makiss8 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 παιρνεται φακους απο ιντερνετ η απο τοπικα μαγαζια με οπτικα ?
makiss8 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 απο το ιντερνετ . εχεις καποιο σαιτ που προτιμας/εμπιστευεσαι να μ στειλεις?
margaritagr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ξεθαβω το θεμα και ερωτώ.. Σημερα για πρωτη φορα αγορασα φακους. Ο οπτικος ξηγηθηκε μπομπα, μου κανε μια μετρηση μου εβαλε φακους και μου λεει ελα σε μιση-μια ωρα πισω να μου πεις πως ηταν. Πραγματι μια ωρα μετα γυρισα στο μαγαζι, ειδε τα ματια μου οτι ηταν μια χαρα, μετρησε δευτερη φορα την οραση και αρχισε το "μαθημα". Ενω μου πε οτι θελει υπομονη κ ολοι αργουν, εγω στα 5' ειχα εκνευριστει Τελοσπαντων στο μισαωρο τους εβαλα-εβγαλα ξανα και ξανα και στα δυο ματια, μου εδειξε το καθαρισμα κλπ. Τους ξερουμε χρονια στο καταστημα αυτο, και φανηκαν και σημερα σωστοι επαγγελματιες. Το λοιπον.. η ολη διαδικασια εγινε στις 4:30-6 το απογευμα. Εφυγα απο το μαγαζι φορωντας τους και τους εβγαλα πριν μιση ωρα. Μολις τους εβγαλα καθε ματι μ ετσουξε λιγακι, εριξα νερο, κι ολα οκ. Φανταζομαι πως το τσουξιμο ηταν λογικο λογω πρωτης φορας;
George2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ξεθαβω το θεμα και ερωτώ.. Σημερα για πρωτη φορα αγορασα φακους. Ο οπτικος ξηγηθηκε μπομπα, μου κανε μια μετρηση μου εβαλε φακους και μου λεει ελα σε μιση-μια ωρα πισω να μου πεις πως ηταν. Πραγματι μια ωρα μετα γυρισα στο μαγαζι, ειδε τα ματια μου οτι ηταν μια χαρα, μετρησε δευτερη φορα την οραση και αρχισε το "μαθημα". Ενω μου πε οτι θελει υπομονη κ ολοι αργουν, εγω στα 5' ειχα εκνευριστει Τελοσπαντων στο μισαωρο τους εβαλα-εβγαλα ξανα και ξανα και στα δυο ματια, μου εδειξε το καθαρισμα κλπ. Τους ξερουμε χρονια στο καταστημα αυτο, και φανηκαν και σημερα σωστοι επαγγελματιες. Το λοιπον.. η ολη διαδικασια εγινε στις 4:30-6 το απογευμα. Εφυγα απο το μαγαζι φορωντας τους και τους εβγαλα πριν μιση ωρα. Μολις τους εβγαλα καθε ματι μ ετσουξε λιγακι, εριξα νερο, κι ολα οκ. Φανταζομαι πως το τσουξιμο ηταν λογικο λογω πρωτης φορας; Πρεπει να σιγουρευτεις οτι εκτελεις σωστα τη διαδικασια μηπως δηλαδη επειδη ειναι αρχη πιεζεις τα ματια σου κατα την αφαιρεση τους επισης μηπως στεγνωνουν στα ματια σου η τα κοκκινιζουν με αποτελεσμα να νιωθεις τσουξιμο; 1
sistah Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Επισης ισως στην αρχη να νιωσεις λιγο αβολα ή τσουξιμο μεχρι να συνηθισεις.Φορα τους κανονικα και εαν σε 1-2 μερες συνεχιζει το τσουξιμο τοτε περνα παλι απο τον οπτικο σου. 1
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ξεθαβω το θεμα και ερωτώ.. Σημερα για πρωτη φορα αγορασα φακους. Ο οπτικος ξηγηθηκε μπομπα, μου κανε μια μετρηση μου εβαλε φακους και μου λεει ελα σε μιση-μια ωρα πισω να μου πεις πως ηταν. Πραγματι μια ωρα μετα γυρισα στο μαγαζι, ειδε τα ματια μου οτι ηταν μια χαρα, μετρησε δευτερη φορα την οραση και αρχισε το "μαθημα". Ενω μου πε οτι θελει υπομονη κ ολοι αργουν, εγω στα 5' ειχα εκνευριστει Τελοσπαντων στο μισαωρο τους εβαλα-εβγαλα ξανα και ξανα και στα δυο ματια, μου εδειξε το καθαρισμα κλπ. Τους ξερουμε χρονια στο καταστημα αυτο, και φανηκαν και σημερα σωστοι επαγγελματιες. Το λοιπον.. η ολη διαδικασια εγινε στις 4:30-6 το απογευμα. Εφυγα απο το μαγαζι φορωντας τους και τους εβγαλα πριν μιση ωρα. Μολις τους εβγαλα καθε ματι μ ετσουξε λιγακι, εριξα νερο, κι ολα οκ. Φανταζομαι πως το τσουξιμο ηταν λογικο λογω πρωτης φορας; Να ασχοληθεις στο σημειο που ερχεται το δαχτυλο με τον φακο στο ματι.. οσο περισσοτερες επαναληψεις τοσο πιο γρηγορα θα προσαρμοστει το ματι.. Μ@λ@κιες λειζερ θελουμε.. και αν δε πετυχει μονοξειδιο και καλο ταξιδι..!!!! 1
margaritagr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Τελικά ρώτησα και τον οπτικό χθες μου είπε οτι δεν ακούει κατι παράλογο, νορμαλ του φάνηκε... Θα δω όταν τους φορέσω ξανά και ξανά αλλιώς ιςως αλλάξω τύπο. Έχω τους Alcon air optix plus hydraglide αλλα θεωρώ θα συνηθίσω την όλη διαδικασία και θα ναι οκ. Παντως έριξα μια μάτια στο net και τη βρηκα τη τριάδα 20€ φθηνότερα απ οσο τη πήρα, περαστικά μου 1
xrhstosiak Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Γνωρίζετε αν υπάρχουν καταστήματα οπτικών στην Αθήνα που κάνουν και μέτρηση μυωπίας/πρεσβυωπίας; theopticalcenter.gr τα παιδιά ειναι οπτομετρες, και έχουν πολύ καλό εξοπλισμό και εμπειρία στο να σε μετρήσουν ακριβώς
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Παντως έριξα μια μάτια στο net και τη βρηκα τη τριάδα 20€ φθηνότερα απ οσο τη πήρα, περαστικά μου Όταν υπάρχει ελεύθερη αγορά αναμενόμενο..
margaritagr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Ε Κοίτα εγώ πήγα πρωτη φορά για φακούς, ασχολήθηκε αρκετά , είδα τι μου πρότεινε κι επι τόπου τους βάλαμε. Την επόμενη θα κινηθώ αλλιώς Είδα κάποια μαγαζιά στο skroutz αλλα αν κάποιος έχει και προσωπική εμπειρία ας ρίξει link
margaritagr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Λοιπον μετα απο καμποσο καιρο συμβιωσης με τους air optix plus hydraglide ,οι οποιοι ηταν και οι πρωτοι μου γενικως, δε δηλωνω ευχαριστημενη. Η κατασταση ειναι η εξης: Δεν τους φοραω καθε μερα συνεπως δεν αλλαζω και καθε 16 ωρες υγρο-οπως λεει η συεσκευασια του. Ο οπτικος μου χε πει οτι δε χρειαζεται αν δεν τους χρησιμοποιω κι ετσι απλα φροντιζω να το αλλαζω λιγες ωρες πριν τη χρηση. Τι νιωθω; Νιωθω να με κουραζουν, να με κοβουν τα ματια μου, πανω απο 4-5 ωρες δεν παιζει να τους εχω. Ειναι καλυτερα οσο ειναι πιο "φρεσκοι", χειροτερα προς το τελος του μηνα. Οποτε....πρεπει ν αλλαζω υγρο καθε 16 ωρες max και να μην αφηνω μερες το ιδιο, ή να δω γενικα γι αλλους φακους; Ή γι αλλο υγρο;;; (εχω το alcon pure moist)
sotirisl Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 εγώ πάντως που φοράω φακούς 2 με 3 φορές την εβδομάδα έχω καταλήξει σε ημερήσιους, συγκεκριμένα τους Acuvue της Johnson & Johnson...
sistah Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Λοιπον μετα απο καμποσο καιρο συμβιωσης με τους air optix plus hydraglide ,οι οποιοι ηταν και οι πρωτοι μου γενικως, δε δηλωνω ευχαριστημενη. Η κατασταση ειναι η εξης: Δεν τους φοραω καθε μερα συνεπως δεν αλλαζω και καθε 16 ωρες υγρο-οπως λεει η συεσκευασια του. Ο οπτικος μου χε πει οτι δε χρειαζεται αν δεν τους χρησιμοποιω κι ετσι απλα φροντιζω να το αλλαζω λιγες ωρες πριν τη χρηση. Τι νιωθω; Νιωθω να με κουραζουν, να με κοβουν τα ματια μου, πανω απο 4-5 ωρες δεν παιζει να τους εχω. Ειναι καλυτερα οσο ειναι πιο "φρεσκοι", χειροτερα προς το τελος του μηνα. Οποτε....πρεπει ν αλλαζω υγρο καθε 16 ωρες max και να μην αφηνω μερες το ιδιο, ή να δω γενικα γι αλλους φακους; Ή γι αλλο υγρο;;; (εχω το alcon pure moist) Θα μιλησω με βαση την προσωπικη μου εμπειρια και μονο. Καλο ειναι να μιλησεις με τον οπτικο σου ωστε να σου λυσει ολες τις αποριες και να σου προτεινει εναλλακτικες. Για 11 χρονια φορουσα την ιδια μαρκα αστιγματικων φακων οντας πληρως ευχαριστημενη. Τα τελευταια χρονια βγαινανε νεοι φακοι με πιο εξελιγμενο υλικο που στοχευαν/ουν στην πιο ξεκουραστη και breathable εφαρμογη πανω στο ματι. Ετσι και εγω αρχισα να ψαχνομαι να αντικαταστησω το "ξεπερασμενο" μοντελο. Βρηκα τις τοπ μαρκες και περασα απο μερικα οπτικα να παρω δοκιμαστικους. Σε πληροφορω οτι κανενας δεν μου τοσο καλα οσο οι παλιοι, οι μονοι που εκαναν fit ηταν ενα κοντινο μοντελο της ιδιας εταιριας που φορουσα τοσα χρονια και εν τελη κατεληξα να τους αγορασω. Υποθετω λοιπον, οτι δεν εχεις βρει ακομα τους φακους που ταιριαζουν στο ματι σου. Οπως ειπες και ισχυει, οσο πιο φρεσκοι απο το blister τους, τοσο πιο ξεκουραστοι, ομως δεν θα επρεπε να ειναι βασανο να τους φορας 5-10 μερες πριν την ληξη τους. Οσο αναφορα το υγρο, τοσα χρονια αγοραζω το κλασικο ReNu και τουλαχιστον για το συγκεκριμμενο , εαν βαλεις τους φακους σε φρεσκο υγρο και τους κλεισεις καλα στο κουτακι τους, να μην τους βλεπει ο ηλιος, σε νορμαλ θερμοκρασια, κρατανε και 30 μερες με την προυποθεση οτι δεν θα ανοιξεις καθολου το κουτακι τους. Υπαρχει περιπτωση να μην ισχυει το ιδιο σε ολα τα υγρα οποτε κρατας μιας επιφυλαξη. Το να δοκιμασεις αλλο υγρο ειναι η πιο ευκολη λυση αλλα πιστευω πως το προβλημα πιθανον να βρισκεται στους φακους σου και στην ανεκτικτοτητα του ματιου σου προς αυτους. 1
JimasGR Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Λοιπον μετα απο καμποσο καιρο συμβιωσης με τους air optix plus hydraglide ,οι οποιοι ηταν και οι πρωτοι μου γενικως, δε δηλωνω ευχαριστημενη. Η κατασταση ειναι η εξης: Δεν τους φοραω καθε μερα συνεπως δεν αλλαζω και καθε 16 ωρες υγρο-οπως λεει η συεσκευασια του. Ο οπτικος μου χε πει οτι δε χρειαζεται αν δεν τους χρησιμοποιω κι ετσι απλα φροντιζω να το αλλαζω λιγες ωρες πριν τη χρηση. Τι νιωθω; Νιωθω να με κουραζουν, να με κοβουν τα ματια μου, πανω απο 4-5 ωρες δεν παιζει να τους εχω. Ειναι καλυτερα οσο ειναι πιο "φρεσκοι", χειροτερα προς το τελος του μηνα. Οποτε....πρεπει ν αλλαζω υγρο καθε 16 ωρες max και να μην αφηνω μερες το ιδιο, ή να δω γενικα γι αλλους φακους; Ή γι αλλο υγρο;;; (εχω το alcon pure moist) Πρόσφατα δοκίμασα air optix δεν θυμάμαι αν ήταν οι hydraglide βέβαια. Πολύ κακη εμπειρία για εμένα. Σκληροί, άκαμπτοι, όχι ιδιαίτερα άνετοι και για πρώτη φορά τόσο καιρό που φοράω φακούς έσκασε αγγείο στο μάτι μου... Τώρα φοράω aqualens oxygen plus με alcon pure moist έχει 31-32 μέρες που φοράω το ζευγάρι ακόμα δεν ενοχλεί καν. Αύριο θα τους αλλάξω προληπτικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα