fuz10n Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 για οσους εχουν αποριες σχετικα με συντηρηση μαντεμενιας σχαρας. Η φωτο ειναι μετα απο ενα χρονο περιπου, ψηνω αρκετα συχνα (1-3 φορες τη βδομαδα) και τα παντα. Μετα απο καθε ψησιμο, καψιμο στους 350, ξυσιμο (αμα κρυωσει λιγο, καμια φορα και καυτη αμα βαριεμαι να περιμενω) και λαδωμα με χαρτι κουζινας + ελαιολαδο. Πρωτα περναω το χαρτι με ελαιολαδο να παρει τη μαυριλα και μετα παλι με καθαρη μερια του χαρτιου αλλο λιγο, ΟΛΗ τη σχαρα παντα. 9
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, aenaos15 είπε Με αφορμη το post σου θα ηθελα να προτεινω οτι ειναι καλο να βαλουμε στην υπογραφη μας τι bbq εχουμε για να μπορουμε να αποφευγουμε περιττες ερωταπαντησεις τυπου "ποιο μοντελο εχεις" κλπ Στο θεμα μας τωρα , ποιο bbq εχεις; Τη ζυμη πανω σε τι την εβαλες ; Οταν λες ταψακι τι εννοεις;;; Αλουμινιου ;;; Το ψωμι θελει πετρα για να παρεις αποτελεσμα ..... Αν βαλω το ψωμι στους 250 βαθμους για 35 ' θα παρω σχεδον καρβουνο... Αλλες οι θερμοκρασιες ενος φουρνου κουζινας κι αλλες ενος bbq... Πρεπει να τα γνωριζουμε αυτα για να μπορεσουμε να βοηθησουμε... Εκ πρωτης οψεως εχεις βαλει το ψωμι σε ψηλη θερμοκρασια... οχι πανω απο 200-220 βαθμους και ελεγχο ανα 10'. Θεωρω δεδομενο οτι με τη παρασκευη της ζυμης τα εχεις παει καλα... Για τα μπιφτεκια οντως σου αργησανε πολυ , τα εκανες λεπτα ; πιο χοντρα ; Σε καθε περιπτωση μην απογοητευεσαι , θα διορθωσεις καποια πραγματα και το αποτελεσμα θα ειναι τελειο.. Εχω να φτιαξω ψωμι σχεδον κανενα χρονο, αλλα με βαλατε στο τρυπακι να το κανω καποια στιγμη παλι απλα για να δοκιμασω την ψησταρια. Για θερμοκρασιες αυτο που λες θυμαμαι και γω, προθερμανση στους 230 και μετα κατεβαζουμε στους 200 νομιζω. Επισης πολυ σημαντικο ειναι οτι το ψωμι θελει υγρασια για να κανει ωραια κρουστα. Οποτε ειτε βαζουμε διπλα ενα ταψακι με νερο να υπαρχει υγρασια στο χωρο και επιπροσθετως καθε 10 λεπτα με ενα ψεκαστηρι το ψεκαζουμε με νερο, ειτε το βαζουμε σε κλειστη γαστρα. Ειδικα το γκαζι ξεραινει παρα πολυ την ατμοσφαιρα. Η γαστρα ειναι η πιο ευκολη λυση παντως, το βαζεις με κλειστο καπακι για 30 λεπτα και μετα με ανοιχτο αλλα 10-15 οσα χρειαστει. Και εννοειται οτι θα το ψησουμε indirect 1
aris1964 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Το eshop έχει σε crazy Sunday ένα ατμό καθαριστή με καλούτσικες κριτικές στα 45 ευρώhttps://www.e-shop.gr/atmokatharistis-1350w-bomann-dr-906-p-HAP.420407,εγώ πάντως τον παράγγειλα,γιατί τα 200+ του Karcher είναι πολλά. 2
tsiro7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Αρωματικό κοντοσουβλι για σήμερα μιας και τις ημέρες του Πάσχα δούλευα και τη βγάλαμε με παϊδάκια. Ψησταριά μια blackbull grilly των 150 ευρώ με δύο καυστήρες. 10 1
skoudinio Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Έκανα μπιφτεκια σήμερα τα λαδωσα και ευτυχώς γύριζαν. Έβαλα και συκώτι αλλά δεν το λαδωσα και κόλλησε. 3
Astronautis Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Να σε ρωτήσω κάτι αφού βλέπω ότι έχεις την σχάρα GBS. Ψήνεις ποτέ από την άλλη πλευρά με τις στενές γραμμώσεις; Το στρογγυλό κομμάτι κάνει και σε εσένα σκαλοπάτι από την άλλη μεριά; Αν η σχάρα λαδωθει παραπάνω από το απαιτούμενο, θα έχει κάποιο αρνητικό;
aenaos15 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 14 λεπτά πριν, Astronautis είπε Να σε ρωτήσω κάτι αφού βλέπω ότι έχεις την σχάρα GBS. Ψήνεις ποτέ από την άλλη πλευρά με τις στενές γραμμώσεις; Το στρογγυλό κομμάτι κάνει και σε εσένα σκαλοπάτι από την άλλη μεριά; Αν η σχάρα λαδωθει παραπάνω από το απαιτούμενο, θα έχει κάποιο αρνητικό; Κανενα αρνητικο δεν εχει περαν απο λιγη καπνα ενδεχομενως λογω περισσης ποσοτητας λαδιου.
aris1964 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μπιφτέκια σήμερα στο μαντεμενιο τηγάνι,τα φάγαμε και αυτά,😁 6
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Eιπα να κανω ενα καλο καθαρισμα στη σχαρα σημερα και παραθετω εικονες. Αρχικα την εκαψα για να τριψω με τη βουρτσα και μια ξυστρα ολα τα υπολείμματα. Στη συνεχεια αφου κρυωσε τελειως με ενα πρασινο σφουγγαρακι κουζινα που το μουλιαζα σε νερο την περασα ολη. Μετα φουλ καψιμο κανενα 15 λεπτο να φυγει ολη η υγρασια. Οσο ηταν καυτη και θεωρητικα εχει το μαντεμι ανοιχτους πορους (για να απορροφήσει το λαδι) την περασα με ενα πινελο με σησαμελαιο και μετα τη σκουπισα με ενα πανι (μια παλια μπλουζα βαμβακερη). Στην πρωτη φωτο η διαφορα της λαδωμενης και στη δευτερη ολοκληρωμενη. Τωρα την εχω αφησει να κρυωσει, θα την καψω παλι μετα κανενα 10' να δεσει το λαδι, και αν θελω μετα επαναλλαμβανω λαδωμα, κρυωμα, καψιμο. Γενικα αυτη ειναι η διαδικασια για seasoning σε cast iron, οποτε αυτο κανω καθε 10 ψησιματα περιπου. Το κανω μια φορα ομως, μιας και το κανω σχετικα συχνα. Το βημα με το πρασινο σφουγγαρι ειναι περιττο αν δεν εχει τπτ χοντρες βρωμιες. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos 4 2
ηνίοχος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μερικές πανσετες από χθες το βράδυ (σήμερα είχε κατσαρόλα ) 2
SV2QQR Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 καλησπερα στους καλοφαγαδες ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στην σελιδα αυτην. Κανοντας αναζητηση για BBQ μου εβγαλε πολλα αποτελεσματα συν αυτο εδω διαβασα ολη την συζητηση απο την αρχη. η επαφη που εχω με το ψησιμο ειναι μονο με καρβουνο . Παλιοτερα την χρησιμοποιουσα πολυ συχνα . Τωρα ειδα οτι εξελιχθηκαν πολυ η υγραεριου και σκεφτομαι να παρω, το θεμα ειναι οτι ειδα κατι τιμες που με εκανε να το σκεφτω καλυτερα..... τα ποσα ειναι απιστευτα !!!!!!!! ψαχνοντας λοιπον βρηκα διαφορες τιμες και ποιοτητες και .σιγουρα οτι πληρωνεις παιρνεις. Για καποιον που ψηνει καθε βδομαδα 2-3 φορες το καταλαβαινω οτι θελει κατι καλο και ποιοτικο.Τελικα αυτο που θελω να ειναι να ρωτησω εσας που εχετε παραπανω εμπειρια σε ψησταριες υγραεριου, για μια που βρηκα σε καλη και προσιτη τιμη . η συχνοτητα που θα ψηνω ειναι 1-2 φορες το μηνα την γνωμη σας παρακαλω ??? Χρηστος
Xorxhs! Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Λοιπόν, θα χρειαστώ τη γνώμη σας, ποια από τις παρακάτω 2 θα αγοράζατε? https://geizhals.eu/weber-genesis-ii-lx-s-240-gbs-stainless-steel-60004179-a1558283.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk 2 κεντρικούς και έναν πλαινο καυστήρα (ανοξειδωτες σχάρες) μικρότερη επιφάνεια ψησίματος ή https://geizhals.eu/weber-genesis-ii-s-310-gbs-2017-2018-stainless-steel-61000179-a1727254.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk 3 κεντρικούς καυστήρες (μαντεμένιες σχάρες) μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος Η τιμή είναι ίδια στα 700 ευρώ.
skoudinio Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, Astronautis είπε Να σε ρωτήσω κάτι αφού βλέπω ότι έχεις την σχάρα GBS. Ψήνεις ποτέ από την άλλη πλευρά με τις στενές γραμμώσεις; Το στρογγυλό κομμάτι κάνει και σε εσένα σκαλοπάτι από την άλλη μεριά; Αν η σχάρα λαδωθει παραπάνω από το απαιτούμενο, θα έχει κάποιο αρνητικό; Όχι δεν εχω δοκιμασει ανάποδα να ψησω. Παραπάνω λάδι δεν πιστεύω να κάνει κακό.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε Λοιπόν, θα χρειαστώ τη γνώμη σας, ποια από τις παρακάτω 2 θα αγοράζατε? https://geizhals.eu/weber-genesis-ii-lx-s-240-gbs-stainless-steel-60004179-a1558283.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk 2 κεντρικούς και έναν πλαινο καυστήρα (ανοξειδωτες σχάρες) μικρότερη επιφάνεια ψησίματος ή https://geizhals.eu/weber-genesis-ii-s-310-gbs-2017-2018-stainless-steel-61000179-a1727254.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk 3 κεντρικούς καυστήρες (μαντεμένιες σχάρες) μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος Η τιμή είναι ίδια στα 700 ευρώ. Και οι δύο είναι το stainless steel μοντέλο. Ξεκάθαρα τη μεγάλη. Και μαντεμι να ήταν, αν αυτό είναι πρόβλημα για σένα, πάλι τη μεγάλη θα σου έλεγα, αφού σχάρα αλλάζεις όποτε θες. Το stainless steel μοντέλο έχει ένα S μπροστά από το νούμερο s-210, s-310, s-410. Το μαντεμι έχει E. e-210 κλπ Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos 1
Morosana Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Ένα γουρουνάκι που μέχρι πριν λίγες μέρες ζούσε μια ευτυχισμένη ζωή τρώγοντας εκλεκτά και κυλούσε στις λάσπες της Μάνης έσπασε την καραντίνα και ήρθε Αθήνα 😛 Συντροφιά του στη σχάρα jacket potatoes περασμένα με βούτυρο σκόρδο Θυμάρι μπούκοβο ταμπάσκο λίγη μουστάρδα και ξυσμα λεμονιού και σπαράγγια με το ίδιο γλάσο. Fruits of the labor 13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα