Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

CROM271 σε γενικές γραμμές όμως, αντίθετα με έναν υπολογιστή, στο η.τ. και ειδικά στα υγρά παίζει τεράστιο ρόλο η προσωπική επιλογή. Με βάση του τι χρησιμοποιώ εγώ θα πρότεινα τα εξής:

Μπαταρία: Joyetech eGo-T USB 1000mah στα €17. Με USB pass-through (ώστε να μπορείς να ατμίζεις ενώ ταυτόχρονα φορτίζει από υπολογιστή). Αν τυχόν είσαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού/γραφείου, ίσως χρειαστείς μια δεύτερη. Ο φορτιστής για την μπαταρία είναι αυτός στα €5.

Ατμοποιητής: Gemini Mini dual coil στα €7.5. Μακράν ο καλύτερος που έχω δοκιμάσει, με ανταλλάξιμες κεφαλές στα €3 και διάρκεια ζωής αυτών πάνω από 10 ημέρες. Χρειάζεται μόνο προσοχή στο γέμισμα (δεν τον γεμίζεις μέχρι να ξεχειλίσει, δεν ρίχνεις υγρό μέσα στο μπλε σωληνάκι) και στην αλλαγή της κεφαλής (να έχει σφίξει σωστά στην βάση). 

Υγρά: Προσωπικά ατμίζω το Nobacco Number 1 στα 12mg/ml με €8.9, το οποίο για εμένα είναι ένα από τα καλύτερα καπνικά. Αν θέλεις όμως να τα παραγγείλεις όλα από το ίδιο κατάστημα, ακούω τα καλύτερα Bebeca Mist, με €6.15 τα 10ml. Ειδικά για τα υγρά πάντως αφού δεν μπορείς να δοκιμάσεις, θέλει πολύ «διάβασμα» για να έχεις μια ιδέα των υπέρ και των κατά, το αν είναι γλυκά, κ.λπ. 

Το βασικό: μιας και είσαι καινούργιος μην «στοκάρεις» σε υγρά και κεφαλές από την αρχή. Μην πάς και πάρεις ξέρω γω 2 κεφαλές και 2 μπουκαλάκια επιπλέον. Πάρε για αρχή τον ατμοποιητή και ένα μόνο μπουκαλάκι υγρό ώστε αν τελικά δεν σου αρέσει να μην πετάξεις ένα 20ρικο για πλάκα. Αν δεις οτι σε καλύπτουν, σε δεύτερη παραγγελία στοκάρεις.

Για κάτι πιο εξειδικευμένο γράψου στο e-kapnisma και πάρε μια ιδέα από τα διάφορα reviews, δες και εδώ.

• Like 1
  • Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δηλαδη το ηλεκτρονικο τσιγαρο αυτο καθε αυτο  κοστιζει 17 (μπαταρια) συν 5 (φορτιστης) συν 7,5 (ατμοποιητης) ισον 29,5 ευρω?

Εγω νομιζα πως θα εχει γυρω στα 100 ευρω!

Θα ηθελα να μου προτεινετε και καποιο προιον απο www.nobacco.gr. Ειναι καλη εταιρεια αυτην ετσι?

Δημοσ.

Στη μπαταρία, βάλε άλλη μία. Δε γίνεται με μία.

Η NoBacco καλή είναι μωρέ, αλλά απλά παίρνει το ίδιο προϊόν που έχουν οι άλλοι, γράφει πάνω ένα Nobacco και ανεβάζει τη τιμή ±50%.

Δημοσ.

Μαλιστα. Ειναι η φιρμα της βιομηχανιας δηλαδη και εχει πιο τσιμπημενες τιμες για παρομοια προιοντα σε σχεση με αλλες.

Λοιπον προς το παρον εχω την προταση του akpe.

Δηλαδη θα παρω 2 μπαταριες Joyetech eGo-T USB 1000mah (κοστος 34 ευρω), τον φορτιστη (κοστος 5 ευρω), τον ατμοποιητη Gemini Mini dual coil (κοστος 7,5 ευρω), θα παρω 5 ανταλλαξιμες κεφαλες (κοστος 15 ευρω).

Αρα συνολικο κοστος μονο για το ηλεκτρονικο τσιγαρο 61,5 ευρω.

Οι ανταλλαξιμες κεφαλες απο οτι καταλαβα πρεπει να λλαζουν ανα δεκα μερες περιπου επομενως πρεπει να παιρνεις συνεχεια ετσι?

Τωρα οσον αφορα τα υγρα λεω να παρω το Nobacco Number 1 που προτεινε παλι ο akpe. Ετσι οπως τον περιγραφει και στο site πιστευω μου κανει. Γενικα απο αποψη νικοτινης αυτος ειναι βαρυς ή ελαφρυς?

Αν παρω 5 κομματια απο αυτο για να μου βγουν δωρεαν τα μεταφορικα (θελει παραγγελια πανω απο 40 ευρω για δωρεαν) ειναι πολλα λετε? Σε ποσο καιρο θα τα ατμισω περιπου?

Δημοσ.

Μία χαρά το σετάκι σου, αλλά θα βάλεις και ένα μετατροπέα από USB σε μπρίζα.

Τώρα, όσον αφορά το υγρό, καλύτερα μη πάρεις τόσα ML στα τυφλά. Σκέψου ότι και γω πήρα το N.1 για αρχή και το χάρισα σε φίλο. Καλύτερα πάρε 5 διαφορετικές γεύσεις, μήπως τυχόν πιάσεις κάτι που σου αρέσει πολύ. Πάρε και καπνικές, πάρε και καμία από τις γλυκές.

Για τα ml, τσέκαρε το μήνυμα του akpe πιο πάνω. Εγώ π.χ. κάνω γύρω στα 6-8 την ημέρα απ'όσο έχω υπολογίσει.

Την νικοτίνη την επιλέγεις εσύ. Εγώ κάνω 18ρα προς το παρόν.

Πάντως, για τα υγρά, είναι, όπως και στα τσιγάρα, να βρεις "τη μάρκα σου". Απ'όσο έχω δει σε μένα, περισσότερο ευχαριστιέμαι υγρά της FlavourArt, αφού μου δίνουν περισσότερο ντουμάνι, έχουν μία πιο απαλή γεύση και το χτύπημα τους με καλύπτει καλύτερα, παρά της ecocig ξερωγώ.

Τσέκαρε και το e-kapnisma.gr

Όλα τα παιδιά εκεί μέσα, απ'όσο είδα στον λιγοστό χρόνο που έχω μπει, είναι ένα και ένα, εντάξει άτομα δηλαδή. Μπορεί να είναι και κανένας στη περιοχή σου και να σε εξυπηρετήσει.

Edit: Α! Και δες τα Reviews του. Μπορεί να είναι ένα εντελώς υποκειμενικό θέμα η επιλογή υγρού, αλλά θα αποκτήσεις έστω κάποια άποψη.

• Like 1
Δημοσ.

Δυσκολο το θεμα των υγρων. Ειναι σαν να προτεινεις σε καποιον τι μαρκα τσιγαρου να κανει...

Η καθε γευση θα κατσει τελειως διαφορετικα στον καθενα, οποτε οποιαδηποτε προταση εχει το ανωτερο 1% πιθανοτητες να την απολαυσει τελικα ο αλλος.

Ξεκινησα με το κλασσικο μηλο της νομπακο. Δοκιμασα ολα τα καπνικα (απο αρκετες εταιριες), και δεν μου αρεσε κανενα, πραγμα καλο για μενα, γιατι δεν μου θυμιζει η γευση πλεον κανονικο τσιγαρο. Δοκιμασα παραλληλα και διαφορες αλλες γευσεις απο ολα τα τα μη καπνικα. Τελος κατεληξα παλι στο κλασσικο μηλο της νομπακο, που το εχω πλεον 2 χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως, για τα υγρά, είναι, όπως και στα τσιγάρα, να βρεις "τη μάρκα σου". Απ'όσο έχω δει σε μένα, περισσότερο ευχαριστιέμαι υγρά της FlavourArt, αφού μου δίνουν περισσότερο ντουμάνι, έχουν μία πιο απαλή γεύση και το χτύπημα τους με καλύπτει καλύτερα, παρά της ecocig ξερωγώ.

Τι μαλάκας είμαι! Ξέχασα τα FlavourArt, ειδικά το Virginia με το οποίο ξεκίνησα κιόλας αλλά και το RY4 το οποίο παρά το γεγονός οτι γλυκίζει λίγο περισσότερο στο τέλος εμένα μου άρεσε. 

Επίσης, καλύτερα πάρε δυο ατμοποιητές, ώστε να μπορείς στο μέλλον να έχεις μαζί σου δυο γεύσεις αλλά και να έχεις έτοιμα ανταλλακτικά (τζαμάκι, πατούρες κ.λπ.) σε περίπτωση που χρειαστείς.

Γιώργο, ποιό υγρό κάνεις από FA; Λέω να δοκιμάσω το Maxx Blend αλλά φοβάμαι μην με ξενερώσει το οτι έχει μεγαλύτερο χτύπημα και «πικάντικη» (όπως την χαρακτηρίζει ο Ρένος στο βίντεο) γεύση.

Επεξ/σία από akpe
Δημοσ.

Παιδια εγω οσον αφορα τα υγρα δεν θελω να εχουν γευσεις δηλαδη βανιλια, σοκολατα κλπ.

Τωρα σκεφτομαι να παραγγειλω το FlavourArt Virginia μιας και μπορω να το αγορασω απο το ιδιο καταστημα (fabvape) που θα παρω και το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Ειναι λιγο πιο ακριβο ομως απο το Nobacco number 1 που ελεγα να παρω αρχικα μιας και το nobacco εχει 8,9 ευρω τα 20ml ενω το flavourart 6 ευρω τα 10ml. Ειναι λιγο μεγαλη η διαφορα...

Δημοσ.

Είναι όντως μεγάλη γιατί τα Nobacco Numbers παρασκευάζονται στην Ελλάδα από Atmos Lab.

Το μοναδικό μειονέκτημα που έχουν τα Numbers έναντι π.χ. του Virginia (την γεύση την προσπερνάω) είναι οτι βγάζει λιγότερη ποσότητα ατμού στον ίδιο ατμοποιητή. Κατά τα άλλά προσωπικά η γεύση των 1 και 2 μου αρέσει αλλά περιμένω να ατμίσω και το Virginia να θυμηθώ τα παλιά  :D 

Μιλώντας για γεύσεις, ακόμα και τα καπνικά διαφοροποιούνται, άλλα είναι πιο «ξερά», άλλα πιο γλυκά στην εκπνοή, κάποια έχουν ίχνη διαφορετικών γεύσεων για να μη μπουχτίζεις κ.λπ. Ακόμα και ίδιου τύπου υγρά, π.χ. το Virginia ή το RY4 διαφέρουν στη γεύση από εταιρεία σε εταιρεία. Μόλις γυρίσω σπίτι θα τα δοκιμάσω και θα γράψω εντυπώσεις  ;) 

Δημοσ.

Παιδια μια ερωτηση για αυτους που κανουν ηλεκτρονικο για καιρο.

Τα συμπτωματα του τυπου λαχανιασμα στο τρεξιμο, οταν ανεβαινεις σκαλες κλπ του κανονικου τσιγαρου φευγουν ''εντελως'', ελλατωνονται ή πανω κατω τα ιδια? Εισαι πιο ανετος δηλαδη οσον αφορα τις αναπνοες σε αθληματα π.χ. οπως το τρεξιμο?

Δημοσ.

Προσωπικά που καπνίζω και ατμίζω παράλληλα (έχω πέσει βέβαια στο 1 πακέτο από 2+) έχω δει αισθητή βελτίωση στο θέμα της αντοχής. Γενικά από ατμιστές έχω ακούσει πως ναι, μειώνονται αισθητά έως εξαφανίζονται μετά από κάποιο χρόνο αποκλειστικής χρήσης του.

Υπ'οψην πως με την διακοπή του καπνίσματος θα έχεις έτσι κι αλλιώς κάποια συμπτώματα, βήχας, φλέματα, ίσως αυξημένο άγχος. Αυτά δεν έχουν να κάνουν με το ηλεκτρονικό, αλλά με την ίδια τη διακοπή, ο οργανισμός «καθαρίζει» or something. Σε λίγες ημέρες θα περάσουν.

Στα υγρά τώρα, δοκίμασα και πάλι το Virginia της FA αλλά δεν μου έκανε τόση εντύπωση, όχι αρκετή ώστε να το κατατάξω ως βασικό μου υγρό. Είναι σαν το πρώτο burger που τρως, σου φαίνεται απίστευτο αλλά αφού δοκιμάσεις και άλλα μετά χάνεις τον ενθουσιασμό σου. :D Επίσης στον Gemini Mini για κάποιο λόγο η παραγωγή ατμού είναι μικρότερη από του Nobacco 1! Ως υγρό με βάση την VG θα έπρεπε να είναι περισσότερη, όπως έγραψα και πιο πάνω. Ίσως επειδή είναι πιο παχύρρευστο θέλει περισσότερο χρόνο, θα το κρατήσω για πειράματα και για δεύτερο υγρό και βλέπουμε.

Επίσης, ένα μπράβο και από εμένα στο free-smoke.gr, από εδώ και στο εξής θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα και από προσωπική εμπειρία!  B)

Δημοσ.

Σήμερα πήρα από ecocig το πιο Gay υγρό.  :-D

Είναι της σειράς Taboo, το Cape Horn. Στην εισπνοή έχει μία γλυκιά γεύση και κατά την εκπνοη είναι σα να έχω γεμίσει το στόμα μου με τριαντάφυλλα. Η πωλήτρια μου είπε οτι περιέχει βανίλια και τριαντάφυλλο, αν και προχθές που το δοκίμασα στο μαγαζί, μου θύμισε κάτι από γιασεμί. Είναι ωραίο υγρό, για όλη τη μέρα. Ωραίο χτύπημα αλλά μικρή παραγωγή ατμού, όπως όλα της ecocig άλλωστε. Θα ζητήσω μήπως μπορούν να μου το δώσουν με άλλη περιεκτικότητα VG.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

CROM271 αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις τον Gemini Mini, πάρε καλύτερα μπαταρίες VV, από αυτές που ρυθμίζεις εσύ τα volts (αυτή ή αυτή)! Μόλις έμαθα οτι στις απλές eGo (που νομίζω λειτουργούν στα 3.2 volts) βγάζει προβλήματα διαρροής επειδή δεν έχουν αρκετή τάση να ατμοποιούν όλο το υγρό και κάποιο διαρρέει από την αντίσταση στο σωληνάκι. Ο συγκεκριμένος ατμοποιητής αποδίδει άριστα με τάση μεταξύ 4.0 και 4.5 volts!

Επεξ/σία από akpe
  • Like 1
Δημοσ.

Τι εννοεις διαρρει το υγρο? Εχουμε απωλεια υγρου δηλαδη? Σταζει απο καπου?

Επισης το ενα απο τα δυο που προτεινεις ειναι μονο 650 mAh. Μηπως ειναι λιγο? Βασικα τι σημαινει αυτη η μοναδα? Ποση διαρκεια εχει η μπαταρια?

Επισης στην που μου ειχες προτεινει ειχε και καλωδιο φορτισης usb μαζι. Στις δυο καινουργιες που προτεινεις δεν βλεπω να εχει. Πρεπει να το παρω ξεχωριστα? Αυτο θα κανει?

Επισης ενα αλλος φιλος ειπε να παρω και μετατροπέα από USB σε μπρίζα. Εχει το site τετοιο να τα παραγγειλω ολα απο εκει?

Δημοσ.

Θα σου ερθει υγρό στο στόμα. Δεν είναι η καλύτερη εμπειρία, αλλά θα σου τύχει αρκετές φορές.

Ανάλογα πόσο θα ατμίζεις. Τα 650 για μένα π.χ. είναι λίγα. Δε ξέρω αν έτυχε, αλλά χθες βράδυ με φορτισμένη μπαταρία, 900mah, την άνοιξα περίπου στις 10 το βράδυ και στις 2 είχε φύγει. Βέβαια σήμερα, την ίδια μπαταρία την έχω από τις 4 το μεσημέρι, βγήκα και για καφέ και μετά πήγα σε φίλο για ταινία και δε λέει να τελειώσει.  :huh:

Το πρώτο φορτίζει πάλι από USB, οπότε θα χρειαστείς και μετατροπέα για μπρίζα. Απλά η πρώτη μπαταρία που αναφέρεις, είναι Pass-Through, δηλαδή ατμίζεις ενώ φορτίζεις. Τεράστιο + για μένα.

Το fabvape.gr έχει και μετατροπείς. Τσέκαρε εδώ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...