοιόμορφα, σε κανένα 2 λεπτο το πολύ είναι έξω οι πρώτες. Αλλά όταν ξεπεράσω την 10η πχ πέφτει λίγο η θερμοκρασία, και επειδή αφήνω μερικά κάρβουνα μέσα η πλευρά προς τα κάρβουνα ψήνεται πιο γρήγορα. Το γύρισμα όμως γίνεται πανεύκολα γιατί έχει ήδη ψηθεί η κάτω πλευρά της ζύμης.

  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...