Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/6/2021 στις 9:27 ΜΜ, Pankar95 είπε

Τους εχω σχεδόν κόψει τα τελευταία χρόνια. Φοράω μόνο ημερήσιους όταν θέλω κάτι συγκεκριμένο πχ να παίξω μπάλα και σκοπεύω να κάνω και λέιζερ.

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση ! Άρα θεωρώ ότι απλά το μάτι από κάποια στιγμή και μετά δεν τους δέχεται άλλο πιθανόν ! Θα πρέπει να πάρω και μια 2η γνωμάτευση βέβαια.. ποσό καιρό έκανες, αν επιτρέπεται για να ξανα χρησιμοποιήσεις Φ Ε ; Με τους ημερήσιους είδες διαφορά ; Εννοώντας ότι, ενώ με τους μηνιαίους είχες ακόμα κάψιμο.. με τους ημερήσιους το μάτι τους δεχόταν ; Ρωτάω γιατί κάνω και εγώ σπορ κ δεν μπορώ με τα γυαλιά .. :( Ευχ και πάλι    

Στις 4/6/2021 στις 9:27 ΜΜ, Pankar95 είπε

Τους εχω σχεδόν κόψει τα τελευταία χρόνια. Φοράω μόνο ημερήσιους όταν θέλω κάτι συγκεκριμένο πχ να παίξω μπάλα και σκοπεύω να κάνω και λέιζερ.

22 ώρες πριν, The_Judas είπε

Εγώ είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα -ας πούμε δυσανεξίας- με τους φακούς επαφής.

Ξεκούρασα τα μάτια μου για λίγους μήνες  φορώντας γυαλιά και μετά πήρα τους μηνιαίους biofinity cooper vision που είναι από τους πολύ καλούς φακούς. προφανώς υπάρχουν και άλλες μάρκες να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Δοκιμάζεις κάποια μάρκα φακών -από τις πιο premium ας πούμε- και βλέποντας και κάνοντας στην πορεία.

Τώρα πλέον έχω σταματήσει να φοράω γυαλιά και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση !! Κάπως έτσι το βλέπω και εγώ .. απλά έπεσε μέσα στο καλοκαίρι.. να ρωτήσω και εσένα το ίδιο ;! Είδες διαφορά με τους ημερήσιους ; Δηλ με τους μηνιαίους υπήρχε ακόμα αυτή η δυσανεξία ( κάψιμο ; Απλά ενόχληση ; .. ) ενώ με τους ημερήσιους έπαψε να ενοχλείτε το μάτι ; Ευχ 😊

• Απαντ. 975
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Villy_i είπε

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση ! Άρα θεωρώ ότι απλά το μάτι από κάποια στιγμή και μετά δεν τους δέχεται άλλο πιθανόν ! Θα πρέπει να πάρω και μια 2η γνωμάτευση βέβαια.. ποσό καιρό έκανες, αν επιτρέπεται για να ξανα χρησιμοποιήσεις Φ Ε ; Με τους ημερήσιους είδες διαφορά ; Εννοώντας ότι, ενώ με τους μηνιαίους είχες ακόμα κάψιμο.. με τους ημερήσιους το μάτι τους δεχόταν ; Ρωτάω γιατί κάνω και εγώ σπορ κ δεν μπορώ με τα γυαλιά .. :( Ευχ και πάλι    

Μέχρι το 2017 ανεχομουν και τους μηνιαιους σχετικά, είχα βρει μια μάρκα που ήταν ελαφρια, νομιζω Air Optix Aqua, αλλα όταν έβγαινα και έπινα λίγο λογω του αλκοολ μαλλον το ματι ξεραινόταν και ήταν σαν να κολλάνε. Μετά έπιασα δουλειά και δεν ηθελα να τους κρατάω για 8ωρο στο μάτι οπότε καπου εκει εκοψα τους μηνιαιους τελειως.

Με ημερισιους αν τους φοράω για 3-4 ακομα δεν εχω θεμα

Επεξ/σία από Pankar95
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Villy_i είπε

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση !! Κάπως έτσι το βλέπω και εγώ .. απλά έπεσε μέσα στο καλοκαίρι.. να ρωτήσω και εσένα το ίδιο ;! Είδες διαφορά με τους ημερήσιους ; Δηλ με τους μηνιαίους υπήρχε ακόμα αυτή η δυσανεξία ( κάψιμο ; Απλά ενόχληση ; .. ) ενώ με τους ημερήσιους έπαψε να ενοχλείτε το μάτι ; Ευχ 😊

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μηνιαίους. Ειδικά οι biofinity (μηνιαίοι) έχουν και την παρακάτω επισήμανση:"Replacement Schedule: Monthly or up to 7 days continuous wear". Δηλαδή μπορείς να τους φοράς και και να κοιμάσαι για 7 μέρες χωρίς να τους βάλεις σε υγρό.

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά είναι ενδεικτικό της ποιότητάς τους.

Ημερήσιους δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Θεωρητικά οι ημερήσιοι είναι η καλύτερη υγειονομική επιλογή αλλά ακόμη είναι ακριβοί.

Ο γιατρός τι σου είχε πει; Οτι δεν θα φορέσεις ποτέ ξανά φακούς;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Εγω ειχα αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα με τους μηνιαιους οποτε δοκιμασα ημερησιους και ελυσα το προβλημα.

Πλεον δεν τους φοραω και πολυ 1-2 φορες την  εβδομαδα αν θελω να παιξω μπαλα να βγω βραδυ εξω για διασκεδαση κλπ.

Δημοσ.

OD : CYL -0.25  SPH -1.75

OG : CYL -0.50 SPH -1.00

Πιστεύετε αξίζει η παραγγελία φακών επαφής μυωπίας-αστιγματισμού ?

Ή μπορώ να παίξω με τους βαθμούς της μυωπίας?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχει ερθει η ώρα να πάρουμε πάλι φακούς επαφής που χρησιμοποιεί η γυναίκα μου για αστιγματισμό. Έχω την εντύπωση οτι οι τιμές που ζητάνε στο κατάστημα οπτικων που πηγαίνει είναι υπεβολικές. 140€ για 3 μηνιαία ζευγάρια. Εχει αστιγματισμό 2.5 στο ενα και κατι λιγοτερο στο άλλο μάτι. Απο λίγο που εψαξα στο διαδικτυο, οι τιμές παίζουν στο 1/3 κάτω. Η δικαιολογία για την τιμή ειναι οτι εχει μεγάλο αστιγματισμό και ειναι ειδική κατασκευή φακών, πιο χοντροι. Φυσικά θα κοιτάξουμε και αλλού αλλα ρωτάω για μια γνώμη για την τιμή και ίσως για  καποια εταιρεια με αξιολογα  προιόντα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, G.bar είπε

Έχει ερθει η ώρα να πάρουμε πάλι φακούς επαφής που χρησιμοποιεί η γυναίκα μου για αστιγματισμό. Έχω την εντύπωση οτι οι τιμές που ζητάνε στο κατάστημα οπτικων που πηγαίνει είναι υπεβολικές. 140€ για 3 μηνιαία ζευγάρια. Εχει αστιγματισμό 2.5 στο ενα και κατι λιγοτερο στο άλλο μάτι. Απο λίγο που εψαξα στο διαδικτυο, οι τιμές παίζουν στο 1/3 κάτω. Η δικαιολογία για την τιμή ειναι οτι εχει μεγάλο αστιγματισμό και ειναι ειδική κατασκευή φακών, πιο χοντροι. Φυσικά θα κοιτάξουμε και αλλού αλλα ρωτάω για μια γνώμη για την τιμή και ίσως για  καποια εταιρεια με αξιολογα  προιόντα.

τσεκαρε alensa.gr

• Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, G.bar είπε

Οταν τους φοραει βλεπει κατευθειαν σωστα..? ή καποιες φορες χανει τον αστιγματισμο μεχρι ο φακος να παρει την θεση του?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Οταν τους φοραει βλεπει κατευθειαν σωστα..? ή καποιες φορες χανει τον αστιγματισμο μεχρι ο φακος να παρει την θεση του?

Μόλις τους βάζει βλέπει κατευθείαν κανονικά.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
22 ώρες πριν, infini είπε

Έχετε δοκιμάσει πολυεστιακούς φακούς; Αξίζουν ή απόδοσή τους δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο;

Το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε με ένα ζευγάρι δοκιμαστικους από τον οπτικό σας με βάση τη συνταγή των γυαλιών. 

• Like 1
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα, αν και ξεθάβω το νήμα μετά από σχεδόν ένα χρόνο.

Ο λόγος είναι ότι τώρα ανακάλυψα το νήμα και έχω αρκετές απορίες που ελπίζω να μου τις λύσετε.

Τη Δευτέρα θα πάω για εξέταση στα μάτια και η τελευταία φορά ήταν  Ιανουάριο του 18 αν θυμάμαι καλά. 5,75 και 6 μυωπία και 0,25 πρεσβυωπία (και τότε μου είπε ότι δε χρειάζεται κάτι για την πρεσβυωπία). Μετά από τόσα χρόνια όμως, σίγουρα έχει αυξηθεί η πρεσβυωπία (το καταλαβαίνω που δε βλέπω κοντά καλά και στο κινητό θέλω περισσότερο φως κλπ). 

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι αν οι πολυεστιακοί φακοί (είτε φακοί επαφής είτε σε γυαλιά) κάνουν και για μύωπες που απέκτησαν πρεσβυωπία.

Από εκεί και πέρα από το 99 χρησιμοποιώ φακούς επαφής (και ο πρωταρχικός λόγος που άλλαξα από γυαλιά ήταν τα γυαλιά ηλίου γιατί με στράβωνε ο ήλιος, βέβαια έπαιζα και μπάσκετ και ήθελα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων). Φυσικά είχα και γυαλιά που συνήθως τα χρησιμοποιούσα το βράδυ. 

Να πω ότι το επάγγελμά μου είναι εκπαιδευτικός, οπότε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σίγουρα θα χρειαστώ κάποια άλλα γυαλιά και κάποιους άλλους φακούς.

Τι μου προτείνετε; Να κάνω πολυεστιακούς φακούς (σε ένα κατάστημα οπτικών που ρώτησα σε σχέση με αυτούς που βρίσκω από το ίντερνετ βλέπω αρκετά μεγάλη διαφορά). Να συνεχίσω όπως είμαι, δηλαδή και με γυαλιά και με φακούς, ή να κάνω γυαλιά clip on ώστε να έχω και ουσιαστικά γυαλιά ηλίου μαζί; 

Ίσως δεν είναι το καταλληλότερο θέμα μιας και ρωτάω και για γυαλιά αλλά δε βρήκα κάτι πιο κατάλληλο.

Τώρα αρχίζω να διαβάζω από τα πιο πρόσφατα προς τα πίσω στο παρόν θέμα μήπως και πάρω κάποια απάντηση στα ερωτήματά μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα! Το πιο εύκολο και οικονομικό είναι να γίνει δοκιμή πολυεστιακων φακών επαφής. Αν η όραση (μακρινή - κοντινή) είναι καλή, μετα θα βρεθεί τρόπος / κατάστημα για οικονομική προμήθεια τους. 

Και πάντα υπάρχει και η λύση του monovision και στους φακούς επαφής : λίγο μυωπία (=μικρότερος βαθμός στο ένα μάτι) θα βοηθά στο κοντινό. Συζητήστε το με τον οφθαλμίατρο σας. 

Επεξ/σία από DrNick
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 

Ο λόγος που έγραψα τα παραπάνω είναι μήπως και είμαι καλύτερα ενημερωμένος σε κάποια θέματα ώστε να τα αναφέρω και στον οφθαλμίατρο. 

Ναι θυμάμαι παλιότερα που μου το είχε προτείνει ένα κατάστημα οπτικών για δωρεάν πολυεστιακούς φακούς επαφής (όταν είχα ρωτήσει σε περίπτωση που ανεβεί η πρεσβυωπία). Το άσχημο είναι ότι μένω σε επαρχία οπότε η επιλογές σε οπτικούς είναι μικρή (τέσσερις αν δεν κάνω λάθος). 

Έχοντας 6 και 5,75 μυωπία (όταν είχα εξεταστεί), δεν ξέρω αν με το μέθοδο του monovision θα έχω καλά αποτελέσματα αλλά όπως και να έχει θα το συζητήσω αύριο. 

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι

Πήγα στον οφθαλμίατρο και η εξέτασή μου είναι αυτή που επισυνάπτω. Πήρα τιμές για πολυεστιακά γυαλιά αλλά επειδή μένω και επαρχία θα πάω αργότερα ή αρχές Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη να δω και εκεί που θα τα κάνω τα πολυεστιακά.

Σκέφτομαι να παραγγείλω ένα ζευγάρι πολυεστιακών φακών επαφής για να τους δοκιμάσω. Επειδή όμως δεν πολυκαταλαβαίνω από αυτά τα νούμερα, μπορείτε να μου πείτε τι φακούς επαφής να παραγγείλω; 

1659955673291-88ed2213-91fe-4d2b-91cc-2e599700ec36_cut.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...